Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 13 % (8)
Jan Pařízek: 19 % (37)
Jiří Landa: 19 % (27)
Iva Bryndová: 21 % (37)
Lukáš Dubský: 21 % (25)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 27.2.2020)
Nastudovat muzikál s čistě americkým tématem a celý v angličtině je už samo o sobě obrovská výzva. Plzeňský soubor ji zvládl s přehledem. Mladí členové mají energie na rozdávání, hraní je baví. Opět byly pokořeny možnosti Malé scény. I přes to, že některým to mohlo připomínat spíš koncert, je velice dobře zpracovaná i dějová linka.
Pěvecky a herecky naprosto vynikají E. Staškovičová a P. Klimenda. Ostatní je velice dobře doplňují a krom A. Reznera se nenajde slabý moment.
Bohužel 10 % dolů za právě A. Reznera a jeho pokusy o angličtinu, zpěv a hraní.
(zadáno: 21.4.2019)
Skvělé přestavení kterému vévodí Markéta Procházková, Noid a zejména Iva Pazderková. Rozhodně to není jenom pro děti ale i pro dospělé - zábavné, hravé, veselé se skvělými výkony (oceňuji zejména nejlepší čísla z Bonnie a Clyde a Sestry v akci). Jen mi chvílemi přišly zbytečně dlouhé promluvy režiséra, nicméně vzhledem k typu představení byly nutností.
(zadáno: 8.11.2019)
Herecky perfektní Dagmar Havlová, následována Terezou Terberovou. Role kostelničky jak kdyby byla napsána Dagmar Havlové na tělo. Naprosto výborné představení.
(zadáno: 29.5.2019)
Viděna verze s Liborem Stachem v hlavní roli. Vlastně jsem od této činohry nečekal nic... A o to víc jsem byl překvapený hereckými výkony. Zejména pak právě Libora Stacha (+ standardně dobrých Andrey Mohylové a Jany Kubátové).
Příběh není pozitivní. Je to plné konfliktů, hádek a čekání na smrt.
Na plzeňské poměry velice vydařené představení, které se ale spíše hodí na původní Malou scénu (věřím, že tam by emoce fungovaly ještě mnohem více).
Doufám, že Libor Stach dostane v DJKT hodně prostoru. Uvedl se skvěle!
(zadáno: 21.5.2019)
Fantastický Noid, výborná Dasha.
Bára Basiková se mi jako Magdalena prostě nelíbí (typově ani hlasově - alternovat se s Dashou je sakra těžké). Toužimský i Tomeš je dobře doplňují.
Své sólo s nadsázkou zvládá i Ondřej Brzobohatý (alt. Korn - to už je slabší ale stejně dobré). Nastudování je hodně klasické, ale dobré.
(zadáno: 2.12.2019)
Fialová, Vlček, Adam - skvělé výkony. Company výborně sehraná, tanečně dokonalá. Jen Lukáš Vlček měl občas slabší herecké momenty.
Ježíše ukřižovali těžkooděnci. Ale proč ne? Je to rocková opera - moderní nastudování příběhu naprosto sedí. Velice dobré představení. Ostrava nikdy nezklame.
(zadáno: 20.6.2019)
Nejlepší muzikál, co jsem zatím na Nové scéně viděl.
Největší obdiv patří Kateřině Falcové a Pavlu Klimendovi - skvělý výběr hlavních rolí.
(zadáno: 11.10.2019)
Skvělé výkony Lucie Juřičkové, Jany Bouškové a Patrika Děrgela. Jako stand-up show by to šlo - kdyby jen se nejednalo o divadlo. Protože když už jsou v tomto díle snahy o hraní, tak jsou přehnané a zbytečné. Ve hře se objevuje plyšový penis či vibrátor - úplně si nemyslím, že tohle bych chtěl v divadle vidět. Hra je svým obsahem a podstatou hezká, bohužel jen to zpracování mi přijde až vysmívající se (režisér se pravděpodobně snažil být za každou cenu vtipný). Pokud vám nevadí nahota, sexuální pomůcky a trapné levné vtipy na scéně Národního divadla, tak se asi pobavíte :)
(zadáno: 14.3.2020)
Bohužel plzeňská činohra opět šlápla vedle.
Během první části dobrá Veldová. Ostatní jak kdyby to hráli poprvé. Mnohdy na sebe několik postav jen kouká a neví co dělat. Pakliže se má jednat o komedii, tak se to ani trochu nepovedlo. Bohužel ani slibované téma se nekoná.
(zadáno: 19.9.2020)
Tahle inscenace má nejlepší léta už za sebou.
Bohužel malý prostor, stará scéna, naprosto kýčovitá výprava, kostýmy stejné - snad ještě z minulého století. Alžběta Bartošová je skvělá ale bohužel v této roli mě nezaujala. Výkon pana M. Vojtka tragický. Jen J. Vágner byl světlým momentem v temnotě. Nejtrapnější vložkou jsou promluvy bohů. Muzikál by chtěl opravdovou obnovu - tedy včetně obsazení, pak by to zas možná byla ona skvělá Kleopatra.
Současné uvedení mi spíš evokovalo parodii či travesti show (pakliže sedíte v první řadě, tak hercům vidíte pod kostým).
(zadáno: 27.4.2019)
Krásné zpracování Koček. A konečně scéna, která se do toho muzikálu hodí!
(zadáno: 28.6.2019)
Excelentní Iva Janžurová (ostatně jako vždy) a Taťjana Medvecká. Bohužel role Prachaře naprosto hrozná a výstupy 450PEOPLE také v inscenaci nechápu.
(zadáno: 22.12.2019)
Fantastická Marie Křížová! Bohužel na to, aby celé dílo zachránila je na scéně příliš málo často (těch 50 % je jen jejích).
Smysl jako Krysař nemá charisma ani dostatečně důrazný zpěv. Tomeš umí líp... Suchařípa to hrál jak kdyby to měl za trest, Sobotkové si z toho udělali frašku.
Bohužel 3 hodinové představení jen o 1 - přijde krysař. A co víc? Nic... Nudné, zdlouhavé, sexistické narážky nemístné. Pokud chcete vidět opravdový muzikál s dějem, hezkou scénou (která se nerozpadá) a živou hudbou, běžte jinam.
(zadáno: 27.4.2019)
Přesně takové představení bych v ND očekával vždy (čemuž tak bohužel není).
Dokonalé moderní zpracování klasiky.
(zadáno: 12.6.2019)
Výborná scéna, excelentní Vojta Dyk + scény s Kretschmerovou. A tímto pozitiva končí... Bohužel Kristýna Daňhelová (ačkoliv je skvělá zpěvačka), tak se mi do muzikálu nehodila - měla příliš slabý hlas a herecky nic moc (vedle Dyka rozhodně její role zaniká). Písničky hezké ale po skončení si vlastně nic nepamatujete. Stojí za vidění ale 1 stačí.
(zadáno: 14.4.2019)
U tohoto muzikálu hodně záleželo na daném představení. Někdy to bylo 100 % (derniéra), většinou ale 50 %... Bohužel dost často bylo vidět, že company nebyla kompletní. Celkově se jedná o zdařilé dílo. Alžběta Bartošová neuvěřitelně překvapila.
(zadáno: 27.4.2019)
Dobré zpracování. Nicméně mi tam chybělo takové to "pohádkové". Vždy, když čtu Malého prince, tak mám takové zvláštní pocity. Ty jsem při sledování neměl. Nicméně povedené dílo, které se ale nehodí příliš pro děti (ty pak jen zbytečně ruší během představení ostatní diváky).
(zadáno: 12.6.2020)
Jedna z nejlepších her v Národním divadle. Moderně pojatá klasika, která dává možnost vyniknout Patriku Děrgelovi i P. Štorkové (první jmenovaný mne herecky přesvědčil o dost víc). Velice hezká scénografie, jasná gradace příběhu. Právem takové dílo patří na jeviště Národního divadla!
(zadáno: 27.4.2019)
Skvělá Zuzana Kajnarová v nelehké roli. Některé scény zbytečně dlouhé (třeba u Leeho), některé by šly naopak přidat nebo zvýraznit (třeba z filmové kariéry MM). Nicméně celkem povedený muzikál, který přesně sedí na Malou scénu.
(zadáno: 1.2.2020)
Konečně jsem v Hybernii viděl skvělý muzikál. Krásné texty, hudba, scéna.
Petr Ryšavý s Karolínou Gudasovou jsou výborní a do rolí se naprosto hodí. Jiří Zonyga podal také dobrý výkon. Velice pobaví scény se studentskou 3 - L. Randák, A. Holá a L. Korbel - je hezké vidět, jak někoho hraní baví a užívá si to!
(zadáno: 6.9.2020)
Režie Marka Němce patří k těm nejlepším, které v Plzni vznikají - cílené na emoce a city diváků. I v tomto případě to vyšlo. Příběh vás donutí přemýšlet nad jednotlivými charaktery i několik dní poté.
Výborné herecké výkony K. Krejsové, M. Darnadyho a Z. Ščerbové. Výborným momentem je i monolog Karla Vondráška (škoda, že neměl větší prostor). Nicméně negativním momentem bylo arogantně a nepříjemně působící hraní J. Matějky (což je ale snad ve všech představeních bohužel).
Prostředí Malé scény je pro takováto představení naprosto ideální.
(zadáno: 2.4.2019)
Kdybych mohl, dám víc. Skvělé představení! Ondra Rychlý je skvělý zpěvák i herec a pro tuto roli má dokonalé charisma. Po Linii krásy další (na Plzeň) netradiční přestavení a opět skvělé. Jasná gradace, výborná hra se světly. Perfektní byla i Andrea Mohylová jako Purmelande.
(zadáno: 18.9.2019)
Herecký koncert Dagmar Havlové, která se role zhostila excelentně.
Bohužel děj jednoduchý, předvídatelný, chvílemi až nudný... Zbytečně moc herců na scéně, některé dialogy zbytečné.
Výbornou vložkou je vstup reportérky (na mé repríze D. Písařovičová), které role investigativní reportérky vyloženě sedne!
(zadáno: 28.1.2020)
Role Diany bohužel hodně nad pěvecké možnosti D. Šinkorové - při vyšších tónech není rozumět textu. Nicméně to, co nemá ve zpěvu, má v herectví a tuto obtížnou roli zvládla se ctí. Jednoznačně je však zastíněna K. Herčíkovou, která byla ve všech ohledech dokonalá - pěvecky i herecky daleko předčila ostatní a dle mého názoru její role nejvíce gradovala.
Komorní muzikál, který by si ale zasloužil "dotáhnout do konce" - například lepší scéna, lepší nazvučení,...
Nicméně velice povedené! A to hlavně díky herectví Daniely Šinkorové a herectví i zpěvu K. Herčíkové. Z ostatních dobrý Komárek.
(zadáno: 20.8.2020)
Nemám problém s tímto zpracováním ale s inscenací obecně. Libreto prostě na 2 hodinový muzikál nevystačí (ideální délka 90 minut bez přestávky).
Nicméně excelentní Hanka Holišová, která herecky a pěvecky patří k tomu nejlepšímu v ČR, následována R. Rázlovou a I. Korolovou.
Daniel Bambas bohužel nemá příliš možnost ukázat co umí, což je škoda.
Zpracování hezké, které se hodí na Karlštejn a tam by také mělo zůstat.
Z company vyčníval (v negativním slova smyslu) R. Pekárek - jeho snaha být středem pozornosti byla odrazující.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 > >>