Profil uživatele

Rejpalka

Blázen do skutečného muzikálu. Zpětně hodnotím inscenace které jsem viděla.

Nejoblíbenější herečky - muzikál
1. Kristýna Daňhelová
2. Martina Šnytová
3. Dagmar Křížová
4. Soňa Hanzlíčková

Nejoblíbenější herečky - činohra
1. Eva Josefíková
2. Eliška Balzerová
3. Eva Vrbková
4. Helena Dvořáková
5. Eva Hacurová

Nejoblíbenější herci - muzikál
1. Petr Ryšavý
2. Lukáš Ondruš
3. Peter Pecha

Nejoblíbenější herci - činohra
1. Petr Jeništa
2. Milan Němec
3. Petr Štěpán
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 11 % (21)
Lukáš Dubský: 11 % (44)
Iva Bryndová: 12 % (59)
Pavel Širmer: 13 % (40)
Jan Pařízek: 14 % (49)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 13.7.2021)
Velmi solidní představení, skvělá scénografie, ale paradoxně se mi nelíbila hudební vložka. Ta byla sice relativně kvalitní, ale nepřišla mi k tématu. Eliška Křenková a Tereza Ramba skvělé. Dle vlažných, resp. nijakých reakcí publika jsem čekala menší odezvu než finální standing ovation.
(zadáno: 11.7.2021)
Nevím, jestli je to radostí z (snad) konce korony a venkovního prostředí, ale bavila jsem se téměř celou dobu. Hodnocení snižuji o klasické české přestavby scény (protože proč by se nad tím někdo zamyslel, že), hluk z okolních produkcí a o ty nekřesťanské ceny (800 Kč za plastovou židli je extrém). Viděno na letní scéně Studia Dva na Výstavišti.
(zadáno: 11.7.2021)
Ačkoli respektuji úspěchy obou dam v jejich oborech, někdy je prostě lepší poslechnout staré dobré přísloví - ševče drž se svého kopyta. Byť svébytná, tak hrozná nuda.
(zadáno: 8.7.2021)
Třeskutě vtipné, ale nepamatuju si jednou písničku kromě džinglu "šejkspír". Musím pochválit Bára a Olšovského za překlad, za dvojsmysly a hudební náznaky z jiných muzikálů (jak hudebních, tak textových). Skvělí jsou všichni hlavní představitelé (Hruškoci, Hanzlíčková, Holec, Jägerová). Speciálně Soňa Hanzlíčková je ve své roli dokonalá. Objevem je Dušan Kraus jako Shakespeare. Je to třeskutě zábavné a taková díla mi stačí jednou, dvakrát.
(zadáno: 8.7.2021)
65%. Nejsem žádná fanynka Green Day, ale jejich písničky znám a to mi stačilo na to, že jsem poznala 90%. Je to rockový nářez hlavně díky vynikající kapele. Celé představení je v angličtině a opět se projevil klasický problém - výslovnost. Mnohdz jsem se musela dívat na titulkovací zařízení. Pěvecky se však nedá nic vytknout. Nejdřív mi přišel příběh neuchopený, ale pak mi to pomalu docházeli. Nejvíc mě zaujali Lukáš Ondruš a Karolína Jägerová.
(zadáno: 8.7.2021)
Přes rok a koronu k tomu se chystám na hodnocení. Miluju ten muzikál přes 15 let a v ČR jsem si Elisabeth hrozně přála a zároveň se bála. Viděla jsem všechny alternace. Top pro mě zůstává Soňa Hanzlíčková jako Elisabeth. Ano, k uvedení mám spousty výhrad, nejsilnější je asi totální změna charakteru Lucheniho a stupidní věšení hadrů. Mám spoustu výhrad, ale ta hudba, ten příběh, ty výkony to překonají a půjdu znovu a znovu.
