Profil uživatele

Rejpalka

Blázen do skutečného muzikálu. Zpětně hodnotím inscenace které jsem viděla.

Nejoblíbenější herečky - muzikál
1. Kristýna Daňhelová
2. Martina Šnytová
3. Dagmar Křížová
4. Soňa Hanzlíčková

Nejoblíbenější herečky - činohra
1. Eva Josefíková
2. Eliška Balzerová
3. Eva Vrbková
4. Helena Dvořáková
5. Eva Hacurová
6. Denisa Barešová

Nejoblíbenější herci - muzikál
1. Petr Ryšavý
2. Lukáš Ondruš
3. Marco Salvadori

Nejoblíbenější herci - činohra
1. Petr Jeništa
2. Milan Němec
3. Petr Štěpán
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 12 % (54)
Iva Bryndová: 13 % (69)
Pavel Širmer: 13 % (45)
Jiří Koula: 14 % (23)
Jan Pařízek: 16 % (58)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 3.2.2019)
Tři hodiny koncentrované nudy. Nepamatuji ani jednu melodii, dokonce ani to vybrnkávání na velkém pianu. Ano, MdB sice má živý orchestr, slušnou scénu, ale pokud předloha kulhá tak ani to nepomůže. Standardně dobří byli Adam a Josef Gazdíkovi, slušný byl Jonáš Florián a ucházející Tereza Martinková. Dětem okolo se to zřejmě líbilo, ale dramaturgicky je to podle mě krok vedle, protože muzikál nemá hitový potenciál.
(zadáno: 24.3.2019)
Český překlad kostrbatý, škoda že se MdB nevydalo cestou písní v originálu, veřím že by to bylo lepší. Aleš Slanina naprostá katastrofa, na Angela se prostě díky své postavě nehodí. Příjemně překvapil Daniel Rymeš, Kristian Pekar byl na můj vkus až příliš "depresivní" a ne tak výrazný. Za pochvalu stojí skvěle sezpívané sbory všech účinkujících, příjemně překvapila Hana Holišová a Dagmar Křížová, v company pro mě vynikl Ondřej Studénka. A. Trembecká bohužel ve výškách spíš mečela. Žádný hluboký dojem ve mě tento muzikál nezanechal, což je trochu škoda. Mdb umí i líp...
(zadáno: 21.7.2021)
(zadáno: 16.7.2021)
Ackoli je mi Svandovo divadlo sympaticke, tak tohle mi prislo prilis rozvlekle a pomale. Co musim pochvalit je scenografie a vykon Miroslava Hanuse.
(zadáno: 25.8.2021)
Mám z představení rozporuplné pocity, protože Filip Březina je ve své roli fakt skvělý. Neviděla jsem film, takže mi některé souvislosti mohly uniknout, ale inscenace se mi zdála roztříštěná, v první půli moc rychlá a příliš děje, zato druhá půle děs. Ke snížení mého zážitku přispělo i nepohodlné sezení v Azylu.
(zadáno: 2.9.2021)
35%. Místy mi přišlo, že Moša nemohl přijít na text, tak company zpívala pouze zvuky jakéhosi animistického kmene. Bohužel mě představení nudilo, takže 10% je za vynikající hudbu, 10% za ještě lepší orchestr a 15% za skvělou Kristýnu Daňhelovou, která nejen že skvěle zpívá, ale i skvěle tančí.
(zadáno: 21.10.2021)
Další "moderní" pojetí JCS a je to Gombár. Buď je jeho režie geniální nebo ji nechápete. Stojím asi někde mezi, některé prvky se mi zdály neotřelé (např. mytí nohou), nepochopila jsem házení jablky po scéně nebo leckdy statickou choreografii (zastavení a zpomalení obrazu). Vynikající byla Kristýna Daňhelová, konečně Máří pro novou generaci. T. Šulaj si s Jidášem poradil skvěle herecky, zpěv v původní tónině nedal ani omylem ale transpozice byla krok správným směrem. T. David sice působil pěvecky víc jistě, ale za mě postrádal charisma a to "něco", kvůli čemu má Ježíš své stoupence.
(zadáno: 29.1.2022)
U plzeňské MFL mi vadil zejména pro mě naprosto neidentifikovatelný přízvuk Lízy. Čekala jsem "plzeňštinu" možná v mixu s "pražštinou" ale to co to nakonec bylo mě iritovalo snad víc než nesnesitelný Higgins. L.Olšovského nemám ráda, ale v roli Higginse byla skvělý. Příjemně mě překvapil Roman Krebs jako plk. Pickering. Ch. Režná mě nijak za srdce nechytila. Bylo poznat, že MFL má jiného režiséra než mají v Plzni na skladě, i tak bych doporučila rapidně zkrátit, přes 3 hodiny bylo fakt moc. Ale je to poctivé provedení klasického muzikálu, který se ani po té inscenaci nezařadí k mým favoritům.
(zadáno: 13.2.2022)
V Kalichu jsem byla xkrat, ale poprvé na boční lávce a přišlo mi, že místo do divadla jsem přišla do něčí garáže. Výkony jasně dominuje Jan Kříž a to je tak vše. Vzhledem k hudbě z CD, pardon halfplaybacku, není poznat kdy je to živě a kdy playback. Scéna a kostýmy radši bez komentáře, z paruky Anett mám noční můry. Choreografie asi ok, nejsem expert ani fanynka Stardance. Jestli na tuto verzi jít, tak jedině kvůli výkonu Jana Kříže. Pro plnohodnotný muzikál radši do Brna.
(zadáno: 6.4.2022)
Možná to bylo mým rozpoložením, ale inscenace se mi vůbec nelíbila, přišlo mi to nudné a rozvleklé. Ačkoli představitelé jsou skvělí, nejvíc mě zaujal Filip Březina a Kateřina Marie Fialová. Peter Pan ve stejném divadle mě bavil mnohem víc.
(zadáno: 7.5.2022)
Písničkál s písněmi Lucie Bílé pro fanoušky Lucie Bílé v divadle Lucie Bílé. Občas mi fanoušci LB připadají jako sekta, jakmile guru vyleze, hýká se nadšením.
(zadáno: 21.10.2017)
Janek Ledecký si napsal muzikál, který postavil na sobě a na svém vyprávění. Dramaturgický zásah by jedině pomohl. Jedna dvě poslouchatelné písničky, nepochopila jsem účel arabské agitky a Peter Strenáčik má do Araba skutečně daleko. Stejně tak nelogicky byla zařazena píseň v angličtině. Nelogické je také to, že Lukáš Adamec zpívá slovensky ačkoli je v obsazení více Slováků (Strenáčik, Richterová) kteří zpívají česky. Hudba nezapamatovatelná, jediné co si odnesete je cca 100x zvolání "Desdemono". Potěšily jedině výkony-D.Richterová, L.Korbel, P. Strenáčik. Závěr ve stylu ein Kessel buntes.....
(zadáno: 21.10.2017)
Ujeté, divné, souhlasím s těmi co považují nahotu za zbytečnou. Slušné herecké výkony, ale přišlo mi to celé takové vyprázdněné.
(zadáno: 28.12.2017)
25% Pokus produkce o nahrazení francouzské verze, zrecyklovalo se kdeco včetně scény a kostýmů, oproti hudbě Bartáka mladšího v Mefistovi je hudba Bartáka staršího nezapamatovatelná, dramaturg by se hodil jako sůl. Taneční resp. spíš statické sochy by se daly klidně vyškrtnout. Má cenu jít pouze podívat se na mladé talenty z pražské konzervatoře, vynikli hlavně Nikola Ďuricová a Štěpán Komárek, z "dospělých" rolí pak nezklamala Dita Hořínková.
(zadáno: 14.4.2018)
V době své premiéry možná šlo o nadprůměrnou inscenaci, ale v roce 2018 jsem se nudila. Ačkoli se našly celkem povedené výkony (Kolman, Sklenář, Fric, Čiernik) celkově je to spíš představení pro děti. Z hudby jsem si nezapamtovala ani jednu melodii, z textů taktéž, koho ale musím pochválit jsou tanečníci, ačkoli některé choreografie jsem nepochopila a nevím jak je pochopily děti, ale tak hlavní je, že alespoň těm se to líbilo.
(zadáno: 15.4.2018)
Slušný nápad a špatná realizace. Divadlo v divadle v tomto díle nefunguje, přerušování hry a vysvětlováním by byl zajímavý nápad ale nehodí se ke zvolenému tématu. Paradoxně se mi líbila Brožová i Rychlý. Celkově ale představení nezanechalo žádný emociální dojem, spíš takový pocit WTF, což je škoda.
(zadáno: 15.9.2018)
Velmi rozporuplné pocity, nejvíce mě zklamal příšerný rap, ale donutilo mě k zamyšlení. Detailnější viz blog, mám v plánu ještě jednu návštěvu po oficiální premiéře, tak doufám, že hodnocení půjde nahoru, zatím zůstala jen hořká pachuť.
(zadáno: 17.9.2018)
