Profil uživatele

Rejpalka

Blázen do skutečného muzikálu. Zpětně hodnotím inscenace které jsem viděla.

https://rejpalka.wordpress.com/
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 11 % (34)
Iva Bryndová: 12 % (45)
Jiří Koula: 12 % (18)
Pavel Širmer: 12 % (29)
Jan Pařízek: 14 % (38)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 22.10.2017)
Oproti "prvnímu" dílu trochu ztrácí dech, ale pořád je to kvalitní zábava.
(zadáno: 1.11.2017)
Během přestávky jsem si říkala, že se jedná o další nepovedenou americkou adaptaci, ale nakonec jsem nadšená. Hlavně výkon Kateřiny Marie Fialové ve mě zanechal velký dojem. Mělo to nějaké chybky, ale chválím scénu, která je hodně dle současného broadwayského stylu, do amerického měřítka tomu ale něco chybělo. Pobavila jsem se a hit v tom vidím alespoň jeden - Oh, Biology si přehrávám už týden.
(zadáno: 1.11.2017)
Kvalitní řachanda, ale pro mě to není úplně muzikál z mého soudku, místy mi to přišlo až příliš dlouhé, ale rozhodně musím ocenit účinkující, kde kromě ústředního Petra Štepána zaujal Lukáš Janota, Igor Ondříček ale hlavně skvělá Jana Musilová a Zdena Herfortová. Je to oddechovka, která ale postrádá klasické muzikálové hity. A Jakub Zedníček je top!
(zadáno: 19.11.2017)
75%. Emocionální kolotoč, který stojí a padá s výkony hlavních představitelů. Vynikající Veronika Gajerová a Aleš Procházka, příjemné překvapení Veronika Kubařová. Místy to bylo velmi emocionální až nepříjemně, ale celkově mě to nchytilo za srdce tolik, abych o tom musela po představení přemýšlet a zaplaťbůh mě neuvedlo do deprese.
(zadáno: 13.1.2018)
Skělí hlavní představitelé, specilálně ústřední dvojice Radek Melša a Martina Šnytová. Měli spolu hezkou chemii a zamilovanost jsem jim věřila. Obecně oproti čemukoli Praze oceňuji skvělou výslovnost, která je speciálně u Shakespeara opravdu důležitá. Výborně zpracované činoherní pasáže, scéna byla sice zajímavá ale vadilo mi neustálé přestavování kulis (nevím, proč nebyla použita opona když se děj odehrával na forbíně) a v některých scénách jsem měla strach že scéna spadne. Zrušila bych "živé sochy". Souhlasím s předešlým názorem že NDM má navíc, ale i tak je to velmi kvalitní inscenace.
(zadáno: 5.5.2018)
V Pardubicích příjemně překvapili, skvělé "tři grácie" Pavlína Palmovská, Markéta Pešková a Hana Vašáková. Naprosto DOKONALÝ Milan Němec jako dentista Orin, pěvecky poněkud slabší Petr Borovec jako Seymour. Překvapila Martina Sikorová jako Audrey. Kvalitně udělaný kus který jen dokazuje, že to jde i bez bulvárem proslavených "hvězd".
(zadáno: 5.5.2018)
Nic jsem od toho nečekala a byla jsem mile překvapena. Skvělá Jitka Ježková a Pavel Batěk, mě Anna Stropnická překvapila příjemně, nejvíc mi neseděl Tomáš Havlínek, ze začátku byl "jouda", což mu i šlo, ale nejspíš to nebyl záměr. Ano, vyskytují se zde vulgarity ale ačkoli je to hra o sexu a vztazích tak nedochází k ničemu explicitnímu. Viděla jsem též 30.4. jako většina hodnotících, ale rozhodně mi nepřišlo že by polovina lidé odešla, ačkoli návstěvnost byla tristní.
(zadáno: 24.6.2018)
První polovina mě nějak výrazně nezaujala a spíš zanechala rozpaky, zato druhá půlka teprve nastavuje zrcadlo, což ne všichni asi zkousli. Chápu, že je inscenace kontroverzní (přece jen, ne všude se zpívá o sexu tak explicitně) ale nikdo ze zoufalého zájezdu neodešel (viz komentář podemnou, byla jsem na stejném představení). Vynikající Betka Bartošová, tradičně skvělý Petr Jeništa, příjemně překvapili Petr Šudoma a Veronika Veselá. Oproti "michalodavidovkám" je to umění, které alespoň ty vnímavější donutí k zamyšlení.
(zadáno: 24.10.2018)
Poctivých 70. Jsem ráda, že se autoři nepouštěli do žádných modernizací a nechali Anatěvku v historické době. Velmi dobře fungující company, zaujaly mě hlavně Charlotte Pščolková a Kateřina Falcová. Miroslava Mejzlíka jsem se bála, ale naštěstí mu stačilo činoherní zpívání a jeho hovory s Bohem jsem mu věřila. První polovina se trochu vleče a druhá zase nekončí nijakým sborovým s poselstvím (což ale není chyba inscenátorů), ale alespoň člověk odejde s tím, že to dopadlo v rámci možností dobře a zhlédl dobře udělanou klasiku.
(zadáno: 3.2.2019)
Mrazive, ale ne prehane depresivni predstaveni u ktereho se i zasmejete. Pro me vynikajici Klara Cibulkova jako Adina Madlova vs. Reka Derzsi jako Baarova. Prijmne prekvapila i Eva Josefikova, kterou budu chtit videt i v necem jinem. Pro milovniky temat kolem 2. svetove valky je to must see.
(zadáno: 24.3.2019)
Nijak mě to neurazilo ale zároveň ani tolik nenadchlo. Z obsazení logicky nejvíc vyniká Michal Dlouhý, skvělý výkon podala i Eva Josefíková, která celé představení odehraje pouze obličejem. Trapná mi přišla scéna sexu mezi Gardem (K. Halbich) a Ingvild (K. Frejová). Přišlo mi, že Dlouhý místy přehrával, ale on to asi jinak neumí, než na jevišti "potit krev". Představení asi ale není úplně vhodné pro příznivce politické korektnosti, protože toho se tu fakt nedočkáte.
(zadáno: 20.10.2017)
(zadáno: 21.10.2017)
Viděno během uvádení v divadle Hybernia, kde to Mamma mia měla lehčí než v KC. Hudba bezeporu skvělá, přece jen je to ABBA, ale hodně záleží na obsazení. Trio Machálková-Křížková-Gondíková nemělo chybu, stejně potešil i Bronislav Kotiš jako Sam. Jako odpočinkové představení super ale pouze v Hybernii.
(zadáno: 29.12.2017)
Jako krásná vzpomínka to funguje, ale do původní verzi v KCP to má daleko, rozhodně lepší než verze v Hybernii, je to takový návrat ke kořenům, ale vadilo mi zkrácení a ačkoli byla obsazena část původní obsazení, věk je znát. Bohužel záleží hodně na obsazení, vynikající Eva Burešová v obou rolích (Adriana-Sandra i Lorraine), Kamila Nývltová jako Lorraine ani zdaleka nedosáhne na Lucii Bílou. K připomení dobré, ale kultovního statusu už tento Dracula nedosáhne.
(zadáno: 1.1.2018)
55%. Pomáda se do Kalichu moc nehodí, absence živé hudby a malá scéna ubírá na hodnocení, nahoru táhnou hlavně představitelé i když Michal Pleskot tam skutečně nemá co dělat. Vynikající Veronika Prášil Gidová jako Sandy, suverénně zvládnuté pěvecky, herecky i tanečně. Skvělá company, chytlavé písničky, odpočinkové představení které stačí vidět jednou až dvakrát.
(zadáno: 19.3.2018)
65%. Oceňuji dobré režijní nápady (umírání v Masadě, tanec se židlí), nápaditá scéna, zajímavé kostýmy hlavně u Salome D. Velčické. Co mi vadilo byla výslovnost MasÁda.Vynikající Kristýna Daňhelová. Martin Havelka skvělý herecky ale bohužel zpěv značně pokulhává a tam kde by jeho hlas měl umocňovat píseň jí spíše zabíjí. Skvělý Lukáš Vlček, potěšil i Marek Kolář. Muzikál nese jasné poselství umocněné tím, že si človek uvědomí, že se to skutečně stalo. Lepší zemřít vstoje než umírat na kolenou. Holocaust nesmí být zapomenut.
(zadáno: 19.3.2018)
Na ČR konečně muzikál ve kterém je POHYB a Kristian Pekar byl jako Tony Manero vynikající. Výborná i Dagmar Křížová, Svetlana Janotová oproti Flashdance ten tanec trochu zapomněla. Potěšil i Radek Novotný jako Bobby C. Je to takové typické "feel good" představení, vzhledem k tomu že umím anglicky mi nevadily písničky v originále a byly celkem i zazpívané slušnou angličtinou. Nepochopila jsem postavy disko-lidí (Slanina-Daňhelová), kteří si kostýmy nejspíš půjčili od Jany Uriel Kratochvílové. Jedno mi to ale stačilo.
