Profil uživatele

Rejpalka

Blázen do skutečného muzikálu. Zpětně hodnotím inscenace které jsem viděla.

Nejoblíbenější herečky - muzikál
1. Kristýna Daňhelová
2. Martina Šnytová
3. Dagmar Křížová
4. Soňa Hanzlíčková

Nejoblíbenější herečky - činohra
1. Eva Josefíková
2. Eliška Balzerová
3. Eva Vrbková
4. Helena Dvořáková
5. Eva Hacurová

Nejoblíbenější herci - muzikál
1. Petr Ryšavý
2. Lukáš Ondruš
3. Peter Pecha

Nejoblíbenější herci - činohra
1. Petr Jeništa
2. Milan Němec
3. Petr Štěpán
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 11 % (21)
Lukáš Dubský: 11 % (44)
Iva Bryndová: 12 % (59)
Pavel Širmer: 13 % (40)
Jan Pařízek: 14 % (49)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 22.10.2017)
Kvalitní zábava a salvy smíchu.
(zadáno: 19.11.2017)
75%. Emocionální kolotoč, který stojí a padá s výkony hlavních představitelů. Vynikající Veronika Gajerová a Aleš Procházka, příjemné překvapení Veronika Kubařová. Místy to bylo velmi emocionální až nepříjemně, ale celkově mě to nchytilo za srdce tolik, abych o tom musela po představení přemýšlet a zaplaťbůh mě neuvedlo do deprese.
(zadáno: 1.1.2018)
Úžasná zábava korunována vynikajícími výkony hlavních představitelů, září zde hlavně představitelka Kačenky/Lili Vanesi Martina Šnytová, jejíž protipól tvoří charismatický Jiří Mach jako Petrucio/Fred Graham. Muzikál je zábavný i bez laciné komiky, velmi dobré odpočinkové představení.
(zadáno: 24.6.2018)
Jediný poslouchatelný muzikál od Mista Kýče. Původní verze byla jestě celkem koukatelná a plná v té době neokoukaných tváří (Absolonová, Stoklasa, Fric, Trvalcová) následně produkce vsadila na produkty reality show a šlo to dolů. Na dnešní dobu je to ale režijně zlo a projekce jsou dávno přežité i když v produkcích tohoto divadla to bez nich zjevně nejde.
(zadáno: 9.12.2018)
Pokud je vám méně než 12 let, tak si přidejte minimálně 50 procent. Dospělý divák z toho nemá nic, ale děti to asi baví. Ze scének se Sagvanem Tofife..ehm Tofim (díky bohu jen v projekci), speciálně jeho pana Peřinky mám noční můry. Naštěstí je to krátké. 10 procent pouze za výkon Petra Ryšavého. Zlatí Pixovi!
(zadáno: 15.4.2018)
45%. Oproti příšerné Sněhové královně je všechno lepší, scéna, režie, choreografie a i výkony. Jednoznačně vévodí Jana Zenáhlíková jako Kapeska, nádherný hlas. Nezklamal nikdo, jen místo učitelky na LSD z Sn. Královny je tu sjetá Lesanka (M. Nosková). Z oboru dětského muzikálu je to rozhodně špička, jen hudba není přiliš zapamatovatelná, ale alespoň to není vykrádačka jako v leckterých jiných případech.
(zadáno: 15.9.2018)
55%. Nevím jestli se mi zrovna představení netrefilo do nálady, ale asi mám čím dál větší alergii na hudbu pouštěnou z CDčka, diváky hýkající radostí nad idoly z telvize co neumí intonovat (šílený Zounar, o něco lepší Jaškow). Landovu hudbu mám celkem ráda, Krysaře celkem i naposlouchaného. Tomeš byl na svém nudném standardu, příjemně překvapila Marie Křížová jako Agnes, Ch. Doubravová jako Rózi ušla. Pálek se možná umí tvářit nepříjemně a slušně zpívá, ale zázrak to nebyl. Pro mě další "hype", ale všechno lepší než Majkl Dejvid.
(zadáno: 20.10.2017)
Viděno třikrát v různých alternacích. Plus určitě skvělá hudba, na tu dobu invenční scéna i kostýmy. Minusy: délka, obsazení něktěrých účinkujících, zbytečné taneční postavy. Šla bych znova: ano, ale hlavně kvůli hudbě a ne kvůli příběhu.
(zadáno: 24.3.2019)
Nijak mě to neurazilo ale zároveň ani tolik nenadchlo. Z obsazení logicky nejvíc vyniká Michal Dlouhý, skvělý výkon podala i Eva Josefíková, která celé představení odehraje pouze obličejem. Trapná mi přišla scéna sexu mezi Gardem (K. Halbich) a Ingvild (K. Frejová). Přišlo mi, že Dlouhý místy přehrával, ale on to asi jinak neumí, než na jevišti "potit krev". Představení asi ale není úplně vhodné pro příznivce politické korektnosti, protože toho se tu fakt nedočkáte.
(zadáno: 24.3.2019)
Jediné, co činí tuto inscenaci snesitelnou jsou hezké písničky, které Helena Vondráčková má a měla ve svém repertoáru a výkon Elis Ochmanové, která zpívá Helenu (resp. její písničky) místy líp než sama Helena.Děj plytký a trapný (u oné pověstné scény s punčochami jsem se opravdu nezasmála). Sagvan Tofi jako žena mě bude jestě dlouho strašit ve snech. Jediný kdo trochu pobavil byl Ondřej Bábor jako bodyguard Sergej. Ale opět zájezdy a fanoušci Heleny 60+ a divadla Bwej budou hýkat nadšením. Muzikál to fakt není.
(zadáno: 5.5.2018)
V Pardubicích příjemně překvapili, skvělé "tři grácie" Pavlína Palmovská, Markéta Pešková a Hana Vašáková. Naprosto DOKONALÝ Milan Němec jako dentista Orin, pěvecky poněkud slabší Petr Borovec jako Seymour. Překvapila Martina Sikorová jako Audrey. Kvalitně udělaný kus který jen dokazuje, že to jde i bez bulvárem proslavených "hvězd".
(zadáno: 21.10.2017)
Muzikál o Lucii Bílé s písněmi Lucie Bílé pro fanoušky Lucie Bílé.
(zadáno: 8.7.2021)
Nejsem žádná Bowieho fanynka a po tomhle díle se jí taky nestanu. Nevím, jestli hodnotící přede mnou slyšeli mluvit nebo zpívat nějakého Brita, ale tak jako v muzikálu to fakt nevypadá. Ozorovič skvělý vizuálně, zpěv průměr. Nechápu adoraci Eriky Stárkové, ano zpívat umí a to jste nevěděli? Nejvíc mě zaujala Nina Horáková, jak pěvecky tak herecky. Srozumitelnost písní byla tristní (anglicky umím již 30 let) tak nevím jestli to byl zvukař... Pro české milovníky Bowieho to bude bomba, pro mě tak trochu nuda - viděno a domů.
(zadáno: 9.12.2018)
Asi to nejlepší původní, co HDK vyprodukovalo. Milovníci muzikálu si najdou odkazy na světová i česká díla. Pochválit musím na české poměry scénu, speciálně velmi nápaditě udělanou scénu ve vlaku. Jinak mi přišlo, že si Ondřej B. Gregor přečetl příručku jak se dělá muzikál a nacpal tam úplně všechno (hromadné scény na schodech, sborová čísla, sólové balady) jen děj byl tak trochu neucelený a vadilo mi skákání mezi postavami Sherlocka/Doyla. Z hudby mi neutkvělo ale vůbec nic, pochválit musím výkony, příjemný Marek Holý jako Watson, Anna Fialová a byla jsem fakt ráda, že jsem viděla L. Janotu.
(zadáno: 24.6.2018)
První polovina mě nějak výrazně nezaujala a spíš zanechala rozpaky, zato druhá půlka teprve nastavuje zrcadlo, což ne všichni asi zkousli. Chápu, že je inscenace kontroverzní (přece jen, ne všude se zpívá o sexu tak explicitně) ale nikdo ze zoufalého zájezdu neodešel (viz komentář podemnou, byla jsem na stejném představení). Vynikající Betka Bartošová, tradičně skvělý Petr Jeništa, příjemně překvapili Petr Šudoma a Veronika Veselá. Oproti "michalodavidovkám" je to umění, které alespoň ty vnímavější donutí k zamyšlení.
(zadáno: 6.10.2018)
Pouze za pěkné výkony, vyzdvihnout musím hlavně Petra Ryšavého. Ale ceny speciálně pro rodiny s dětmi jsou extrémně nadsazené a jsem ráda, že jsem za vstupenky neplatila. Hala na toto představení naprosto není vhodná, speciálně děti ve 30 řadě při neexistující elevaci mohly vidět leda záda lidí před sebou. V nějakém menším divadle by to mohlo být pěkné, ale i tak bych zkracovala, věkový pruměr dětí byl tak kolem 6 let a už po 45 minutách sebou šily.
(zadáno: 13.7.2021)
Je to vizualne hezke, ma to napad, Cina je skvely a umi zpivat, ale proboha PROC je to tak strasna nuda?
(zadáno: 21.10.2017)
Viděno během uvádení v divadle Hybernia, kde to Mamma mia měla lehčí než v KC. Hudba bezeporu skvělá, přece jen je to ABBA, ale hodně záleží na obsazení. Trio Machálková-Křížková-Gondíková nemělo chybu, stejně potešil i Bronislav Kotiš jako Sam. Jako odpočinkové představení super ale pouze v Hybernii.
(zadáno: 14.4.2018)
V době své premiéry možná šlo o nadprůměrnou inscenaci, ale v roce 2018 jsem se nudila. Ačkoli se našly celkem povedené výkony (Kolman, Sklenář, Fric, Čiernik) celkově je to spíš představení pro děti. Z hudby jsem si nezapamtovala ani jednu melodii, z textů taktéž, koho ale musím pochválit jsou tanečníci, ačkoli některé choreografie jsem nepochopila a nevím jak je pochopily děti, ale tak hlavní je, že alespoň těm se to líbilo.
(zadáno: 28.12.2017)
Tháliový výkon Pepy Vojtka jsem se si nemohla nechat ujít. Rozhodně je to jeho nejlepší role, dokonce i hraje a nespoléhá se pouze na chraplák. Skvělý byl autor hudby Daniel Barták jako Mefisto, tradičně nezklamala Hanka Křížková. Muzikálu ubírá pouze místy nedomyšlený a nelogický děj, i když oproti jiným slátatninám patří Mefisto k tomu lepšímu co se dá v Praze vidět. Bohužel si zpětně nevybavím jedinou písničku, ačkoli je hudba rozhodně lepší než v Romeovi a Julii (z pera Bartáka staršího).
(zadáno: 5.5.2018)
Spamalot asi není dílo na které by člověk chodil kvůli hudbě, ale ona je to prostě neuvěřitelná legrace. Naprosto dokonalá je pasáž o tom, že bez Slováků se nedá v Brně udělat divadlo (málem jsem umřela smíchy), speciálně protože, že režisérem je Slovák. Stano Slovák. A Dušan Vitázek v růžovém saku nemá chybu.
(zadáno: 20.10.2017)
Oproti Vídni slabota, ale oproti tomu co se leckdy hraje v Praze nadprůměr. Dokonalá hudba.