Profil uživatele

Rejpalka

Blázen do skutečného muzikálu. Zpětně hodnotím inscenace které jsem viděla.

Nejoblíbenější herečky - muzikál
1. Kristýna Daňhelová
2. Martina Šnytová
3. Dagmar Křížová
4. Soňa Hanzlíčková

Nejoblíbenější herečky - činohra
1. Eva Josefíková
2. Eliška Balzerová
3. Eva Vrbková
4. Helena Dvořáková
5. Eva Hacurová
6. Denisa Barešová

Nejoblíbenější herci - muzikál
1. Petr Ryšavý
2. Lukáš Ondruš
3. Marco Salvadori

Nejoblíbenější herci - činohra
1. Petr Jeništa
2. Milan Němec
3. Petr Štěpán
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 13 % (76)
Pavel Širmer: 13 % (50)
Jiří Koula: 14 % (23)
Lukáš Dubský: 14 % (63)
Jan Pařízek: 17 % (62)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 13.2.2022)
O trochu lepší představení než Děvčátko, ale po Evitě ve mě kombinace Roden a muzikál vyvolává žaludeční neurózu. Naštěstí mu role velice sedla. Dalo se to přežít, ale ta délka, ta délka. Každopádně mé heslo jednou a dost se užije i tentokrát.
(zadáno: 13.2.2022)
Zapomněla jsem hodnotit tak tedy zpětně. Tak depresivní a nudné představení bych na Vánoce nepustila ani vězňům v cele smrti. Stryková se snažila, leč marně.
(zadáno: 13.2.2022)
Když vydržíte začátek, kde jsem si chtěla vypíchnout oči i uši, stane se z toho poměrně solidní reboot mozku. Škoda jen, že jsem v roli Zuzanky neviděla Ditu Hořínkovou, pak se mi možná zdály vtipy i vtipné. Typické publikum pozdně důchodového věku si přišlo zavzpomínat a časem došlo i na poklep so rytmu holí, následně nohou. Nadšením střídá nadšení.... Z lásky k DB mě nikdo nemůže obvinit....
(zadáno: 29.1.2022)
U plzeňské MFL mi vadil zejména pro mě naprosto neidentifikovatelný přízvuk Lízy. Čekala jsem "plzeňštinu" možná v mixu s "pražštinou" ale to co to nakonec bylo mě iritovalo snad víc než nesnesitelný Higgins. L.Olšovského nemám ráda, ale v roli Higginse byla skvělý. Příjemně mě překvapil Roman Krebs jako plk. Pickering. Ch. Režná mě nijak za srdce nechytila. Bylo poznat, že MFL má jiného režiséra než mají v Plzni na skladě, i tak bych doporučila rapidně zkrátit, přes 3 hodiny bylo fakt moc. Ale je to poctivé provedení klasického muzikálu, který se ani po té inscenaci nezařadí k mým favoritům.
(zadáno: 29.1.2022)
Na první pohled zaujme pohádková scéna. MdB vsadilo na novou krev v hlavních rolích (vynikají zejména představitelky Sáry). Hudba je na první poslech líbivá, ale nemá žádný ústřední hit, ačkoli sborové písně zní skvěle. Je to další muzikál s komickou dvojicí(Vlk a Rampelník), která naštěstí na sebe nestrhne veškerou pozornost. V roli zlé královny pak exceluje B..Goldmanová, která dalece předčí H.Holišovou hlavně v herecké poloze. Celkově se jedná o velmi povedenou show pro děti, u které se ale pobaví i leckterý dospělý. Škoda jen absence hitovosti a pro menší děti přílišné délky.
(zadáno: 20.11.2021)
Zajímavý nápad a zajímavá osobnost, leč hra byla místy neunosně rozvleklá. Nezaujaly ani herecké výkony, jediný kdo se mi alespoň trochu líbil byla Svetlana Janotová.
(zadáno: 20.11.2021)
