Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 11 % (13)
Jiří Landa: 16 % (36)
Anežka Kotoučová: 18 % (12)
Jan Pařízek: 18 % (46)
Pavel Širmer: 20 % (46)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 25.6.2021)
Chebské divadlo činohry prostě umí.
I další premiérová inscenace nepostrádá vtip, svižnost a dobré herectví (zejména Vuk Čelebic, M. Hniličková a v první půli také Daniel Mišák).
Nicméně hra by šla o některé scény proškrtat. Zejména druhá půlka už se opravdu hodně táhne a 2,5 hodiny jsou prostě dost na tento typ hry.
(zadáno: 21.4.2019)
Chvílemi zbytečně natahované scény (zejména pak ty bojové). Nicméně Westka je klasika a plzeňské zpracování bylo dobré. Roli Anity určitě líp zvládla Soňa H. Borková (Lucie Jagerčíková se mi prostě nelíbila - ačkoliv měla dost energie, tak to občas neuzpívala).
(zadáno: 27.4.2019)
Muzikál (spíš činohra s písničkami) stál a padal na skvělém výkonu Ivy Pazderkové a nezpívající (ale velmi dobře hrající) Drabiščákové.
(zadáno: 8.5.2019)
Toto představení stojí a padá na skvělých hereckých výkonech Martina Stránského a Zuzany Ščerbové. V první půli jsem se chvílemi nudil (dlouhé promluvy bez změny hlasu ze strany občanů). Závěr (od nástupu Vladimíra Pokorného) však udělal z této inscenace nezapomenutelný zážitek. Nicméně se bojím, že vzhledem k modernějšímu zpracování si představení nenajde v Plzni diváky... Ačkoliv stojí za vidění!
(zadáno: 21.5.2019)
Fantastický Noid, výborná Dasha.
Bára Basiková se mi jako Magdalena prostě nelíbí (typově ani hlasově - alternovat se s Dashou je sakra těžké). Toužimský i Tomeš je dobře doplňují.
Své sólo s nadsázkou zvládá i Ondřej Brzobohatý (alt. Korn - to už je slabší ale stejně dobré). Nastudování je hodně klasické, ale dobré.
(zadáno: 12.6.2019)
Obrovský problém - umístění. Skoro celé představení byly slyšet koncerty ze Smíchova, vrcholem pak byl ohňostroj, během kterého jsem absolutně nevnímal představení (problém i ve 2020).
2019: Výkony hlavních představitelů (Kohoutová, Lupták) nepříliš zajímavé... naopak v company naprosto září Holá, následována Faltusem a Koskovou. Hezké letní představení - spíš koncert s písněmi z legendárního díla při západu slunce nad Prahou. 60 %
2020: Výborná Kosková v hlavní roli, fantastické Příhodová a Adamovská. Lupták konečně získal hereckou jistotu. Konečně se jedná o divadlo. 70 %
(zadáno: 12.6.2019)
Výborná scéna, excelentní Vojta Dyk + scény s Kretschmerovou. A tímto pozitiva končí... Bohužel Kristýna Daňhelová (ačkoliv je skvělá zpěvačka), tak se mi do muzikálu nehodila - měla příliš slabý hlas a herecky nic moc (vedle Dyka rozhodně její role zaniká). Písničky hezké ale po skončení si vlastně nic nepamatujete. Stojí za vidění ale 1 stačí.
(zadáno: 28.6.2019)
Excelentní Iva Janžurová (ostatně jako vždy) a Taťjana Medvecká. Bohužel role Prachaře naprosto hrozná a výstupy 450PEOPLE také v inscenaci nechápu.
(zadáno: 7.11.2019)
Moderní, velice aktuální ačkoliv si to zanechává rysy Čapkovy klasiky. Scéna působí velice funkčně, využito je celé jeviště. Mírným negativem je hlasité ozvučení některých scén. Úvodní scéna velice komická, závěrečná pak rychlá a dramatická.
Z hereckých výkonů jednoznačně nejlepší Andrea Mohylová. Velice dobré zpracování, které rozhodně stojí za vidění!
(zadáno: 7.11.2019)
Viděny obě alternace v Ypsilonce.
Adam/Pekárek - to mě úplně nebavilo, chyběly tomu emoce. Lukáš Adam mě vůbec nepřesvědčil v herecké části.
Krpec/Živnůstka - skvělé! To mělo přesně to, co chybělo v prvním představení- perfektně zahráno i zazpíváno - až z toho mrazilo.
Za mě druhá alternace rozhodně lepší po všech stránkách!
Klavírní doprovod a jednoduchost scény dodává na dramatičnosti, nicméně Ypsilonka má špatné osvětlení i zvuk, což ubíralo na zážitku.
(zadáno: 23.12.2019)
Herecky skvělý Karel Roden, pěvecky pak Hana Seidlová. Operní pasáž byla kontraproduktivní - nebylo rozumět ačkoliv to bylo potřeba kvůli ději. Nicméně velice hezké vánoční představení s pěknou atmosférou, které by prospělo schování orchestru, lepší ozvučení a herce, kteří nečtou text...
(zadáno: 12.6.2020)
Výborné Kristýna Frejová a Klára Cibulková. Herecky velmi slabý Luboš Veselý. Bohužel svou roli kouče si přišel jen odvyprávět. Ale ono je těžké velice něco hrát v takto komickém představení, které se v některých scénách jeví spíš jako improvizace. A navíc je zahráno 5 skvělými herečkami.
Jako oddychovka na páteční večer, u které se hodně nasmějete dobré, velmi dobré.
(zadáno: 15.3.2021)
Online záznam.
Jiří Hána, Máša Málková a Jitka Smutná naprosto skvělí. Celkově se jedná o velice zdařilou inscenaci, která však dobu příliš popisuje a mnohdy zjednodušuje (což byl ale pravděpodobně cíl, vzhledem k cílové skupině diváků).
Jedno z mála představení, co se mě ze záznamu nalákalo to vidět i v divadle.
(zadáno: 28.6.2019)
Snaha o velkolepou výpravu, která však selhala na nefunkčním zvuku a špatných kulisách... Skvělá Gemrotová, Vojtko umí zpívat ale neumí hrát.
(zadáno: 18.9.2019)
Herecký koncert Dagmar Havlové, která se role zhostila excelentně.
Bohužel děj jednoduchý, předvídatelný, chvílemi až nudný... Zbytečně moc herců na scéně, některé dialogy zbytečné.
Výbornou vložkou je vstup reportérky (na mé repríze D. Písařovičová), které role investigativní reportérky vyloženě sedne!
(zadáno: 28.9.2019)
Skvělá předloha muzikálu. Bohužel potenciál nevyužitý.. ústřední Dont rain on my parade hodně zaniklo.
Bohužel se po roční pauze nevrátil v nejlepší síle. Hodně chyb, vypadávání textu. Nicméně pro ty, kteří se jdou podívat na Moniku, tak to bude stačit :) Sám doufám, že se to vrátí do kvalit před pauzou, neb to byl poměrně dobrý muzikál. Nicméně si myslím, že M. Absolonová (i přes její kvality) už na tuto roli nemá.
(zadáno: 3.2.2020)
Děj a zápletky za které by se nemusela stydět dobrá brazilská telenovela. Bohužel zbytečně moc dlouhé, děj na sebe plynule nenavazuje - spíš je to vždy snaha o výplň mezi další písničkou bez jakékoliv promyšlenosti - jedno z nejhorších libret vůbec.
Edit po shlédnutí všech alternací - fantastická M. Polyáková a zejména J. Tenkrát, dobrá je i Marie Křížová a T. Lobl.
Bohužel ani R. Tomeš ani J. Kříž se nedokáží krotit a na své role herecky nestačí (pěvecky výborní), což platí i o R. Pekárkovi, který neskutečně přehrává. Tomešová nestačí pěvecky ani herecky. Hodně zde tak záleží na alternaci.
(zadáno: 22.5.2020)
Chvílemi strašně dlouhé, příběh, který znáte z několika nekonečných seriálů. Bohužel ani Hana Maciuchová nedokázala věrně zahrát ony pocity, které se měly matce odehrávat.
Nicméně má to i světlé pasáže, vtipné, hravé i herecky skvěle zpracované. Bohužel převládají ale ty dlouhé a nudné dialogy.
(zadáno: 20.8.2020)
Nemám problém s tímto zpracováním ale s inscenací obecně. Libreto prostě na 2 hodinový muzikál nevystačí (ideální délka 90 minut bez přestávky).
Nicméně excelentní Hanka Holišová, která herecky a pěvecky patří k tomu nejlepšímu v ČR, následována R. Rázlovou a I. Korolovou.
Daniel Bambas bohužel nemá příliš možnost ukázat co umí, což je škoda.
Zpracování hezké, které se hodí na Karlštejn a tam by také mělo zůstat.
Z company vyčníval (v negativním slova smyslu) R. Pekárek - jeho snaha být středem pozornosti byla odrazující.
(zadáno: 25.8.2020)
Natália Deáková opět experimentovala, tentokrát to celkem vyšlo - zejména díky skvělým hereckým výkonům všech herců (zejména Z. Ščerbové, která je fantastická vždy a překvapivě i M. Darnadyho).
Velkým problémem je scénografie - bohužel přestavby ruší děj a napětí a mnohdy probíhají během hraní.
Nicméně něco mi tam stále chybí, abych na to chtěl jít znovu...
(zadáno: 12.9.2020)
Výborní Madgadelna Borová a Patrik Děrgel. Většina zbylých herců se jen pitvoří a přehrává (zejména Batěk a Juříčíková - což byl zřejmě režijní záměr, protože oni umí líp).
Bohužel samotný děj inscenace je tak na hodinu a zde dochází ke zbytečnému natahování, vkládání tanečních scén (které jsou po chvíli opravdu nudné až otravující). Scénografie pěkná - kdyby jen nebylo vidět celé jeviště a tam schované zbytky scény jiných inscenací.
(zadáno: 22.2.2021)
On-line záznam.
Celých 60 % jen za Evu Holubovou. Utáhnout sama celé představení (a ještě tak hloupě napsané) vyžaduje skvělé herectví, které tam paní Holubová dokonale prokazuje.
(zadáno: 14.3.2021)
Online záznam.
Úžasná hudba a skvělé výkony S. T. Fořtové a K. Falcové (ostatně jako vždy). Dokonce i Adam Rezner překvapivě celkem obstojný.
Pro dětské publikum ideální, avšak by neškodilo více pohádkovosti v tradičním pojetí. Tohle bych chvílemi až moc velký "úlet".
(zadáno: 14.3.2021)
Online záznam.
Dramatizaci by neškodilo proškrtání - chvílemi se hra táhne, neposouvá.
Nicméně přirozené herectví S. Postlerové, P. Kostky a C. Mayerové stojí za vidění. Tradiční pojetí divadla, režie i scény.