Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 13 % (8)
Jan Pařízek: 19 % (37)
Jiří Landa: 19 % (27)
Iva Bryndová: 21 % (37)
Lukáš Dubský: 21 % (25)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >

(zadáno: 28.6.2019)
Snaha o velkolepou výpravu, která však selhala na nefunkčním zvuku a špatných kulisách... Skvělá Gemrotová, Vojtko umí zpívat ale neumí hrát.
(zadáno: 18.9.2019)
Herecký koncert Dagmar Havlové, která se role zhostila excelentně.
Bohužel děj jednoduchý, předvídatelný, chvílemi až nudný... Zbytečně moc herců na scéně, některé dialogy zbytečné.
Výbornou vložkou je vstup reportérky (na mé repríze D. Písařovičová), které role investigativní reportérky vyloženě sedne!
(zadáno: 28.9.2019)
Skvělá předloha muzikálu. Bohužel potenciál nevyužitý.. ústřední Dont rain on my parade hodně zaniklo.
Bohužel se po roční pauze nevrátil v nejlepší síle. Hodně chyb, vypadávání textu. Nicméně pro ty, kteří se jdou podívat na Moniku, tak to bude stačit :) Sám doufám, že se to vrátí do kvalit před pauzou, neb to byl poměrně dobrý muzikál. Nicméně si myslím, že M. Absolonová (i přes její kvality) už na tuto roli nemá.
(zadáno: 3.2.2020)
Děj a zápletky za které by se nemusela stydět dobrá brazilská telenovela. Bohužel zbytečně moc dlouhé, děj na sebe plynule nenavazuje - spíš je to vždy snaha o výplň mezi další písničkou bez jakékoliv promyšlenosti - jedno z nejhorších libret vůbec.
Edit po shlédnutí všech alternací - fantastická M. Polyáková a zejména J. Tenkrát, dobrá je i Marie Křížová a T. Lobl.
Bohužel ani R. Tomeš ani J. Kříž se nedokáží krotit a na své role herecky nestačí (pěvecky výborní), což platí i o R. Pekárkovi, který neskutečně přehrává. Tomešová nestačí pěvecky ani herecky. Hodně zde tak záleží na alternaci.
(zadáno: 22.5.2020)
Chvílemi strašně dlouhé, příběh, který znáte z několika nekonečných seriálů. Bohužel ani Hana Maciuchová nedokázala věrně zahrát ony pocity, které se měly matce odehrávat.
Nicméně má to i světlé pasáže, vtipné, hravé i herecky skvěle zpracované. Bohužel převládají ale ty dlouhé a nudné dialogy.
(zadáno: 20.8.2020)
Nemám problém s tímto zpracováním ale s inscenací obecně. Libreto prostě na 2 hodinový muzikál nevystačí (ideální délka 90 minut bez přestávky).
Nicméně excelentní Hanka Holišová, která herecky a pěvecky patří k tomu nejlepšímu v ČR, následována R. Rázlovou a I. Korolovou.
Daniel Bambas bohužel nemá příliš možnost ukázat co umí, což je škoda.
Zpracování hezké, které se hodí na Karlštejn a tam by také mělo zůstat.
Z company vyčníval (v negativním slova smyslu) R. Pekárek - jeho snaha být středem pozornosti byla odrazující.
(zadáno: 25.8.2020)
Natália Deáková opět experimentovala, tentokrát to celkem vyšlo - zejména díky skvělým hereckým výkonům všech herců (zejména Z. Ščerbové, která je fantastická vždy a překvapivě i M. Darnadyho).
Velkým problémem je scénografie - bohužel přestavby ruší děj a napětí a mnohdy probíhají během hraní.
Nicméně něco mi tam stále chybí, abych na to chtěl jít znovu...
(zadáno: 12.9.2020)
Výborní Madgadelna Borová a Patrik Děrgel. Většina zbylých herců se jen pitvoří a přehrává (zejména Batěk a Juříčíková - což byl zřejmě režijní záměr, protože oni umí líp).
Bohužel samotný děj inscenace je tak na hodinu a zde dochází ke zbytečnému natahování, vkládání tanečních scén (které jsou po chvíli opravdu nudné až otravující). Scénografie pěkná - kdyby jen nebylo vidět celé jeviště a tam schované zbytky scény jiných inscenací.
(zadáno: 11.3.2019)
Novotný, Chýlková, company - super. Poměrně dobře funguje i duo Vojtek a Kolář (ačkoliv mají nejlepší léta za sebou). S kým jsem měl ale obrovský problém byla Bibiána Surovčíková. Není ji pořádně rozumět text a pořádně se s rolí neztotožnila. A ta její viditelná tetování by mohla být skryta. Do té role se prostě nehodí. Obrovské zklamání... Těch 50 % je zejména díky výborně fungující company a scénám s Ivanou Chýlkovou, který je v té roli neskutečná!
