Profil uživatele

Rejpalka

Blázen do skutečného muzikálu. Zpětně hodnotím inscenace které jsem viděla.

Nejoblíbenější herečky - muzikál
1. Kristýna Daňhelová
2. Martina Šnytová
3. Dagmar Křížová
4. Soňa Hanzlíčková

Nejoblíbenější herečky - činohra
1. Eva Josefíková
2. Eliška Balzerová
3. Eva Vrbková
4. Helena Dvořáková
5. Eva Hacurová
6. Denisa Barešová

Nejoblíbenější herci - muzikál
1. Petr Ryšavý
2. Lukáš Ondruš
3. Marco Salvadori

Nejoblíbenější herci - činohra
1. Petr Jeništa
2. Milan Němec
3. Petr Štěpán
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 12 % (54)
Iva Bryndová: 13 % (69)
Pavel Širmer: 13 % (45)
Jiří Koula: 14 % (23)
Jan Pařízek: 16 % (58)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 20.10.2017)
65%. Není to zrovna můj šálek kávy, ten film je plytký a stojí právě na efektech, které ale v Brně udělali moc pěkně a ke standardním výkonům svých hvězd (ne, opravdu nemám ráda Dušana Vitázka) přidali alespoň tu vizuální podívanou. Poté, co jsem viděla verzi v Plzni byla tato verze mnohem mnohem lepší.
(zadáno: 21.10.2017)
75%. Co ubírá body je pro mě výrazná sexualizace Natálie Grossové jako Sáry (proto taky představení přezdívám pedo-Tanz). Pěvecky se však nedá představitelům nic vytknout, ale bylo vidět, že Dr. Janeček setřil protože mě poměrně rušila přítomnost původní fantomovské kulisy i lustru. Ve scéně hřbitova jsem měla obavy, že se kulisy převrhnou. Jinak se jedná o výbornou zábavu se skvělými představiteli ať už jsou to bulvárem zatím neprovaření Michal Bragagnolo a Lukáš Randák, nenápadně skvělý Petr Matuszek a Broňa Kotiš. Potěšily i Magda Malá a Renáta Podlipská. (Viděno 6x v různých alternacích).
(zadáno: 21.10.2017)
Je to krásná nostalgie, ačkoli v Kalichu Johanka nedosahuje té kultovosti v TaFa. Pořád mě to baví a je to stále nepřekonaný nejlepší počin dua Soukup-Osvaldová. Pokud někdo ještě neviděl, tak doporučuji. Viděno 7x v různém obsazení (Basiková, Šoralová i Marešová, Kříž, Ruml i Tenkrát). Za mě nejlepší kombinace: Marek jako operátor a Apík jako král. Skvělí tanečníci hlavně Michal Štípa a Zuzana Pokorná-Savková. Škoda, že Kamil Střihavka přišel o hlas a výšky zdaleka nedává tak jako kdysi.
(zadáno: 22.10.2017)
Oproti "prvnímu" dílu trochu ztrácí dech, ale pořád je to kvalitní zábava.
(zadáno: 1.11.2017)
Během přestávky jsem si říkala, že se jedná o další nepovedenou americkou adaptaci, ale nakonec jsem nadšená. Hlavně výkon Kateřiny Marie Fialové ve mě zanechal velký dojem. Mělo to nějaké chybky, ale chválím scénu, která je hodně dle současného broadwayského stylu, do amerického měřítka tomu ale něco chybělo. Pobavila jsem se a hit v tom vidím alespoň jeden - Oh, Biology si přehrávám už týden.
(zadáno: 1.11.2017)
Kvalitní řachanda, ale pro mě to není úplně muzikál z mého soudku, místy mi to přišlo až příliš dlouhé, ale rozhodně musím ocenit účinkující, kde kromě ústředního Petra Štepána zaujal Lukáš Janota, Igor Ondříček ale hlavně skvělá Jana Musilová a Zdena Herfortová. Je to oddechovka, která ale postrádá klasické muzikálové hity. A Jakub Zedníček je top!
(zadáno: 19.11.2017)
75%. Emocionální kolotoč, který stojí a padá s výkony hlavních představitelů. Vynikající Veronika Gajerová a Aleš Procházka, příjemné překvapení Veronika Kubařová. Místy to bylo velmi emocionální až nepříjemně, ale celkově mě to nchytilo za srdce tolik, abych o tom musela po představení přemýšlet a zaplaťbůh mě neuvedlo do deprese.
