Profil uživatele

Rejpalka

Blázen do skutečného muzikálu. Zpětně hodnotím inscenace které jsem viděla.

Nejoblíbenější herečky - muzikál
1. Kristýna Daňhelová
2. Martina Šnytová
3. Dagmar Křížová
4. Soňa Hanzlíčková

Nejoblíbenější herečky - činohra
1. Eva Josefíková
2. Eliška Balzerová
3. Eva Vrbková
4. Helena Dvořáková
5. Eva Hacurová
6. Denisa Barešová

Nejoblíbenější herci - muzikál
1. Petr Ryšavý
2. Lukáš Ondruš
3. Marco Salvadori

Nejoblíbenější herci - činohra
1. Petr Jeništa
2. Milan Němec
3. Petr Štěpán
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 13 % (73)
Lukáš Dubský: 13 % (59)
Pavel Širmer: 13 % (49)
Jiří Koula: 14 % (23)
Jan Pařízek: 17 % (60)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 25.10.2021)
Hudba místy připomínala Rebeccu nebo Bídníky. Scéna zajímavá (ačkoli jsem doposud nepochopila chór-chodící les). Překlad celkem fajn, až na jednu pasáž. Z menších rolí rozhodně výrazně zaujala Petra Šimberová, výjimečně mi nevadily děti. Po půl roce obnovené představení, viděla jsem 2x, stále se nemůžu rozhodnout, která z Jane se mi líbí víc. Hodně dlouho se mi nestalo, že bych třikrát brečela během představení (a u každé z dam na jiných místech). Vlastně se nedá říct, zda je lepší Dagmar Křížová nebo Kristýna Daňhelová, záleží na osobní preferenci. Obě mi přišly skvělé. Jděte, stojí to za to.
(zadáno: 20.10.2017)
Pokud se chcete pobavit a dokonale vynulovat mozek, tak jsou Jeptišky to pravé. Nejedná se o klasický muzikál s velkými čísly, pompézní výpravou a honosnými kostýmy, ale dlouho jsem se v divadle tak nepobavila. Občas byly vtipy trochu laciné, ale když se přijdete jen pobavit a vyčistit si hlavu, rozhodně Jeptišky nezklamou. A nezapomeňte na skládacího Ježíška.
(zadáno: 19.11.2017)
Ježíš v Ostravě je jiný. Pro ty, kteří viděli pražskou nebo brněnskou verzi bude jistě překvapením částečná modernizace, kdy se děj vlastně odehrává před kostelem (naprosto skvěle koncipovaná scéne) odkud vychází věřící a mezi nimi sám Ježíš. Mým nějvětším problémem na shlednutém představení byla naprostá absence jakékoli chemie mezi hlavními představiteli (Ježíš-P. Cmorik, Jidáš-R. Tomeš, Máří-V. Příhodová). Peter Cmorik na měl nepůsobil vůbec charismaticky. V. Příhodová mě velmi mile překvapila svým podáním Máří, kde skutečně nešlo o kopii již viděného. Vynikající company a orchestr!
(zadáno: 21.10.2021)
Další "moderní" pojetí JCS a je to Gombár. Buď je jeho režie geniální nebo ji nechápete. Stojím asi někde mezi, některé prvky se mi zdály neotřelé (např. mytí nohou), nepochopila jsem házení jablky po scéně nebo leckdy statickou choreografii (zastavení a zpomalení obrazu). Vynikající byla Kristýna Daňhelová, konečně Máří pro novou generaci. T. Šulaj si s Jidášem poradil skvěle herecky, zpěv v původní tónině nedal ani omylem ale transpozice byla krok správným směrem. T. David sice působil pěvecky víc jistě, ale za mě postrádal charisma a to "něco", kvůli čemu má Ježíš své stoupence.
(zadáno: 21.10.2017)
