Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 11 % (11)
Jiří Landa: 17 % (34)
Anežka Hrebiková: 18 % (10)
Jan Pařízek: 18 % (43)
Pavel Širmer: 20 % (41)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4

(zadáno: 29.5.2019)
Viděna verze s Liborem Stachem v hlavní roli. Vlastně jsem od této činohry nečekal nic... A o to víc jsem byl překvapený hereckými výkony. Zejména pak právě Libora Stacha (+ standardně dobrých Andrey Mohylové a Jany Kubátové).
Příběh není pozitivní. Je to plné konfliktů, hádek a čekání na smrt.
Na plzeňské poměry velice vydařené představení, které se ale spíše hodí na původní Malou scénu (věřím, že tam by emoce fungovaly ještě mnohem více).
Doufám, že Libor Stach dostane v DJKT hodně prostoru. Uvedl se skvěle!
(zadáno: 21.5.2019)
Fantastický Noid, výborná Dasha.
Bára Basiková se mi jako Magdalena prostě nelíbí (typově ani hlasově - alternovat se s Dashou je sakra těžké). Toužimský i Tomeš je dobře doplňují.
Své sólo s nadsázkou zvládá i Ondřej Brzobohatý (alt. Korn - to už je slabší ale stejně dobré). Nastudování je hodně klasické, ale dobré.
(zadáno: 15.5.2019)
Šimon Fikar a Jakub Průcha tančí a zpívají lépe než hlavní představitelé z nejmenovaných pražských divadel. Opravdu muzikál na české poměry nevídaný.
Z první části jsem měl rozporuplné pocity (hodně barevná, veselá - až moc), druhá část je naprosto dokonalá (emotivní, vážná) - jako celek to působí skvěle. Nezapomenutelný zážitek - scény s Billym, bábi a Soňou H. Borkovou patřily k vrcholu.
(zadáno: 8.5.2019)
Toto představení stojí a padá na skvělých hereckých výkonech Martina Stránského a Zuzany Ščerbové. V první půli jsem se chvílemi nudil (dlouhé promluvy bez změny hlasu ze strany občanů). Závěr (od nástupu Vladimíra Pokorného) však udělal z této inscenace nezapomenutelný zážitek. Nicméně se bojím, že vzhledem k modernějšímu zpracování si představení nenajde v Plzni diváky... Ačkoliv stojí za vidění!
(zadáno: 28.4.2019)
Tenhle muzikál mám hodně rád. Bohužel zpracování ve Studiu se mi moc nelíbí...Pozitivy jsou Peter Strenárčik jako Che a Radka Fišarová jako Eva Duarte. Bohužel verze s Monikou Absolonovou se mi líbí míň (neuzpívá to).Jednoznačným negativem je Karel Roden jako Peron. Ten působí jako kdyby ho role vůbec nebavila. O tom, že by měl v muzikálu zpívat mu asi nikdo neřekl - on to vypráví a ještě špatně.
Edit-po shlédnutí verze s Davídkem měním na 60% (když hraje Roden, tak sotva 40).Stále mi tam ale chybí ta "legendární" Evita - zejména pak emoce. Bohužel stále zůstaly i gramatické chyby na scéně.
(zadáno: 28.4.2019)
Pokud čekáte vážný existenciální muzikál, tak na to nechoďte... je to hravé, barevné, zábavné. Nemá to ani nic společného s filmem (po hudební stránce), je to velmi dobré zpracování broadwayské verze.
Viděl jsem všechny alternace a mimo Lucie Bílé jsou skvělí Iva Pazderková, Markéta Procházková a zejména Vendula Příhodová. Samostatnou kategorií je Pavla Břínková (zvládá rapovat i tančit hip hop). Role Noida je sekundární a nemá tak prostor moc vyniknout.
Upřímně - viděl jsem lepší muzikály ale tenhle si tu 100 % zaslouží už jenom kvůli tomu, že se 3 hodiny smějete, bavíte a užíváte si to!
(zadáno: 27.4.2019)
Krásné zpracování Koček. A konečně scéna, která se do toho muzikálu hodí!
