Profil uživatele

Rejpalka

Blázen do skutečného muzikálu. Zpětně hodnotím inscenace které jsem viděla.

Nejoblíbenější herečky - muzikál
1. Kristýna Daňhelová
2. Martina Šnytová
3. Dagmar Křížová
4. Soňa Hanzlíčková

Nejoblíbenější herečky - činohra
1. Eva Josefíková
2. Eliška Balzerová
3. Eva Vrbková
4. Helena Dvořáková
5. Eva Hacurová
6. Denisa Barešová

Nejoblíbenější herci - muzikál
1. Petr Ryšavý
2. Lukáš Ondruš
3. Marco Salvadori

Nejoblíbenější herci - činohra
1. Petr Jeništa
2. Milan Němec
3. Petr Štěpán
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 13 % (76)
Pavel Širmer: 13 % (50)
Jiří Koula: 14 % (23)
Lukáš Dubský: 14 % (63)
Jan Pařízek: 17 % (62)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2 3 4 5 6 7  >  >>
(zadáno: 18.9.2022)
Celkem povedná řachanda, ze které si ale odnesete maximálně zážitek ze skvělého výkonu Charlotte Doubravové a Přemyslava Pálka. Parodie na 50 odstínů šedi cílí hlavně na ženské publikum, občas jsou vtipy nebo dvojsmysly trochu za hranou (a předpokládám, že dámy starších ročníků by se mohly i urazit). Jde ale o čistou zábavu, kde mě od druhé návštěvy odradí nekřesťanské vstupné.
(zadáno: 24.3.2019)
Trochu mi prislo, ze inscenatori nevedeli pro koho dilo vytvareji. Hudba byla celkem slusna, texty nebyly uplne blbe, ale celkem slusne rozjetou linku Alenky hledajici svoje misto na svete rozrusovaly radoby vtipne scenky se zviratky, ktere byly vetsinou zbytecne (ale prece jen je to primarne pro deti). Vyrazne zaujala Michaela Sejnova, jinak jednou a dost.
(zadáno: 13.7.2021)
Velmi solidní představení, skvělá scénografie, ale paradoxně se mi nelíbila hudební vložka. Ta byla sice relativně kvalitní, ale nepřišla mi k tématu. Eliška Křenková a Tereza Ramba skvělé. Dle vlažných, resp. nijakých reakcí publika jsem čekala menší odezvu než finální standing ovation.
(zadáno: 28.12.2017)
55%. O chlup lepší než ve stejném divadle hraný Mefisto. Hudba poněkud kolovrátková a píseň Etiketa mi nebezpečně připomínala písničky z pohádek ala " a tak říká krásné R" = obsazením Davida Uličníka do vedoucího revoluce mi velmi evokovalo muzikál Bídníci a místy jsem čekela, kdy company začne zpívat Slyš tu píseň zástupů. Slušně sezpívaná company, hezky zazpívaná fr. hymna Pavlínou Matiovou, kvalitní B. Chybová, průměrný Roman Vojtek a vynikající Iva Marešová a Peter Strenáčik.
(zadáno: 14.4.2018)
45%. Viděna derniéra a tak si tento zážitek již nezopakuji. Naprosto nelogický příběh (internet fungující pod vodou, neomezená elektřina do notebooku atp). Paradoxně me nejvíc zaujala zaskakující Lenka Machciníková jako Sofie, nejhezčí slovenštinu z českých účinkujících pak měl Tomáš Löbl, nejvíc otravná postava byl Andrej v podání O. Smysla (další nelogičnost, proč se jmenuje Andrej a mluví česky). Petr Novotný jako hlavní představitel - charisma nula. Speciální místo v pekle si zaslouží ten, kdo vymyslel jméno postavy Brejny!
(zadáno: 2.9.2021)
Zabili, zabili moje nervy tím, že upravili frázování Eržiky (v podání M. Tomešové, kterou fakt nemám ráda). Upráva pro čtyřčlennou kapelu mi nijak nevadila, housle zůstaly. Bohužel mě ale představení nudilo, ačkoli Marek Lambora i sbory zpívaly skvěle. Pokud vám nevadí M. Tomešová, můžete si přičíst 20% a je to typické neurazí-nenadchne.
(zadáno: 17.9.2018)
25%. Když se nastytla příležitost vidět toto představení bliže než v Českém Tešíně (viděno v rámci přehlídky Dokořán v Brně), chtěla jsem vidět ten "tháliový" výkon Lucie Bergerové. Bohužel to dopadlo tak, že ona jediná udělala z představení něco co se dalo přežít, jinak by se dalo říct, že vyčnívala jak se říká v jednom přísloví- mezi slepými je jednooký králem. Naprosto nezapamatovatelná hudba, přeplácaný děj, otřesné výkony hlavně představitele syna Štěpána a manžela. V porovnání s tristními výkony ostatních Bergerová vyčnívala, ale v porovnání s jinými díly šlo o další Tháliový přešlap.
(zadáno: 21.10.2017)
Ujeté, divné, souhlasím s těmi co považují nahotu za zbytečnou. Slušné herecké výkony, ale přišlo mi to celé takové vyprázdněné.
(zadáno: 3.2.2019)
Tři hodiny koncentrované nudy. Nepamatuji ani jednu melodii, dokonce ani to vybrnkávání na velkém pianu. Ano, MdB sice má živý orchestr, slušnou scénu, ale pokud předloha kulhá tak ani to nepomůže. Standardně dobří byli Adam a Josef Gazdíkovi, slušný byl Jonáš Florián a ucházející Tereza Martinková. Dětem okolo se to zřejmě líbilo, ale dramaturgicky je to podle mě krok vedle, protože muzikál nemá hitový potenciál.
(zadáno: 1.6.2019)
Zatím asi to nejlepší co se dá v Plzni vidět, 4x jsem brečela a ve svém hodnocení se teméř kompletně shoduji s hodnocením redakce. Kdysi jsem viděla film a líbil se mi, jako taneční laik nedokážu posoudit jak moc má umět kluk ve 13 tančit balet, Electricity ve mě nezanechalo ale vůbec vůbec nic, scéna Bensona je fajn, ale opět nechápu proč se při přestavbách nepoužije opona když se děj odehrává na forbíně. Skvělý Dezort jako Michael, Fikar fajn herectví, skvělý Ondruš. Nechápu obsazení Chýlkové i když je celkem OK. Stojí za to vidět a posoudit každý sám za sebe.
(zadáno: 27.11.2022)
Nesnáším písničkály, ale měla jsem ráda Hanu Zagorovou. Proto jsem si tenhle počin nemohla nechat ujít. A byla jsem velice překvapena, dokonce musím přiznat, že v tomto žánru je to snad nejlepší co lze vidět. Příběh je pěkně naroubovaný na písničky, které posunují děj (zázrak). Nejvíc mě překvapila a musím pochválit, Denisa Nesvačilová. Nina Horáková vnesla do své postavy duši (a navíc nádherně zazpívala mojí oblíbenou - Maluj zase obrázky). Elis Ochmanová se blýskla už v Kvítku mandragory a i Zagorové styl ji sluší. Je to představení hlavně pro ženy a s přemírou žen, jen bych vyhodila Bořka Slezáčka, který nemá charisma a ani neumí zpívat.
(zadáno: 28.12.2017)
Další Wildhornovská kopírka, kde ti co slyšeli předchozí muzikály od Wildhorna uslyší jeho předchozí díla. Kdo překvapil tak pěvecky rozhodně Martin Písařík jako Clyde a Jitka Schneiderová jako Blanche. Standartně skvělá Dasha jako Bonnie a Lukáš Kumpricht jako Ted. Na pražské poměry povedené, ale derniéru nejspíš nikdo oplakavát nebude.
(zadáno: 26.12.2022)
Účel této inscenace jsem nepochopila, žila jsem v domnění, že se jedná o adaptaci skutečného příběhu o záchraně bezdomovců a přitom onen zázrak je to, že bezdomovci a Klus přežijí noc. Hudba byla klasický Klus, texty byli místy i hezké, ale samozřejmě se sklouzávalo do "Kultu Klus" kdy samozvaný Kryl 21. století napůl zpíval napůl recitoval svoje agitky ala "co se to děje s touto zemí. Svobodné matky středních let otírají slzy a já utíkám během přídavku. Plus cena vstupenky je nestoudná.
(zadáno: 25.9.2021)
Povedená inscenace, ve které mi ale chybělo to něco víc, co dělá hit. Příjemně mě překvapila Rozálie Havelková jako Sally, ale možná by to chtělo víc repríz na rozehraní. Rozhodně je ale svěží vítr v pražském rybníku. Skvělý byl i K. Heřmánek ml jako konferenciér. Malá company, živá hudba a pár velmi dobrých nápadů (např. Tanec se sakem) ale bohužel postrádám ten wow efekt, který by mě donutil jít znovu.
(zadáno: 11.7.2021)
Ačkoli respektuji úspěchy obou dam v jejich oborech, někdy je prostě lepší poslechnout staré dobré přísloví - ševče drž se svého kopyta. Byť svébytná, tak hrozná nuda.
(zadáno: 18.9.2021)
45%. Muzikál, který není primárně stavěný pro českou republiku. V Londýně a na Broadwayi je Wicked kult, u nás spíš levná napodobenina. Hudba je úžasná, orchestr také. Kulisy z Fantoma, lustr a parodie na draka jsou zlo, zlo, zlo. Překlad příšerný, stále zvracím z překladu No good deed. Naštěstí představení zachránila vynikající Kateřina Herčíková. Nikola Ďuricová na můj vkus příliš přehrávala, příjemně překvapili Barbora Rajnišová a Josef Štágr. Kdo viděl v Londýně, případně v Německu nebo nedejbože na Broadwayi radši odečtěte 20%.
(zadáno: 17.4.2019)
85%. Nešla jsem s přehnaným očekáváním, dokonce v lehké depresi a velmi dobře jsem se bavila. Nevím, jestli se stejně jako ženy budou bavit i muži, ale atmosféra byla skvělá. Všechny tři hlavní představitelky byly skvělé, Karel Zima jim zdatně sekundoval. Ano, našla se zde určitá klišé, ale jde o klasickou francouzskou konverzačku, která mě prostě hodně bavila. Taneček po marihuaně šéf-manžel-matka je můj osobní top. Půjdu určitě znovu a všem ženám doporučuji.
(zadáno: 20.5.2018)
Pásmo písní Karla Gotta poslepovaných "nějak" do jakéhosi banálního příběhu, první polovina je nuda, pokud by se výrazně pokrátilo tak by se to ještě dalo přežít. Jediné co musím pochválit je choreografie, vynikající pěvecké výkony všech zúčastnených kromě dvojice Gondíková-Langmajer, nevadily mi ani děti. Skvělá off-stage, vynikající orchestr a písničky od Karla jsou fajn, jen nikdo na jevišti není Karel a do jeho charismatu má J. Kopečný daleko. I tak hýkají čeští diváci nadšením aneb jak hluboko jsme klesli v nevkusu.
(zadáno: 4.6.2019)
35%. Snad nejhorsi co jsem v Plzni videla. Zcela priserny Martin Sefl jako agent Carl, ktery postradal spetku charisma a zpev radsi nehodnotim. Martin Harich se mozna snazi, ale jeho snaha jaksi vyzniva naprazdno. Chvilemi jsem si nebyla jista, jestli nesmysly ktere slysim jsou mix cestiny a slovenstiny nebo opet doslovny preklad A. Novaka. Korunu tomu nasadila napoveda, ktera byla slyset po celem divadle. Scenu a presouvani barevnych kostek jsem nepochopila, bylo to naprosto bezucelne. Jedine co zachranuje predstaveni je Charlotte Pscolkova a jeji solo (bohuzel az na konci) a duet s Frankem.
(zadáno: 22.10.2017)
Oproti "prvnímu" dílu trochu ztrácí dech, ale pořád je to kvalitní zábava.
(zadáno: 1.11.2017)
Během přestávky jsem si říkala, že se jedná o další nepovedenou americkou adaptaci, ale nakonec jsem nadšená. Hlavně výkon Kateřiny Marie Fialové ve mě zanechal velký dojem. Mělo to nějaké chybky, ale chválím scénu, která je hodně dle současného broadwayského stylu, do amerického měřítka tomu ale něco chybělo. Pobavila jsem se a hit v tom vidím alespoň jeden - Oh, Biology si přehrávám už týden.
(zadáno: 14.10.2021)
Viděno v KCP. Odpad! Radši ať mě ty 4 hodiny mučí Al-Kajda.
(zadáno: 13.2.2022)
Zapomněla jsem hodnotit tak tedy zpětně. Tak depresivní a nudné představení bych na Vánoce nepustila ani vězňům v cele smrti. Stryková se snažila, leč marně.
(zadáno: 26.4.2022)
Prostě skvělé! Velmi povedený původní český muzikál, vynikající Kristýna Daňhelová v hlavní úloze. Půjdu v září znovu a pokud se odstraní drobné neduhy a zkrátí se délka (zatím kolem 3 hodin), očekávám procenta nahoru. SÓLOVKU PRO ELIŠKU!
(zadáno: 25.8.2021)
Mám z představení rozporuplné pocity, protože Filip Březina je ve své roli fakt skvělý. Neviděla jsem film, takže mi některé souvislosti mohly uniknout, ale inscenace se mi zdála roztříštěná, v první půli moc rychlá a příliš děje, zato druhá půle děs. Ke snížení mého zážitku přispělo i nepohodlné sezení v Azylu.
1 2 3 4 5 6 7  >  >>