Profil uživatele

Rejpalka

Blázen do skutečného muzikálu. Zpětně hodnotím inscenace které jsem viděla.

https://rejpalka.wordpress.com/
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 11 % (34)
Iva Bryndová: 12 % (45)
Jiří Koula: 12 % (18)
Pavel Širmer: 12 % (29)
Jan Pařízek: 14 % (38)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >

(zadáno: 13.1.2018)
Skělí hlavní představitelé, specilálně ústřední dvojice Radek Melša a Martina Šnytová. Měli spolu hezkou chemii a zamilovanost jsem jim věřila. Obecně oproti čemukoli Praze oceňuji skvělou výslovnost, která je speciálně u Shakespeara opravdu důležitá. Výborně zpracované činoherní pasáže, scéna byla sice zajímavá ale vadilo mi neustálé přestavování kulis (nevím, proč nebyla použita opona když se děj odehrával na forbíně) a v některých scénách jsem měla strach že scéna spadne. Zrušila bych "živé sochy". Souhlasím s předešlým názorem že NDM má navíc, ale i tak je to velmi kvalitní inscenace.
(zadáno: 1.1.2018)
55%. Pomáda se do Kalichu moc nehodí, absence živé hudby a malá scéna ubírá na hodnocení, nahoru táhnou hlavně představitelé i když Michal Pleskot tam skutečně nemá co dělat. Vynikající Veronika Prášil Gidová jako Sandy, suverénně zvládnuté pěvecky, herecky i tanečně. Skvělá company, chytlavé písničky, odpočinkové představení které stačí vidět jednou až dvakrát.
(zadáno: 1.1.2018)
Úžasná zábava korunována vynikajícími výkony hlavních představitelů, září zde hlavně představitelka Kačenky/Lili Vanesi Martina Šnytová, jejíž protipól tvoří charismatický Jiří Mach jako Petrucio/Fred Graham. Muzikál je zábavný i bez laciné komiky, velmi dobré odpočinkové představení.
(zadáno: 29.12.2017)
Jako krásná vzpomínka to funguje, ale do původní verzi v KCP to má daleko, rozhodně lepší než verze v Hybernii, je to takový návrat ke kořenům, ale vadilo mi zkrácení a ačkoli byla obsazena část původní obsazení, věk je znát. Bohužel záleží hodně na obsazení, vynikající Eva Burešová v obou rolích (Adriana-Sandra i Lorraine), Kamila Nývltová jako Lorraine ani zdaleka nedosáhne na Lucii Bílou. K připomení dobré, ale kultovního statusu už tento Dracula nedosáhne.
(zadáno: 28.12.2017)
55%. O chlup lepší než ve stejném divadle hraný Mefisto. Hudba poněkud kolovrátková a píseň Etiketa mi nebezpečně připomínala písničky z pohádek ala " a tak říká krásné R" = obsazením Davida Uličníka do vedoucího revoluce mi velmi evokovalo muzikál Bídníci a místy jsem čekela, kdy company začne zpívat Slyš tu píseň zástupů. Slušně sezpívaná company, hezky zazpívaná fr. hymna Pavlínou Matiovou, kvalitní B. Chybová, průměrný Roman Vojtek a vynikající Iva Marešová a Peter Strenáčik.
(zadáno: 28.12.2017)
Tháliový výkon Pepy Vojtka jsem se si nemohla nechat ujít. Rozhodně je to jeho nejlepší role, dokonce i hraje a nespoléhá se pouze na chraplák. Skvělý byl autor hudby Daniel Barták jako Mefisto, tradičně nezklamala Hanka Křížková. Muzikálu ubírá pouze místy nedomyšlený a nelogický děj, i když oproti jiným slátatninám patří Mefisto k tomu lepšímu co se dá v Praze vidět. Bohužel si zpětně nevybavím jedinou písničku, ačkoli je hudba rozhodně lepší než v Romeovi a Julii (z pera Bartáka staršího).
(zadáno: 28.12.2017)
25% Pokus produkce o nahrazení francouzské verze, zrecyklovalo se kdeco včetně scény a kostýmů, oproti hudbě Bartáka mladšího v Mefistovi je hudba Bartáka staršího nezapamatovatelná, dramaturg by se hodil jako sůl. Taneční resp. spíš statické sochy by se daly klidně vyškrtnout. Má cenu jít pouze podívat se na mladé talenty z pražské konzervatoře, vynikli hlavně Nikola Ďuricová a Štěpán Komárek, z "dospělých" rolí pak nezklamala Dita Hořínková.
(zadáno: 28.12.2017)
Další Wildhornovská kopírka, kde ti co slyšeli předchozí muzikály od Wildhorna uslyší jeho předchozí díla. Kdo překvapil tak pěvecky rozhodně Martin Písařík jako Clyde a Jitka Schneiderová jako Blanche. Standartně skvělá Dasha jako Bonnie a Lukáš Kumpricht jako Ted. Na pražské poměry povedené, ale derniéru nejspíš nikdo oplakavát nebude.
(zadáno: 19.11.2017)
Ježíš v Ostravě je jiný. Pro ty, kteří viděli pražskou nebo brněnskou verzi bude jistě překvapením částečná modernizace, kdy se děj vlastně odehrává před kostelem (naprosto skvěle koncipovaná scéne) odkud vychází věřící a mezi nimi sám Ježíš. Mým nějvětším problémem na shlednutém představení byla naprostá absence jakékoli chemie mezi hlavními představiteli (Ježíš-P. Cmorik, Jidáš-R. Tomeš, Máří-V. Příhodová). Peter Cmorik na měl nepůsobil vůbec charismaticky. V. Příhodová mě velmi mile překvapila svým podáním Máří, kde skutečně nešlo o kopii již viděného. Vynikající company a orchestr!
(zadáno: 19.11.2017)
Adaptace legendární pohádky se zdařila hlavně díky chemii hlavních představitelů Jana Ciny a Bereniky Kohoutové. Částečná modernizace, kdy si prince pořizuje selfie, přibližuje klasiku dnešním dětem, které byly nadšené. Dospělý divák si vychutná spíš vypointované hlášky Jana Krause jako jednoho z rádců. Hodnocení ubírá minimalistická scéna, která účelně využívá projekce ale alespoň se vměstnal orchestr. Celkově jde o zdařilou aktualizaci klasiky která obstojí v dnešní době jako hlavně odpočinkové představení.
(zadáno: 19.11.2017)
Spíš bych pojmenovala Edith a Edith, protože prim hraje Hana Fialová jako Edith Piaf. Eva Zbrožková jako Marlene ji vytváří protipól, ale vyniká hlavně Hana Fialová. Přesvědčivé herectví a dokonalý zpěv. Asi nejlepší podání písní od Edith Piaf které nezpívá Edith Piaf. Příjemně překvapil i Roman Harok v maličké roli Thea Sarapo. (Viděno během hostování v Praze).
(zadáno: 19.11.2017)
75%. Emocionální kolotoč, který stojí a padá s výkony hlavních představitelů. Vynikající Veronika Gajerová a Aleš Procházka, příjemné překvapení Veronika Kubařová. Místy to bylo velmi emocionální až nepříjemně, ale celkově mě to nchytilo za srdce tolik, abych o tom musela po představení přemýšlet a zaplaťbůh mě neuvedlo do deprese.
(zadáno: 1.11.2017)
Rozhodně z toho lepšího co se v Praze dá vidět, inscenace se téměř neliší od německého originálu ačkoli se jedná o kopii americké verze (s jednou vypuštěnou písní). Herecky excelují jak Kříž tak Pecha a Holišévá, Raphael Luther Simon je skvělý ve všem jen ne v češtině. Skvělá show, která se ztrácí v mega prostoru kongresového centra, nadsazené ceny vstupenek dost ubírají stejně tak jako celá komedie s Kryštofem Michalem. Škoda, že Rocky v Praze nebude mít delší trvání.
(zadáno: 1.11.2017)
Kvalitní řachanda, ale pro mě to není úplně muzikál z mého soudku, místy mi to přišlo až příliš dlouhé, ale rozhodně musím ocenit účinkující, kde kromě ústředního Petra Štepána zaujal Lukáš Janota, Igor Ondříček ale hlavně skvělá Jana Musilová a Zdena Herfortová. Je to oddechovka, která ale postrádá klasické muzikálové hity. A Jakub Zedníček je top!
(zadáno: 1.11.2017)
Během přestávky jsem si říkala, že se jedná o další nepovedenou americkou adaptaci, ale nakonec jsem nadšená. Hlavně výkon Kateřiny Marie Fialové ve mě zanechal velký dojem. Mělo to nějaké chybky, ale chválím scénu, která je hodně dle současného broadwayského stylu, do amerického měřítka tomu ale něco chybělo. Pobavila jsem se a hit v tom vidím alespoň jeden - Oh, Biology si přehrávám už týden.
(zadáno: 22.10.2017)
Oproti "prvnímu" dílu trochu ztrácí dech, ale pořád je to kvalitní zábava.
(zadáno: 22.10.2017)
Kvalitní zábava a salvy smíchu.
(zadáno: 21.10.2017)
Ujeté, divné, souhlasím s těmi co považují nahotu za zbytečnou. Slušné herecké výkony, ale přišlo mi to celé takové vyprázdněné.
(zadáno: 21.10.2017)
Je to krásná nostalgie, ačkoli v Kalichu Johanka nedosahuje té kultovosti v TaFa. Pořád mě to baví a je to stále nepřekonaný nejlepší počin dua Soukup-Osvaldová. Pokud někdo ještě neviděl, tak doporučuji. Viděno 7x v různém obsazení (Basiková, Šoralová i Marešová, Kříž, Ruml i Tenkrát). Za mě nejlepší kombinace: Marek jako operátor a Apík jako král. Skvělí tanečníci hlavně Michal Štípa a Zuzana Pokorná-Savková. Škoda, že Kamil Střihavka přišel o hlas a výšky zdaleka nedává tak jako kdysi.
(zadáno: 21.10.2017)
Muzikál o Lucii Bílé s písněmi Lucie Bílé pro fanoušky Lucie Bílé.
(zadáno: 21.10.2017)
Babičko kytičko mám tě tak rád aneb inscenace, která kdyby nevznikla tak by nikomu nechyběla.
(zadáno: 21.10.2017)
Reklama na Wobenzym a Lucii Bílou s několika vtipnými místy.
(zadáno: 21.10.2017)
Pro mě kult, škoda jen konce TaFa jako muzikálového divadla. Viděno cca 16x. Objevila jsem díky tomu Ivu Marešovou.
(zadáno: 21.10.2017)
Viděno během uvádení v divadle Hybernia, kde to Mamma mia měla lehčí než v KC. Hudba bezeporu skvělá, přece jen je to ABBA, ale hodně záleží na obsazení. Trio Machálková-Křížková-Gondíková nemělo chybu, stejně potešil i Bronislav Kotiš jako Sam. Jako odpočinkové představení super ale pouze v Hybernii.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >