Profil uživatele

Rejpalka

Blázen do skutečného muzikálu. Zpětně hodnotím inscenace které jsem viděla.

https://rejpalka.wordpress.com/
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 11 % (34)
Iva Bryndová: 12 % (45)
Jiří Koula: 12 % (18)
Pavel Širmer: 12 % (29)
Jan Pařízek: 14 % (38)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >

(zadáno: 24.6.2018)
První polovina mě nějak výrazně nezaujala a spíš zanechala rozpaky, zato druhá půlka teprve nastavuje zrcadlo, což ne všichni asi zkousli. Chápu, že je inscenace kontroverzní (přece jen, ne všude se zpívá o sexu tak explicitně) ale nikdo ze zoufalého zájezdu neodešel (viz komentář podemnou, byla jsem na stejném představení). Vynikající Betka Bartošová, tradičně skvělý Petr Jeništa, příjemně překvapili Petr Šudoma a Veronika Veselá. Oproti "michalodavidovkám" je to umění, které alespoň ty vnímavější donutí k zamyšlení.
(zadáno: 6.10.2018)
Pouze za pěkné výkony, vyzdvihnout musím hlavně Petra Ryšavého. Ale ceny speciálně pro rodiny s dětmi jsou extrémně nadsazené a jsem ráda, že jsem za vstupenky neplatila. Hala na toto představení naprosto není vhodná, speciálně děti ve 30 řadě při neexistující elevaci mohly vidět leda záda lidí před sebou. V nějakém menším divadle by to mohlo být pěkné, ale i tak bych zkracovala, věkový pruměr dětí byl tak kolem 6 let a už po 45 minutách sebou šily.
(zadáno: 21.10.2017)
Viděno během uvádení v divadle Hybernia, kde to Mamma mia měla lehčí než v KC. Hudba bezeporu skvělá, přece jen je to ABBA, ale hodně záleží na obsazení. Trio Machálková-Křížková-Gondíková nemělo chybu, stejně potešil i Bronislav Kotiš jako Sam. Jako odpočinkové představení super ale pouze v Hybernii.
(zadáno: 14.4.2018)
V době své premiéry možná šlo o nadprůměrnou inscenaci, ale v roce 2018 jsem se nudila. Ačkoli se našly celkem povedené výkony (Kolman, Sklenář, Fric, Čiernik) celkově je to spíš představení pro děti. Z hudby jsem si nezapamtovala ani jednu melodii, z textů taktéž, koho ale musím pochválit jsou tanečníci, ačkoli některé choreografie jsem nepochopila a nevím jak je pochopily děti, ale tak hlavní je, že alespoň těm se to líbilo.
(zadáno: 28.12.2017)
Tháliový výkon Pepy Vojtka jsem se si nemohla nechat ujít. Rozhodně je to jeho nejlepší role, dokonce i hraje a nespoléhá se pouze na chraplák. Skvělý byl autor hudby Daniel Barták jako Mefisto, tradičně nezklamala Hanka Křížková. Muzikálu ubírá pouze místy nedomyšlený a nelogický děj, i když oproti jiným slátatninám patří Mefisto k tomu lepšímu co se dá v Praze vidět. Bohužel si zpětně nevybavím jedinou písničku, ačkoli je hudba rozhodně lepší než v Romeovi a Julii (z pera Bartáka staršího).
(zadáno: 5.5.2018)
Spamalot asi není dílo na které by člověk chodil kvůli hudbě, ale ona je to prostě neuvěřitelná legrace. Naprosto dokonalá je pasáž o tom, že bez Slováků se nedá v Brně udělat divadlo (málem jsem umřela smíchy), speciálně protože, že režisérem je Slovák. Stano Slovák. A Dušan Vitázek v růžovém saku nemá chybu.
(zadáno: 20.10.2017)
Oproti Vídni slabota, ale oproti tomu co se leckdy hraje v Praze nadprůměr. Dokonalá hudba.
(zadáno: 24.6.2018)
Peklo za 300. 10 procent uděluji je díky skvělému výkonu Vojty Drahokoupili v roli naprosto nesympatického Ludvíka a uťápnutého Filipa. Potešil i J. Štágr, kterému to v 70 pořád skvěle zpívá. Hudba, texty a režie-zlo, zlo, zlo. Jediné poslouchatelné jsou písničky od Bryana Adamse ačkoli k něm jsou šílené veršovánky od Fanánka. Šílené zatmívačky, režie a kostýmy-po xté to samé, žádná změna. Prostě typická michalodavidovka která dělá žánru muzikál pouze ostudu. Zoufalé zájezdy se baví, já utíkám při záverečném ein kessel buntes.
