Profil uživatele

Rejpalka

Blázen do skutečného muzikálu. Zpětně hodnotím inscenace které jsem viděla.

https://rejpalka.wordpress.com/
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 11 % (34)
Iva Bryndová: 12 % (45)
Jiří Koula: 12 % (18)
Pavel Širmer: 12 % (29)
Jan Pařízek: 14 % (38)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4

(zadáno: 14.4.2018)
V době své premiéry možná šlo o nadprůměrnou inscenaci, ale v roce 2018 jsem se nudila. Ačkoli se našly celkem povedené výkony (Kolman, Sklenář, Fric, Čiernik) celkově je to spíš představení pro děti. Z hudby jsem si nezapamtovala ani jednu melodii, z textů taktéž, koho ale musím pochválit jsou tanečníci, ačkoli některé choreografie jsem nepochopila a nevím jak je pochopily děti, ale tak hlavní je, že alespoň těm se to líbilo.
(zadáno: 15.4.2018)
Slušný nápad a špatná realizace. Divadlo v divadle v tomto díle nefunguje, přerušování hry a vysvětlováním by byl zajímavý nápad ale nehodí se ke zvolenému tématu. Paradoxně se mi líbila Brožová i Rychlý. Celkově ale představení nezanechalo žádný emociální dojem, spíš takový pocit WTF, což je škoda.
(zadáno: 15.9.2018)
Velmi rozporuplné pocity, nejvíce mě zklamal příšerný rap, ale donutilo mě k zamyšlení. Detailnější viz blog, mám v plánu ještě jednu návštěvu po oficiální premiéře, tak doufám, že hodnocení půjde nahoru, zatím zůstala jen hořká pachuť.
(zadáno: 17.9.2018)
25%. Když se nastytla příležitost vidět toto představení bliže než v Českém Tešíně (viděno v rámci přehlídky Dokořán v Brně), chtěla jsem vidět ten "tháliový" výkon Lucie Bergerové. Bohužel to dopadlo tak, že ona jediná udělala z představení něco co se dalo přežít, jinak by se dalo říct, že vyčnívala jak se říká v jednom přísloví- mezi slepými je jednooký králem. Naprosto nezapamatovatelná hudba, přeplácaný děj, otřesné výkony hlavně představitele syna Štěpána a manžela. V porovnání s tristními výkony ostatních Bergerová vyčnívala, ale v porovnání s jinými díly šlo o další Tháliový přešlap.
(zadáno: 6.10.2018)
Pouze za pěkné výkony, vyzdvihnout musím hlavně Petra Ryšavého. Ale ceny speciálně pro rodiny s dětmi jsou extrémně nadsazené a jsem ráda, že jsem za vstupenky neplatila. Hala na toto představení naprosto není vhodná, speciálně děti ve 30 řadě při neexistující elevaci mohly vidět leda záda lidí před sebou. V nějakém menším divadle by to mohlo být pěkné, ale i tak bych zkracovala, věkový pruměr dětí byl tak kolem 6 let a už po 45 minutách sebou šily.
(zadáno: 24.3.2019)
Trochu mi prislo, ze inscenatori nevedeli pro koho dilo vytvareji. Hudba byla celkem slusna, texty nebyly uplne blbe, ale celkem slusne rozjetou linku Alenky hledajici svoje misto na svete rozrusovaly radoby vtipne scenky se zviratky, ktere byly vetsinou zbytecne (ale prece jen je to primarne pro deti). Vyrazne zaujala Michaela Sejnova, jinak jednou a dost.
(zadáno: 4.6.2019)
35%. Snad nejhorsi co jsem v Plzni videla. Zcela priserny Martin Sefl jako agent Carl, ktery postradal spetku charisma a zpev radsi nehodnotim. Martin Harich se mozna snazi, ale jeho snaha jaksi vyzniva naprazdno. Chvilemi jsem si nebyla jista, jestli nesmysly ktere slysim jsou mix cestiny a slovenstiny nebo opet doslovny preklad A. Novaka. Korunu tomu nasadila napoveda, ktera byla slyset po celem divadle. Scenu a presouvani barevnych kostek jsem nepochopila, bylo to naprosto bezucelne. Jedine co zachranuje predstaveni je Charlotte Pscolkova a jeji solo (bohuzel az na konci) a duet s Frankem.
(zadáno: 10.6.2019)
Bohužel se tohle představení u mě minulo účinkem a nezanechalo ve mě žádnou emoci. Představení táhne nahoru hlavně Lukáš Adam v roli Bejbyho. Zbytečné mi přišly ukázky filmu na pozadí za kapelou. A díky za kapelu, ale ne díky za ozvučení. Zpívaným pasážím bylo rozumět dobře, ale Prokop Zach jako Kšanda nebyl místy slyšet vůbec. Ač Daniel Krejčík obstojně hrál a dobře zpíval, tak se mi jeho blond účes dobově vůbec nehodil. Pro mě promarněný čas a i návštěvnost nebyla bůhvíjaká.
(zadáno: 20.10.2017)
Spousta vyplácaného potenciálu, neustálé čekání na děj, naprosto nezapamtovatelná hudba. Jediným plusem je to, že je muzikál resp. písničkál relativně krátký. Nezachrání to ani slušně zpívající hlavní představitelé.
(zadáno: 20.10.2017)
Vůbec mě to nebavilo. Studio DVA má prostě hrozně malou scénu, na kterou se musí všechno namačkat, ačkoli orchestr kvituji s povděkem. Hello Dolly je sice klasikou, která mě ale vůbec nebavila. Několik vtipných scén to nezachránilo a znovu bych už skutečně nešla.
(zadáno: 20.5.2018)
Pásmo písní Karla Gotta poslepovaných "nějak" do jakéhosi banálního příběhu, první polovina je nuda, pokud by se výrazně pokrátilo tak by se to ještě dalo přežít. Jediné co musím pochválit je choreografie, vynikající pěvecké výkony všech zúčastnených kromě dvojice Gondíková-Langmajer, nevadily mi ani děti. Skvělá off-stage, vynikající orchestr a písničky od Karla jsou fajn, jen nikdo na jevišti není Karel a do jeho charismatu má J. Kopečný daleko. I tak hýkají čeští diváci nadšením aneb jak hluboko jsme klesli v nevkusu.
(zadáno: 24.3.2019)
Jediné, co činí tuto inscenaci snesitelnou jsou hezké písničky, které Helena Vondráčková má a měla ve svém repertoáru a výkon Elis Ochmanové, která zpívá Helenu (resp. její písničky) místy líp než sama Helena.Děj plytký a trapný (u oné pověstné scény s punčochami jsem se opravdu nezasmála). Sagvan Tofi jako žena mě bude jestě dlouho strašit ve snech. Jediný kdo trochu pobavil byl Ondřej Bábor jako bodyguard Sergej. Ale opět zájezdy a fanoušci Heleny 60+ a divadla Bwej budou hýkat nadšením. Muzikál to fakt není.
(zadáno: 25.5.2019)
V Hybernii naposledy ale nevim jestli to HDK nejak zlepsi. Naznaky deje, jinak zlo zlo a zlo. Ale porad to bylo lepsi nez Doktor Ox. Docela prekvapili Miroslav Hrabe a Genny Ciatti. Jedine svetle chvile a nejvetsi aplaus prinesla Gabina Urbankova jako Kralovna Kapeska. Z dilny Pixovych se mi tedy nejspis nejvic libila Alenka v kraji zazraku.
(zadáno: 20.10.2017)
Typická "davidovina". Na pohled hezké, ale jediné poslouchatelné písničky jsou z 90 procent vypůjčené, výstupy Planchet - Bonacieux trapné, texty klasické Fanánkovy rýmovačky. Jediné co se mění je obsazení, takže když chytnete slušné, tak se to dá přežít. 150 Kč za přístavek je adekvátní.
(zadáno: 20.10.2017)
Neodešla jsem jen z úcty k hlavním představitelům.
(zadáno: 21.10.2017)
Naprostá degradace filmu, který miluju. Málem jsem odešla.
(zadáno: 21.10.2017)
Babičko kytičko mám tě tak rád aneb inscenace, která kdyby nevznikla tak by nikomu nechyběla.
(zadáno: 26.2.2018)
Asi nebylo nejlepší se vydat na toto dílo po návštěve muzikálu v Londýně, protože mi přišlo že se dívám na školní besídku v čele s hodnou učitelkou hudební výchovy kterou mají všichni rádi a nejde jí se tvářit zle (Patrasová), rádobyvtipným školníkem(Slováček Ml), učitelkou na LSD (Hořínková), premianty třídy co museli obsadit i když nedokážou intonovat (Zemánkova, Olšovský). Jediný na koho se dalo dívat byla Anna Julie Sl. a David Gránský a M. Nosková. Jako dílo pro děti do 10 let možná, jinak APAGE.
(zadáno: 24.6.2018)
Peklo za 300. 10 procent uděluji je díky skvělému výkonu Vojty Drahokoupili v roli naprosto nesympatického Ludvíka a uťápnutého Filipa. Potešil i J. Štágr, kterému to v 70 pořád skvěle zpívá. Hudba, texty a režie-zlo, zlo, zlo. Jediné poslouchatelné jsou písničky od Bryana Adamse ačkoli k něm jsou šílené veršovánky od Fanánka. Šílené zatmívačky, režie a kostýmy-po xté to samé, žádná změna. Prostě typická michalodavidovka která dělá žánru muzikál pouze ostudu. Zoufalé zájezdy se baví, já utíkám při záverečném ein kessel buntes.
(zadáno: 9.12.2018)
Pokud je vám méně než 12 let, tak si přidejte minimálně 50 procent. Dospělý divák z toho nemá nic, ale děti to asi baví. Ze scének se Sagvanem Tofife..ehm Tofim (díky bohu jen v projekci), speciálně jeho pana Peřinky mám noční můry. Naštěstí je to krátké. 10 procent pouze za výkon Petra Ryšavého. Zlatí Pixovi!
(zadáno: 3.10.2018)
Nevím jestli u tohoto "díla" byli zfetovaní autoři, účinkující nebo diváci. Radši ty peníze za lístek propijte.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4