Profil uživatele

Rejpalka

Blázen do skutečného muzikálu. Zpětně hodnotím inscenace které jsem viděla.

Nejoblíbenější herečky - muzikál
1. Kristýna Daňhelová
2. Martina Šnytová
3. Dagmar Křížová
4. Soňa Hanzlíčková

Nejoblíbenější herečky - činohra
1. Eva Josefíková
2. Eliška Balzerová
3. Eva Vrbková
4. Helena Dvořáková
5. Eva Hacurová
6. Denisa Barešová

Nejoblíbenější herci - muzikál
1. Petr Ryšavý
2. Lukáš Ondruš
3. Marco Salvadori

Nejoblíbenější herci - činohra
1. Petr Jeništa
2. Milan Němec
3. Petr Štěpán
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 12 % (54)
Iva Bryndová: 13 % (69)
Pavel Širmer: 13 % (45)
Jiří Koula: 14 % (23)
Jan Pařízek: 16 % (58)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2 3 4 5 6  >  >>
(zadáno: 21.10.2017)
Pro mě kult, škoda jen konce TaFa jako muzikálového divadla. Viděno cca 16x. Objevila jsem díky tomu Ivu Marešovou.
(zadáno: 15.4.2018)
Naprostá bomba, které vévodí naprosto skvělý Milan Němec.
(zadáno: 1.11.2018)
85%. Bylo by to víc, kdyby nebylo představení přerušeno přestávakou. Ale jinak musím chválit - scéna, režie, hudební doprovod ale hlavně vynikající Jan Fanta. Stojí to za návstěvu a představení mě donutilo podívat se i na druhou verzi v Praze.
(zadáno: 8.7.2021)
Přes rok a koronu k tomu se chystám na hodnocení. Miluju ten muzikál přes 15 let a v ČR jsem si Elisabeth hrozně přála a zároveň se bála. Viděla jsem všechny alternace. Top pro mě zůstává Soňa Hanzlíčková jako Elisabeth. Ano, k uvedení mám spousty výhrad, nejsilnější je asi totální změna charakteru Lucheniho a stupidní věšení hadrů. Mám spoustu výhrad, ale ta hudba, ten příběh, ty výkony to překonají a půjdu znovu a znovu.
(zadáno: 21.10.2017)
Jeden z vrcholů letošní sezóny, naprosto unikátní dílo, které má pár mušek (jako např. taneční stíny) ale i tak vtáhne diváky do děje. Skvělí hlavní představitelé -jak pánové Vlček a Novotný tak dámy Šnytová a Gidová. Korunou je ale vynikající Michaela Horká jako paní Danversová. Měla jsem z jejího obsazení obavy, ale naprosto mě uzemnila. Zatím její nejlepší role a jestli nedostane nominaci na Thálii tak je komise slepá nebo hluchá. Ostrava puts Praha to shame....
(zadáno: 21.10.2017)
Skvělé výkony hlavně Lucie Žáčkové, jediný kdo mi neseděl byla Marika Procházková jako Stella, na můj vkus bylo její podání příliš naivní. Atmosféra velmi hutná, hluboký zážitek.
(zadáno: 22.10.2017)
Kvalitní zábava a salvy smíchu.
(zadáno: 1.11.2017)
Rozhodně z toho lepšího co se v Praze dá vidět, inscenace se téměř neliší od německého originálu ačkoli se jedná o kopii americké verze (s jednou vypuštěnou písní). Herecky excelují jak Kříž tak Pecha a Holišévá, Raphael Luther Simon je skvělý ve všem jen ne v češtině. Skvělá show, která se ztrácí v mega prostoru kongresového centra, nadsazené ceny vstupenek dost ubírají stejně tak jako celá komedie s Kryštofem Michalem. Škoda, že Rocky v Praze nebude mít delší trvání.
(zadáno: 19.11.2017)
Spíš bych pojmenovala Edith a Edith, protože prim hraje Hana Fialová jako Edith Piaf. Eva Zbrožková jako Marlene ji vytváří protipól, ale vyniká hlavně Hana Fialová. Přesvědčivé herectví a dokonalý zpěv. Asi nejlepší podání písní od Edith Piaf které nezpívá Edith Piaf. Příjemně překvapil i Roman Harok v maličké roli Thea Sarapo. (Viděno během hostování v Praze).
(zadáno: 1.1.2018)
Úžasná zábava korunována vynikajícími výkony hlavních představitelů, září zde hlavně představitelka Kačenky/Lili Vanesi Martina Šnytová, jejíž protipól tvoří charismatický Jiří Mach jako Petrucio/Fred Graham. Muzikál je zábavný i bez laciné komiky, velmi dobré odpočinkové představení.
(zadáno: 19.3.2018)
Hudebně to není úplně můj šálek kávy, ale inscenace vynikající. Komorní prostor nesmírně svědčí, většinu času nevíte kam s očima, skvělé efekty se stříkající krví, vůněmi, větrem. Vynikající nápad s líčením a steampunkovými náznaky. Hutná atmosféra, vynikající orchestr ale hlavně výkony! Nejvíc zaujal Pavel Klimenda a Pavel Režný ale všichni představitelé byli výborní. Rozhodně doporučuji vidět.
(zadáno: 5.5.2018)
Spamalot asi není dílo na které by člověk chodil kvůli hudbě, ale ona je to prostě neuvěřitelná legrace. Naprosto dokonalá je pasáž o tom, že bez Slováků se nedá v Brně udělat divadlo (málem jsem umřela smíchy), speciálně protože, že režisérem je Slovák. Stano Slovák. A Dušan Vitázek v růžovém saku nemá chybu.
(zadáno: 1.11.2018)
(zadáno: 17.4.2019)
85%. Nešla jsem s přehnaným očekáváním, dokonce v lehké depresi a velmi dobře jsem se bavila. Nevím, jestli se stejně jako ženy budou bavit i muži, ale atmosféra byla skvělá. Všechny tři hlavní představitelky byly skvělé, Karel Zima jim zdatně sekundoval. Ano, našla se zde určitá klišé, ale jde o klasickou francouzskou konverzačku, která mě prostě hodně bavila. Taneček po marihuaně šéf-manžel-matka je můj osobní top. Půjdu určitě znovu a všem ženám doporučuji.
(zadáno: 1.6.2019)
Zatím asi to nejlepší co se dá v Plzni vidět, 4x jsem brečela a ve svém hodnocení se teméř kompletně shoduji s hodnocením redakce. Kdysi jsem viděla film a líbil se mi, jako taneční laik nedokážu posoudit jak moc má umět kluk ve 13 tančit balet, Electricity ve mě nezanechalo ale vůbec vůbec nic, scéna Bensona je fajn, ale opět nechápu proč se při přestavbách nepoužije opona když se děj odehrává na forbíně. Skvělý Dezort jako Michael, Fikar fajn herectví, skvělý Ondruš. Nechápu obsazení Chýlkové i když je celkem OK. Stojí za to vidět a posoudit každý sám za sebe.
(zadáno: 8.6.2019)
Skvělý Jan Vlasák. Hra je skvěle napsaná a dobře zrežírovaná (hlavně v postupném přeměnování kulis z obýváku až na nemocnici). Prolínání časaových rovin diváky zmate, což je ale dobře, protože to přibližuje podstatu nemoci. Ti, kteří o někoho pečovali nebo pečují se jistě poznají, speciálně v marné snaze pomoci, neustálém opakování a hlavně opěvování sourozence, který se nestará. Silný zážitek.
(zadáno: 14.7.2021)
Přišla jsem, viděla jsem, zasmála jsem se. Čekala jsem nudu a dostala super zábavu. Na relax doporučuji. Jan Vondráček je top.
(zadáno: 19.9.2021)
Výborné představení v čele se skvělou Terezou Navrátilovou jako Vivian. Chytlavá hudba, úžasná company a příjemná atmosféra. Divák dostane to, co měl tak rád ve filmu. Scéna hodně dobrá (až na klasické přestavby s kulisáky co mě iritují). Kostýmy nebyly kopií filmu, ale i tak z nich jasně čišel feel 90. let. P.Štěpán má na Edwarda dostatek charismatu a i skvěle zvádl zpěv. O komedii se staral i I. Ondříček jako ředitel hotelu. Tradičně skvělá byla D. Křížová jako Kit. Největší hvězda za mě ale T. Navrátilová. Edit: viděno v jiné alternaci, Kristýna Daňhelová TOP.
(zadáno: 25.10.2021)
Hudba místy připomínala Rebeccu nebo Bídníky. Scéna zajímavá (ačkoli jsem doposud nepochopila chór-chodící les). Překlad celkem fajn, až na jednu pasáž. Z menších rolí rozhodně výrazně zaujala Petra Šimberová, výjimečně mi nevadily děti. Po půl roce obnovené představení, viděla jsem 2x, stále se nemůžu rozhodnout, která z Jane se mi líbí víc. Hodně dlouho se mi nestalo, že bych třikrát brečela během představení (a u každé z dam na jiných místech). Vlastně se nedá říct, zda je lepší Dagmar Křížová nebo Kristýna Daňhelová, záleží na osobní preferenci. Obě mi přišly skvělé. Jděte, stojí to za to.
(zadáno: 21.7.2021)
Dlouho jsem se tak nepobavila. Vyjadreni smajliku popisky me rozsekalo.
(zadáno: 20.10.2017)
Fakt, že hlavní představitelka není černoška, není v ČR relevantní tolik jako v USA, kde černá jeptiška v klášteře v 70. letech představovala jistou kontroverzi. V převážně ateistickém Česku je pak obsazení LB dokonalým reklamním tahem HDK. I přes absenci hitů známých z filmové verze je muzikál velmi chytlavý, scény s jeptiškami pobaví a pozornější divák si najde i nějaké skryté poselství. Lucie Bílá je klasicky za Lucii Bílou, což už ale nikoho nemůže překvapovat. Celkově jde o povedenou zábavu, kde kromě Bilé dokážou vyniknout i představitelky sester (V. Vyoralová nebo skvělá P.Břínková).
(zadáno: 20.10.2017)
Pokud se chcete pobavit a dokonale vynulovat mozek, tak jsou Jeptišky to pravé. Nejedná se o klasický muzikál s velkými čísly, pompézní výpravou a honosnými kostýmy, ale dlouho jsem se v divadle tak nepobavila. Občas byly vtipy trochu laciné, ale když se přijdete jen pobavit a vyčistit si hlavu, rozhodně Jeptišky nezklamou. A nezapomeňte na skládacího Ježíška.
1 2 3 4 5 6  >  >>