Je to krásná nostalgie, ačkoli v Kalichu Johanka nedosahuje té kultovosti v TaFa. Pořád mě to baví a je to stále nepřekonaný nejlepší počin dua Soukup-Osvaldová. Pokud někdo ještě neviděl, tak doporučuji. Viděno 7x v různém obsazení (Basiková, Šoralová i Marešová, Kříž, Ruml i Tenkrát). Za mě nejlepší kombinace: Marek jako operátor a Apík jako král. Skvělí tanečníci hlavně Michal Štípa a Zuzana Pokorná-Savková. Škoda, že Kamil Střihavka přišel o hlas a výšky zdaleka nedává tak jako kdysi.
(zadáno: 25.5.2019)
V Hybernii naposledy ale nevim jestli to HDK nejak zlepsi. Naznaky deje, jinak zlo zlo a zlo. Ale porad to bylo lepsi nez Doktor Ox. Docela prekvapili Miroslav Hrabe a Genny Ciatti. Jedine svetle chvile a nejvetsi aplaus prinesla Gabina Urbankova jako Kralovna Kapeska. Z dilny Pixovych se mi tedy nejspis nejvic libila Alenka v kraji zazraku.
(zadáno: 25.9.2021)
Chybí mi tu hodnocení z ČSFD - Odpad! Utekla jsem o přestávce a to se mi deset let nestalo. Apage a fuj!
(zadáno: 22.10.2017)
Kvalitní zábava a salvy smíchu.
(zadáno: 19.11.2017)
75%. Emocionální kolotoč, který stojí a padá s výkony hlavních představitelů. Vynikající Veronika Gajerová a Aleš Procházka, příjemné překvapení Veronika Kubařová. Místy to bylo velmi emocionální až nepříjemně, ale celkově mě to nchytilo za srdce tolik, abych o tom musela po představení přemýšlet a zaplaťbůh mě neuvedlo do deprese.
(zadáno: 1.1.2018)
Úžasná zábava korunována vynikajícími výkony hlavních představitelů, září zde hlavně představitelka Kačenky/Lili Vanesi Martina Šnytová, jejíž protipól tvoří charismatický Jiří Mach jako Petrucio/Fred Graham. Muzikál je zábavný i bez laciné komiky, velmi dobré odpočinkové představení.
(zadáno: 24.6.2018)
Jediný poslouchatelný muzikál od Mista Kýče. Původní verze byla jestě celkem koukatelná a plná v té době neokoukaných tváří (Absolonová, Stoklasa, Fric, Trvalcová) následně produkce vsadila na produkty reality show a šlo to dolů. Na dnešní dobu je to ale režijně zlo a projekce jsou dávno přežité i když v produkcích tohoto divadla to bez nich zjevně nejde.
(zadáno: 9.12.2018)
Pokud je vám méně než 12 let, tak si přidejte minimálně 50 procent. Dospělý divák z toho nemá nic, ale děti to asi baví. Ze scének se Sagvanem Tofife..ehm Tofim (díky bohu jen v projekci), speciálně jeho pana Peřinky mám noční můry. Naštěstí je to krátké. 10 procent pouze za výkon Petra Ryšavého. Zlatí Pixovi!
(zadáno: 22.2.2022)
Nevím na čem Šimon Caban frčel, když tuhle zrůdnost dával dohromady. Rytmikal je jen označení toho, že místo zpěvu se recituje do hudby. 10% jen za činoherní výkony Petra Jeništy (akorát nechápu co v takové s...věci dělá), Venduly Příhodové a Jitky Schneiderové. Tohle fajn fakt nebylo.
(zadáno: 15.4.2018)
45%. Oproti příšerné Sněhové královně je všechno lepší, scéna, režie, choreografie a i výkony. Jednoznačně vévodí Jana Zenáhlíková jako Kapeska, nádherný hlas. Nezklamal nikdo, jen místo učitelky na LSD z Sn. Královny je tu sjetá Lesanka (M. Nosková). Z oboru dětského muzikálu je to rozhodně špička, jen hudba není přiliš zapamatovatelná, ale alespoň to není vykrádačka jako v leckterých jiných případech.