(zadáno: 27.4.2019)
Dobré zpracování. Nicméně mi tam chybělo takové to "pohádkové". Vždy, když čtu Malého prince, tak mám takové zvláštní pocity. Ty jsem při sledování neměl. Nicméně povedené dílo, které se ale nehodí příliš pro děti (ty pak jen zbytečně ruší během představení ostatní diváky).
(zadáno: 27.4.2019)
Bylo mi opravdu hodně líto Ivany Chýlkové, že tohle musela "hrát"... Nesedět uprostřed, tak odejdeme.
1,5 hodiny trapných narážek a nenavazujících scén. Vlastně ani stále nevím, o čem to bylo...
(zadáno: 27.4.2019)
Povedené zpracování. Jsou to opravdu "jiné" Vlasy - zasazeny do moderní doby, což se může líbit jen někomu. Já byl spokojený. Konec neskutečně emotivní (kapesníky s sebou).
Nicméně na mě je tam moc nahoty ze strany Lukáše Adama... (což ale k tomu muzikálu sedí). Z obsazení jednoznačně vynikali Viktor Novák a Petra Vraspírová, naopak velké zklamání z Milana Peroutky.
(zadáno: 27.4.2019)
Přesně takové představení bych v ND očekával vždy (čemuž tak bohužel není).
Dokonalé moderní zpracování klasiky.
(zadáno: 27.4.2019)
Muzikál (spíš činohra s písničkami) stál a padal na skvělém výkonu Ivy Pazderkové a nezpívající (ale velmi dobře hrající) Drabiščákové.
(zadáno: 27.4.2019)
Skvělá Zuzana Kajnarová v nelehké roli. Některé scény zbytečně dlouhé (třeba u Leeho), některé by šly naopak přidat nebo zvýraznit (třeba z filmové kariéry MM). Nicméně celkem povedený muzikál, který přesně sedí na Malou scénu.
(zadáno: 21.4.2019)
Chvílemi zbytečně natahované scény (zejména pak ty bojové). Nicméně Westka je klasika a plzeňské zpracování bylo dobré. Roli Anity určitě líp zvládla Soňa H. Borková (Lucie Jagerčíková se mi prostě nelíbila - ačkoliv měla dost energie, tak to občas neuzpívala).
(zadáno: 21.4.2019)
Skvělé přestavení kterému vévodí Markéta Procházková, Noid a zejména Iva Pazderková. Rozhodně to není jenom pro děti ale i pro dospělé - zábavné, hravé, veselé se skvělými výkony (oceňuji zejména nejlepší čísla z Bonnie a Clyde a Sestry v akci). Jen mi chvílemi přišly zbytečně dlouhé promluvy režiséra, nicméně vzhledem k typu představení byly nutností.
(zadáno: 14.4.2019)
Jednoznačně nejlepší muzikál, co jsem zatím viděl.
Výborný překlad, dobrá scéna, dokonalé výkony ústředních představitelek Martiny Šnytové a Michaely Horké. Zejména tyto dvě postavy a výkony těchto představitelek dělají z tohoto muzikálu nezapomenutelný zážitek.
Během celého představení jsem neustále cítil nějaké emoce, mrazení, husí kůži,... Opravdu dokonalé!!! Zejména pak Michaela Horká - její paní Danversová nemá chybu (a nechápu, proč tu Thalii nemá ona - bohužel paní Hasprová byla dobrá ale na Michaelu nestačí v hereckých částech).
(zadáno: 14.4.2019)
Ano, někdo by si mohl myslet, že LB je na Carmen už stará. Já si to nemyslím, pakliže to dokáže zahrát. A Lucie Bílá to (když chce a "nezlobí") umí. Je trochu škoda, že marketing tohoto muzikálu stojí právě na LB - lidé tedy chodí na Lucku a ne na Carmen. Protože mimo LB jsou v Carmen skvělí i Dasha, Hana Křížková, Pavla Břímková či Noid.
Celkově se jedná o povedené dílo, ze kterého vám zůstanou melodie v hlavě.
20 % ztrhávám za představení, kdy se Lucie Bílá nedržela a řádila + za některé alternace.
(zadáno: 14.4.2019)
ach ten překlad... hodně často doslovný, jindy zas velice se odlišující od originálu...
Zpracování je perfektní - jasně graduje, jsou tam emoce, žádné dlouhé scény. Ačkoliv jsou hlavními postavami Sam a Molly, tak celou show ovládá Oda - a to zejména pokud ji hraje Dasha. Viděl jsem obě alternace a Venušina verze je herecky přehnaná. Dasha roli perfektně hraje, zpívá i tančí (za mě její nejlepší role vůbec).
Dobře fungují i taneční scény (z company jednoznačně vyčnívají Soňa H. Borková, T. Drobil, P. Klimenda, K. Falcová a L. Hlavatý).
Úžasná je i Eva Staškovičová jako Molly!
(zadáno: 14.4.2019)
Verzi s Lucií Bílou znám i pozpátku. Bohužel už 2x jsem měl ve stejné roli v Karlíně Leonu Machálkovou, která na roli nestačí. Omlouvám se, ale v jejím věku opravdu už nemůže hrát mladou ženu, která je zamilovaná do Draculy. Nestačí na to herecky a už ani pěvecky. Skvělá je kombinace Vyoralová-Burešová - ty 2 dokážou zastínit i stabilně dobré výkony Vojtka. Představení mi místy přijde zbytečně moc přeexponované.
(zadáno: 14.4.2019)
U tohoto muzikálu hodně záleželo na daném představení. Někdy to bylo 100 % (derniéra), většinou ale 50 %... Bohužel dost často bylo vidět, že company nebyla kompletní. Celkově se jedná o zdařilé dílo. Alžběta Bartošová neuvěřitelně překvapila.
(zadáno: 7.4.2019)
Otázkou není jestli znovu... ale kolikrát znovu.
S nastudováním v Plzni se to nedá moc srovnávat - obě verze jsou jiné (ať již v uchopení dialogů, scéna není přeexponovaná, kostýmy střídmější, počet "velkých" tanečních scén apod. Ostravská verze se mi líbí o něco víc. Z obsazení nejvíce zaujali Martina Šnytová (hlavně po herecké stránce, pěvecky je perfektní vždy), Eva Zbrožková, Adam Živnůstka a pánské kvarteto (pánové byli sehraní a bylo vidět, že je to baví). Na tomto provedení není opravdu co vytknout. I jednoduchý příběh byl zpracovaný tak, aby se divák 3 hodiny nenudil.
(zadáno: 2.4.2019)
Asi nejsem cílovka. Levné a předvídatelné vtipy, protahování některých scén, zbytečné narážky... Z muzikálu jsem odcházel už 2x s tím, že si krom scény děvčat (Tenhle svět je náš) nepamatuji nic. Neutkvěla mi v hlavě žádná jiná písnička či cokoliv jiného. Bohužel zklamání, čekal jsem víc...
Těch 10 % je za skupinovou scénu holek a Venuši.
(zadáno: 2.4.2019)
Kdybych mohl, dám víc. Skvělé představení! Ondra Rychlý je skvělý zpěvák i herec a pro tuto roli má dokonalé charisma. Po Linii krásy další (na Plzeň) netradiční přestavení a opět skvělé. Jasná gradace, výborná hra se světly. Perfektní byla i Andrea Mohylová jako Purmelande.
(zadáno: 30.3.2019)
Dokonalost sama. Míša Gemrotová je jako Evita perfektní. Od začátku do konce nezaváhala, roli si užívala a bylo to vidět. Nastudování se mi líbí víc než to ve Studiu. Občas bylo trochu rušivým elementem mnoho vjemů na tak malé scéně - ale to se dá odpustit. Efektní choreografie, krásné kostýmy, promptní režie a hlavně výkon hlavní představitelky dělají z tohoto muzikálu nezapomenutelný zážitek. Rozhodně doporučuji!
(zadáno: 11.3.2019)
Novotný, Chýlková, company - super. Poměrně dobře funguje i duo Vojtek a Kolář (ačkoliv mají nejlepší léta za sebou). S kým jsem měl ale obrovský problém byla Bibiána Surovčíková. Není ji pořádně rozumět text a pořádně se s rolí neztotožnila. A ta její viditelná tetování by mohla být skryta. Do té role se prostě nehodí. Obrovské zklamání... Těch 50 % je zejména díky výborně fungující company a scénám s Ivanou Chýlkovou, který je v té roli neskutečná!

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4