Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 11 % (12)
Anežka Hrebiková: 17 % (11)
Jiří Landa: 17 % (35)
Jan Pařízek: 18 % (44)
Pavel Širmer: 20 % (43)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 >

(zadáno: 28.4.2019)
Tenhle muzikál mám hodně rád. Bohužel zpracování ve Studiu se mi moc nelíbí...Pozitivy jsou Peter Strenárčik jako Che a Radka Fišarová jako Eva Duarte. Bohužel verze s Monikou Absolonovou se mi líbí míň (neuzpívá to).Jednoznačným negativem je Karel Roden jako Peron. Ten působí jako kdyby ho role vůbec nebavila. O tom, že by měl v muzikálu zpívat mu asi nikdo neřekl - on to vypráví a ještě špatně.
Edit-po shlédnutí verze s Davídkem měním na 60% (když hraje Roden, tak sotva 40).Stále mi tam ale chybí ta "legendární" Evita - zejména pak emoce. Bohužel stále zůstaly i gramatické chyby na scéně.
(zadáno: 11.10.2019)
Skvělé výkony Lucie Juřičkové, Jany Bouškové a Patrika Děrgela. Jako stand-up show by to šlo - kdyby jen se nejednalo o divadlo. Protože když už jsou v tomto díle snahy o hraní, tak jsou přehnané a zbytečné. Ve hře se objevuje plyšový penis či vibrátor - úplně si nemyslím, že tohle bych chtěl v divadle vidět. Hra je svým obsahem a podstatou hezká, bohužel jen to zpracování mi přijde až vysmívající se (režisér se pravděpodobně snažil být za každou cenu vtipný). Pokud vám nevadí nahota, sexuální pomůcky a trapné levné vtipy na scéně Národního divadla, tak se asi pobavíte :)
(zadáno: 22.12.2019)
Fantastická Marie Křížová! Bohužel na to, aby celé dílo zachránila je na scéně příliš málo často (těch 50 % je jen jejích).
Smysl jako Krysař nemá charisma ani dostatečně důrazný zpěv. Tomeš umí líp... Suchařípa to hrál jak kdyby to měl za trest, Sobotkové si z toho udělali frašku.
Bohužel 3 hodinové představení jen o 1 - přijde krysař. A co víc? Nic... Nudné, zdlouhavé, sexistické narážky nemístné. Pokud chcete vidět opravdový muzikál s dějem, hezkou scénou (která se nerozpadá) a živou hudbou, běžte jinam.
(zadáno: 18.1.2020)
Neurazí ale také nenadchne. Krásná hudba, která by byla ještě lepší s živým orchestrem. Na scéně je poznat stáří.
Michaela Tomešová hlasově, herecky i tanečně velice slabá. Její role je jednoznačně zastíněna fantastickou Marií Křížovou, která si z malé role udělala hlavní. Skvělý taktéž H. Kříž, nicméně ten by mohl ubrat na sebevědomí a začít hrát (což je ale jeho problém ve víc muzikálech). Výborná Pavlovčinová - tanečně i herecky dokonalá a na jevišti nechává duši!
Pánové Podhůrský a Tesařík by už mohli být nahrazeni. Rozhodně to není muzikál pro děti..(kterých tam bylo poměrně dost)
(zadáno: 14.3.2020)
Hlavní představitelka Machačová neumí hrát a je bez charismatu. Vedle excelentní Markéty Procházkové (Rizzo) naprosto zaniká, ačkoliv ona má být tím středem pozornosti, kdo prodělá změnu. To se ani trochu nepovedlo (závěrečná scéna v jejím podání děs a hrůza). Přemysl Pálek dobrý, nicméně i on je zastíněn jinou rolí - Doddym (J. Tenkrát) - pěvecky, herecky a hlavně tanečně fantastický.
Většina ostatních postav zbytečně přehrává (proč to bylo nutné?), pitvoří se a už by to chtělo i omladit obsazení.Scéna zastaralá a reprodukovaná hudba v Kalichu prostě umocňuje dojem, že se jedná o karaoke.
(zadáno: 14.4.2021)
Online záznam.
Zajímavé téma, celkem dobří herci, nicméně tomu něco chybělo, abych to chtěl vidět znovu a chvílemi se nenudil.
(zadáno: 4.10.2019)
Nevyužitý potenciál...
Strašný zvuk, scéna není o moc lepší (působí dost levně a uměle). S company se nějak moc nepracuje - vždy se jen objeví, zatančí a odejdou. Tragický Vojtko - z gorily udělal opilého staříka, kterého bolí záda.
Excelentní Gemrotová (už jen díky ní jsem vydržel do konce), Vojtková také konečně v dobré roli, která ji sedla.
(zadáno: 18.1.2020)
Klasická opereta, která však nebyla dotažena do konce.
Přeměny scény jsou mnohdy dlouhé a na jevišti se nic neděje, některým hercům nebyla rozumět slova. Tanečně skvělé díky souboru baletu.
(zadáno: 9.2.2020)
Tohle se stane, když je špatně obsazený muzikál s nevhodnou režií. Typově se na postavy nehodí hned několik osob - zejména T.Savka (ten se na Tonyho typově nehodí vůbec-kazí celý dojem), Strenačik či J. Daniel. Samostatnou kategorií je J. Rusnák, který byl 2. nejrušivějším elementem. Z pánů nadějný jen Novák. Holky jednoznačně dominují představení (M. Polyáková byla výborná, Jelínková potřebuje na Anitu dopilovat hereckou důraznost). Režie postrádá energii, nápaditost - je příliš stojická. Mnohdy se na jevišti jen sedí. Se scénou bojují i herci - Savka na schodech málem upadl.Zklamání.Velké.
(zadáno: 14.3.2020)
Bohužel plzeňská činohra opět šlápla vedle.
Během první části dobrá Veldová. Ostatní jak kdyby to hráli poprvé. Mnohdy na sebe několik postav jen kouká a neví co dělat. Pakliže se má jednat o komedii, tak se to ani trochu nepovedlo. Bohužel ani slibované téma se nekoná.
(zadáno: 22.2.2021)
On-line záznam.
Antika zasazená do současnosti.
Herecky výborné, scénografie dostačující. Nicméně jednou stačilo. Hudební vložka nadbytečná.
(zadáno: 28.2.2021)
Online záznam.
Pěvecky i herecky perfektní Vendula Příhodová, následována Janem Cinou. Slabší výkony J. Zonygy a B. Cmuntové. Choreografie i hudba dobrá ale z příběhu zbyla jen kostra, mnohdy na sebe jednotlivé scény navazují jen s domyšlením. Některé scény jeden velký kýč.
(zadáno: 12.3.2021)
Online derniéra.
Výborný Marek Němec, opakem pak Miroslav Hanuš a jeho pobočníci.
Některé pasáže se neskutečně táhly, nicméně díky výkonu Marka Němce se to dalo vydržet.
(zadáno: 9.9.2019)
Upřímně - nevěděl jsem, jestli odejít nebo být nadšený.
Herecky skvěle zahráno (zejména Jana Stryková předvádí excelentní výkon), zpracování také dobré. Některé dialogy jsou opravdu náročné. Je potřeba také částečně vědět historii (protože jinak vám postava Antigony přijde mimo). Jako celek vás to donutí přemýšlet o hrozně věcech - značná nadčasovost.
Nicméně co mi vadilo je zasazení takto moderního díla do Stavovského divadla. Tam to prostě nepatří. Na Novou scénu ND dobře ale do historické budovy ne.
(zadáno: 23.12.2019)
Bohužel tohle nebylo ani vánoční ani Andersenovské...
(zadáno: 4.3.2021)
On-line předpremiéra.
Maryška Jany Ondruškové bohužel postrádá to, co Hrabal napsal, Vašáryová zahrála. Ačkoliv je to skvělá herečka, zde (pravděpodobně režií) je její výkon spíš negativním elementem. Stejně tak další skvělý herec Libor Stach neměl možnost se ukázat. Ikonická scéna lezení na komín velkým zklamáním.
Celkově mi představení přišlo nudné, utahané, s dlouhými prostoji, mnohdy ani nenavazující.
Je velice těžké toto představení zahrát důvěryhodně v divadle. Zde se to nepovedlo. Možná s jiným obsazením, režií i scénou ano.
(zadáno: 7.3.2021)
On-line derniéra.
Činohra Národního divadla bohužel nezklamala - opět představení dělané pro vizuální stránku, výborně zahrané ale režie strašná.
(zadáno: 22.11.2019)
Proč to nešlo udělat čistě činoherní? Proč neměla Vendula lepší prostor ukázat její talent? Proč závěrečná scéna s Černockou? Proč tak hloupá a rádobyvtipná režie?
Obrovské zklamání. Studio je nádherné divadlo, do kterého se rád vracím ale tohle byl hodně velký omyl. Vendula Příhodová je skvělá ale takhle role jí nedává možnost vyniknout, choreografie výborně zatančené (zejména Kosková a Faltus). Bohužel záporáci to herecky nezvládli, většina triků a scén byla vidět a poznat. Fantastické byly scény s paní Remundovou - ona vnesla do představení něco dobrého. Obsazení Černocké bylo zbytečné.
(zadáno: 4.1.2020)
Skvělý text, který by chtěl něco jiného, než Špinarovu režii...
Bubeník ruší celé představení svým hlukem, některé scény zbytečné.
Nicméně fantastické herecké výkony (Stivínová, Juřičíková a překvapil i Rašilov), které vás ale po chvíli začnou nudit. Já tomu dal 45 minut, poté jsem odešel. Bohužel Špinar si "jede svou" a absolutně rezignuje na divadelní etiku, úctu k autorům - hlavně aby to byla "show". A to na scény Národního divadla dle mého názoru nepatří. Takové představení by se hodilo na alternativní scénu a ne do Stavovského (což konstatuji znovu po Vítejte v Thébách).
(zadáno: 2.4.2019)
Asi nejsem cílovka. Levné a předvídatelné vtipy, protahování některých scén, zbytečné narážky... Z muzikálu jsem odcházel už 2x s tím, že si krom scény děvčat (Tenhle svět je náš) nepamatuji nic. Neutkvěla mi v hlavě žádná jiná písnička či cokoliv jiného. Bohužel zklamání, čekal jsem víc...
Těch 10 % je za skupinovou scénu holek a Venuši.
(zadáno: 27.4.2019)
Bylo mi opravdu hodně líto Ivany Chýlkové, že tohle musela "hrát"... Nesedět uprostřed, tak odejdeme.
1,5 hodiny trapných narážek a nenavazujících scén. Vlastně ani stále nevím, o čem to bylo...
(zadáno: 28.6.2019)
Nemohl jsem se dočkat přestávky, abych mohl odejít...
Vůbec nevím, co tohle má společného s L. Carrollem (mimo jména hlavních představitelů). Natálie Deáková opět experimentovala a tentokrát to bohužel nevyšlo.
(zadáno: 7.8.2020)
Strašně dlouhé a nudné představení.
Daniel Krejčík texty spíše recitoval než hrál, výkon paní Horváthové na úrovni absolventského představení DAMU. Hudební scény J. Korna naprosto kýčové a zbytečné (proboha proč musel hrát i Lady Gagu???). Nahé scény nadbytečné, většinou do děje nezapadají.
Představení by šlo zkrouhnout na polovinu. Bohužel na mě nepůsobily žádné emoce, které by z tohoto představení měly být.
Možná jen špatná repríza, ale tohle se opravdu hodně nepovedlo.¨
10 % za šíleně přehrávající (ale hrající) Anetu Krejčíkovou.
(zadáno: 19.9.2020)
Tahle inscenace má nejlepší léta už za sebou.
Bohužel malý prostor, stará scéna, naprosto kýčovitá výprava, kostýmy stejné - snad ještě z minulého století. Alžběta Bartošová je skvělá ale bohužel v této roli mě nezaujala. Výkon pana M. Vojtka tragický. Jen J. Vágner byl světlým momentem v temnotě. Nejtrapnější vložkou jsou promluvy bohů. Muzikál by chtěl opravdovou obnovu - tedy včetně obsazení, pak by to zas možná byla ona skvělá Kleopatra.
Současné uvedení mi spíš evokovalo parodii či travesti show (pakliže sedíte v první řadě, tak hercům vidíte pod kostým).

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 >