Profil uživatele

Rejpalka

Blázen do skutečného muzikálu. Zpětně hodnotím inscenace které jsem viděla.

https://rejpalka.wordpress.com/
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 11 % (34)
Iva Bryndová: 12 % (45)
Jiří Koula: 12 % (18)
Pavel Širmer: 12 % (29)
Jan Pařízek: 14 % (38)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 17.9.2018)
Celkově šlo spíše o hudební revue a průřez životem jazzmana, jehož jméno dnešní generaci už moc neříká, stejně tak jeho písně. Igor Orozovič byl ale skvělý, stejně tak překvapil Jan Bidlas a vynikající byla Pavla Beretová. Rozhodně nelituji, že jsem toto dílo viděla, ale rozhodně nepatří k titulům, na které bych se vracela.
(zadáno: 15.9.2018)
55%. Nevím jestli se mi zrovna představení netrefilo do nálady, ale asi mám čím dál větší alergii na hudbu pouštěnou z CDčka, diváky hýkající radostí nad idoly z telvize co neumí intonovat (šílený Zounar, o něco lepší Jaškow). Landovu hudbu mám celkem ráda, Krysaře celkem i naposlouchaného. Tomeš byl na svém nudném standardu, příjemně překvapila Marie Křížová jako Agnes, Ch. Doubravová jako Rózi ušla. Pálek se možná umí tvářit nepříjemně a slušně zpívá, ale zázrak to nebyl. Pro mě další "hype", ale všechno lepší než Majkl Dejvid.
(zadáno: 15.9.2018)
Velmi rozporuplné pocity, nejvíce mě zklamal příšerný rap, ale donutilo mě k zamyšlení. Detailnější viz blog, mám v plánu ještě jednu návštěvu po oficiální premiéře, tak doufám, že hodnocení půjde nahoru, zatím zůstala jen hořká pachuť.
(zadáno: 24.6.2018)
Jediný poslouchatelný muzikál od Mista Kýče. Původní verze byla jestě celkem koukatelná a plná v té době neokoukaných tváří (Absolonová, Stoklasa, Fric, Trvalcová) následně produkce vsadila na produkty reality show a šlo to dolů. Na dnešní dobu je to ale režijně zlo a projekce jsou dávno přežité i když v produkcích tohoto divadla to bez nich zjevně nejde.
(zadáno: 24.6.2018)
Peklo za 300. 10 procent uděluji je díky skvělému výkonu Vojty Drahokoupili v roli naprosto nesympatického Ludvíka a uťápnutého Filipa. Potešil i J. Štágr, kterému to v 70 pořád skvěle zpívá. Hudba, texty a režie-zlo, zlo, zlo. Jediné poslouchatelné jsou písničky od Bryana Adamse ačkoli k něm jsou šílené veršovánky od Fanánka. Šílené zatmívačky, režie a kostýmy-po xté to samé, žádná změna. Prostě typická michalodavidovka která dělá žánru muzikál pouze ostudu. Zoufalé zájezdy se baví, já utíkám při záverečném ein kessel buntes.
(zadáno: 24.6.2018)
První polovina mě nějak výrazně nezaujala a spíš zanechala rozpaky, zato druhá půlka teprve nastavuje zrcadlo, což ne všichni asi zkousli. Chápu, že je inscenace kontroverzní (přece jen, ne všude se zpívá o sexu tak explicitně) ale nikdo ze zoufalého zájezdu neodešel (viz komentář podemnou, byla jsem na stejném představení). Vynikající Betka Bartošová, tradičně skvělý Petr Jeništa, příjemně překvapili Petr Šudoma a Veronika Veselá. Oproti "michalodavidovkám" je to umění, které alespoň ty vnímavější donutí k zamyšlení.
(zadáno: 20.5.2018)
Nic jsem od toho nečekala a nakonec se dobře bavila. Samozřejmě mrzí absence orchestru ale všechno do sebe zapadalo (hudba a zvukové efekty). Celkově je to takové chaotické (což ale dle předlohy má být) a Iva Pazderková snad už všem dokázala, že umí zpívat. Překvapila i Pavla Tomicová a její zpěv byl příjemný. Kdo si pro sebe ukradne velkou část divácké přízně ja Martina Štastná jako Candela. Příjemně překvapil i Lukáš Rous jako záskok na roli Ivána. Příjemně překvapila i choreografie. Pokud se vám podaří koupit si místo kde se dá na Fidlovačce sedět tak se i ty skoro 3 hodiny pobavíte.
(zadáno: 20.5.2018)
Pásmo písní Karla Gotta poslepovaných "nějak" do jakéhosi banálního příběhu, první polovina je nuda, pokud by se výrazně pokrátilo tak by se to ještě dalo přežít. Jediné co musím pochválit je choreografie, vynikající pěvecké výkony všech zúčastnených kromě dvojice Gondíková-Langmajer, nevadily mi ani děti. Skvělá off-stage, vynikající orchestr a písničky od Karla jsou fajn, jen nikdo na jevišti není Karel a do jeho charismatu má J. Kopečný daleko. I tak hýkají čeští diváci nadšením aneb jak hluboko jsme klesli v nevkusu.
