Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 12 % (22)
Anežka Kotoučová: 17 % (16)
Jan Pařízek: 17 % (56)
Jiří Landa: 18 % (49)
Iva Bryndová: 19 % (54)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2 3 4 5 6  >  >>
(zadáno: 22.5.2020)
Chvílemi strašně dlouhé, příběh, který znáte z několika nekonečných seriálů. Bohužel ani Hana Maciuchová nedokázala věrně zahrát ony pocity, které se měly matce odehrávat.
Nicméně má to i světlé pasáže, vtipné, hravé i herecky skvěle zpracované. Bohužel převládají ale ty dlouhé a nudné dialogy.
(zadáno: 22.6.2021)
30 % jen za celkem zdařilé herectví ústřední dvojice.
Scénografie strašná - opravdu divák nepotřebuje vidět jevištní techniky, jak se nedaří přestavby apod. Režijně pojaté spíše jako drama než komedie - zasmál jsem se tak 2x.
(zadáno: 28.6.2019)
Nemohl jsem se dočkat přestávky, abych mohl odejít...
Vůbec nevím, co tohle má společného s L. Carrollem (mimo jména hlavních představitelů). Natálie Deáková opět experimentovala a tentokrát to bohužel nevyšlo.
(zadáno: 8.5.2019)
Toto představení stojí a padá na skvělých hereckých výkonech Martina Stránského a Zuzany Ščerbové. V první půli jsem se chvílemi nudil (dlouhé promluvy bez změny hlasu ze strany občanů). Závěr (od nástupu Vladimíra Pokorného) však udělal z této inscenace nezapomenutelný zážitek. Nicméně se bojím, že vzhledem k modernějšímu zpracování si představení nenajde v Plzni diváky... Ačkoliv stojí za vidění!
(zadáno: 22.2.2021)
On-line záznam.
Antika zasazená do současnosti.
Herecky výborné, scénografie dostačující. Nicméně jednou stačilo. Hudební vložka nadbytečná.
(zadáno: 26.1.2020)
Hra, která dává naprosto vyniknout hereckému talentu Ivy Janžurové (následované skvělou Táňou Medveckou) - hraje královnu snad i lépe než sama královna. Režie Alice Nellis funguje skvěle - herci mají možnost vyniknout a vy se nenudíte.
Scéna jednoduchá ale pro konverzační představení dostačující.
Možná by pomohla chronologie audiencí pro lepší orientaci (i já, který se v UK reáliích celkem vyznám, tak jsem chvílemi přemýšlel, co za premiéra to vlastně přišlo).
(zadáno: 10.10.2021)
Chebský soubor opět dokázal, že činohry prostě umí - od komedií, přes drama až po dětské představení. I další inscenace se velice povedla.
V hlavních rolích fantastičtí R. Urbanová a Daniel Mišák. Lépe to obsazeno ani být nemohlo. Oba představitelé předvádějí skvělé přirozené herectví, které tento typ hry vyžaduje. V menší roli vyniká S. V. Vleet (zejména její asijský prodejce).
Nadbytečná však byla scéna z taneční soutěže.
Pokud chcete vidět opravdu hodně dobrou činohru, tak určitě v Chebu!
(zadáno: 14.10.2021)
Přesné potvrzení toho, co se tu již píše - bohužel v představení chybí energie, chemie mezi hlavními představiteli a emoce! Bohužel ani při závěrečné scéně nejsou.
Michaela Tomešová buď nehraje nebo přehrává (nevím, co je horší). Bohužel z ní nejdou vůbec žádné emoce, herecky nedostatečná a pěvecky je hodně na hraně. Proto také tak nízké hodnocení.
Naopak skvělý Daniel Bambas a dobrý Marek Lambora. Iva Marešová předvádí také velice pěkný výkon, nicméně její kostým (za což nemůže) by chtěl opravdu vyměnit.
Celkově se jedná o zajímavou inscenaci, na Vinohrady dobrý ale chtělo by to víc.
(zadáno: 24.11.2021)
Eva Holubová byla opět jen Evou Holubovou, nikoliv baronkou.
Herectví je vidět jen ze strany Zuzany Bydžovské, nicméně je poznat, že hru hrají 17 let a už je to rutina.
Bohužel režie zde je úplně tragická - otázkou je, co je původní od Cabana a co si dámy upravily.
Tato inscenace jednoznačně zapadne v historii jako nepříliš povedená.
(zadáno: 24.9.2021)
Ani nevím, co si o této inscenaci mám myslet.
Herecky dobří L. Bergerová a A. Slanina. Naopak A. Novákovi nebylo téměř vůbec rozumět z důvodu špatné artikulace. Výkon L. Janíkové také nepříliš dobrý.
Problém však bude v samotné předloze a režii - o komedii se příliš nejedná. Minimálně hlediště se moc nesmálo. Já se poprvé zasmál po hodině. Prvních 30 minut dokonce strašná nuda. Je hodně těžké si udržet nějakou souvislou myšlenku z děje. A vlastně nevím, co bylo hlavním poselstvím hry. Hodně diváků usnulo.
Opět Brno a opět problém s přestavbami - zbytečné dlouhé, narušují děj.
(zadáno: 16.11.2021)
Jak zde již bylo napsáno - špatná režie i dějové pojetí.
Výborná Zuzana Mauréry - dokonce i pěvecky patří její části k tomu lepšímu, co toto "představení nabízí". Havlínek, Konáš a další činoherci by zpívat neměli - totální znesvěcení krásných písniček.
Opravdu hodně jsem se (nejen já) nudil - soudě dle reakcí diváků.
Hana Hegerová si rozhodně zasloužila lepší poctu.
(zadáno: 22.7.2021)
(zadáno: 15.5.2019)
Šimon Fikar a Jakub Průcha tančí a zpívají lépe než hlavní představitelé z nejmenovaných pražských divadel. Opravdu muzikál na české poměry nevídaný.
Z první části jsem měl rozporuplné pocity (hodně barevná, veselá - až moc), druhá část je naprosto dokonalá (emotivní, vážná) - jako celek to působí skvěle. Nezapomenutelný zážitek - scény s Billym, bábi a Soňou H. Borkovou patřily k vrcholu.
(zadáno: 27.4.2019)
Bylo mi opravdu hodně líto Ivany Chýlkové, že tohle musela "hrát"... Nesedět uprostřed, tak odejdeme.
1,5 hodiny trapných narážek a nenavazujících scén. Vlastně ani stále nevím, o čem to bylo...
(zadáno: 12.11.2021)
Režijně zdařilé představení, herecky také zajímavé (Režný, Kolman, Gabrišová).
Hvězdou představení byla jednoznačně Vítězslava Karolová (pro mě jeden z největších objevů za poslední roky).
Nicméně ačkoliv se jedná o muzikál, tak hudebně naprosto nezajímavý. Střídají se různé styly (jak kdyby autoři nevěděli, který vlastně mají zvolit a proto dali všechny - včetně rapu, mnoho melodií také připomíná již existující muzikály). Bohužel právě hudba toto představení totálně devalvuje. K tomuto úžasnému příběhu by se hodila symfoničtější, důraznější hudba.
(zadáno: 14.4.2021)
Online záznam.
Až na celkem časté přehrávání (a dle mého názoru zbytečné - zde však asi režijní záměr) celkem dobré. Stabilně výborná Klára Krejsová spolu s M. Stránským a A. Mohylovou jsou zárukou kvality.
Na jeviště DJKT konečně po delší době vstoupila komedie, která není fraškou.
(zadáno: 8.11.2021)
Skvělý K. Heřmánek v roli Cabaretiéra, který je na pomezí ironie, sarkasmu a neuvěřitelného předvádění - to je ale Cabaret! Činoherní pasáže jsou fantastické, hudební složka také funguje výborně. Menší výhrady jen k R. Havelkové, která by mohla v roli Sally být dravější (vypadalo to spíše naštvaně) a N. Koukalové.
Z company jednoznačně vyniká P. Kosková.
Konečně se v Praze vidí muzikál, který spojuje činoherní část, zpěv i tanec. Není to nic pozitivního ale zanechá to "něco" ve vás.
(zadáno: 15.3.2021)
Online záznam.
Jiří Hána, Máša Málková a Jitka Smutná naprosto skvělí. Celkově se jedná o velice zdařilou inscenaci, která však dobu příliš popisuje a mnohdy zjednodušuje (což byl ale pravděpodobně cíl, vzhledem k cílové skupině diváků).
Jedno z mála představení, co se mě ze záznamu nalákalo to vidět i v divadle.
(zadáno: 14.4.2019)
Ano, někdo by si mohl myslet, že LB je na Carmen už stará. Já si to nemyslím, pakliže to dokáže zahrát. A Lucie Bílá to (když chce a "nezlobí") umí. Je trochu škoda, že marketing tohoto muzikálu stojí právě na LB - lidé tedy chodí na Lucku a ne na Carmen. Protože mimo LB jsou v Carmen skvělí i Dasha, Hana Křížková, Pavla Břímková či Noid.
Celkově se jedná o povedené dílo, ze kterého vám zůstanou melodie v hlavě.
20 % ztrhávám za představení, kdy se Lucie Bílá nedržela a řádila + za některé alternace.
(zadáno: 11.9.2019)
Když jsem při příchodu viděl scénu, tak mne napadlo jediné - Fantom v zeleném. Nicméně tím negativa končí (ta scéna se mi opravdu nelíbila).
Dokonalá Markéta Pešková!!!Přesně takhle má vypadat (zpívat a hrát) hlavní představitelka "velkého muzikálu". Nikola Ďuricová chvílemi působí až afektovaně ale ve spojení s právě Markétou Peškovou jsou skvělými hlavními představitelkami. Skvělí byli i P. Ryšavý a L. Randák. Ústřední 4 byla na 1. předpremiéře naprosto sehraná, výborně zazpíváno i zatančeno. Role Mariána Vojtka je spíše taková...do počtu.
Konečně jsem viděl v Goje skvělý muzikál!Skvělé!
(zadáno: 14.3.2021)
Online záznam.
Dramatizaci by neškodilo proškrtání - chvílemi se hra táhne, neposouvá.
Nicméně přirozené herectví S. Postlerové, P. Kostky a C. Mayerové stojí za vidění. Tradiční pojetí divadla, režie i scény.
(zadáno: 20.6.2019)
Dokud to hrál M. Harich, tak jsem si to nedovolil hodnotit, neb by to bylo hodně špatné.
Pavel Klimenda je ale v roli skvělý - je mu rozumět text (ano, po roce a půl jsem konečně rozuměl překladu! - M. Harich bohužel neumí artikulovat), výborně tančí a roli hraje velice důvěryhodně. Spolu se Ch. Pščolkovou tvoří výborné duo. Příběh zpracovaný velice hravě, skupinové choreografie jsou efektní a závěrečné sólo Charlotty naprosto dokonalé. Nicméně stále tomu "něco chybí".
(zadáno: 10.9.2020)
Udělat broadwayský muzikál v podmínkách lokálních divadel je nesmírně těžké. Zejména když muzikálové role hrají činoherní herci. V Chebu/K. Varech se podařilo do hlavní role obsadit Daniela Mišáka, který perfektně zpívá, tančí a hlavně hraje! Jeho Frank nemá sebemenší chybu a celé jeviště mu právem patří.
Občasné pěvecké rezervy v company kompenzují výborným herectvím - hudebně se ale jedná o náročný muzikál, proto si zaslouží uznání.
Určitě ale stojí za vidění - zejména kvůli Danielovi - za něj i tak vysoké hodnocení (jeden z nejlepších muzikálových výkonů na české scéně).
(zadáno: 2.11.2021)
Bohužel mě dílo úplně nechytlo - hlavně herecky. Existencionalismus se nepodařilo převést na diváky (v mnohých případech mi to připomínalo spíše vyprávění).
1 2 3 4 5 6  >  >>