Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 12 % (22)
Anežka Kotoučová: 17 % (16)
Jan Pařízek: 17 % (56)
Jiří Landa: 18 % (49)
Iva Bryndová: 19 % (54)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2 3 4 5 6  >  >>
(zadáno: 30.3.2019)
Dokonalost sama. Míša Gemrotová je jako Evita perfektní. Od začátku do konce nezaváhala, roli si užívala a bylo to vidět. Nastudování se mi líbí víc než to ve Studiu. Občas bylo trochu rušivým elementem mnoho vjemů na tak malé scéně - ale to se dá odpustit. Efektní choreografie, krásné kostýmy, promptní režie a hlavně výkon hlavní představitelky dělají z tohoto muzikálu nezapomenutelný zážitek. Rozhodně doporučuji!
(zadáno: 2.4.2019)
Kdybych mohl, dám víc. Skvělé představení! Ondra Rychlý je skvělý zpěvák i herec a pro tuto roli má dokonalé charisma. Po Linii krásy další (na Plzeň) netradiční přestavení a opět skvělé. Jasná gradace, výborná hra se světly. Perfektní byla i Andrea Mohylová jako Purmelande.
(zadáno: 7.4.2019)
Otázkou není jestli znovu... ale kolikrát znovu.
S nastudováním v Plzni se to nedá moc srovnávat - obě verze jsou jiné (ať již v uchopení dialogů, scéna není přeexponovaná, kostýmy střídmější, počet "velkých" tanečních scén apod. Ostravská verze se mi líbí o něco víc. Z obsazení nejvíce zaujali Martina Šnytová (hlavně po herecké stránce, pěvecky je perfektní vždy), Eva Zbrožková, Adam Živnůstka a pánské kvarteto (pánové byli sehraní a bylo vidět, že je to baví). Na tomto provedení není opravdu co vytknout. I jednoduchý příběh byl zpracovaný tak, aby se divák 3 hodiny nenudil.
(zadáno: 14.4.2019)
Jednoznačně nejlepší muzikál, co jsem zatím viděl.
Výborný překlad, dobrá scéna, dokonalé výkony ústředních představitelek Martiny Šnytové a Michaely Horké. Zejména tyto dvě postavy a výkony těchto představitelek dělají z tohoto muzikálu nezapomenutelný zážitek.
Během celého představení jsem neustále cítil nějaké emoce, mrazení, husí kůži,... Opravdu dokonalé!!! Zejména pak Michaela Horká - její paní Danversová nemá chybu (a nechápu, proč tu Thalii nemá ona - bohužel paní Hasprová byla dobrá ale na Michaelu nestačí v hereckých částech).
(zadáno: 27.4.2019)
Přesně takové představení bych v ND očekával vždy (čemuž tak bohužel není).
Dokonalé moderní zpracování klasiky.
(zadáno: 28.4.2019)
Pokud čekáte vážný existenciální muzikál, tak na to nechoďte... je to hravé, barevné, zábavné. Nemá to ani nic společného s filmem (po hudební stránce), je to velmi dobré zpracování broadwayské verze.
Viděl jsem všechny alternace a mimo Lucie Bílé jsou skvělí Iva Pazderková, Markéta Procházková a zejména Vendula Příhodová. Samostatnou kategorií je Pavla Břínková (zvládá rapovat i tančit hip hop). Role Noida je sekundární a nemá tak prostor moc vyniknout.
Upřímně - viděl jsem lepší muzikály ale tenhle si tu 100 % zaslouží už jenom kvůli tomu, že se 3 hodiny smějete, bavíte a užíváte si to!
(zadáno: 20.6.2019)
Nejlepší muzikál, co jsem zatím na Nové scéně viděl.
Největší obdiv patří Kateřině Falcové a Pavlu Klimendovi - skvělý výběr hlavních rolí.
(zadáno: 8.11.2019)
Herecky perfektní Dagmar Havlová, následována Terezou Terberovou. Role kostelničky jak kdyby byla napsána Dagmar Havlové na tělo. Naprosto výborné představení.
(zadáno: 30.11.2019)
Soňa Borková jako císařovna exceluje od prvního momentu po svou smrt. Ve všech částech života Sisi ji herecky vystihla velice precizně a všechna její sóla byla dokonalá. Velice překvapila i Venuše Dvořáková. Z company vyniká E. Staškovičová.
Scéna je jednoduchá ale o to funkčnější. Kostýmy nádherné!
Edit po shlédnutí všech alternací: Borková & Gemrotová - fenomenální rovnocenné alternace! Výborná i Podlipská. Kříž o úroveň výš než Režný ve všech ohledech. S přibývajícími reprízami však klesá kvalita v choreografiích (bohužel). Nicméně výborný muzikál!
(zadáno: 1.2.2020)
Konečně jsem v Hybernii viděl skvělý muzikál. Krásné texty, hudba, scéna.
Petr Ryšavý s Karolínou Gudasovou jsou výborní a do rolí se naprosto hodí. Jiří Zonyga podal také dobrý výkon. Velice pobaví scény se studentskou 3 - L. Randák, A. Holá a L. Korbel - je hezké vidět, jak někoho hraní baví a užívá si to!
(zadáno: 12.6.2020)
Fantastické představení, které se vidí jen málokde.
5 hereček neuvěřitelně vyrovnané, všechny nechávají na jevišti duši a emoce přenáší neuvěřitelnou měrou. Příběh Adiny, Lídy a dalších vězeňkyň z věznice na Pankráci se podařilo zpracovat minimalistickou, avšak efektní cestou.
(zadáno: 18.12.2020)
Naprosto dokonalé čisté herectví.
Během 90 minut se jen smějete, brečíte, bavíte se, užíváte si to. Každý příběh je jiný, každý herecky naprosto dokonale vystihnutý.
Na skvělé divadlo se prostě musí do Chebu.
(zadáno: 3.6.2021)
To snad ani nebylo divadlo ale skutečnost. Naprosto neuvěřitelně uvěřitelné výkony všech postav. Úžasné!
(zadáno: 23.6.2021)
Na česká jeviště konečně vstoupil opravdový muzikál jako z Broadwaye.
Plzeňské provedení postrádá sebemenší nedostatek. Skvělá scéna, kostýmy, překlad a hlavně výkony všech na jevišti.
V hlavní roli naprosto září J. Hruškoci, kterému výborně sekunduje M. Holec. Role Shakespeara jak kdyby byla D. Krausovi napsána na tělo. Perfektní i S. H. Borková a K. Jagerová v rolích osudových žen Prcků.
Fantastická company jen dotváří úžasný pocit z celého představení.
V Plzni se stvořil další hit.
(zadáno: 16.8.2021)
Naprosto fantastické představení! (škoda, že jsem viděl až derniéru).
Herecky i pěvecky naprosto perfektní Erika Stárková, herecky dokonalý Jiří Böhm (vrcholy představení jsou jednoznačně 50 odstínů šedi E. Stárkové a monolog Jiřího Böhma). Kombinace hudby a herectví působí celistvým dojmem, představení má spád a hlavně - myšlenku.
Přesně takto by mělo vypadat politické představení - aby nebylo jednostranné, přinutilo člověka kriticky myslet a "něco" v něm zanechalo. Vážné části se střídají s komickými ("mami, tati, já jsem heterosexuál").
Taková představení by vůbec končit neměla.
(zadáno: 10.10.2021)
Chebský soubor opět dokázal, že činohry prostě umí - od komedií, přes drama až po dětské představení. I další inscenace se velice povedla.
V hlavních rolích fantastičtí R. Urbanová a Daniel Mišák. Lépe to obsazeno ani být nemohlo. Oba představitelé předvádějí skvělé přirozené herectví, které tento typ hry vyžaduje. V menší roli vyniká S. V. Vleet (zejména její asijský prodejce).
Nadbytečná však byla scéna z taneční soutěže.
Pokud chcete vidět opravdu hodně dobrou činohru, tak určitě v Chebu!
(zadáno: 12.10.2021)
Herecký koncert Carmen Mayerové a Terezy Kostkové.
Vtipné momenty střídají vážné (filozofické), naprostá vyváženost, hra má spád, myšlenku a je fantasticky zahraná.
(zadáno: 22.10.2021)
Role Jane Eyrové patří k nejtěžším muzikálovým rolím vůbec. A Kristýna Daňhelová je naprosto dokonalou volbou - pěvecky a herecky bezchybná. Její ztvárnění Jane je nezapomenutelný zážitek - výborné, úžasné, perfektní.
Výborní jsou i L. Janota či A. Antalová, které doplňuje skvělá company.
Scéna je na Brno hodně povedená! (konečně pořádná scéna)
Velkou devizou je i skvělá hudba. Z divadla máte odcházet s emocemi - tady tomu tak je bezezbytku.
Jednoznačně jedno z nejlepších představení, které kdy na jevištích v ČR vzniklo.
(zadáno: 14.4.2019)
ach ten překlad... hodně často doslovný, jindy zas velice se odlišující od originálu...
Zpracování je perfektní - jasně graduje, jsou tam emoce, žádné dlouhé scény. Ačkoliv jsou hlavními postavami Sam a Molly, tak celou show ovládá Oda - a to zejména pokud ji hraje Dasha. Viděl jsem obě alternace a Venušina verze je herecky přehnaná. Dasha roli perfektně hraje, zpívá i tančí (za mě její nejlepší role vůbec).
Dobře fungují i taneční scény (z company jednoznačně vyčnívají Soňa H. Borková, T. Drobil, P. Klimenda, K. Falcová a L. Hlavatý).
Úžasná je i Eva Staškovičová jako Molly!
(zadáno: 21.4.2019)
Skvělé přestavení kterému vévodí Markéta Procházková, Noid a zejména Iva Pazderková. Rozhodně to není jenom pro děti ale i pro dospělé - zábavné, hravé, veselé se skvělými výkony (oceňuji zejména nejlepší čísla z Bonnie a Clyde a Sestry v akci). Jen mi chvílemi přišly zbytečně dlouhé promluvy režiséra, nicméně vzhledem k typu představení byly nutností.
(zadáno: 27.4.2019)
Povedené zpracování. Jsou to opravdu "jiné" Vlasy - zasazeny do moderní doby, což se může líbit jen někomu. Já byl spokojený. Konec neskutečně emotivní (kapesníky s sebou).
Nicméně na mě je tam moc nahoty ze strany Lukáše Adama... (což ale k tomu muzikálu sedí). Z obsazení jednoznačně vynikali Viktor Novák a Petra Vraspírová, naopak velké zklamání z Milana Peroutky.
(zadáno: 27.4.2019)
Krásné zpracování Koček. A konečně scéna, která se do toho muzikálu hodí!
(zadáno: 29.5.2019)
Viděna verze s Liborem Stachem v hlavní roli. Vlastně jsem od této činohry nečekal nic... A o to víc jsem byl překvapený hereckými výkony. Zejména pak právě Libora Stacha (+ standardně dobrých Andrey Mohylové a Jany Kubátové).
Příběh není pozitivní. Je to plné konfliktů, hádek a čekání na smrt.
Na plzeňské poměry velice vydařené představení, které se ale spíše hodí na původní Malou scénu (věřím, že tam by emoce fungovaly ještě mnohem více).
Doufám, že Libor Stach dostane v DJKT hodně prostoru. Uvedl se skvěle!
(zadáno: 16.6.2019)
Že politické narážky do divadla nepatří? Vždyť se jednalo o popis reality, ve které žijeme - ať se nám to líbí nebo ne. Zdejší negativní komentáře k plytkému ději chápu spíš jako nedostatečné pochopení.
Chytlavá hudba, skvělá choreografie a výborní hlavní představitelé - Pecha, Holbeinová, Randák, Korbel a zejména pak Dita Hořínková! Pro mě jeden z nejlepších muzikálů v Praze.
Skupinové scény byly fantastické! Tak dobrou company najdete opravdu jen málokde.
(zadáno: 20.6.2019)
Dokud to hrál M. Harich, tak jsem si to nedovolil hodnotit, neb by to bylo hodně špatné.
Pavel Klimenda je ale v roli skvělý - je mu rozumět text (ano, po roce a půl jsem konečně rozuměl překladu! - M. Harich bohužel neumí artikulovat), výborně tančí a roli hraje velice důvěryhodně. Spolu se Ch. Pščolkovou tvoří výborné duo. Příběh zpracovaný velice hravě, skupinové choreografie jsou efektní a závěrečné sólo Charlotty naprosto dokonalé. Nicméně stále tomu "něco chybí".
1 2 3 4 5 6  >  >>