Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 11 % (11)
Jan Pařízek: 18 % (41)
Jiří Landa: 18 % (32)
Lukáš Dubský: 20 % (26)
Iva Bryndová: 21 % (39)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4

(zadáno: 23.12.2019)
Herecky skvělý Karel Roden, pěvecky pak Hana Seidlová. Operní pasáž byla kontraproduktivní - nebylo rozumět ačkoliv to bylo potřeba kvůli ději. Nicméně velice hezké vánoční představení s pěknou atmosférou, které by prospělo schování orchestru, lepší ozvučení a herce, kteří nečtou text...
(zadáno: 7.1.2020)
Kontinuální děj to má sice velice slabý ale jako sled scének velice povedené. Eva Holubová předvádí klasicky výborný výkon, následována paní Remundovou. Paní Janžurová je úžasná herečka, nicméně už byly dost časté výpadky textu. Ale její charisma zastíní veškeré nedostatky. Pan Roden, ačkoliv se snažil, tak byl zastíněn všemi 3 ženami. Ačkoliv hra trvá 3 hodiny, tak děj je svižný, hravý, zábavný (asi jsem viděl jinou hru než většina zdejších recenzentů). Možná chvílemi moc sexismů ale na večerní odreagování naprosto dokonalé!
(zadáno: 12.6.2019)
Naprosto dokonalá Ivana Chýlková! Za mě nejlepší role, ve které jsem ji viděl. Děj jednoduchý, nicméně zajímavý. Asi nejlepší činohra ve Studiu v současnosti.
(zadáno: 18.1.2020)
Klasická opereta, která však nebyla dotažena do konce.
Přeměny scény jsou mnohdy dlouhé a na jevišti se nic neděje, některým hercům nebyla rozumět slova. Tanečně skvělé díky souboru baletu.
(zadáno: 9.9.2019)
Upřímně - nevěděl jsem, jestli odejít nebo být nadšený.
Herecky skvěle zahráno (zejména Jana Stryková předvádí excelentní výkon), zpracování také dobré. Některé dialogy jsou opravdu náročné. Je potřeba také částečně vědět historii (protože jinak vám postava Antigony přijde mimo). Jako celek vás to donutí přemýšlet o hrozně věcech - značná nadčasovost.
Nicméně co mi vadilo je zasazení takto moderního díla do Stavovského divadla. Tam to prostě nepatří. Na Novou scénu ND dobře ale do historické budovy ne.
(zadáno: 27.4.2019)
Povedené zpracování. Jsou to opravdu "jiné" Vlasy - zasazeny do moderní doby, což se může líbit jen někomu. Já byl spokojený. Konec neskutečně emotivní (kapesníky s sebou).
Nicméně na mě je tam moc nahoty ze strany Lukáše Adama... (což ale k tomu muzikálu sedí). Z obsazení jednoznačně vynikali Viktor Novák a Petra Vraspírová, naopak velké zklamání z Milana Peroutky.
(zadáno: 3.2.2020)
Děj a zápletky za které by se nemusela stydět dobrá brazilská telenovela. Bohužel zbytečně moc dlouhé, děj na sebe plynule nenavazuje - spíš je to vždy snaha o výplň mezi další písničkou bez jakékoliv promyšlenosti - jedno z nejhorších libret vůbec.
Edit po shlédnutí všech alternací - fantastická M. Polyáková a zejména J. Tenkrát, dobrá je i Marie Křížová a T. Lobl.
Bohužel ani R. Tomeš ani J. Kříž se nedokáží krotit a na své role herecky nestačí (pěvecky výborní), což platí i o R. Pekárkovi, který neskutečně přehrává. Tomešová nestačí pěvecky ani herecky. Hodně zde tak záleží na alternaci.
(zadáno: 21.4.2019)
Chvílemi zbytečně natahované scény (zejména pak ty bojové). Nicméně Westka je klasika a plzeňské zpracování bylo dobré. Roli Anity určitě líp zvládla Soňa H. Borková (Lucie Jagerčíková se mi prostě nelíbila - ačkoliv měla dost energie, tak to občas neuzpívala).
(zadáno: 9.2.2020)
Tohle se stane, když je špatně obsazený muzikál s nevhodnou režií. Typově se na postavy nehodí hned několik osob - zejména T.Savka (ten se na Tonyho typově nehodí vůbec-kazí celý dojem), Strenačik či J. Daniel. Samostatnou kategorií je J. Rusnák, který byl 2. nejrušivějším elementem. Z pánů nadějný jen Novák. Holky jednoznačně dominují představení (M. Polyáková byla výborná, Jelínková potřebuje na Anitu dopilovat hereckou důraznost). Režie postrádá energii, nápaditost - je příliš stojická. Mnohdy se na jevišti jen sedí. Se scénou bojují i herci - Savka na schodech málem upadl.Zklamání.Velké.
(zadáno: 28.2.2021)
Divadlo o divadle.
Inscenace viděna ze záznamu, nicméně i přes obrazovku skvělý zážitek. První režie Špinara, která se mi líbila (po Vítejte v Thébách, Stát jsem já a dalších). Nicméně hlavní zásluhu na tom mají všechny čtyři hlavní představitelky, zejména Jana Stryková podává fantastický výkon hodný Národního divadla.
(zadáno: 22.2.2021)
On-line záznam.
Bohužel slibovaný obsah se nedostavil. Inscenace je afektovaná, nemá žádný vnitřní ani vnější smysl a význam. V některých případech inovativnost nepomáhá - jako například zde. Téma by mohlo být sice zajímavé, chtělo by však naprosto jiné zpracování.
(zadáno: 26.2.2021)
Hodně silné divadlo.
Nepoznamenán filmem, inscenace viděna z online záznamu a i tak obrovský zážitek. Největší dojem udělala Jitka Smutná.
Velice silný příběh, výborně herecky zahraný.
(zadáno: 27.4.2019)
Muzikál (spíš činohra s písničkami) stál a padal na skvělém výkonu Ivy Pazderkové a nezpívající (ale velmi dobře hrající) Drabiščákové.
(zadáno: 18.12.2020)
Naprosto dokonalé čisté herectví.
Během 90 minut se jen smějete, brečíte, bavíte se, užíváte si to. Každý příběh je jiný, každý herecky naprosto dokonale vystihnutý.
Na skvělé divadlo se prostě musí do Chebu.
(zadáno: 29.12.2019)
Úžasní manželé Křížovi! Zejména Marie překvapila svým krásným herectvím a Honza zas fantastickými tanečními scénami. Výborná byla také paní Hošpesová. Kvalita muzikálu je vysoko nad českým průměrem - výborně zazpíváno, zatančeno, hezká funkční scéna. Dokonce se povedlo navodit i atmosféru 30. let.
Bohužel ozvučení horší (občas nebylo rozumět zpěvu) a chtělo by to více "velkých" tanečních scén - zde byla jen 1.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4