Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 11 % (11)
Jan Pařízek: 18 % (41)
Jiří Landa: 18 % (32)
Lukáš Dubský: 20 % (26)
Iva Bryndová: 21 % (39)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >

(zadáno: 6.9.2020)
Režie Marka Němce patří k těm nejlepším, které v Plzni vznikají - cílené na emoce a city diváků. I v tomto případě to vyšlo. Příběh vás donutí přemýšlet nad jednotlivými charaktery i několik dní poté.
Výborné herecké výkony K. Krejsové, M. Darnadyho a Z. Ščerbové. Výborným momentem je i monolog Karla Vondráška (škoda, že neměl větší prostor). Nicméně negativním momentem bylo arogantně a nepříjemně působící hraní J. Matějky (což je ale snad ve všech představeních bohužel).
Prostředí Malé scény je pro takováto představení naprosto ideální.
(zadáno: 2.4.2019)
Kdybych mohl, dám víc. Skvělé představení! Ondra Rychlý je skvělý zpěvák i herec a pro tuto roli má dokonalé charisma. Po Linii krásy další (na Plzeň) netradiční přestavení a opět skvělé. Jasná gradace, výborná hra se světly. Perfektní byla i Andrea Mohylová jako Purmelande.
(zadáno: 18.9.2019)
Herecký koncert Dagmar Havlové, která se role zhostila excelentně.
Bohužel děj jednoduchý, předvídatelný, chvílemi až nudný... Zbytečně moc herců na scéně, některé dialogy zbytečné.
Výbornou vložkou je vstup reportérky (na mé repríze D. Písařovičová), které role investigativní reportérky vyloženě sedne!
(zadáno: 28.1.2020)
Role Diany bohužel hodně nad pěvecké možnosti D. Šinkorové - při vyšších tónech není rozumět textu. Nicméně to, co nemá ve zpěvu, má v herectví a tuto obtížnou roli zvládla se ctí. Jednoznačně je však zastíněna K. Herčíkovou, která byla ve všech ohledech dokonalá - pěvecky i herecky daleko předčila ostatní a dle mého názoru její role nejvíce gradovala.
Komorní muzikál, který by si ale zasloužil "dotáhnout do konce" - například lepší scéna, lepší nazvučení,...
Nicméně velice povedené! A to hlavně díky herectví Daniely Šinkorové a herectví i zpěvu K. Herčíkové. Z ostatních dobrý Komárek.
(zadáno: 20.8.2020)
Nemám problém s tímto zpracováním ale s inscenací obecně. Libreto prostě na 2 hodinový muzikál nevystačí (ideální délka 90 minut bez přestávky).
Nicméně excelentní Hanka Holišová, která herecky a pěvecky patří k tomu nejlepšímu v ČR, následována R. Rázlovou a I. Korolovou.
Daniel Bambas bohužel nemá příliš možnost ukázat co umí, což je škoda.
Zpracování hezké, které se hodí na Karlštejn a tam by také mělo zůstat.
Z company vyčníval (v negativním slova smyslu) R. Pekárek - jeho snaha být středem pozornosti byla odrazující.
(zadáno: 4.1.2020)
Skvělý text, který by chtěl něco jiného, než Špinarovu režii...
Bubeník ruší celé představení svým hlukem, některé scény zbytečné.
Nicméně fantastické herecké výkony (Stivínová, Juřičíková a překvapil i Rašilov), které vás ale po chvíli začnou nudit. Já tomu dal 45 minut, poté jsem odešel. Bohužel Špinar si "jede svou" a absolutně rezignuje na divadelní etiku, úctu k autorům - hlavně aby to byla "show". A to na scény Národního divadla dle mého názoru nepatří. Takové představení by se hodilo na alternativní scénu a ne do Stavovského (což konstatuji znovu po Vítejte v Thébách).
(zadáno: 12.6.2020)
Fantastické představení, které se vidí jen málokde.
5 hereček neuvěřitelně vyrovnané, všechny nechávají na jevišti duši a emoce přenáší neuvěřitelnou měrou. Příběh Adiny, Lídy a dalších vězeňkyň z věznice na Pankráci se podařilo zpracovat minimalistickou, avšak efektní cestou.
(zadáno: 22.2.2020)
Herecký koncert Libora Stacha, Moniky Švábové a hlavně Kláry Krejsové.