(zadáno: 14.4.2018)
Hudba fajn, ale celkově mi to nepřišlo jako taková bomba, jak všichni toto dílo hodnotí. Ačkoli Přemek Pálek dobře zpíval tak příšerně přehrával, příjemným překvapením byla Petra Kosková jako Nathalie/Ed. Kdo nikdy nezklame je Honza Tenkrát jako Dennis, fajn byl i Tomáš Löbl jako Dean Hyde a Genny Ciatti jako Lorraine. Příjemně překvapila Kateřina Steinerová jako slečna Sandra. Podruhé ale nejspíš nepůjde, leda by se vrátil Jan Kříž.
(zadáno: 15.4.2018)
55%. Oproti příšerné Sněhové královně je všechno lepší, scéna, režie, choreografie a i výkony. Jednoznačně vévodí Jana Zenáhlíková jako Kapeska, nádherný hlas. Nezklamal nikdo, jen místo učitelky na LSD z Sn. Královny je tu sjetá Lesanka (M. Nosková). Z oboru dětského muzikálu je to rozhodně špička, jen hudba není přiliš zapamatovatelná, ale alespoň to není vykrádačka jako v leckterých jiných případech.
(zadáno: 20.5.2018)
Nic jsem od toho nečekala a nakonec se dobře bavila. Samozřejmě mrzí absence orchestru ale všechno do sebe zapadalo (hudba a zvukové efekty). Celkově je to takové chaotické (což ale dle předlohy má být) a Iva Pazderková snad už všem dokázala, že umí zpívat. Překvapila i Pavla Tomicová a její zpěv byl příjemný. Kdo si pro sebe ukradne velkou část divácké přízně ja Martina Štastná jako Candela. Příjemně překvapil i Lukáš Rous jako záskok na roli Ivána. Příjemně překvapila i choreografie. Pokud se vám podaří koupit si místo kde se dá na Fidlovačce sedět tak se i ty skoro 3 hodiny pobavíte.
(zadáno: 9.12.2018)
Není to klasický muzikál (ačkoli narozdíl od různých kin tu mají orchestr). Chvílemi jsem se bavila více, chvílemi méně. Pěvecky nejvíce zaujala Eva Hacurová. Jako odpočinkové představení dobré, ale moc nechápu ten hype, že je věčně vyprodáno.
(zadáno: 9.12.2018)
Asi to nejlepší původní, co HDK vyprodukovalo. Milovníci muzikálu si najdou odkazy na světová i česká díla. Pochválit musím na české poměry scénu, speciálně velmi nápaditě udělanou scénu ve vlaku. Jinak mi přišlo, že si Ondřej B. Gregor přečetl příručku jak se dělá muzikál a nacpal tam úplně všechno (hromadné scény na schodech, sborová čísla, sólové balady) jen děj byl tak trochu neucelený a vadilo mi skákání mezi postavami Sherlocka/Doyla. Z hudby mi neutkvělo ale vůbec nic, pochválit musím výkony, příjemný Marek Holý jako Watson, Anna Fialová a byla jsem fakt ráda, že jsem viděla L. Janotu.
(zadáno: 8.6.2019)
Hudebně mě zaujalo jenom číslo "All this time" v podání skvělé Dagmar Křížové, které díky aranži zní úplně jinak než originál. Trochu vadilo obsazení jindy skvělého K. Pekara do role otce, přijde mi na to moc mladý. Do výrazné role předáka Jackieho byl obsazen Z. Junák, který je sice skvělý herec, ale jeho herecké zpívání se na roli nehodí, i když ve scénách se Z. Herfortovou byl skvělý. Lucie Bergerová byla na svém standardu, ale nějak výrazně nezaujala. Oceňuji jako vždy skvělou company hlavně ve sborových scénách, které měly sílu, ale celkově mě toto dílo nijak emociálně nezasáhlo.
(zadáno: 10.6.2019)
65%. Odpočinkové představení s fajn písničkami pro "retrofily", ale bavili se i mladí, hlavně nad dobovými názory na lásky a vztahu, pouštenými jako kulisa. Ivan Lupták moc zpívat neumí, ale zpěvu tam zas tolik nemá a jako lyrický hrdina citující Senecu je fajn. Berenika Kohotouvá byla taky fajn. Vlastně je to celé takové fajn, na letní scénu ideální. Přidanou zábavu pak dodají hudební produkce na Vltavě, které jsou pomerně hodně slyšet a když do romantické scény začne někdo deklamovat rap...pokud je hezké počasí nezbývá než doporučit na příjemný večer. Top je Andrea Holá v company.
(zadáno: 20.10.2017)
Viděno třikrát v různých alternacích. Plus určitě skvělá hudba, na tu dobu invenční scéna i kostýmy. Minusy: délka, obsazení něktěrých účinkujících, zbytečné taneční postavy. Šla bych znova: ano, ale hlavně kvůli hudbě a ne kvůli příběhu.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 > >>