25%. Když se nastytla příležitost vidět toto představení bliže než v Českém Tešíně (viděno v rámci přehlídky Dokořán v Brně), chtěla jsem vidět ten "tháliový" výkon Lucie Bergerové. Bohužel to dopadlo tak, že ona jediná udělala z představení něco co se dalo přežít, jinak by se dalo říct, že vyčnívala jak se říká v jednom přísloví- mezi slepými je jednooký králem. Naprosto nezapamatovatelná hudba, přeplácaný děj, otřesné výkony hlavně představitele syna Štěpána a manžela. V porovnání s tristními výkony ostatních Bergerová vyčnívala, ale v porovnání s jinými díly šlo o další Tháliový přešlap.
(zadáno: 6.10.2018)
Pouze za pěkné výkony, vyzdvihnout musím hlavně Petra Ryšavého. Ale ceny speciálně pro rodiny s dětmi jsou extrémně nadsazené a jsem ráda, že jsem za vstupenky neplatila. Hala na toto představení naprosto není vhodná, speciálně děti ve 30 řadě při neexistující elevaci mohly vidět leda záda lidí před sebou. V nějakém menším divadle by to mohlo být pěkné, ale i tak bych zkracovala, věkový pruměr dětí byl tak kolem 6 let a už po 45 minutách sebou šily.
(zadáno: 24.3.2019)
Trochu mi prislo, ze inscenatori nevedeli pro koho dilo vytvareji. Hudba byla celkem slusna, texty nebyly uplne blbe, ale celkem slusne rozjetou linku Alenky hledajici svoje misto na svete rozrusovaly radoby vtipne scenky se zviratky, ktere byly vetsinou zbytecne (ale prece jen je to primarne pro deti). Vyrazne zaujala Michaela Sejnova, jinak jednou a dost.
(zadáno: 4.6.2019)
35%. Snad nejhorsi co jsem v Plzni videla. Zcela priserny Martin Sefl jako agent Carl, ktery postradal spetku charisma a zpev radsi nehodnotim. Martin Harich se mozna snazi, ale jeho snaha jaksi vyzniva naprazdno. Chvilemi jsem si nebyla jista, jestli nesmysly ktere slysim jsou mix cestiny a slovenstiny nebo opet doslovny preklad A. Novaka. Korunu tomu nasadila napoveda, ktera byla slyset po celem divadle. Scenu a presouvani barevnych kostek jsem nepochopila, bylo to naprosto bezucelne. Jedine co zachranuje predstaveni je Charlotte Pscolkova a jeji solo (bohuzel az na konci) a duet s Frankem.
(zadáno: 10.6.2019)
Bohužel se tohle představení u mě minulo účinkem a nezanechalo ve mě žádnou emoci. Představení táhne nahoru hlavně Lukáš Adam v roli Bejbyho. Zbytečné mi přišly ukázky filmu na pozadí za kapelou. A díky za kapelu, ale ne díky za ozvučení. Zpívaným pasážím bylo rozumět dobře, ale Prokop Zach jako Kšanda nebyl místy slyšet vůbec. Ač Daniel Krejčík obstojně hrál a dobře zpíval, tak se mi jeho blond účes dobově vůbec nehodil. Pro mě promarněný čas a i návštěvnost nebyla bůhvíjaká.
(zadáno: 2.9.2021)
Zabili, zabili moje nervy tím, že upravili frázování Eržiky (v podání M. Tomešové, kterou fakt nemám ráda). Upráva pro čtyřčlennou kapelu mi nijak nevadila, housle zůstaly. Bohužel mě ale představení nudilo, ačkoli Marek Lambora i sbory zpívaly skvěle. Pokud vám nevadí M. Tomešová, můžete si přičíst 20% a je to typické neurazí-nenadchne.
(zadáno: 13.2.2022)
Když vydržíte začátek, kde jsem si chtěla vypíchnout oči i uši, stane se z toho poměrně solidní reboot mozku. Škoda jen, že jsem v roli Zuzanky neviděla Ditu Hořínkovou, pak se mi možná zdály vtipy i vtipné. Typické publikum pozdně důchodového věku si přišlo zavzpomínat a časem došlo i na poklep so rytmu holí, následně nohou. Nadšením střídá nadšení.... Z lásky k DB mě nikdo nemůže obvinit....
(zadáno: 13.2.2022)
O trochu lepší představení než Děvčátko, ale po Evitě ve mě kombinace Roden a muzikál vyvolává žaludeční neurózu. Naštěstí mu role velice sedla. Dalo se to přežít, ale ta délka, ta délka. Každopádně mé heslo jednou a dost se užije i tentokrát.