Profil uživatele

Rejpalka

Blázen do skutečného muzikálu. Zpětně hodnotím inscenace které jsem viděla.

https://rejpalka.wordpress.com/
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 11 % (34)
Iva Bryndová: 12 % (45)
Jiří Koula: 12 % (18)
Pavel Širmer: 12 % (29)
Jan Pařízek: 14 % (38)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4

(zadáno: 28.12.2017)
25% Pokus produkce o nahrazení francouzské verze, zrecyklovalo se kdeco včetně scény a kostýmů, oproti hudbě Bartáka mladšího v Mefistovi je hudba Bartáka staršího nezapamatovatelná, dramaturg by se hodil jako sůl. Taneční resp. spíš statické sochy by se daly klidně vyškrtnout. Má cenu jít pouze podívat se na mladé talenty z pražské konzervatoře, vynikli hlavně Nikola Ďuricová a Štěpán Komárek, z "dospělých" rolí pak nezklamala Dita Hořínková.
(zadáno: 13.1.2018)
Skělí hlavní představitelé, specilálně ústřední dvojice Radek Melša a Martina Šnytová. Měli spolu hezkou chemii a zamilovanost jsem jim věřila. Obecně oproti čemukoli Praze oceňuji skvělou výslovnost, která je speciálně u Shakespeara opravdu důležitá. Výborně zpracované činoherní pasáže, scéna byla sice zajímavá ale vadilo mi neustálé přestavování kulis (nevím, proč nebyla použita opona když se děj odehrával na forbíně) a v některých scénách jsem měla strach že scéna spadne. Zrušila bych "živé sochy". Souhlasím s předešlým názorem že NDM má navíc, ale i tak je to velmi kvalitní inscenace.
(zadáno: 10.6.2019)
Bohužel se tohle představení u mě minulo účinkem a nezanechalo ve mě žádnou emoci. Představení táhne nahoru hlavně Lukáš Adam v roli Bejbyho. Zbytečné mi přišly ukázky filmu na pozadí za kapelou. A díky za kapelu, ale ne díky za ozvučení. Zpívaným pasážím bylo rozumět dobře, ale Prokop Zach jako Kšanda nebyl místy slyšet vůbec. Ač Daniel Krejčík obstojně hrál a dobře zpíval, tak se mi jeho blond účes dobově vůbec nehodil. Pro mě promarněný čas a i návštěvnost nebyla bůhvíjaká.
(zadáno: 20.10.2017)
Fakt, že hlavní představitelka není černoška, není v ČR relevantní tolik jako v USA, kde černá jeptiška v klášteře v 70. letech představovala jistou kontroverzi. V převážně ateistickém Česku je pak obsazení LB dokonalým reklamním tahem HDK. I přes absenci hitů známých z filmové verze je muzikál velmi chytlavý, scény s jeptiškami pobaví a pozornější divák si najde i nějaké skryté poselství. Lucie Bílá je klasicky za Lucii Bílou, což už ale nikoho nemůže překvapovat. Celkově jde o povedenou zábavu, kde kromě Bilé dokážou vyniknout i představitelky sester (V. Vyoralová nebo skvělá P.Břínková).
(zadáno: 20.10.2017)
Spousta vyplácaného potenciálu, neustálé čekání na děj, naprosto nezapamtovatelná hudba. Jediným plusem je to, že je muzikál resp. písničkál relativně krátký. Nezachrání to ani slušně zpívající hlavní představitelé.
(zadáno: 19.11.2017)
Adaptace legendární pohádky se zdařila hlavně díky chemii hlavních představitelů Jana Ciny a Bereniky Kohoutové. Částečná modernizace, kdy si prince pořizuje selfie, přibližuje klasiku dnešním dětem, které byly nadšené. Dospělý divák si vychutná spíš vypointované hlášky Jana Krause jako jednoho z rádců. Hodnocení ubírá minimalistická scéna, která účelně využívá projekce ale alespoň se vměstnal orchestr. Celkově jde o zdařilou aktualizaci klasiky která obstojí v dnešní době jako hlavně odpočinkové představení.
(zadáno: 26.2.2018)
Asi nebylo nejlepší se vydat na toto dílo po návštěve muzikálu v Londýně, protože mi přišlo že se dívám na školní besídku v čele s hodnou učitelkou hudební výchovy kterou mají všichni rádi a nejde jí se tvářit zle (Patrasová), rádobyvtipným školníkem(Slováček Ml), učitelkou na LSD (Hořínková), premianty třídy co museli obsadit i když nedokážou intonovat (Zemánkova, Olšovský). Jediný na koho se dalo dívat byla Anna Julie Sl. a David Gránský a M. Nosková. Jako dílo pro děti do 10 let možná, jinak APAGE.
(zadáno: 14.4.2018)
Hudba fajn, ale celkově mi to nepřišlo jako taková bomba, jak všichni toto dílo hodnotí. Ačkoli Přemek Pálek dobře zpíval tak příšerně přehrával, příjemným překvapením byla Petra Kosková jako Nathalie/Ed. Kdo nikdy nezklame je Honza Tenkrát jako Dennis, fajn byl i Tomáš Löbl jako Dean Hyde a Genny Ciatti jako Lorraine. Příjemně překvapila Kateřina Steinerová jako slečna Sandra. Podruhé ale nejspíš nepůjde, leda by se vrátil Jan Kříž.
(zadáno: 10.6.2019)
65%. Odpočinkové představení s fajn písničkami pro "retrofily", ale bavili se i mladí, hlavně nad dobovými názory na lásky a vztahu, pouštenými jako kulisa. Ivan Lupták moc zpívat neumí, ale zpěvu tam zas tolik nemá a jako lyrický hrdina citující Senecu je fajn. Berenika Kohotouvá byla taky fajn. Vlastně je to celé takové fajn, na letní scénu ideální. Přidanou zábavu pak dodají hudební produkce na Vltavě, které jsou pomerně hodně slyšet a když do romantické scény začne někdo deklamovat rap...pokud je hezké počasí nezbývá než doporučit na příjemný večer. Top je Andrea Holá v company.
(zadáno: 24.10.2018)
Poctivých 70. Jsem ráda, že se autoři nepouštěli do žádných modernizací a nechali Anatěvku v historické době. Velmi dobře fungující company, zaujaly mě hlavně Charlotte Pščolková a Kateřina Falcová. Miroslava Mejzlíka jsem se bála, ale naštěstí mu stačilo činoherní zpívání a jeho hovory s Bohem jsem mu věřila. První polovina se trochu vleče a druhá zase nekončí nijakým sborovým s poselstvím (což ale není chyba inscenátorů), ale alespoň člověk odejde s tím, že to dopadlo v rámci možností dobře a zhlédl dobře udělanou klasiku.
(zadáno: 19.3.2018)
Hudebně to není úplně můj šálek kávy, ale inscenace vynikající. Komorní prostor nesmírně svědčí, většinu času nevíte kam s očima, skvělé efekty se stříkající krví, vůněmi, větrem. Vynikající nápad s líčením a steampunkovými náznaky. Hutná atmosféra, vynikající orchestr ale hlavně výkony! Nejvíc zaujal Pavel Klimenda a Pavel Režný ale všichni představitelé byli výborní. Rozhodně doporučuji vidět.
(zadáno: 9.12.2018)
Není to klasický muzikál (ačkoli narozdíl od různých kin tu mají orchestr). Chvílemi jsem se bavila více, chvílemi méně. Pěvecky nejvíce zaujala Eva Hacurová. Jako odpočinkové představení dobré, ale moc nechápu ten hype, že je věčně vyprodáno.
(zadáno: 19.3.2018)
Trochu rozporuplné pocity, přece jen je to "ten" Larson. Bohužel Tick tick BOOM nedosahuje zpěvnosti a zapamatovatelnosti pozdějšího Rentu a k hodnocení přispívá i prostor "divadla", kde naprosto chybí jakákoli organizace(pozdní vpouštění do prostor divadla a následně do sálu, mezi lidmi vlastně nevíte kdo je zaměstnanec a kdo divák případně zákazník klubu), šílený zvuk, ale skělí hlavní protagonisté, super vtipný Peter Pecha, L. Jagerčíková zazpívá jediný potenciální hit a T. Vaněk ukazuje, že J.Larson byl a je jeho vzor a dává do toho vše. Bohužel ne-divadelnost prostoru se podepsala.
(zadáno: 21.10.2017)
Skvělé výkony hlavně Lucie Žáčkové, jediný kdo mi neseděl byla Marika Procházková jako Stella, na můj vkus bylo její podání příliš naivní. Atmosféra velmi hutná, hluboký zážitek.
(zadáno: 20.10.2017)
Typická "davidovina". Na pohled hezké, ale jediné poslouchatelné písničky jsou z 90 procent vypůjčené, výstupy Planchet - Bonacieux trapné, texty klasické Fanánkovy rýmovačky. Jediné co se mění je obsazení, takže když chytnete slušné, tak se to dá přežít. 150 Kč za přístavek je adekvátní.
(zadáno: 17.9.2018)
Celkově šlo spíše o hudební revue a průřez životem jazzmana, jehož jméno dnešní generaci už moc neříká, stejně tak jeho písně. Igor Orozovič byl ale skvělý, stejně tak překvapil Jan Bidlas a vynikající byla Pavla Beretová. Rozhodně nelituji, že jsem toto dílo viděla, ale rozhodně nepatří k titulům, na které bych se vracela.
(zadáno: 15.9.2018)
Velmi rozporuplné pocity, nejvíce mě zklamal příšerný rap, ale donutilo mě k zamyšlení. Detailnější viz blog, mám v plánu ještě jednu návštěvu po oficiální premiéře, tak doufám, že hodnocení půjde nahoru, zatím zůstala jen hořká pachuť.
(zadáno: 21.10.2017)
Naprostá degradace filmu, který miluju. Málem jsem odešla.
(zadáno: 20.5.2018)
Nic jsem od toho nečekala a nakonec se dobře bavila. Samozřejmě mrzí absence orchestru ale všechno do sebe zapadalo (hudba a zvukové efekty). Celkově je to takové chaotické (což ale dle předlohy má být) a Iva Pazderková snad už všem dokázala, že umí zpívat. Překvapila i Pavla Tomicová a její zpěv byl příjemný. Kdo si pro sebe ukradne velkou část divácké přízně ja Martina Štastná jako Candela. Příjemně překvapil i Lukáš Rous jako záskok na roli Ivána. Příjemně překvapila i choreografie. Pokud se vám podaří koupit si místo kde se dá na Fidlovačce sedět tak se i ty skoro 3 hodiny pobavíte.
(zadáno: 1.11.2018)

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4