(zadáno: 3.2.2019)
Hlavní devizou jsou bezesporu Neckářovy písničky, bez kterých by představení bylo poloviční. Bohužel v některých rolí sráží představení obsazení lidí co neumí moc zpívat (Písařík, Jirešová) Vynikajicí je pak Andrea Holá, která alespoň umí zpívat. Příjemně překvapila Malvína Pachlová. Fajn byl i Bronislav Kotiš. Přeobsadit, vyhodit některé rádoby vtipné pasáže a je to hned lepší.
(zadáno: 5.5.2018)
Nic jsem od toho nečekala a byla jsem mile překvapena. Skvělá Jitka Ježková a Pavel Batěk, mě Anna Stropnická překvapila příjemně, nejvíc mi neseděl Tomáš Havlínek, ze začátku byl "jouda", což mu i šlo, ale nejspíš to nebyl záměr. Ano, vyskytují se zde vulgarity ale ačkoli je to hra o sexu a vztazích tak nedochází k ničemu explicitnímu. Viděla jsem též 30.4. jako většina hodnotících, ale rozhodně mi nepřišlo že by polovina lidé odešla, ačkoli návstěvnost byla tristní.
(zadáno: 21.10.2017)
Babičko kytičko mám tě tak rád aneb inscenace, která kdyby nevznikla tak by nikomu nechyběla.
(zadáno: 20.10.2017)
(zadáno: 5.5.2018)
Atlantida se mi asi líbila o chloupek víc, možná je to tím že se mi spíš líbí Žbirka než Elán. Skvělá Kateřina Steinerová a Tomáš Löbl, kvalitně zlý Zbyněk Fric. Naštvala mě absence happy endu, nelogičnost děje (zasazení hledání Osmého světadílu je reminiscence na Atlantidu, peníze za závody od mafie vyplaceny předem, zamčený-nezamčený Erikův byt, jistota toho že peníze Janina bratra uzdraví) a hlavně nechápu proč musí všude být na konci "ein Kessel buntes".
(zadáno: 8.6.2019)
Skvělý Jan Vlasák. Hra je skvěle napsaná a dobře zrežírovaná (hlavně v postupném přeměnování kulis z obýváku až na nemocnici). Prolínání časaových rovin diváky zmate, což je ale dobře, protože to přibližuje podstatu nemoci. Ti, kteří o někoho pečovali nebo pečují se jistě poznají, speciálně v marné snaze pomoci, neustálém opakování a hlavně opěvování sourozence, který se nestará. Silný zážitek.
(zadáno: 3.2.2019)
Mrazive, ale ne prehane depresivni predstaveni u ktereho se i zasmejete. Pro me vynikajici Klara Cibulkova jako Adina Madlova vs. Reka Derzsi jako Baarova. Prijmne prekvapila i Eva Josefikova, kterou budu chtit videt i v necem jinem. Pro milovniky temat kolem 2. svetove valky je to must see.
(zadáno: 21.10.2017)
75%. Co ubírá body je pro mě výrazná sexualizace Natálie Grossové jako Sáry (proto taky představení přezdívám pedo-Tanz). Pěvecky se však nedá představitelům nic vytknout, ale bylo vidět, že Dr. Janeček setřil protože mě poměrně rušila přítomnost původní fantomovské kulisy i lustru. Ve scéně hřbitova jsem měla obavy, že se kulisy převrhnou. Jinak se jedná o výbornou zábavu se skvělými představiteli ať už jsou to bulvárem zatím neprovaření Michal Bragagnolo a Lukáš Randák, nenápadně skvělý Petr Matuszek a Broňa Kotiš. Potěšily i Magda Malá a Renáta Podlipská. (Viděno 6x v různých alternacích).
(zadáno: 1.11.2018)
85%. Bylo by to víc, kdyby nebylo představení přerušeno přestávakou. Ale jinak musím chválit - scéna, režie, hudební doprovod ale hlavně vynikající Jan Fanta. Stojí to za návstěvu a představení mě donutilo podívat se i na druhou verzi v Praze.
(zadáno: 1.1.2018)
55%. Pomáda se do Kalichu moc nehodí, absence živé hudby a malá scéna ubírá na hodnocení, nahoru táhnou hlavně představitelé i když Michal Pleskot tam skutečně nemá co dělat. Vynikající Veronika Prášil Gidová jako Sandy, suverénně zvládnuté pěvecky, herecky i tanečně. Skvělá company, chytlavé písničky, odpočinkové představení které stačí vidět jednou až dvakrát.
(zadáno: 8.6.2019)
Hudebně mě zaujalo jenom číslo "All this time" v podání skvělé Dagmar Křížové, které díky aranži zní úplně jinak než originál. Trochu vadilo obsazení jindy skvělého K. Pekara do role otce, přijde mi na to moc mladý. Do výrazné role předáka Jackieho byl obsazen Z. Junák, který je sice skvělý herec, ale jeho herecké zpívání se na roli nehodí, i když ve scénách se Z. Herfortovou byl skvělý. Lucie Bergerová byla na svém standardu, ale nějak výrazně nezaujala. Oceňuji jako vždy skvělou company hlavně ve sborových scénách, které měly sílu, ale celkově mě toto dílo nijak emociálně nezasáhlo.
(zadáno: 19.3.2018)
65%. Oceňuji dobré režijní nápady (umírání v Masadě, tanec se židlí), nápaditá scéna, zajímavé kostýmy hlavně u Salome D. Velčické. Co mi vadilo byla výslovnost MasÁda.Vynikající Kristýna Daňhelová. Martin Havelka skvělý herecky ale bohužel zpěv značně pokulhává a tam kde by jeho hlas měl umocňovat píseň jí spíše zabíjí. Skvělý Lukáš Vlček, potěšil i Marek Kolář. Muzikál nese jasné poselství umocněné tím, že si človek uvědomí, že se to skutečně stalo. Lepší zemřít vstoje než umírat na kolenou. Holocaust nesmí být zapomenut.
(zadáno: 21.10.2017)
Jeden z vrcholů letošní sezóny, naprosto unikátní dílo, které má pár mušek (jako např. taneční stíny) ale i tak vtáhne diváky do děje. Skvělí hlavní představitelé -jak pánové Vlček a Novotný tak dámy Šnytová a Gidová. Korunou je ale vynikající Michaela Horká jako paní Danversová. Měla jsem z jejího obsazení obavy, ale naprosto mě uzemnila. Zatím její nejlepší role a jestli nedostane nominaci na Thálii tak je komise slepá nebo hluchá. Ostrava puts Praha to shame....
(zadáno: 24.3.2019)
Český překlad kostrbatý, škoda že se MdB nevydalo cestou písní v originálu, veřím že by to bylo lepší. Aleš Slanina naprostá katastrofa, na Angela se prostě díky své postavě nehodí. Příjemně překvapil Daniel Rymeš, Kristian Pekar byl na můj vkus až příliš "depresivní" a ne tak výrazný. Za pochvalu stojí skvěle sezpívané sbory všech účinkujících, příjemně překvapila Hana Holišová a Dagmar Křížová, v company pro mě vynikl Ondřej Studénka. A. Trembecká bohužel ve výškách spíš mečela. Žádný hluboký dojem ve mě tento muzikál nezanechal, což je trochu škoda. Mdb umí i líp...
(zadáno: 14.4.2018)
O. Sokup zde hudebně jasně vykrádal sám sebe (recyklace motivů z Johanky), G. Osvaldové docházely nápady (bla bla bla a tak dál), ačkoli oproti jiným muzikálům se zde opravdu tančí a tančí dokonce hlavní představitelé, někdo by si už konečně mohl uvědomit že se dá sólová píseň režírovat i jinak než dojít na střed jeviště, rozkročit se a zvednout ruku. J. Kříž se od doby angažmá v Německu neuvěřitelně hlasově zlepšil, L. Šoralová je na svém standardu, K. Střihavka přišel o hlas a spíš chraptí, paradoxně mě výstupy skřetů i opilého mnicha bavily víc než ostatní děj.
(zadáno: 1.11.2017)
Rozhodně z toho lepšího co se v Praze dá vidět, inscenace se téměř neliší od německého originálu ačkoli se jedná o kopii americké verze (s jednou vypuštěnou písní). Herecky excelují jak Kříž tak Pecha a Holišévá, Raphael Luther Simon je skvělý ve všem jen ne v češtině. Skvělá show, která se ztrácí v mega prostoru kongresového centra, nadsazené ceny vstupenek dost ubírají stejně tak jako celá komedie s Kryštofem Michalem. Škoda, že Rocky v Praze nebude mít delší trvání.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >