Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 13 % (26)
Anežka Kotoučová: 16 % (24)
Jan Pařízek: 17 % (68)
Helena Grégrová: 18 % (67)
Jiří Landa: 18 % (67)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>
(zadáno: 22.5.2020)
Chvílemi strašně dlouhé, příběh, který znáte z několika nekonečných seriálů. Bohužel ani Hana Maciuchová nedokázala věrně zahrát ony pocity, které se měly matce odehrávat.
Nicméně má to i světlé pasáže, vtipné, hravé i herecky skvěle zpracované. Bohužel převládají ale ty dlouhé a nudné dialogy.
(zadáno: 5.4.2022)
Excelentní Jitka Schneiderová! Bohužel vedle ní velice slabý D. Krejčík, který by Bena opravdu hrát neměl - na 21 rozhodně nevypadá a pubertální/mladistvá stylizace u něj vypadá extrémně nepřirozeně.
Dále v roli konzervativní matky vyniká D. Černá.
Scéna se poměrně povedla, nicméně k tomuto příběhu by to chtělo i komornější stylizaci a závěrečné stržení všeho naprosto vystihuje režie N. Deákové (stejně jako přítomná hlasitá hudba).
(zadáno: 22.6.2021)
30 % jen za celkem zdařilé herectví ústřední dvojice.
Scénografie strašná - opravdu divák nepotřebuje vidět jevištní techniky, jak se nedaří přestavby apod. Režijně pojaté spíše jako drama než komedie - zasmál jsem se tak 2x.
(zadáno: 28.6.2019)
Nemohl jsem se dočkat přestávky, abych mohl odejít...
Vůbec nevím, co tohle má společného s L. Carrollem (mimo jména hlavních představitelů). Natálie Deáková opět experimentovala a tentokrát to bohužel nevyšlo.
(zadáno: 8.5.2019)
Toto představení stojí a padá na skvělých hereckých výkonech Martina Stránského a Zuzany Ščerbové. V první půli jsem se chvílemi nudil (dlouhé promluvy bez změny hlasu ze strany občanů). Závěr (od nástupu Vladimíra Pokorného) však udělal z této inscenace nezapomenutelný zážitek. Nicméně se bojím, že vzhledem k modernějšímu zpracování si představení nenajde v Plzni diváky... Ačkoliv stojí za vidění!
(zadáno: 22.2.2021)
On-line záznam.
Antika zasazená do současnosti.
Herecky výborné, scénografie dostačující. Nicméně jednou stačilo. Hudební vložka nadbytečná.
(zadáno: 26.1.2020)
Hra, která dává naprosto vyniknout hereckému talentu Ivy Janžurové (následované skvělou Táňou Medveckou) - hraje královnu snad i lépe než sama královna. Režie Alice Nellis funguje skvěle - herci mají možnost vyniknout a vy se nenudíte.
Scéna jednoduchá ale pro konverzační představení dostačující.
Možná by pomohla chronologie audiencí pro lepší orientaci (i já, který se v UK reáliích celkem vyznám, tak jsem chvílemi přemýšlel, co za premiéra to vlastně přišlo).
(zadáno: 10.10.2021)
Chebský soubor opět dokázal, že činohry prostě umí - od komedií, přes drama až po dětské představení. I další inscenace se velice povedla.
V hlavních rolích fantastičtí R. Urbanová a Daniel Mišák. Lépe to obsazeno ani být nemohlo. Oba představitelé předvádějí skvělé přirozené herectví, které tento typ hry vyžaduje. V menší roli vyniká S. V. Vleet (zejména její asijský prodejce).
Nadbytečná však byla scéna z taneční soutěže.
Pokud chcete vidět opravdu hodně dobrou činohru, tak určitě v Chebu!
(zadáno: 14.10.2021)
Přesné potvrzení toho, co se tu již píše - bohužel v představení chybí energie, chemie mezi hlavními představiteli a emoce! Bohužel ani při závěrečné scéně nejsou.
Michaela Tomešová buď nehraje nebo přehrává (nevím, co je horší). Bohužel z ní nejdou vůbec žádné emoce, herecky nedostatečná a pěvecky je hodně na hraně. Proto také tak nízké hodnocení.
Naopak skvělý Daniel Bambas a dobrý Marek Lambora. Iva Marešová předvádí také velice pěkný výkon, nicméně její kostým (za což nemůže) by chtěl opravdu vyměnit.
Celkově se jedná o zajímavou inscenaci, na Vinohrady dobrý ale chtělo by to víc.
(zadáno: 24.11.2021)
Eva Holubová byla opět jen Evou Holubovou, nikoliv baronkou.
Herectví je vidět jen ze strany Zuzany Bydžovské, nicméně je poznat, že hru hrají 17 let a už je to rutina.
Bohužel režie zde je úplně tragická - otázkou je, co je původní od Cabana a co si dámy upravily.
Tato inscenace jednoznačně zapadne v historii jako nepříliš povedená.
(zadáno: 24.9.2021)
Ani nevím, co si o této inscenaci mám myslet.
Herecky dobří L. Bergerová a A. Slanina. Naopak A. Novotnému nebylo téměř vůbec rozumět z důvodu špatné artikulace. Výkon L. Janíkové také nepříliš dobrý.
Problém však bude v samotné předloze a režii - o komedii se příliš nejedná. Minimálně hlediště se moc nesmálo. Já se poprvé zasmál po hodině. Prvních 30 minut dokonce strašná nuda. Je hodně těžké si udržet nějakou souvislou myšlenku z děje. A vlastně nevím, co bylo hlavním poselstvím hry. Hodně diváků usnulo.
Opět Brno a opět problém s přestavbami - zbytečné dlouhé, narušují děj.
(zadáno: 12.12.2021)
Nádherné vánoční představení - konečně je v Praze něco doopravdy vánočního!
Nejedná se jen o představení pro děti, ale mnohdy se tam dospělí (díky dvojsmyslům) baví více než děti. Z obsazení rozhodně vyniká Vendula Příhodová (obrovská poklona za to, že to nastudovala za 2 dny - fantasitcké!). Výborní i P. Pálek a M. Uberall. Role jednorožce si vyloženě říká o vyškrtnutí (minimálně jeho/jejího sóla).
Opravdu neskutečně povedené - hravé, milé, zábavné, perfektně zazpívané a z herců je obrovská energie.
(zadáno: 16.11.2021)
Jak zde již bylo napsáno - špatná režie i dějové pojetí.
Výborná Zuzana Mauréry - dokonce i pěvecky patří její části k tomu lepšímu, co toto "představení nabízí". Havlínek, Konáš a další činoherci by zpívat neměli - totální znesvěcení krásných písniček.
Opravdu hodně jsem se (nejen já) nudil - soudě dle reakcí diváků.
Hana Hegerová si rozhodně zasloužila lepší poctu.
(zadáno: 22.7.2021)
(zadáno: 15.5.2019)
Šimon Fikar a Jakub Průcha tančí a zpívají lépe než hlavní představitelé z nejmenovaných pražských divadel. Opravdu muzikál na české poměry nevídaný.
Z první části jsem měl rozporuplné pocity (hodně barevná, veselá - až moc), druhá část je naprosto dokonalá (emotivní, vážná) - jako celek to působí skvěle. Nezapomenutelný zážitek - scény s Billym, bábi a Soňou H. Borkovou patřily k vrcholu.
(zadáno: 27.4.2019)
Bylo mi opravdu hodně líto Ivany Chýlkové, že tohle musela "hrát"... Nesedět uprostřed, tak odejdeme.
1,5 hodiny trapných narážek a nenavazujících scén. Vlastně ani stále nevím, o čem to bylo...
(zadáno: 3.2.2022)
Výborná Iva Janžurová v režii Alice Nellis - takové spojení vždy tvoří jen poklad. Nellis nechala vyniknout talentu paní Janžurové a zdůraznila všechny její polohy - od komičky po váženou dámu. Skvěle ji doplňuje i Igor Orozovič.
Scéna je jednoduchá, ale dostačující - toto představení opravdu stojí jen na hereckých výkonech obou herců.
(zadáno: 19.5.2022)
Během první scény (policisté) jsem si říkal - jo, to bude super. Pak přišel strmý pád...
Tak strašně napsané libreto ani výborný Tomáš Klus (pěvecky a i herecky!) a skvělá Nikola Ďuricová nezachrání. Role Elen bohužel degradována na několik málo scén na začátku a na konci (tedy kdo jde na Verunku - moc se jí nedočká), hlavní úlohu hrají bezdomovci, jejichž pitvoření se mě přestalo bavit po prvním výstupu jako vždy hrozného B. Kotiše.
Avšak kdo skutečně vyniká (v tom nejlepším smyslu) je Radka Pavlovčinová - svůj malý prostor využila naprosto dokonale a je hvězdou celého představení.
(zadáno: 12.11.2021)
Režijně zdařilé představení, herecky také zajímavé (Režný, Kolman, Gabrišová).
Hvězdou představení byla jednoznačně Vítězslava Karolová (pro mě jeden z největších objevů za poslední roky).
Nicméně ačkoliv se jedná o muzikál, tak hudebně naprosto nezajímavý. Střídají se různé styly (jak kdyby autoři nevěděli, který vlastně mají zvolit a proto dali všechny - včetně rapu, mnoho melodií také připomíná již existující muzikály). Bohužel právě hudba toto představení totálně devalvuje. K tomuto úžasnému příběhu by se hodila symfoničtější, důraznější hudba.
(zadáno: 14.4.2021)
Online záznam.
Až na celkem časté přehrávání (a dle mého názoru zbytečné - zde však asi režijní záměr) celkem dobré. Stabilně výborná Klára Krejsová spolu s M. Stránským a A. Mohylovou jsou zárukou kvality.
Na jeviště DJKT konečně po delší době vstoupila komedie, která není fraškou.
(zadáno: 8.11.2021)
Skvělý K. Heřmánek v roli Cabaretiéra, který je na pomezí ironie, sarkasmu a neuvěřitelného předvádění - to je ale Cabaret! Činoherní pasáže jsou fantastické, hudební složka také funguje výborně. Menší výhrady jen k R. Havelkové, která by mohla v roli Sally být dravější (vypadalo to spíše naštvaně) a N. Koukalové.
Z company jednoznačně vyniká P. Kosková.
Konečně se v Praze vidí muzikál, který spojuje činoherní část, zpěv i tanec. Není to nic pozitivního ale zanechá to "něco" ve vás.
(zadáno: 15.3.2021)
Online záznam.
Jiří Hána, Máša Málková a Jitka Smutná naprosto skvělí. Celkově se jedná o velice zdařilou inscenaci, která však dobu příliš popisuje a mnohdy zjednodušuje (což byl ale pravděpodobně cíl, vzhledem k cílové skupině diváků).
Jedno z mála představení, co se mě ze záznamu nalákalo to vidět i v divadle.
(zadáno: 14.4.2019)
Ano, někdo by si mohl myslet, že LB je na Carmen už stará. Já si to nemyslím, pakliže to dokáže zahrát. A Lucie Bílá to (když chce a "nezlobí") umí. Je trochu škoda, že marketing tohoto muzikálu stojí právě na LB - lidé tedy chodí na Lucku a ne na Carmen. Protože mimo LB jsou v Carmen skvělí i Dasha, Hana Křížková, Pavla Břímková či Noid.
Celkově se jedná o povedené dílo, ze kterého vám zůstanou melodie v hlavě.
20 % ztrhávám za představení, kdy se Lucie Bílá nedržela a řádila + za některé alternace.
(zadáno: 11.9.2019)
Když jsem při příchodu viděl scénu, tak mne napadlo jediné - Fantom v zeleném. Nicméně tím negativa končí (ta scéna se mi opravdu nelíbila).
Dokonalá Markéta Pešková!!!Přesně takhle má vypadat (zpívat a hrát) hlavní představitelka "velkého muzikálu". Nikola Ďuricová chvílemi působí až afektovaně ale ve spojení s právě Markétou Peškovou jsou skvělými hlavními představitelkami. Skvělí byli i P. Ryšavý a L. Randák. Ústřední 4 byla na 1. předpremiéře naprosto sehraná, výborně zazpíváno i zatančeno. Role Mariána Vojtka je spíše taková...do počtu.
Konečně jsem viděl v Goje skvělý muzikál!Skvělé!
1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>