Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 13 % (27)
Anežka Kotoučová: 16 % (25)
Jan Pařízek: 16 % (75)
Jiří Landa: 17 % (81)
Lukáš Dubský: 17 % (70)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>
(zadáno: 30.3.2019)
Dokonalost sama. Míša Gemrotová je jako Evita perfektní (pěvecky, herecky i tanečně). Od začátku do konce nezaváhala, roli si užívala a bylo to vidět. Výborně též funguje chemie se skvělým Lukášem Randákem, který je pro roli Cheho správnou volbou. Občas bylo trochu rušivým elementem mnoho vjemů na tak malé scéně - ale to se dá odpustit. Efektní choreografie, krásné kostýmy, promptní režie a hlavně výkon hlavních představitelů dělají z tohoto muzikálu nezapomenutelný zážitek. Rozhodně doporučuji!
Edit 2021 - představení si stále drží svou kvalitu a i řadě míst i zlepšuje!
(zadáno: 2.4.2019)
Kdybych mohl, dám víc. Skvělé představení! Ondra Rychlý je skvělý zpěvák i herec a pro tuto roli má dokonalé charisma. Po Linii krásy další (na Plzeň) netradiční přestavení a opět skvělé. Jasná gradace, výborná hra se světly. Perfektní byla i Andrea Mohylová jako Purmelande.
(zadáno: 14.4.2019)
Výborný překlad, skvělá scéna, dokonalé výkony ústředních představitelek Martiny Šnytové a Michaely Horké. Zejména tyto dvě postavy a výkony těchto představitelek dělají z tohoto muzikálu nezapomenutelný zážitek.
Během celého představení jsem neustále cítil nějaké emoce, mrazení, husí kůži,... Opravdu dokonalé!!! Zejména pak Michaela Horká - její paní Danversová nemá chybu (bohužel paní Hasprová byla dobrá ale na Michaelu nestačí v hereckých částech).
(zadáno: 27.4.2019)
Přesně takové představení bych v ND očekával vždy (čemuž tak bohužel není).
Dokonalé moderní zpracování klasiky.
(zadáno: 20.6.2019)
Nejlepší muzikál, co jsem zatím na Nové scéně viděl.
Největší obdiv patří Kateřině Falcové a Pavlu Klimendovi - skvělý výběr hlavních rolí.
(zadáno: 8.11.2019)
Herecky perfektní Dagmar Havlová, následována Terezou Terberovou. Role kostelničky jak kdyby byla napsána Dagmar Havlové na tělo. Naprosto výborné představení.
(zadáno: 30.11.2019)
Soňa Borková jako císařovna exceluje od prvního momentu po svou smrt. Ve všech částech života Sisi ji herecky vystihla velice precizně a všechna její sóla byla dokonalá. Velice překvapila i Venuše Dvořáková. Z company vyniká E. Staškovičová.
Scéna je jednoduchá ale o to funkčnější. Kostýmy nádherné!
Edit po shlédnutí všech alternací: Borková & Gemrotová - fenomenální rovnocenné alternace! Výborná i Podlipská. Kříž o úroveň výš než Režný ve všech ohledech. S přibývajícími reprízami však klesá kvalita v choreografiích (bohužel). Nicméně výborný muzikál!
(zadáno: 1.2.2020)
Konečně jsem v Hybernii viděl skvělý muzikál. Krásné texty, hudba, scéna.
Petr Ryšavý s Karolínou Gudasovou jsou výborní a do rolí se naprosto hodí. Jiří Zonyga podal také dobrý výkon. Velice pobaví scény se studentskou 3 - L. Randák, A. Holá a L. Korbel - je hezké vidět, jak někoho hraní baví a užívá si to!
(zadáno: 12.6.2020)
Fantastické představení, které se vidí jen málokde.
5 hereček neuvěřitelně vyrovnané, všechny nechávají na jevišti duši a emoce přenáší neuvěřitelnou měrou. Příběh Adiny, Lídy a dalších vězeňkyň z věznice na Pankráci se podařilo zpracovat minimalistickou, avšak efektní cestou.
(zadáno: 18.12.2020)
Naprosto dokonalé čisté herectví.
Během 90 minut se jen smějete, brečíte, bavíte se, užíváte si to. Každý příběh je jiný, každý herecky naprosto dokonale vystihnutý.
Na skvělé divadlo se prostě musí do Chebu.
(zadáno: 3.6.2021)
To snad ani nebylo divadlo ale skutečnost. Naprosto neuvěřitelně uvěřitelné výkony všech postav. Úžasné!
(zadáno: 23.6.2021)
Na česká jeviště konečně vstoupil opravdový muzikál jako z Broadwaye.
Plzeňské provedení postrádá sebemenší nedostatek. Skvělá scéna, kostýmy, překlad a hlavně výkony všech na jevišti.
V hlavní roli naprosto září J. Hruškoci, kterému výborně sekunduje M. Holec. Role Shakespeara jak kdyby byla D. Krausovi napsána na tělo. Perfektní i S. H. Borková a K. Jagerová v rolích osudových žen Prcků.
Fantastická company jen dotváří úžasný pocit z celého představení.
V Plzni se stvořil další hit.
(zadáno: 16.8.2021)
Naprosto fantastické představení! (škoda, že jsem viděl až derniéru).
Herecky i pěvecky naprosto perfektní Erika Stárková, herecky dokonalý Jiří Böhm (vrcholy představení jsou jednoznačně 50 odstínů šedi E. Stárkové a monolog Jiřího Böhma). Kombinace hudby a herectví působí celistvým dojmem, představení má spád a hlavně - myšlenku.
Přesně takto by mělo vypadat politické představení - aby nebylo jednostranné, přinutilo člověka kriticky myslet a "něco" v něm zanechalo. Vážné části se střídají s komickými ("mami, tati, já jsem heterosexuál").
Taková představení by vůbec končit neměla.
(zadáno: 10.10.2021)
Chebský soubor opět dokázal, že činohry prostě umí - od komedií, přes drama až po dětské představení. I další inscenace se velice povedla.
V hlavních rolích fantastičtí R. Urbanová a Daniel Mišák. Lépe to obsazeno ani být nemohlo. Oba představitelé předvádějí skvělé přirozené herectví, které tento typ hry vyžaduje. V menší roli vyniká S. V. Vleet (zejména její asijský prodejce).
Nadbytečná však byla scéna z taneční soutěže.
Pokud chcete vidět opravdu hodně dobrou činohru, tak určitě v Chebu!
(zadáno: 12.10.2021)
Herecký koncert Carmen Mayerové a Terezy Kostkové.
Vtipné momenty střídají vážné (filozofické), naprostá vyváženost, hra má spád, myšlenku a je fantasticky zahraná.
(zadáno: 22.10.2021)
Role Jane Eyrové patří k nejtěžším muzikálovým rolím vůbec. A Kristýna Daňhelová je naprosto dokonalou volbou - pěvecky a herecky bezchybná. Její ztvárnění Jane je nezapomenutelný zážitek - výborné, úžasné, perfektní.
Výborní jsou i L. Janota či A. Antalová, které doplňuje skvělá company.
Scéna je na Brno hodně povedená! (konečně pořádná scéna)
Velkou devizou je i skvělá hudba. Z divadla máte odcházet s emocemi - tady tomu tak je bezezbytku.
Jednoznačně jedno z nejlepších představení, které kdy na jevištích v ČR vzniklo.
(zadáno: 14.1.2022)
Ach ta Markéta Matulová... objev, zjevení - fantastická, úžasná, dokonalá - jak pěvecké, tak činoherní pasáže!
Tomuto představení toho lze vytknout opravdu jen pramálo (třeba některé lacinější scény, jednu slečnu herečku a další maličkosti).
Téměř 3 hodiny, ale skvělé!
(zadáno: 19.1.2022)
Po místních recenzích jsem čekal představení plné smíchu a veselí.
A ono tomu bylo naopak - krásný dramatický děj (ano, občas se Chantal zasmála - alespoň došlo k odlehčení situace a bylo to velice vhodné).
Celé představení stojí na fantastickém hereckém (a tanečním) výkonu Chantal, která svou postavu úžasně vystavěla od sebevědomé ženy po nemocnou paní. Jejímu hereckému výkonu opravdu není co vytknout. Výborně ji doplňuje i M. Kraus a spolu tvoří opravdu výborné herecké duo.
Navíc ačkoliv představení trvá 2,5 hodiny, tak tam nejsou žádné nadbytečné scény a patosy.
(zadáno: 17.2.2022)
Chebský soubor opět ukázal, jak se dělá činohra (tentokrát přímo v Praze).
Všech 5 herců naprosto skvělých!
(zadáno: 1.5.2022)
Excelentní herectví Kláry Trojanové ve spojení s charismatickým herectvím Chantal. Obě dámy jsou ve svých rolích naprosto úžasné.
Monolog K. Trojanové je jeden z nejlepších divadelních momentů, co jsem měl tu čest vidět.
Opravdu velice výjimečné komorní drama.
(zadáno: 13.5.2022)
Bylo to prostě betálný!
Eliška Skálová je typově naprosto úžasnou Lízou - pěvecky i herecky dokonalá - září z ní energie, má Lízinu drzost i vznešenost. Velice výjimečný výkon! Eliška je s každým dalším představením lepší a lepší a myslím, že o ni ještě hodně uslyšíme.
Ačkoliv nemám MFL příliš rád (muzikál o 3 hezkých písničkách), tak toto provedení je velice povedené - není nudné, obsahuje dostatek "brněnštiny" (jako Pražák jsem moc nerozuměl ale to je účel!), nádherná scéna a vyrovnané herecké i pěvecké výkony všech.
Letošní muzikálová sezóna jednoznačně patří Brnu.
(zadáno: 1.6.2022)
Když se spojí skvělý text, výborná režie a perfektní představitelka hlavní role, nemůže to dopadnout jinak než dokonale.
Celé představení má potřebnou energii a emoce (pro režie L. Pečenky začínám mít slabost - podtrhují čistou podstatu herectví a nepotřebuje k tomu obrovskou scénu, stačí herci samotní).
Anna Fixová v hlavní roli naprosto perfektní!!!
Na dobré divadlo se musí do oblastních divadel.
(zadáno: 16.6.2022)
Moderní divadlo jak se patří.
Na všech hercích je vidět nadšení z interakce s diváky, jsou bezchybní a opravdu promlouvají k okolí, a tím ve vás zanechají o dost víc než klasické představení.
Historie je poněkud ve zkratce ale pro účely hry naprosto postačující.
Bohužel návštěvnost snižuje absence známé osoby - ačkoliv tito herci byli mnohonásobně lepší.
Škoda toho useknutého konce - chtělo to velké finále.
(zadáno: 14.4.2019)
ach ten překlad... hodně často doslovný, jindy zas velice se odlišující od originálu...
Zpracování je perfektní - jasně graduje, jsou tam emoce, žádné dlouhé scény. Ačkoliv jsou hlavními postavami Sam a Molly, tak celou show ovládá Oda - a to zejména pokud ji hraje Dasha. Shlédl jsem obě alternace a Venušina verze je herecky přehnaná. Dasha roli perfektně hraje, zpívá i tančí (za mě její nejlepší role vůbec).
Dobře fungují i taneční scény (z company jednoznačně vyčnívají Soňa H. Borková, T. Drobil, P. Klimenda, K. Falcová a L. Hlavatý).
Úžasná je i Eva Staškovičová jako Molly!
(zadáno: 21.4.2019)
Skvělé přestavení kterému vévodí Markéta Procházková, Noid a zejména Iva Pazderková. Rozhodně to není jenom pro děti ale i pro dospělé - zábavné, hravé, veselé se skvělými výkony (oceňuji zejména nejlepší čísla z Bonnie a Clyde a Sestry v akci). Jen mi chvílemi přišly zbytečně dlouhé promluvy režiséra, nicméně vzhledem k typu představení byly nutností.
1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>