Hezké představení pro děti, je zde hodně interakce s publikem a dětské odpovědi leckdy vykouzlí salvy smíchu. Z děje jsou pak nejzajímavější scény s piráty, kterým vévodí charismatický Filip Březina. Příběh je klasický Petr Pan s některými doplňujícími postavami.
(zadáno: 25.10.2021)
Hudba místy připomínala Rebeccu nebo Bídníky. Scéna zajímavá (ačkoli jsem doposud nepochopila chór-chodící les). Překlad celkem fajn, až na jednu pasáž. Z menších rolí rozhodně výrazně zaujala Petra Šimberová, výjimečně mi nevadily děti. Po půl roce obnovené představení, viděla jsem 2x, stále se nemůžu rozhodnout, která z Jane se mi líbí víc. Hodně dlouho se mi nestalo, že bych třikrát brečela během představení (a u každé z dam na jiných místech). Vlastně se nedá říct, zda je lepší Dagmar Křížová nebo Kristýna Daňhelová, záleží na osobní preferenci. Obě mi přišly skvělé. Jděte, stojí to za to.
(zadáno: 21.10.2021)
Další "moderní" pojetí JCS a je to Gombár. Buď je jeho režie geniální nebo ji nechápete. Stojím asi někde mezi, některé prvky se mi zdály neotřelé (např. mytí nohou), nepochopila jsem házení jablky po scéně nebo leckdy statickou choreografii (zastavení a zpomalení obrazu). Vynikající byla Kristýna Daňhelová, konečně Máří pro novou generaci. T. Šulaj si s Jidášem poradil skvěle herecky, zpěv v původní tónině nedal ani omylem ale transpozice byla krok správným směrem. T. David sice působil pěvecky víc jistě, ale za mě postrádal charisma a to "něco", kvůli čemu má Ježíš své stoupence.
(zadáno: 14.10.2021)
Viděno v KCP. Odpad! Radši ať mě ty 4 hodiny mučí Al-Kajda.
(zadáno: 26.9.2021)
Promarněná příležitost. Sem tam nějaký nápad, ale jinak se inscenace táhne. Tomáš Savka je sice skvělý zpěvák, ale jako mladík Tony se typově nehodí. Skvělá byla Mariana Polyaková, světlým momentem pak Čára v podání Kristýny Štarhové. Ani živá hudba a slušné choreografie nevytáhne z šedi průměru. Škoda.
(zadáno: 25.9.2021)
Chybí mi tu hodnocení z ČSFD - Odpad! Utekla jsem o přestávce a to se mi deset let nestalo. Apage a fuj!
(zadáno: 25.9.2021)
Povedená inscenace, ve které mi ale chybělo to něco víc, co dělá hit. Příjemně mě překvapila Rozálie Havelková jako Sally, ale možná by to chtělo víc repríz na rozehraní. Rozhodně je ale svěží vítr v pražském rybníku. Skvělý byl i K. Heřmánek ml jako konferenciér. Malá company, živá hudba a pár velmi dobrých nápadů (např. Tanec se sakem) ale bohužel postrádám ten wow efekt, který by mě donutil jít znovu.
(zadáno: 19.9.2021)
Výborné představení v čele se skvělou Terezou Navrátilovou jako Vivian. Chytlavá hudba, úžasná company a příjemná atmosféra. Divák dostane to, co měl tak rád ve filmu. Scéna hodně dobrá (až na klasické přestavby s kulisáky co mě iritují). Kostýmy nebyly kopií filmu, ale i tak z nich jasně čišel feel 90. let. P.Štěpán má na Edwarda dostatek charismatu a i skvěle zvádl zpěv. O komedii se staral i I. Ondříček jako ředitel hotelu. Tradičně skvělá byla D. Křížová jako Kit. Největší hvězda za mě ale T. Navrátilová. Edit: viděno v jiné alternaci, Kristýna Daňhelová TOP.
(zadáno: 18.9.2021)