(zadáno: 5.5.2018)
Nic jsem od toho nečekala a byla jsem mile překvapena. Skvělá Jitka Ježková a Pavel Batěk, mě Anna Stropnická překvapila příjemně, nejvíc mi neseděl Tomáš Havlínek, ze začátku byl "jouda", což mu i šlo, ale nejspíš to nebyl záměr. Ano, vyskytují se zde vulgarity ale ačkoli je to hra o sexu a vztazích tak nedochází k ničemu explicitnímu. Viděla jsem též 30.4. jako většina hodnotících, ale rozhodně mi nepřišlo že by polovina lidé odešla, ačkoli návstěvnost byla tristní.
(zadáno: 5.5.2018)
V Pardubicích příjemně překvapili, skvělé "tři grácie" Pavlína Palmovská, Markéta Pešková a Hana Vašáková. Naprosto DOKONALÝ Milan Němec jako dentista Orin, pěvecky poněkud slabší Petr Borovec jako Seymour. Překvapila Martina Sikorová jako Audrey. Kvalitně udělaný kus který jen dokazuje, že to jde i bez bulvárem proslavených "hvězd".
(zadáno: 5.5.2018)
Spamalot asi není dílo na které by člověk chodil kvůli hudbě, ale ona je to prostě neuvěřitelná legrace. Naprosto dokonalá je pasáž o tom, že bez Slováků se nedá v Brně udělat divadlo (málem jsem umřela smíchy), speciálně protože, že režisérem je Slovák. Stano Slovák. A Dušan Vitázek v růžovém saku nemá chybu.
(zadáno: 5.5.2018)
Atlantida se mi asi líbila o chloupek víc, možná je to tím že se mi spíš líbí Žbirka než Elán. Skvělá Kateřina Steinerová a Tomáš Löbl, kvalitně zlý Zbyněk Fric. Naštvala mě absence happy endu, nelogičnost děje (zasazení hledání Osmého světadílu je reminiscence na Atlantidu, peníze za závody od mafie vyplaceny předem, zamčený-nezamčený Erikův byt, jistota toho že peníze Janina bratra uzdraví) a hlavně nechápu proč musí všude být na konci "ein Kessel buntes".
(zadáno: 15.4.2018)
Naprostá bomba, které vévodí naprosto skvělý Milan Němec.
(zadáno: 15.4.2018)
Slušný nápad a špatná realizace. Divadlo v divadle v tomto díle nefunguje, přerušování hry a vysvětlováním by byl zajímavý nápad ale nehodí se ke zvolenému tématu. Paradoxně se mi líbila Brožová i Rychlý. Celkově ale představení nezanechalo žádný emociální dojem, spíš takový pocit WTF, což je škoda.
(zadáno: 15.4.2018)
55%. Oproti příšerné Sněhové královně je všechno lepší, scéna, režie, choreografie a i výkony. Jednoznačně vévodí Jana Zenáhlíková jako Kapeska, nádherný hlas. Nezklamal nikdo, jen místo učitelky na LSD z Sn. Královny je tu sjetá Lesanka (M. Nosková). Z oboru dětského muzikálu je to rozhodně špička, jen hudba není přiliš zapamatovatelná, ale alespoň to není vykrádačka jako v leckterých jiných případech.
(zadáno: 14.4.2018)
O. Sokup zde hudebně jasně vykrádal sám sebe (recyklace motivů z Johanky), G. Osvaldové docházely nápady (bla bla bla a tak dál), ačkoli oproti jiným muzikálům se zde opravdu tančí a tančí dokonce hlavní představitelé, někdo by si už konečně mohl uvědomit že se dá sólová píseň režírovat i jinak než dojít na střed jeviště, rozkročit se a zvednout ruku. J. Kříž se od doby angažmá v Německu neuvěřitelně hlasově zlepšil, L. Šoralová je na svém standardu, K. Střihavka přišel o hlas a spíš chraptí, paradoxně mě výstupy skřetů i opilého mnicha bavily víc než ostatní děj.
(zadáno: 14.4.2018)
45%. Viděna derniéra a tak si tento zážitek již nezopakuji. Naprosto nelogický příběh (internet fungující pod vodou, neomezená elektřina do notebooku atp). Paradoxně me nejvíc zaujala zaskakující Lenka Machciníková jako Sofie, nejhezčí slovenštinu z českých účinkujících pak měl Tomáš Löbl, nejvíc otravná postava byl Andrej v podání O. Smysla (další nelogičnost, proč se jmenuje Andrej a mluví česky). Petr Novotný jako hlavní představitel - charisma nula. Speciální místo v pekle si zaslouží ten, kdo vymyslel jméno postavy Brejny!
(zadáno: 14.4.2018)
Hudba fajn, ale celkově mi to nepřišlo jako taková bomba, jak všichni toto dílo hodnotí. Ačkoli Přemek Pálek dobře zpíval tak příšerně přehrával, příjemným překvapením byla Petra Kosková jako Nathalie/Ed. Kdo nikdy nezklame je Honza Tenkrát jako Dennis, fajn byl i Tomáš Löbl jako Dean Hyde a Genny Ciatti jako Lorraine. Příjemně překvapila Kateřina Steinerová jako slečna Sandra. Podruhé ale nejspíš nepůjde, leda by se vrátil Jan Kříž.
(zadáno: 14.4.2018)
V době své premiéry možná šlo o nadprůměrnou inscenaci, ale v roce 2018 jsem se nudila. Ačkoli se našly celkem povedené výkony (Kolman, Sklenář, Fric, Čiernik) celkově je to spíš představení pro děti. Z hudby jsem si nezapamtovala ani jednu melodii, z textů taktéž, koho ale musím pochválit jsou tanečníci, ačkoli některé choreografie jsem nepochopila a nevím jak je pochopily děti, ale tak hlavní je, že alespoň těm se to líbilo.
(zadáno: 14.4.2018)
55% - Bohužel se stalo přesně to co jsem očekávala a jednalo se spíš o koncert skupiny Queenie s umělem našroubovaným příběheme. Freddie stojí a padá s vynikajícím Michaelem Kluchem jako Freddiem, který se jím prostě stává. Sekundovat mu nedokáže nikdo, ale slušně se svými rolemi poprali Přemek Pálek a Tereza Nekudová. Pokud chcete koncert s příběhem tak je to něco pro vás, ale do skutečného muzikálu to má daleko. Obzvlášt mi vadili kulisáci na scéně proplétající se mezi company a PROBOHA sundejte Romanu Tomešovi tu směsnou paruku.
(zadáno: 19.3.2018)
Hudebně to není úplně můj šálek kávy, ale inscenace vynikající. Komorní prostor nesmírně svědčí, většinu času nevíte kam s očima, skvělé efekty se stříkající krví, vůněmi, větrem. Vynikající nápad s líčením a steampunkovými náznaky. Hutná atmosféra, vynikající orchestr ale hlavně výkony! Nejvíc zaujal Pavel Klimenda a Pavel Režný ale všichni představitelé byli výborní. Rozhodně doporučuji vidět.
(zadáno: 19.3.2018)
Trochu rozporuplné pocity, přece jen je to "ten" Larson. Bohužel Tick tick BOOM nedosahuje zpěvnosti a zapamatovatelnosti pozdějšího Rentu a k hodnocení přispívá i prostor "divadla", kde naprosto chybí jakákoli organizace(pozdní vpouštění do prostor divadla a následně do sálu, mezi lidmi vlastně nevíte kdo je zaměstnanec a kdo divák případně zákazník klubu), šílený zvuk, ale skělí hlavní protagonisté, super vtipný Peter Pecha, L. Jagerčíková zazpívá jediný potenciální hit a T. Vaněk ukazuje, že J.Larson byl a je jeho vzor a dává do toho vše. Bohužel ne-divadelnost prostoru se podepsala.
(zadáno: 19.3.2018)
Na ČR konečně muzikál ve kterém je POHYB a Kristian Pekar byl jako Tony Manero vynikající. Výborná i Dagmar Křížová, Svetlana Janotová oproti Flashdance ten tanec trochu zapomněla. Potěšil i Radek Novotný jako Bobby C. Je to takové typické "feel good" představení, vzhledem k tomu že umím anglicky mi nevadily písničky v originále a byly celkem i zazpívané slušnou angličtinou. Nepochopila jsem postavy disko-lidí (Slanina-Daňhelová), kteří si kostýmy nejspíš půjčili od Jany Uriel Kratochvílové. Jedno mi to ale stačilo.
(zadáno: 19.3.2018)
65%. Oceňuji dobré režijní nápady (umírání v Masadě, tanec se židlí), nápaditá scéna, zajímavé kostýmy hlavně u Salome D. Velčické. Co mi vadilo byla výslovnost MasÁda.Vynikající Kristýna Daňhelová. Martin Havelka skvělý herecky ale bohužel zpěv značně pokulhává a tam kde by jeho hlas měl umocňovat píseň jí spíše zabíjí. Skvělý Lukáš Vlček, potěšil i Marek Kolář. Muzikál nese jasné poselství umocněné tím, že si človek uvědomí, že se to skutečně stalo. Lepší zemřít vstoje než umírat na kolenou. Holocaust nesmí být zapomenut.
(zadáno: 26.2.2018)
Asi nebylo nejlepší se vydat na toto dílo po návštěve muzikálu v Londýně, protože mi přišlo že se dívám na školní besídku v čele s hodnou učitelkou hudební výchovy kterou mají všichni rádi a nejde jí se tvářit zle (Patrasová), rádobyvtipným školníkem(Slováček Ml), učitelkou na LSD (Hořínková), premianty třídy co museli obsadit i když nedokážou intonovat (Zemánkova, Olšovský). Jediný na koho se dalo dívat byla Anna Julie Sl. a David Gránský a M. Nosková. Jako dílo pro děti do 10 let možná, jinak APAGE.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 > >>