Profil uživatele

Rejpalka

Blázen do skutečného muzikálu. Zpětně hodnotím inscenace které jsem viděla.

Nejoblíbenější herečky - muzikál
1. Kristýna Daňhelová
2. Martina Šnytová
3. Dagmar Křížová
4. Soňa Hanzlíčková

Nejoblíbenější herečky - činohra
1. Eva Josefíková
2. Eliška Balzerová
3. Eva Vrbková
4. Helena Dvořáková
5. Eva Hacurová

Nejoblíbenější herci - muzikál
1. Petr Ryšavý
2. Lukáš Ondruš
3. Peter Pecha

Nejoblíbenější herci - činohra
1. Petr Jeništa
2. Milan Němec
3. Petr Štěpán
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 11 % (21)
Lukáš Dubský: 11 % (44)
Iva Bryndová: 12 % (59)
Pavel Širmer: 13 % (40)
Jan Pařízek: 14 % (49)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 14.4.2018)
V době své premiéry možná šlo o nadprůměrnou inscenaci, ale v roce 2018 jsem se nudila. Ačkoli se našly celkem povedené výkony (Kolman, Sklenář, Fric, Čiernik) celkově je to spíš představení pro děti. Z hudby jsem si nezapamtovala ani jednu melodii, z textů taktéž, koho ale musím pochválit jsou tanečníci, ačkoli některé choreografie jsem nepochopila a nevím jak je pochopily děti, ale tak hlavní je, že alespoň těm se to líbilo.
(zadáno: 14.4.2018)
55% - Bohužel se stalo přesně to co jsem očekávala a jednalo se spíš o koncert skupiny Queenie s umělem našroubovaným příběheme. Freddie stojí a padá s vynikajícím Michaelem Kluchem jako Freddiem, který se jím prostě stává. Sekundovat mu nedokáže nikdo, ale slušně se svými rolemi poprali Přemek Pálek a Tereza Nekudová. Pokud chcete koncert s příběhem tak je to něco pro vás, ale do skutečného muzikálu to má daleko. Obzvlášt mi vadili kulisáci na scéně proplétající se mezi company a PROBOHA sundejte Romanu Tomešovi tu směsnou paruku.
(zadáno: 19.3.2018)
Hudebně to není úplně můj šálek kávy, ale inscenace vynikající. Komorní prostor nesmírně svědčí, většinu času nevíte kam s očima, skvělé efekty se stříkající krví, vůněmi, větrem. Vynikající nápad s líčením a steampunkovými náznaky. Hutná atmosféra, vynikající orchestr ale hlavně výkony! Nejvíc zaujal Pavel Klimenda a Pavel Režný ale všichni představitelé byli výborní. Rozhodně doporučuji vidět.
(zadáno: 19.3.2018)
Trochu rozporuplné pocity, přece jen je to "ten" Larson. Bohužel Tick tick BOOM nedosahuje zpěvnosti a zapamatovatelnosti pozdějšího Rentu a k hodnocení přispívá i prostor "divadla", kde naprosto chybí jakákoli organizace(pozdní vpouštění do prostor divadla a následně do sálu, mezi lidmi vlastně nevíte kdo je zaměstnanec a kdo divák případně zákazník klubu), šílený zvuk, ale skělí hlavní protagonisté, super vtipný Peter Pecha, L. Jagerčíková zazpívá jediný potenciální hit a T. Vaněk ukazuje, že J.Larson byl a je jeho vzor a dává do toho vše. Bohužel ne-divadelnost prostoru se podepsala.
(zadáno: 19.3.2018)
Na ČR konečně muzikál ve kterém je POHYB a Kristian Pekar byl jako Tony Manero vynikající. Výborná i Dagmar Křížová, Svetlana Janotová oproti Flashdance ten tanec trochu zapomněla. Potěšil i Radek Novotný jako Bobby C. Je to takové typické "feel good" představení, vzhledem k tomu že umím anglicky mi nevadily písničky v originále a byly celkem i zazpívané slušnou angličtinou. Nepochopila jsem postavy disko-lidí (Slanina-Daňhelová), kteří si kostýmy nejspíš půjčili od Jany Uriel Kratochvílové. Jedno mi to ale stačilo.
(zadáno: 19.3.2018)
Oceňuji dobré režijní nápady (umírání v Masadě, tanec se židlí), nápaditá scéna, zajímavé kostýmy hlavně u Salome D. Velčické. Co mi vadilo byla výslovnost MasÁda.Vynikající Kristýna Daňhelová. Martin Havelka skvělý herecky ale bohužel zpěv značně pokulhává a tam kde by jeho hlas měl umocňovat píseň jí spíše zabíjí. Skvělý Lukáš Vlček, potěšil i Marek Kolář. Muzikál nese jasné poselství umocněné tím, že si človek uvědomí, že se to skutečně stalo. Lepší zemřít vstoje než umírat na kolenou. Holocaust nesmí být zapomenut.
(zadáno: 26.2.2018)
Asi nebylo nejlepší se vydat na toto dílo po návštěve muzikálu v Londýně, protože mi přišlo že se dívám na školní besídku v čele s hodnou učitelkou hudební výchovy kterou mají všichni rádi a nejde jí se tvářit zle (Patrasová), rádobyvtipným školníkem(Slováček Ml), učitelkou na LSD (Hořínková), premianty třídy co museli obsadit i když nedokážou intonovat (Zemánkova, Olšovský). Jediný na koho se dalo dívat byla Anna Julie Sl. a David Gránský a M. Nosková. Jako dílo pro děti do 10 let možná, jinak APAGE.
(zadáno: 13.1.2018)
Skělí hlavní představitelé, specilálně ústřední dvojice Radek Melša a Martina Šnytová. Měli spolu hezkou chemii a zamilovanost jsem jim věřila. Obecně oproti čemukoli Praze oceňuji skvělou výslovnost, která je speciálně u Shakespeara opravdu důležitá. Výborně zpracované činoherní pasáže, scéna byla sice zajímavá ale vadilo mi neustálé přestavování kulis (nevím, proč nebyla použita opona když se děj odehrával na forbíně) a v některých scénách jsem měla strach že scéna spadne. Zrušila bych "živé sochy". Souhlasím s předešlým názorem že NDM má navíc, ale i tak je to velmi kvalitní inscenace.
(zadáno: 1.1.2018)
55%. Pomáda se do Kalichu moc nehodí, absence živé hudby a malá scéna ubírá na hodnocení, nahoru táhnou hlavně představitelé i když Michal Pleskot tam skutečně nemá co dělat. Vynikající Veronika Prášil Gidová jako Sandy, suverénně zvládnuté pěvecky, herecky i tanečně. Skvělá company, chytlavé písničky, odpočinkové představení které stačí vidět jednou až dvakrát.
(zadáno: 1.1.2018)
Úžasná zábava korunována vynikajícími výkony hlavních představitelů, září zde hlavně představitelka Kačenky/Lili Vanesi Martina Šnytová, jejíž protipól tvoří charismatický Jiří Mach jako Petrucio/Fred Graham. Muzikál je zábavný i bez laciné komiky, velmi dobré odpočinkové představení.
(zadáno: 29.12.2017)
Jako krásná vzpomínka to funguje, ale do původní verzi v KCP to má daleko, rozhodně lepší než verze v Hybernii, je to takový návrat ke kořenům, ale vadilo mi zkrácení a ačkoli byla obsazena část původní obsazení, věk je znát. Bohužel záleží hodně na obsazení, vynikající Eva Burešová v obou rolích (Adriana-Sandra i Lorraine), Kamila Nývltová jako Lorraine ani zdaleka nedosáhne na Lucii Bílou. K připomení dobré, ale kultovního statusu už tento Dracula nedosáhne.
(zadáno: 28.12.2017)
55%. O chlup lepší než ve stejném divadle hraný Mefisto. Hudba poněkud kolovrátková a píseň Etiketa mi nebezpečně připomínala písničky z pohádek ala " a tak říká krásné R" = obsazením Davida Uličníka do vedoucího revoluce mi velmi evokovalo muzikál Bídníci a místy jsem čekela, kdy company začne zpívat Slyš tu píseň zástupů. Slušně sezpívaná company, hezky zazpívaná fr. hymna Pavlínou Matiovou, kvalitní B. Chybová, průměrný Roman Vojtek a vynikající Iva Marešová a Peter Strenáčik.
(zadáno: 28.12.2017)
Tháliový výkon Pepy Vojtka jsem se si nemohla nechat ujít. Rozhodně je to jeho nejlepší role, dokonce i hraje a nespoléhá se pouze na chraplák. Skvělý byl autor hudby Daniel Barták jako Mefisto, tradičně nezklamala Hanka Křížková. Muzikálu ubírá pouze místy nedomyšlený a nelogický děj, i když oproti jiným slátatninám patří Mefisto k tomu lepšímu co se dá v Praze vidět. Bohužel si zpětně nevybavím jedinou písničku, ačkoli je hudba rozhodně lepší než v Romeovi a Julii (z pera Bartáka staršího).
(zadáno: 28.12.2017)
25% Pokus produkce o nahrazení francouzské verze, zrecyklovalo se kdeco včetně scény a kostýmů, oproti hudbě Bartáka mladšího v Mefistovi je hudba Bartáka staršího nezapamatovatelná, dramaturg by se hodil jako sůl. Taneční resp. spíš statické sochy by se daly klidně vyškrtnout. Má cenu jít pouze podívat se na mladé talenty z pražské konzervatoře, vynikli hlavně Nikola Ďuricová a Štěpán Komárek, z "dospělých" rolí pak nezklamala Dita Hořínková.
(zadáno: 28.12.2017)
Další Wildhornovská kopírka, kde ti co slyšeli předchozí muzikály od Wildhorna uslyší jeho předchozí díla. Kdo překvapil tak pěvecky rozhodně Martin Písařík jako Clyde a Jitka Schneiderová jako Blanche. Standartně skvělá Dasha jako Bonnie a Lukáš Kumpricht jako Ted. Na pražské poměry povedené, ale derniéru nejspíš nikdo oplakavát nebude.
(zadáno: 19.11.2017)
Ježíš v Ostravě je jiný. Pro ty, kteří viděli pražskou nebo brněnskou verzi bude jistě překvapením částečná modernizace, kdy se děj vlastně odehrává před kostelem (naprosto skvěle koncipovaná scéne) odkud vychází věřící a mezi nimi sám Ježíš. Mým nějvětším problémem na shlednutém představení byla naprostá absence jakékoli chemie mezi hlavními představiteli (Ježíš-P. Cmorik, Jidáš-R. Tomeš, Máří-V. Příhodová). Peter Cmorik na měl nepůsobil vůbec charismaticky. V. Příhodová mě velmi mile překvapila svým podáním Máří, kde skutečně nešlo o kopii již viděného. Vynikající company a orchestr!
(zadáno: 19.11.2017)
Adaptace legendární pohádky se zdařila hlavně díky chemii hlavních představitelů Jana Ciny a Bereniky Kohoutové. Částečná modernizace, kdy si prince pořizuje selfie, přibližuje klasiku dnešním dětem, které byly nadšené. Dospělý divák si vychutná spíš vypointované hlášky Jana Krause jako jednoho z rádců. Hodnocení ubírá minimalistická scéna, která účelně využívá projekce ale alespoň se vměstnal orchestr. Celkově jde o zdařilou aktualizaci klasiky která obstojí v dnešní době jako hlavně odpočinkové představení.
(zadáno: 19.11.2017)
Spíš bych pojmenovala Edith a Edith, protože prim hraje Hana Fialová jako Edith Piaf. Eva Zbrožková jako Marlene ji vytváří protipól, ale vyniká hlavně Hana Fialová. Přesvědčivé herectví a dokonalý zpěv. Asi nejlepší podání písní od Edith Piaf které nezpívá Edith Piaf. Příjemně překvapil i Roman Harok v maličké roli Thea Sarapo. (Viděno během hostování v Praze).
(zadáno: 19.11.2017)
75%. Emocionální kolotoč, který stojí a padá s výkony hlavních představitelů. Vynikající Veronika Gajerová a Aleš Procházka, příjemné překvapení Veronika Kubařová. Místy to bylo velmi emocionální až nepříjemně, ale celkově mě to nchytilo za srdce tolik, abych o tom musela po představení přemýšlet a zaplaťbůh mě neuvedlo do deprese.
(zadáno: 1.11.2017)
Rozhodně z toho lepšího co se v Praze dá vidět, inscenace se téměř neliší od německého originálu ačkoli se jedná o kopii americké verze (s jednou vypuštěnou písní). Herecky excelují jak Kříž tak Pecha a Holišévá, Raphael Luther Simon je skvělý ve všem jen ne v češtině. Skvělá show, která se ztrácí v mega prostoru kongresového centra, nadsazené ceny vstupenek dost ubírají stejně tak jako celá komedie s Kryštofem Michalem. Škoda, že Rocky v Praze nebude mít delší trvání.
(zadáno: 1.11.2017)
Kvalitní řachanda, ale pro mě to není úplně muzikál z mého soudku, místy mi to přišlo až příliš dlouhé, ale rozhodně musím ocenit účinkující, kde kromě ústředního Petra Štepána zaujal Lukáš Janota, Igor Ondříček ale hlavně skvělá Jana Musilová a Zdena Herfortová. Je to oddechovka, která ale postrádá klasické muzikálové hity. A Jakub Zedníček je top!
(zadáno: 1.11.2017)
Během přestávky jsem si říkala, že se jedná o další nepovedenou americkou adaptaci, ale nakonec jsem nadšená. Hlavně výkon Kateřiny Marie Fialové ve mě zanechal velký dojem. Mělo to nějaké chybky, ale chválím scénu, která je hodně dle současného broadwayského stylu, do amerického měřítka tomu ale něco chybělo. Pobavila jsem se a hit v tom vidím alespoň jeden - Oh, Biology si přehrávám už týden.
(zadáno: 22.10.2017)
Oproti "prvnímu" dílu trochu ztrácí dech, ale pořád je to kvalitní zábava.
(zadáno: 22.10.2017)
Kvalitní zábava a salvy smíchu.