(zadáno: 15.9.2018)
55%. Nevím jestli se mi zrovna představení netrefilo do nálady, ale asi mám čím dál větší alergii na hudbu pouštěnou z CDčka, diváky hýkající radostí nad idoly z telvize co neumí intonovat (šílený Zounar, o něco lepší Jaškow). Landovu hudbu mám celkem ráda, Krysaře celkem i naposlouchaného. Tomeš byl na svém nudném standardu, příjemně překvapila Marie Křížová jako Agnes, Ch. Doubravová jako Rózi ušla. Pálek se možná umí tvářit nepříjemně a slušně zpívá, ale zázrak to nebyl. Pro mě další "hype", ale všechno lepší než Majkl Dejvid.
(zadáno: 20.10.2017)
Viděno třikrát v různých alternacích. Plus určitě skvělá hudba, na tu dobu invenční scéna i kostýmy. Minusy: délka, obsazení něktěrých účinkujících, zbytečné taneční postavy. Šla bych znova: ano, ale hlavně kvůli hudbě a ne kvůli příběhu.
(zadáno: 24.3.2019)
Nijak mě to neurazilo ale zároveň ani tolik nenadchlo. Z obsazení logicky nejvíc vyniká Michal Dlouhý, skvělý výkon podala i Eva Josefíková, která celé představení odehraje pouze obličejem. Trapná mi přišla scéna sexu mezi Gardem (K. Halbich) a Ingvild (K. Frejová). Přišlo mi, že Dlouhý místy přehrával, ale on to asi jinak neumí, než na jevišti "potit krev". Představení asi ale není úplně vhodné pro příznivce politické korektnosti, protože toho se tu fakt nedočkáte.
(zadáno: 24.3.2019)
Jediné, co činí tuto inscenaci snesitelnou jsou hezké písničky, které Helena Vondráčková má a měla ve svém repertoáru a výkon Elis Ochmanové, která zpívá Helenu (resp. její písničky) místy líp než sama Helena.Děj plytký a trapný (u oné pověstné scény s punčochami jsem se opravdu nezasmála). Sagvan Tofi jako žena mě bude jestě dlouho strašit ve snech. Jediný kdo trochu pobavil byl Ondřej Bábor jako bodyguard Sergej. Ale opět zájezdy a fanoušci Heleny 60+ a divadla Bwej budou hýkat nadšením. Muzikál to fakt není.
(zadáno: 5.5.2018)
V Pardubicích příjemně překvapili, skvělé "tři grácie" Pavlína Palmovská, Markéta Pešková a Hana Vašáková. Naprosto DOKONALÝ Milan Němec jako dentista Orin, pěvecky poněkud slabší Petr Borovec jako Seymour. Překvapila Martina Sikorová jako Audrey. Kvalitně udělaný kus který jen dokazuje, že to jde i bez bulvárem proslavených "hvězd".
(zadáno: 21.10.2017)
Muzikál o Lucii Bílé s písněmi Lucie Bílé pro fanoušky Lucie Bílé.
(zadáno: 7.5.2022)
Písničkál s písněmi Lucie Bílé pro fanoušky Lucie Bílé v divadle Lucie Bílé. Občas mi fanoušci LB připadají jako sekta, jakmile guru vyleze, hýká se nadšením.
(zadáno: 13.2.2022)
Když vydržíte začátek, kde jsem si chtěla vypíchnout oči i uši, stane se z toho poměrně solidní reboot mozku. Škoda jen, že jsem v roli Zuzanky neviděla Ditu Hořínkovou, pak se mi možná zdály vtipy i vtipné. Typické publikum pozdně důchodového věku si přišlo zavzpomínat a časem došlo i na poklep so rytmu holí, následně nohou. Nadšením střídá nadšení.... Z lásky k DB mě nikdo nemůže obvinit....