(zadáno: 13.1.2018)
Skělí hlavní představitelé, specilálně ústřední dvojice Radek Melša a Martina Šnytová. Měli spolu hezkou chemii a zamilovanost jsem jim věřila. Obecně oproti čemukoli Praze oceňuji skvělou výslovnost, která je speciálně u Shakespeara opravdu důležitá. Výborně zpracované činoherní pasáže, scéna byla sice zajímavá ale vadilo mi neustálé přestavování kulis (nevím, proč nebyla použita opona když se děj odehrával na forbíně) a v některých scénách jsem měla strach že scéna spadne. Zrušila bych "živé sochy". Souhlasím s předešlým názorem že NDM má navíc, ale i tak je to velmi kvalitní inscenace.
(zadáno: 19.3.2018)
Oceňuji dobré režijní nápady (umírání v Masadě, tanec se židlí), nápaditá scéna, zajímavé kostýmy hlavně u Salome D. Velčické. Co mi vadilo byla výslovnost MasÁda.Vynikající Kristýna Daňhelová. Martin Havelka skvělý herecky ale bohužel zpěv značně pokulhává a tam kde by jeho hlas měl umocňovat píseň jí spíše zabíjí. Skvělý Lukáš Vlček, potěšil i Marek Kolář. Muzikál nese jasné poselství umocněné tím, že si človek uvědomí, že se to skutečně stalo. Lepší zemřít vstoje než umírat na kolenou. Holocaust nesmí být zapomenut.
(zadáno: 5.5.2018)
V Pardubicích příjemně překvapili, skvělé "tři grácie" Pavlína Palmovská, Markéta Pešková a Hana Vašáková. Naprosto DOKONALÝ Milan Němec jako dentista Orin, pěvecky poněkud slabší Petr Borovec jako Seymour. Překvapila Martina Sikorová jako Audrey. Kvalitně udělaný kus který jen dokazuje, že to jde i bez bulvárem proslavených "hvězd".
(zadáno: 5.5.2018)
Nic jsem od toho nečekala a byla jsem mile překvapena. Skvělá Jitka Ježková a Pavel Batěk, mě Anna Stropnická překvapila příjemně, nejvíc mi neseděl Tomáš Havlínek, ze začátku byl "jouda", což mu i šlo, ale nejspíš to nebyl záměr. Ano, vyskytují se zde vulgarity ale ačkoli je to hra o sexu a vztazích tak nedochází k ničemu explicitnímu. Viděla jsem též 30.4. jako většina hodnotících, ale rozhodně mi nepřišlo že by polovina lidé odešla, ačkoli návstěvnost byla tristní.
(zadáno: 24.6.2018)
První polovina mě nějak výrazně nezaujala a spíš zanechala rozpaky, zato druhá půlka teprve nastavuje zrcadlo, což ne všichni asi zkousli. Chápu, že je inscenace kontroverzní (přece jen, ne všude se zpívá o sexu tak explicitně) ale nikdo ze zoufalého zájezdu neodešel (viz komentář podemnou, byla jsem na stejném představení). Vynikající Betka Bartošová, tradičně skvělý Petr Jeništa, příjemně překvapili Petr Šudoma a Veronika Veselá. Oproti "michalodavidovkám" je to umění, které alespoň ty vnímavější donutí k zamyšlení.
(zadáno: 24.10.2018)
Poctivých 70. Jsem ráda, že se autoři nepouštěli do žádných modernizací a nechali Anatěvku v historické době. Velmi dobře fungující company, zaujaly mě hlavně Charlotte Pščolková a Kateřina Falcová. Miroslava Mejzlíka jsem se bála, ale naštěstí mu stačilo činoherní zpívání a jeho hovory s Bohem jsem mu věřila. První polovina se trochu vleče a druhá zase nekončí nijakým sborovým s poselstvím (což ale není chyba inscenátorů), ale alespoň člověk odejde s tím, že to dopadlo v rámci možností dobře a zhlédl dobře udělanou klasiku.
(zadáno: 3.2.2019)
Mrazive, ale ne prehane depresivni predstaveni u ktereho se i zasmejete. Pro me vynikajici Klara Cibulkova jako Adina Madlova vs. Reka Derzsi jako Baarova. Prijmne prekvapila i Eva Josefikova, kterou budu chtit videt i v necem jinem. Pro milovniky temat kolem 2. svetove valky je to must see.