45%. Muzikál, který není primárně stavěný pro českou republiku. V Londýně a na Broadwayi je Wicked kult, u nás spíš levná napodobenina. Hudba je úžasná, orchestr také. Kulisy z Fantoma, lustr a parodie na draka jsou zlo, zlo, zlo. Překlad příšerný, stále zvracím z překladu No good deed. Naštěstí představení zachránila vynikající Kateřina Herčíková. Nikola Ďuricová na můj vkus příliš přehrávala, příjemně překvapili Barbora Rajnišová a Josef Štágr. Kdo viděl v Londýně, případně v Německu nebo nedejbože na Broadwayi radši odečtěte 20%.
(zadáno: 15.9.2021)
Rozhodně je to lepší představení než cokoli v divadle Bway. Celkem slušná hudba, dobré tanečky ve sborových scénách, ale tady nastává kámen úrazu, company nezpívá a vše jede z playbacku. Zrušila bych "stárnutí" postav. A ačkoli se jedná o prostor větší než např. divadlo Kalich, pořád si nepřijdete jako v divadle. Příjemně překvapil Jaro Rusnák jako Robinson. Standartně skvělá Mariana Polyaková.
(zadáno: 6.9.2021)
Grandhotel chystali v MdB asi 4 roky než se konečně začalo hrát a snad se na to měli i vykašlat. Něco tak nudného jsem už dlouho neviděla. Je to taková klasika - orchestr hraje, nikdo není úplně špatný ale stejně jsem usínala několikrát. Ze solistů nejvíc zaujal Radek Novotný, v menší roli pak Ondřej Halámek. Výjimečně se mi líbila scéna, ale to je tak vše.
(zadáno: 2.9.2021)
Zabili, zabili moje nervy tím, že upravili frázování Eržiky (v podání M. Tomešové, kterou fakt nemám ráda). Upráva pro čtyřčlennou kapelu mi nijak nevadila, housle zůstaly. Bohužel mě ale představení nudilo, ačkoli Marek Lambora i sbory zpívaly skvěle. Pokud vám nevadí M. Tomešová, můžete si přičíst 20% a je to typické neurazí-nenadchne.
(zadáno: 2.9.2021)
35%. Místy mi přišlo, že Moša nemohl přijít na text, tak company zpívala pouze zvuky jakéhosi animistického kmene. Bohužel mě představení nudilo, takže 10% je za vynikající hudbu, 10% za ještě lepší orchestr a 15% za skvělou Kristýnu Daňhelovou, která nejen že skvěle zpívá, ale i skvěle tančí.
(zadáno: 25.8.2021)
Mám z představení rozporuplné pocity, protože Filip Březina je ve své roli fakt skvělý. Neviděla jsem film, takže mi některé souvislosti mohly uniknout, ale inscenace se mi zdála roztříštěná, v první půli moc rychlá a příliš děje, zato druhá půle děs. Ke snížení mého zážitku přispělo i nepohodlné sezení v Azylu.
(zadáno: 25.8.2021)
65% Muzikál o seznámení na prvním rande by měl stát hlavně na hlavních představitelích - Casey (E.Skálová) a Aaronovi (D. Rymeš) což se úplně neděje protože příliš sólových písní nemají a o zábavu se stará spíš chór(Zelová, Slanina, Pekar, Janotová a hlavně Dušan Vitázek). Jedná se o kratší muzikál, kde je poměrně dost činoherních pasáží. I tak se se jedná o fajn zábavu na odpočinkový večer, ale melodii si nejspíš nezapamatujete. Hlavním představitelům jejich role sedí, pro někoho může být překvapením absence živého orchestru.
(zadáno: 21.7.2021)
(zadáno: 21.7.2021)
Dlouho jsem se tak nepobavila. Vyjadreni smajliku popisky me rozsekalo.
(zadáno: 18.7.2021)
75%. Hodne verne knize a naproto nepodobne filmu. Misty zlouhave a pokraceni by jiste prospelo. Naprosto strhujici Ivana Vankova.