Celé představení se podařilo udržet napětí i přes některé komické scény. Atmosféra a herecké výkony na poměry plzeňské činohry nadprůměrné.
(zadáno: 14.3.2020)
Hlavní představitelka Machačová neumí hrát a je bez charismatu. Vedle excelentní Markéty Procházkové (Rizzo) naprosto zaniká, ačkoliv ona má být tím středem pozornosti, kdo prodělá změnu. To se ani trochu nepovedlo (závěrečná scéna v jejím podání děs a hrůza). Přemysl Pálek dobrý, nicméně i on je zastíněn jinou rolí - Doddym (J. Tenkrát) - pěvecky, herecky a hlavně tanečně fantastický.
Většina ostatních postav zbytečně přehrává (proč to bylo nutné?), pitvoří se a už by to chtělo i omladit obsazení.Scéna zastaralá a reprodukovaná hudba v Kalichu prostě umocňuje dojem, že se jedná o karaoke.
(zadáno: 12.9.2020)
Výborní Madgadelna Borová a Patrik Děrgel. Většina zbylých herců se jen pitvoří a přehrává (zejména Batěk a Juříčíková - což byl zřejmě režijní záměr, protože oni umí líp).
Bohužel samotný děj inscenace je tak na hodinu a zde dochází ke zbytečnému natahování, vkládání tanečních scén (které jsou po chvíli opravdu nudné až otravující). Scénografie pěkná - kdyby jen nebylo vidět celé jeviště a tam schované zbytky scény jiných inscenací.
(zadáno: 7.11.2019)
Moderní, velice aktuální ačkoliv si to zanechává rysy Čapkovy klasiky. Scéna působí velice funkčně, využito je celé jeviště. Mírným negativem je hlasité ozvučení některých scén. Úvodní scéna velice komická, závěrečná pak rychlá a dramatická.
Z hereckých výkonů jednoznačně nejlepší Andrea Mohylová. Velice dobré zpracování, které rozhodně stojí za vidění!
(zadáno: 14.4.2019)
Jednoznačně nejlepší muzikál, co jsem zatím viděl.
Výborný překlad, dobrá scéna, dokonalé výkony ústředních představitelek Martiny Šnytové a Michaely Horké. Zejména tyto dvě postavy a výkony těchto představitelek dělají z tohoto muzikálu nezapomenutelný zážitek.
Během celého představení jsem neustále cítil nějaké emoce, mrazení, husí kůži,... Opravdu dokonalé!!! Zejména pak Michaela Horká - její paní Danversová nemá chybu (a nechápu, proč tu Thalii nemá ona - bohužel paní Hasprová byla dobrá ale na Michaelu nestačí v hereckých částech).
(zadáno: 18.1.2020)
Neurazí ale také nenadchne. Krásná hudba, která by byla ještě lepší s živým orchestrem. Na scéně je poznat stáří.
Michaela Tomešová hlasově, herecky i tanečně velice slabá. Její role je jednoznačně zastíněna fantastickou Marií Křížovou, která si z malé role udělala hlavní. Skvělý taktéž H. Kříž, nicméně ten by mohl ubrat na sebevědomí a začít hrát (což je ale jeho problém ve víc muzikálech). Výborná Pavlovčinová - tanečně i herecky dokonalá a na jevišti nechává duši!
Pánové Podhůrský a Tesařík by už mohli být nahrazeni. Rozhodně to není muzikál pro děti..(kterých tam bylo poměrně dost)
(zadáno: 22.11.2019)
Proč to nešlo udělat čistě činoherní? Proč neměla Vendula lepší prostor ukázat její talent? Proč závěrečná scéna s Černockou? Proč tak hloupá a rádobyvtipná režie?
Obrovské zklamání. Studio je nádherné divadlo, do kterého se rád vracím ale tohle byl hodně velký omyl. Vendula Příhodová je skvělá ale takhle role jí nedává možnost vyniknout, choreografie výborně zatančené (zejména Kosková a Faltus). Bohužel záporáci to herecky nezvládli, většina triků a scén byla vidět a poznat. Fantastické byly scény s paní Remundovou - ona vnesla do představení něco dobrého. Obsazení Černocké bylo zbytečné.
(zadáno: 28.4.2019)
Pokud čekáte vážný existenciální muzikál, tak na to nechoďte... je to hravé, barevné, zábavné. Nemá to ani nic společného s filmem (po hudební stránce), je to velmi dobré zpracování broadwayské verze.