(zadáno: 24.3.2019)
Nijak mě to neurazilo ale zároveň ani tolik nenadchlo. Z obsazení logicky nejvíc vyniká Michal Dlouhý, skvělý výkon podala i Eva Josefíková, která celé představení odehraje pouze obličejem. Trapná mi přišla scéna sexu mezi Gardem (K. Halbich) a Ingvild (K. Frejová). Přišlo mi, že Dlouhý místy přehrával, ale on to asi jinak neumí, než na jevišti "potit krev". Představení asi ale není úplně vhodné pro příznivce politické korektnosti, protože toho se tu fakt nedočkáte.
(zadáno: 8.7.2021)
Třeskutě vtipné, ale nepamatuju si jednou písničku kromě džinglu "šejkspír". Musím pochválit Bára a Olšovského za překlad, za dvojsmysly a hudební náznaky z jiných muzikálů (jak hudebních, tak textových). Skvělí jsou všichni hlavní představitelé (Hruškoci, Hanzlíčková, Holec, Jägerová). Speciálně Soňa Hanzlíčková je ve své roli dokonalá. Objevem je Dušan Kraus jako Shakespeare. Je to třeskutě zábavné a taková díla mi stačí jednou, dvakrát.
(zadáno: 11.7.2021)
Nevím, jestli je to radostí z (snad) konce korony a venkovního prostředí, ale bavila jsem se téměř celou dobu. Hodnocení snižuji o klasické české přestavby scény (protože proč by se nad tím někdo zamyslel, že), hluk z okolních produkcí a o ty nekřesťanské ceny (800 Kč za plastovou židli je extrém). Viděno na letní scéně Studia Dva na Výstavišti.
(zadáno: 13.7.2021)
Velmi solidní představení, skvělá scénografie, ale paradoxně se mi nelíbila hudební vložka. Ta byla sice relativně kvalitní, ale nepřišla mi k tématu. Eliška Křenková a Tereza Ramba skvělé. Dle vlažných, resp. nijakých reakcí publika jsem čekala menší odezvu než finální standing ovation.
(zadáno: 17.7.2021)
Skvela scena, skvela souhra. Vzhledem k tomu, ze jsem videla film, tak jsem znala jak to dopadne. Prislo mi, ze Talackova misty az prilis prehravala.
(zadáno: 18.7.2021)
75%. Hodne verne knize a naproto nepodobne filmu. Misty zlouhave a pokraceni by jiste prospelo. Naprosto strhujici Ivana Vankova.
(zadáno: 13.2.2022)
Znalá původní verze a přečtení recenzí na verzi v Praze, jsem jela do Brna s obavami. K dobrému musím přičíst režii a scénu, která se inspirovala, ale nekopírovala. Všechny oči byly samozřejmě upřeny na Ivanu Vaňkovou. Ta je bezesporu vynikající herečka.. Bohužel mám jisté výhrady k jejímu zpěvu. Stejně tak k určitým částem překladu např. části, kde Nathalie krade své matce léky, které by při své nemoci nebrala..skvělí Marco Salvadori a Lukáš Janota. Každopádně je dobře, že se díla s tématem duševního zdraví hrají a jsou přijímána kladně.
(zadáno: 26.4.2022)
Prostě skvělé! Velmi povedený původní český muzikál, vynikající Kristýna Daňhelová v hlavní úloze. Půjdu v září znovu a pokud se odstraní drobné neduhy a zkrátí se délka (zatím kolem 3 hodin), očekávám procenta nahoru. SÓLOVKU PRO ELIŠKU!
(zadáno: 5.5.2022)
Regulérní krev, násilí a zvratky. Říkám si, v jak pokroucené době jsme se to ocitli, že mě nic z toho nijak nešokuje. Skvělý Zdeněk Piškula jako vrah Roberto, neméně skvělá K.M. Fialová jako jeho dívka, prchající z nefunkční rodiny do naruče vraha a následně do světa hnusu, prostituce, drog a úpadku. Zaujal i Aleš Bílík jako dívčin bratr, po celou dobu jeho působení na scéně jsem měla pocit, že chce svou sestru znásilnit. Dokonalý scénický tanec a hudební doprovod. Jen to asi není představení, které by člověk chtěl vidět víckrát.