(zadáno: 8.7.2021)
Nejsem žádná Bowieho fanynka a po tomhle díle se jí taky nestanu. Nevím, jestli hodnotící přede mnou slyšeli mluvit nebo zpívat nějakého Brita, ale tak jako v muzikálu to fakt nevypadá. Ozorovič skvělý vizuálně, zpěv průměr. Nechápu adoraci Eriky Stárkové, ano zpívat umí a to jste nevěděli? Nejvíc mě zaujala Nina Horáková, jak pěvecky tak herecky. Srozumitelnost písní byla tristní (anglicky umím již 30 let) tak nevím jestli to byl zvukař... Pro české milovníky Bowieho to bude bomba, pro mě tak trochu nuda - viděno a domů.
(zadáno: 10.6.2019)
65%. Odpočinkové představení s fajn písničkami pro "retrofily", ale bavili se i mladí, hlavně nad dobovými názory na lásky a vztahu, pouštenými jako kulisa. Ivan Lupták moc zpívat neumí, ale zpěvu tam zas tolik nemá a jako lyrický hrdina citující Senecu je fajn. Berenika Kohotouvá byla taky fajn. Vlastně je to celé takové fajn, na letní scénu ideální. Přidanou zábavu pak dodají hudební produkce na Vltavě, které jsou pomerně hodně slyšet a když do romantické scény začne někdo deklamovat rap...pokud je hezké počasí nezbývá než doporučit na příjemný večer. Top je Andrea Holá v company.
(zadáno: 10.6.2019)
Bohužel se tohle představení u mě minulo účinkem a nezanechalo ve mě žádnou emoci. Představení táhne nahoru hlavně Lukáš Adam v roli Bejbyho. Zbytečné mi přišly ukázky filmu na pozadí za kapelou. A díky za kapelu, ale ne díky za ozvučení. Zpívaným pasážím bylo rozumět dobře, ale Prokop Zach jako Kšanda nebyl místy slyšet vůbec. Ač Daniel Krejčík obstojně hrál a dobře zpíval, tak se mi jeho blond účes dobově vůbec nehodil. Pro mě promarněný čas a i návštěvnost nebyla bůhvíjaká.
(zadáno: 8.6.2019)
Hudebně mě zaujalo jenom číslo "All this time" v podání skvělé Dagmar Křížové, které díky aranži zní úplně jinak než originál. Trochu vadilo obsazení jindy skvělého K. Pekara do role otce, přijde mi na to moc mladý. Do výrazné role předáka Jackieho byl obsazen Z. Junák, který je sice skvělý herec, ale jeho herecké zpívání se na roli nehodí, i když ve scénách se Z. Herfortovou byl skvělý. Lucie Bergerová byla na svém standardu, ale nějak výrazně nezaujala. Oceňuji jako vždy skvělou company hlavně ve sborových scénách, které měly sílu, ale celkově mě toto dílo nijak emociálně nezasáhlo.
(zadáno: 8.6.2019)
Skvělý Jan Vlasák. Hra je skvěle napsaná a dobře zrežírovaná (hlavně v postupném přeměnování kulis z obýváku až na nemocnici). Prolínání časaových rovin diváky zmate, což je ale dobře, protože to přibližuje podstatu nemoci. Ti, kteří o někoho pečovali nebo pečují se jistě poznají, speciálně v marné snaze pomoci, neustálém opakování a hlavně opěvování sourozence, který se nestará. Silný zážitek.
(zadáno: 4.6.2019)
35%. Snad nejhorsi co jsem v Plzni videla. Zcela priserny Martin Sefl jako agent Carl, ktery postradal spetku charisma a zpev radsi nehodnotim. Martin Harich se mozna snazi, ale jeho snaha jaksi vyzniva naprazdno. Chvilemi jsem si nebyla jista, jestli nesmysly ktere slysim jsou mix cestiny a slovenstiny nebo opet doslovny preklad A. Novaka. Korunu tomu nasadila napoveda, ktera byla slyset po celem divadle. Scenu a presouvani barevnych kostek jsem nepochopila, bylo to naprosto bezucelne. Jedine co zachranuje predstaveni je Charlotte Pscolkova a jeji solo (bohuzel az na konci) a duet s Frankem.
(zadáno: 1.6.2019)
Zatím asi to nejlepší co se dá v Plzni vidět, 4x jsem brečela a ve svém hodnocení se teméř kompletně shoduji s hodnocením redakce. Kdysi jsem viděla film a líbil se mi, jako taneční laik nedokážu posoudit jak moc má umět kluk ve 13 tančit balet, Electricity ve mě nezanechalo ale vůbec vůbec nic, scéna Bensona je fajn, ale opět nechápu proč se při přestavbách nepoužije opona když se děj odehrává na forbíně. Skvělý Dezort jako Michael, Fikar fajn herectví, skvělý Ondruš. Nechápu obsazení Chýlkové i když je celkem OK. Stojí za to vidět a posoudit každý sám za sebe.
(zadáno: 25.5.2019)
V Hybernii naposledy ale nevim jestli to HDK nejak zlepsi. Naznaky deje, jinak zlo zlo a zlo. Ale porad to bylo lepsi nez Doktor Ox. Docela prekvapili Miroslav Hrabe a Genny Ciatti. Jedine svetle chvile a nejvetsi aplaus prinesla Gabina Urbankova jako Kralovna Kapeska. Z dilny Pixovych se mi tedy nejspis nejvic libila Alenka v kraji zazraku.
(zadáno: 17.4.2019)
85%. Nešla jsem s přehnaným očekáváním, dokonce v lehké depresi a velmi dobře jsem se bavila. Nevím, jestli se stejně jako ženy budou bavit i muži, ale atmosféra byla skvělá. Všechny tři hlavní představitelky byly skvělé, Karel Zima jim zdatně sekundoval. Ano, našla se zde určitá klišé, ale jde o klasickou francouzskou konverzačku, která mě prostě hodně bavila. Taneček po marihuaně šéf-manžel-matka je můj osobní top. Půjdu určitě znovu a všem ženám doporučuji.
(zadáno: 24.3.2019)
Trochu mi prislo, ze inscenatori nevedeli pro koho dilo vytvareji. Hudba byla celkem slusna, texty nebyly uplne blbe, ale celkem slusne rozjetou linku Alenky hledajici svoje misto na svete rozrusovaly radoby vtipne scenky se zviratky, ktere byly vetsinou zbytecne (ale prece jen je to primarne pro deti). Vyrazne zaujala Michaela Sejnova, jinak jednou a dost.
(zadáno: 24.3.2019)
Nijak mě to neurazilo ale zároveň ani tolik nenadchlo. Z obsazení logicky nejvíc vyniká Michal Dlouhý, skvělý výkon podala i Eva Josefíková, která celé představení odehraje pouze obličejem. Trapná mi přišla scéna sexu mezi Gardem (K. Halbich) a Ingvild (K. Frejová). Přišlo mi, že Dlouhý místy přehrával, ale on to asi jinak neumí, než na jevišti "potit krev". Představení asi ale není úplně vhodné pro příznivce politické korektnosti, protože toho se tu fakt nedočkáte.
(zadáno: 24.3.2019)
Jediné, co činí tuto inscenaci snesitelnou jsou hezké písničky, které Helena Vondráčková má a měla ve svém repertoáru a výkon Elis Ochmanové, která zpívá Helenu (resp. její písničky) místy líp než sama Helena.Děj plytký a trapný (u oné pověstné scény s punčochami jsem se opravdu nezasmála). Sagvan Tofi jako žena mě bude jestě dlouho strašit ve snech. Jediný kdo trochu pobavil byl Ondřej Bábor jako bodyguard Sergej. Ale opět zájezdy a fanoušci Heleny 60+ a divadla Bwej budou hýkat nadšením. Muzikál to fakt není.
(zadáno: 24.3.2019)
Český překlad kostrbatý, škoda že se MdB nevydalo cestou písní v originálu, veřím že by to bylo lepší. Aleš Slanina naprostá katastrofa, na Angela se prostě díky své postavě nehodí. Příjemně překvapil Daniel Rymeš, Kristian Pekar byl na můj vkus až příliš "depresivní" a ne tak výrazný. Za pochvalu stojí skvěle sezpívané sbory všech účinkujících, příjemně překvapila Hana Holišová a Dagmar Křížová, v company pro mě vynikl Ondřej Studénka. A. Trembecká bohužel ve výškách spíš mečela. Žádný hluboký dojem ve mě tento muzikál nezanechal, což je trochu škoda. Mdb umí i líp...
(zadáno: 3.2.2019)
Hlavní devizou jsou bezesporu Neckářovy písničky, bez kterých by představení bylo poloviční. Bohužel v některých rolí sráží představení obsazení lidí co neumí moc zpívat (Písařík, Jirešová) Vynikajicí je pak Andrea Holá, která alespoň umí zpívat. Příjemně překvapila Malvína Pachlová. Fajn byl i Bronislav Kotiš. Přeobsadit, vyhodit některé rádoby vtipné pasáže a je to hned lepší.
(zadáno: 3.2.2019)
Tři hodiny koncentrované nudy. Nepamatuji ani jednu melodii, dokonce ani to vybrnkávání na velkém pianu. Ano, MdB sice má živý orchestr, slušnou scénu, ale pokud předloha kulhá tak ani to nepomůže. Standardně dobří byli Adam a Josef Gazdíkovi, slušný byl Jonáš Florián a ucházející Tereza Martinková. Dětem okolo se to zřejmě líbilo, ale dramaturgicky je to podle mě krok vedle, protože muzikál nemá hitový potenciál.
(zadáno: 3.2.2019)
Mrazive, ale ne prehane depresivni predstaveni u ktereho se i zasmejete. Pro me vynikajici Klara Cibulkova jako Adina Madlova vs. Reka Derzsi jako Baarova. Prijmne prekvapila i Eva Josefikova, kterou budu chtit videt i v necem jinem. Pro milovniky temat kolem 2. svetove valky je to must see.
(zadáno: 9.12.2018)
Asi to nejlepší původní, co HDK vyprodukovalo. Milovníci muzikálu si najdou odkazy na světová i česká díla. Pochválit musím na české poměry scénu, speciálně velmi nápaditě udělanou scénu ve vlaku. Jinak mi přišlo, že si Ondřej B. Gregor přečetl příručku jak se dělá muzikál a nacpal tam úplně všechno (hromadné scény na schodech, sborová čísla, sólové balady) jen děj byl tak trochu neucelený a vadilo mi skákání mezi postavami Sherlocka/Doyla. Z hudby mi neutkvělo ale vůbec nic, pochválit musím výkony, příjemný Marek Holý jako Watson, Anna Fialová a byla jsem fakt ráda, že jsem viděla L. Janotu.
(zadáno: 9.12.2018)
Pokud je vám méně než 12 let, tak si přidejte minimálně 50 procent. Dospělý divák z toho nemá nic, ale děti to asi baví. Ze scének se Sagvanem Tofife..ehm Tofim (díky bohu jen v projekci), speciálně jeho pana Peřinky mám noční můry. Naštěstí je to krátké. 10 procent pouze za výkon Petra Ryšavého. Zlatí Pixovi!
(zadáno: 9.12.2018)
Není to klasický muzikál (ačkoli narozdíl od různých kin tu mají orchestr). Chvílemi jsem se bavila více, chvílemi méně. Pěvecky nejvíce zaujala Eva Hacurová. Jako odpočinkové představení dobré, ale moc nechápu ten hype, že je věčně vyprodáno.