Viděl jsem všechny alternace a mimo Lucie Bílé jsou skvělí Iva Pazderková, Markéta Procházková a zejména Vendula Příhodová. Samostatnou kategorií je Pavla Břínková (zvládá rapovat i tančit hip hop). Role Noida je sekundární a nemá tak prostor moc vyniknout.
Upřímně - viděl jsem lepší muzikály ale tenhle si tu 100 % zaslouží už jenom kvůli tomu, že se 3 hodiny smějete, bavíte a užíváte si to!
(zadáno: 28.6.2019)
Pro děti to moc není ale já jsem se bavil. Narážky Honzy Krause na aktuální politické dění (ovčáček čtveráček apod.) bych v pohádce nečekal ale hodily se tam. Jedná se o velice moderní zpracování a proto je třeba mít trochu nadhled při sledování :)
(zadáno: 25.8.2020)
Natália Deáková opět experimentovala, tentokrát to celkem vyšlo - zejména díky skvělým hereckým výkonům všech herců (zejména Z. Ščerbové, která je fantastická vždy a překvapivě i M. Darnadyho).
Velkým problémem je scénografie - bohužel přestavby ruší děj a napětí a mnohdy probíhají během hraní.
Nicméně něco mi tam stále chybí, abych na to chtěl jít znovu...
(zadáno: 12.6.2019)
Obrovský problém - umístění. Skoro celé představení byly slyšet koncerty ze Smíchova, vrcholem pak byl ohňostroj, během kterého jsem absolutně nevnímal představení (problém i ve 2020).
2019: Výkony hlavních představitelů (Kohoutová, Lupták) nepříliš zajímavé... naopak v company naprosto září Holá, následována Faltusem a Koskovou. Hezké letní představení - spíš koncert s písněmi z legendárního díla při západu slunce nad Prahou. 60 %
2020: Výborná Kosková v hlavní roli, fantastické Příhodová a Adamovská. Lupták konečně získal hereckou jistotu. Konečně se jedná o divadlo. 70 %
(zadáno: 7.9.2020)
Obrovský omyl.
Prvních 30 minut vlastně jen zpívání písniček, bez jakéhokoliv děje, poté přijde Z. Stivínová a začne mluvit sprostě a předvádět matku, která zabila své děti.
Strašně vulgarismů, scéna kterou si Stavovské divadlo opravdu nezaslouží.
Hlouběji už to klesnout opravdu nemohlo. Bylo mi strašně líto skvělých herců jakými P. Batěk a Z. Stivínová jsou. Tohle je hodně špatné i na A. Fialovou.
(zadáno: 4.10.2019)
Nevyužitý potenciál...
Strašný zvuk, scéna není o moc lepší (působí dost levně a uměle). S company se nějak moc nepracuje - vždy se jen objeví, zatančí a odejdou. Tragický Vojtko - z gorily udělal opilého staříka, kterého bolí záda.
Excelentní Gemrotová (už jen díky ní jsem vydržel do konce), Vojtková také konečně v dobré roli, která ji sedla.
(zadáno: 7.11.2019)
Viděny obě alternace v Ypsilonce.
Adam/Pekárek - to mě úplně nebavilo, chyběly tomu emoce. Lukáš Adam mě vůbec nepřesvědčil v herecké části.
Krpec/Živnůstka - skvělé! To mělo přesně to, co chybělo v prvním představení- perfektně zahráno i zazpíváno - až z toho mrazilo.
Za mě druhá alternace rozhodně lepší po všech stránkách!
Klavírní doprovod a jednoduchost scény dodává na dramatičnosti, nicméně Ypsilonka má špatné osvětlení i zvuk, což ubíralo na zážitku.
(zadáno: 28.2.2021)
Záznam.
Úchvatné spojené Anety Langerové a Marty Kubišové - jejich hlasy k sobě perfektně ladí, pěvecky ale obě i herecky perfektní.
Velkou slabostí muzikálu je role pana Heina a jeho výkon - totální degradace celého představení (bohužel).
(zadáno: 14.9.2020)
Martina Randová i Iva Pazderková patří k našim nejlepším herečkám. Hra jim dává možnost se herecky ukázat a vyřádit a obě toho náležitě využívají.
Nicméně představení by pomohlo odebrání přestávky, která zbytečně ukončila skvělou atmosféru, jež se už nepodařilo tolik navodit ve druhé části.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >