Profil uživatele

Rejpalka

Blázen do skutečného muzikálu. Zpětně hodnotím inscenace které jsem viděla.

https://rejpalka.wordpress.com/
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 12 % (45)
Jiří Koula: 12 % (18)
Lukáš Dubský: 12 % (33)
Pavel Širmer: 12 % (29)
Jan Pařízek: 14 % (38)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 24.3.2019)
Trochu mi prislo, ze inscenatori nevedeli pro koho dilo vytvareji. Hudba byla celkem slusna, texty nebyly uplne blbe, ale celkem slusne rozjetou linku Alenky hledajici svoje misto na svete rozrusovaly radoby vtipne scenky se zviratky, ktere byly vetsinou zbytecne (ale prece jen je to primarne pro deti). Vyrazne zaujala Michaela Sejnova, jinak jednou a dost.
(zadáno: 28.12.2017)
55%. O chlup lepší než ve stejném divadle hraný Mefisto. Hudba poněkud kolovrátková a píseň Etiketa mi nebezpečně připomínala písničky z pohádek ala " a tak říká krásné R" = obsazením Davida Uličníka do vedoucího revoluce mi velmi evokovalo muzikál Bídníci a místy jsem čekela, kdy company začne zpívat Slyš tu píseň zástupů. Slušně sezpívaná company, hezky zazpívaná fr. hymna Pavlínou Matiovou, kvalitní B. Chybová, průměrný Roman Vojtek a vynikající Iva Marešová a Peter Strenáčik.
(zadáno: 14.4.2018)
45%. Viděna derniéra a tak si tento zážitek již nezopakuji. Naprosto nelogický příběh (internet fungující pod vodou, neomezená elektřina do notebooku atp). Paradoxně me nejvíc zaujala zaskakující Lenka Machciníková jako Sofie, nejhezčí slovenštinu z českých účinkujících pak měl Tomáš Löbl, nejvíc otravná postava byl Andrej v podání O. Smysla (další nelogičnost, proč se jmenuje Andrej a mluví česky). Petr Novotný jako hlavní představitel - charisma nula. Speciální místo v pekle si zaslouží ten, kdo vymyslel jméno postavy Brejny!
(zadáno: 17.9.2018)
25%. Když se nastytla příležitost vidět toto představení bliže než v Českém Tešíně (viděno v rámci přehlídky Dokořán v Brně), chtěla jsem vidět ten "tháliový" výkon Lucie Bergerové. Bohužel to dopadlo tak, že ona jediná udělala z představení něco co se dalo přežít, jinak by se dalo říct, že vyčnívala jak se říká v jednom přísloví- mezi slepými je jednooký králem. Naprosto nezapamatovatelná hudba, přeplácaný děj, otřesné výkony hlavně představitele syna Štěpána a manžela. V porovnání s tristními výkony ostatních Bergerová vyčnívala, ale v porovnání s jinými díly šlo o další Tháliový přešlap.
(zadáno: 21.10.2017)
Ujeté, divné, souhlasím s těmi co považují nahotu za zbytečnou. Slušné herecké výkony, ale přišlo mi to celé takové vyprázdněné.
(zadáno: 3.2.2019)
Tři hodiny koncentrované nudy. Nepamatuji ani jednu melodii, dokonce ani to vybrnkávání na velkém pianu. Ano, MdB sice má živý orchestr, slušnou scénu, ale pokud předloha kulhá tak ani to nepomůže. Standardně dobří byli Adam a Josef Gazdíkovi, slušný byl Jonáš Florián a ucházející Tereza Martinková. Dětem okolo se to zřejmě líbilo, ale dramaturgicky je to podle mě krok vedle, protože muzikál nemá hitový potenciál.
(zadáno: 1.6.2019)
Zatím asi to nejlepší co se dá v Plzni vidět, 4x jsem brečela a ve svém hodnocení se teméř kompletně shoduji s hodnocením redakce. Kdysi jsem viděla film a líbil se mi, jako taneční laik nedokážu posoudit jak moc má umět kluk ve 13 tančit balet, Electricity ve mě nezanechalo ale vůbec vůbec nic, scéna Bensona je fajn, ale opět nechápu proč se při přestavbách nepoužije opona když se děj odehrává na forbíně. Skvělý Dezort jako Michael, Fikar fajn herectví, skvělý Ondruš. Nechápu obsazení Chýlkové i když je celkem OK. Stojí za to vidět a posoudit každý sám za sebe.
(zadáno: 28.12.2017)
Další Wildhornovská kopírka, kde ti co slyšeli předchozí muzikály od Wildhorna uslyší jeho předchozí díla. Kdo překvapil tak pěvecky rozhodně Martin Písařík jako Clyde a Jitka Schneiderová jako Blanche. Standartně skvělá Dasha jako Bonnie a Lukáš Kumpricht jako Ted. Na pražské poměry povedené, ale derniéru nejspíš nikdo oplakavát nebude.
(zadáno: 17.4.2019)
85%. Nešla jsem s přehnaným očekáváním, dokonce v lehké depresi a velmi dobře jsem se bavila. Nevím, jestli se stejně jako ženy budou bavit i muži, ale atmosféra byla skvělá. Všechny tři hlavní představitelky byly skvělé, Karel Zima jim zdatně sekundoval. Ano, našla se zde určitá klišé, ale jde o klasickou francouzskou konverzačku, která mě prostě hodně bavila. Taneček po marihuaně šéf-manžel-matka je můj osobní top. Půjdu určitě znovu a všem ženám doporučuji.
(zadáno: 20.5.2018)
Pásmo písní Karla Gotta poslepovaných "nějak" do jakéhosi banálního příběhu, první polovina je nuda, pokud by se výrazně pokrátilo tak by se to ještě dalo přežít. Jediné co musím pochválit je choreografie, vynikající pěvecké výkony všech zúčastnených kromě dvojice Gondíková-Langmajer, nevadily mi ani děti. Skvělá off-stage, vynikající orchestr a písničky od Karla jsou fajn, jen nikdo na jevišti není Karel a do jeho charismatu má J. Kopečný daleko. I tak hýkají čeští diváci nadšením aneb jak hluboko jsme klesli v nevkusu.
(zadáno: 4.6.2019)
35%. Snad nejhorsi co jsem v Plzni videla. Zcela priserny Martin Sefl jako agent Carl, ktery postradal spetku charisma a zpev radsi nehodnotim. Martin Harich se mozna snazi, ale jeho snaha jaksi vyzniva naprazdno. Chvilemi jsem si nebyla jista, jestli nesmysly ktere slysim jsou mix cestiny a slovenstiny nebo opet doslovny preklad A. Novaka. Korunu tomu nasadila napoveda, ktera byla slyset po celem divadle. Scenu a presouvani barevnych kostek jsem nepochopila, bylo to naprosto bezucelne. Jedine co zachranuje predstaveni je Charlotte Pscolkova a jeji solo (bohuzel az na konci) a duet s Frankem.
(zadáno: 22.10.2017)
Oproti "prvnímu" dílu trochu ztrácí dech, ale pořád je to kvalitní zábava.
(zadáno: 1.11.2017)
Během přestávky jsem si říkala, že se jedná o další nepovedenou americkou adaptaci, ale nakonec jsem nadšená. Hlavně výkon Kateřiny Marie Fialové ve mě zanechal velký dojem. Mělo to nějaké chybky, ale chválím scénu, která je hodně dle současného broadwayského stylu, do amerického měřítka tomu ale něco chybělo. Pobavila jsem se a hit v tom vidím alespoň jeden - Oh, Biology si přehrávám už týden.
(zadáno: 15.4.2018)
Naprostá bomba, které vévodí naprosto skvělý Milan Němec.
(zadáno: 3.10.2018)
Nevím jestli u tohoto "díla" byli zfetovaní autoři, účinkující nebo diváci. Radši ty peníze za lístek propijte.
(zadáno: 1.11.2017)
Kvalitní řachanda, ale pro mě to není úplně muzikál z mého soudku, místy mi to přišlo až příliš dlouhé, ale rozhodně musím ocenit účinkující, kde kromě ústředního Petra Štepána zaujal Lukáš Janota, Igor Ondříček ale hlavně skvělá Jana Musilová a Zdena Herfortová. Je to oddechovka, která ale postrádá klasické muzikálové hity. A Jakub Zedníček je top!
(zadáno: 29.12.2017)
Jako krásná vzpomínka to funguje, ale do původní verzi v KCP to má daleko, rozhodně lepší než verze v Hybernii, je to takový návrat ke kořenům, ale vadilo mi zkrácení a ačkoli byla obsazena část původní obsazení, věk je znát. Bohužel záleží hodně na obsazení, vynikající Eva Burešová v obou rolích (Adriana-Sandra i Lorraine), Kamila Nývltová jako Lorraine ani zdaleka nedosáhne na Lucii Bílou. K připomení dobré, ale kultovního statusu už tento Dracula nedosáhne.
(zadáno: 20.10.2017)
65%. Není to zrovna můj šálek kávy, ten film je plytký a stojí právě na efektech, které ale v Brně udělali moc pěkně a ke standardním výkonům svých hvězd (ne, opravdu nemám ráda Dušana Vitázka) přidali alespoň tu vizuální podívanou. Poté, co jsem viděla verzi v Plzni byla tato verze mnohem mnohem lepší.
(zadáno: 24.10.2018)
45%. Oproti brněnské verzi horší překlad, který mi místy dost vadil. Šílená byla scénografie (Benson rozhodně umí líp), když se po jevišti neustále někdo coural a přesouval kulisy, postavil schody aby po nich někdo z company vyšel, pak zase sešel dolů. Režie nedotažená (i L.Olšovský umí líp) - vynechat z příběhu veškeré efekty byla podle mě chyba. Choreogradie celkem OK, mohlo být hůř. Příjemně překvapila Dasha. Hlavní představitelé mezi sebou neměli žádnou chemii, Staškovičová má sice příjemnou barvu hlasu, ale charisma nikde a ani tu vázu neuplácala. Jsem zvědavá co s tím udělá HDK.
(zadáno: 19.11.2017)
Spíš bych pojmenovala Edith a Edith, protože prim hraje Hana Fialová jako Edith Piaf. Eva Zbrožková jako Marlene ji vytváří protipól, ale vyniká hlavně Hana Fialová. Přesvědčivé herectví a dokonalý zpěv. Asi nejlepší podání písní od Edith Piaf které nezpívá Edith Piaf. Příjemně překvapil i Roman Harok v maličké roli Thea Sarapo. (Viděno během hostování v Praze).
(zadáno: 21.10.2017)
Reklama na Wobenzym a Lucii Bílou s několika vtipnými místy.
(zadáno: 20.10.2017)
(zadáno: 21.10.2017)
Pro mě kult, škoda jen konce TaFa jako muzikálového divadla. Viděno cca 16x. Objevila jsem díky tomu Ivu Marešovou.
(zadáno: 14.4.2018)
55% - Bohužel se stalo přesně to co jsem očekávala a jednalo se spíš o koncert skupiny Queenie s umělem našroubovaným příběheme. Freddie stojí a padá s vynikajícím Michaelem Kluchem jako Freddiem, který se jím prostě stává. Sekundovat mu nedokáže nikdo, ale slušně se svými rolemi poprali Přemek Pálek a Tereza Nekudová. Pokud chcete koncert s příběhem tak je to něco pro vás, ale do skutečného muzikálu to má daleko. Obzvlášt mi vadili kulisáci na scéně proplétající se mezi company a PROBOHA sundejte Romanu Tomešovi tu směsnou paruku.
(zadáno: 20.10.2017)
Neodešla jsem jen z úcty k hlavním představitelům.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>