(zadáno: 14.4.2019)
Verzi s Lucií Bílou znám i pozpátku. Bohužel už 2x jsem měl ve stejné roli v Karlíně Leonu Machálkovou, která na roli nestačí. Omlouvám se, ale v jejím věku opravdu už nemůže hrát mladou ženu, která je zamilovaná do Draculy. Nestačí na to herecky a už ani pěvecky. Skvělá je kombinace Vyoralová-Burešová - ty 2 dokážou zastínit i stabilně dobré výkony Vojtka. Představení mi místy přijde zbytečně moc přeexponované.
(zadáno: 27.4.2019)
Dobré zpracování. Nicméně mi tam chybělo takové to "pohádkové". Vždy, když čtu Malého prince, tak mám takové zvláštní pocity. Ty jsem při sledování neměl. Nicméně povedené dílo, které se ale nehodí příliš pro děti (ty pak jen zbytečně ruší během představení ostatní diváky).
(zadáno: 28.4.2019)
Tenhle muzikál mám hodně rád. Bohužel zpracování ve Studiu se mi moc nelíbí...Pozitivy jsou Peter Strenárčik jako Che a Radka Fišarová jako Eva Duarte. Bohužel verze s Monikou Absolonovou se mi líbí míň (neuzpívá to).Jednoznačným negativem je Karel Roden jako Peron. Ten působí jako kdyby ho role vůbec nebavila. O tom, že by měl v muzikálu zpívat mu asi nikdo neřekl - on to vypráví a ještě špatně.
Edit-po shlédnutí verze s Davídkem měním na 60% (když hraje Roden, tak sotva 40).Stále mi tam ale chybí ta "legendární" Evita - zejména pak emoce. Bohužel stále zůstaly i gramatické chyby na scéně.
(zadáno: 11.10.2019)
Skvělé výkony Lucie Juřičkové, Jany Bouškové a Patrika Děrgela. Jako stand-up show by to šlo - kdyby jen se nejednalo o divadlo. Protože když už jsou v tomto díle snahy o hraní, tak jsou přehnané a zbytečné. Ve hře se objevuje plyšový penis či vibrátor - úplně si nemyslím, že tohle bych chtěl v divadle vidět. Hra je svým obsahem a podstatou hezká, bohužel jen to zpracování mi přijde až vysmívající se (režisér se pravděpodobně snažil být za každou cenu vtipný). Pokud vám nevadí nahota, sexuální pomůcky a trapné levné vtipy na scéně Národního divadla, tak se asi pobavíte :)
(zadáno: 22.12.2019)
Fantastická Marie Křížová! Bohužel na to, aby celé dílo zachránila je na scéně příliš málo často (těch 50 % je jen jejích).
Smysl jako Krysař nemá charisma ani dostatečně důrazný zpěv. Tomeš umí líp... Suchařípa to hrál jak kdyby to měl za trest, Sobotkové si z toho udělali frašku.
Bohužel 3 hodinové představení jen o 1 - přijde krysař. A co víc? Nic... Nudné, zdlouhavé, sexistické narážky nemístné. Pokud chcete vidět opravdový muzikál s dějem, hezkou scénou (která se nerozpadá) a živou hudbou, běžte jinam.
(zadáno: 18.1.2020)
Neurazí ale také nenadchne. Krásná hudba, která by byla ještě lepší s živým orchestrem. Na scéně je poznat stáří.
Michaela Tomešová hlasově, herecky i tanečně velice slabá. Její role je jednoznačně zastíněna fantastickou Marií Křížovou, která si z malé role udělala hlavní. Skvělý taktéž H. Kříž, nicméně ten by mohl ubrat na sebevědomí a začít hrát (což je ale jeho problém ve víc muzikálech). Výborná Pavlovčinová - tanečně i herecky dokonalá a na jevišti nechává duši!
Pánové Podhůrský a Tesařík by už mohli být nahrazeni. Rozhodně to není muzikál pro děti..(kterých tam bylo poměrně dost)
(zadáno: 14.3.2020)
Hlavní představitelka Machačová neumí hrát a je bez charismatu. Vedle excelentní Markéty Procházkové (Rizzo) naprosto zaniká, ačkoliv ona má být tím středem pozornosti, kdo prodělá změnu. To se ani trochu nepovedlo (závěrečná scéna v jejím podání děs a hrůza). Přemysl Pálek dobrý, nicméně i on je zastíněn jinou rolí - Doddym (J. Tenkrát) - pěvecky, herecky a hlavně tanečně fantastický.
Většina ostatních postav zbytečně přehrává (proč to bylo nutné?), pitvoří se a už by to chtělo i omladit obsazení.Scéna zastaralá a reprodukovaná hudba v Kalichu prostě umocňuje dojem, že se jedná o karaoke.
(zadáno: 4.10.2019)
Nevyužitý potenciál...
Strašný zvuk, scéna není o moc lepší (působí dost levně a uměle). S company se nějak moc nepracuje - vždy se jen objeví, zatančí a odejdou. Tragický Vojtko - z gorily udělal opilého staříka, kterého bolí záda.
Excelentní Gemrotová (už jen díky ní jsem vydržel do konce), Vojtková také konečně v dobré roli, která ji sedla.
(zadáno: 18.1.2020)
Klasická opereta, která však nebyla dotažena do konce.
Přeměny scény jsou mnohdy dlouhé a na jevišti se nic neděje, některým hercům nebyla rozumět slova. Tanečně skvělé díky souboru baletu.
(zadáno: 9.2.2020)
Tohle se stane, když je špatně obsazený muzikál s nevhodnou režií. Typově se na postavy nehodí hned několik osob - zejména T.Savka (ten se na Tonyho typově nehodí vůbec-kazí celý dojem), Strenačik či J. Daniel. Samostatnou kategorií je J. Rusnák, který byl 2. nejrušivějším elementem. Z pánů nadějný jen Novák. Holky jednoznačně dominují představení (M. Polyáková byla výborná, Jelínková potřebuje na Anitu dopilovat hereckou důraznost). Režie postrádá energii, nápaditost - je příliš stojická. Mnohdy se na jevišti jen sedí. Se scénou bojují i herci - Savka na schodech málem upadl.Zklamání.Velké.
(zadáno: 14.3.2020)
Bohužel plzeňská činohra opět šlápla vedle.
Během první části dobrá Veldová. Ostatní jak kdyby to hráli poprvé. Mnohdy na sebe několik postav jen kouká a neví co dělat. Pakliže se má jednat o komedii, tak se to ani trochu nepovedlo. Bohužel ani slibované téma se nekoná.
(zadáno: 9.9.2019)
Upřímně - nevěděl jsem, jestli odejít nebo být nadšený.
Herecky skvěle zahráno (zejména Jana Stryková předvádí excelentní výkon), zpracování také dobré. Některé dialogy jsou opravdu náročné. Je potřeba také částečně vědět historii (protože jinak vám postava Antigony přijde mimo). Jako celek vás to donutí přemýšlet o hrozně věcech - značná nadčasovost.
Nicméně co mi vadilo je zasazení takto moderního díla do Stavovského divadla. Tam to prostě nepatří. Na Novou scénu ND dobře ale do historické budovy ne.
(zadáno: 23.12.2019)
Bohužel tohle nebylo ani vánoční ani Andersenovské...
(zadáno: 22.11.2019)
Proč to nešlo udělat čistě činoherní? Proč neměla Vendula lepší prostor ukázat její talent? Proč závěrečná scéna s Černockou? Proč tak hloupá a rádobyvtipná režie?
Obrovské zklamání. Studio je nádherné divadlo, do kterého se rád vracím ale tohle byl hodně velký omyl. Vendula Příhodová je skvělá ale takhle role jí nedává možnost vyniknout, choreografie výborně zatančené (zejména Kosková a Faltus). Bohužel záporáci to herecky nezvládli, většina triků a scén byla vidět a poznat. Fantastické byly scény s paní Remundovou - ona vnesla do představení něco dobrého. Obsazení Černocké bylo zbytečné.
(zadáno: 4.1.2020)
Skvělý text, který by chtěl něco jiného, než Špinarovu režii...
Bubeník ruší celé představení svým hlukem, některé scény zbytečné.
Nicméně fantastické herecké výkony (Stivínová, Juřičíková a překvapil i Rašilov), které vás ale po chvíli začnou nudit. Já tomu dal 45 minut, poté jsem odešel. Bohužel Špinar si "jede svou" a absolutně rezignuje na divadelní etiku, úctu k autorům - hlavně aby to byla "show". A to na scény Národního divadla dle mého názoru nepatří. Takové představení by se hodilo na alternativní scénu a ne do Stavovského (což konstatuji znovu po Vítejte v Thébách).
(zadáno: 2.4.2019)
Asi nejsem cílovka. Levné a předvídatelné vtipy, protahování některých scén, zbytečné narážky... Z muzikálu jsem odcházel už 2x s tím, že si krom scény děvčat (Tenhle svět je náš) nepamatuji nic. Neutkvěla mi v hlavě žádná jiná písnička či cokoliv jiného. Bohužel zklamání, čekal jsem víc...
Těch 10 % je za skupinovou scénu holek a Venuši.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >