Profil uživatele

Reona

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 8 % (199)
Šárka Schmarczová: 8 % (15)
Jan Pařízek: 10 % (110)
Anežka Hrebiková: 11 % (35)
Helena Grégrová: 11 % (157)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>

Miluju Christy Mahona mnohem víc, než všechny vesnické holky dohromady. Pan Plesl předvádí výkon více než hodný ceny Alfréda Radoka, kterého za tuto roli získal.
Jedna z mých nejoblíbenějších inscenací vůbec. Vondráček je zde naprosto nepřekonatelný.

Edit: zvyšuji na 100%. Protože při poslechu několika písní z inscenace na novém CD Divadla v Dlouhé jsem se úplně vrátila do hlediště...a uvědomila si, že tuto sezonu jsem Lháře ještě neviděla! Třikrát a dost v tomto případě neplatí! :)
(zadáno: 1.10.2010)
Nemám co dodat, absolutní divadelní zážitek.
(zadáno: 21.4.2011)
Mohla bych to rozepsat po 10% (i když samotný živý hudební doprovod by to asi vytáhl nad 100%), ale vlastně to není nutné. Pokud vím o hře / představení, že bych na něj byla ochotná chodit co 14 dní, tak nebudu dávat méně než absolutní hodnocení. A Putyka je bezesporu takovým případem.
Hlavně v první polovině koncentrovaná deprese. Tak působivé "dráámo" se jen tak nevidí. Nemůžu říct, zda a kdy bych to chtěla vidět znovu, protože nervy mám jen jedny, ale všem můžu nejvřeleji doporučit.
(zadáno: 27.5.2011)
Uvažovala jsem o 80% jakožto o maximu, které u mě může dostat čistokrevná komedie bez jakéhokoliv hlubšího přesahu. Ale nebylo by to fér, protože ztvárnění Ideálního manžela na Vinohradech je tak křišťálově čisté!

Velmi povedená a funkční scéna, nádherné kostýmy, dobová hudba, vše naprosto dokonale slouží k tomu hlavnímu - předvedení perfektních hereckých výkonů. Každá jednotlivá postava je vybrána a zahrána do posledního slova a gesta prostě dokonale! Idální manžel ve Vinohradském je balzámem na duši každého, kdo ocení klasiku.
(zadáno: 14.5.2011)
Perfektní strhující představení, úžasné herecké výkony a pozor! nečekejte od toho obžalobu víry, kde žena znamená méně než muž. Závěr (těm pozornějším) ukáže, že láska a respekt nejsou závislé na (ne)ortodoxním přístupu k manželství a vůbec.
(zadáno: 24.10.2010)
(zadáno: 10.1.2011)
Poprvé jsem tuto hru viděla ve svých divadelních začátcích a nějak to ve mě moc nezanechalo. Ale později mi bylo jasné, že bylo něco špatně se mnou, tak jsem si dala Faidru po druhé a výsledek vidíte v procentech. Dvořáková naprosto dokonalá, ale i chůva Emmy Černé...! Škoda, že se mi nepoštěstilo vidět Dyka jako Hippolyta - čistě ze zvědavosti, jestli kromě zpěvu umí i hrát...
(zadáno: 14.5.2011)
Nádhera, představení, které pohladí na duši. Pavel Tesař naprosto přesvědčivě a s lehkostí hraje malého kluka ztraceného v zimní Praze. Scéna na policejní stanici geniálně vymyšlená!
Málokterá současná česká herečka by zvládla tuto roli. Paní Stašová byla výborná a já se jí klaním a děkuji za úžasný divadelní zážitek.
(zadáno: 14.5.2011)
Spíš 85%. Ale nápaditost celé hry si zaslouží vyzdvihnout :)
(zadáno: 9.6.2011)
Z obecného pohledu souhlasím s blogem, který napsal jkoula. Eric-Emmanuel Schmitt mi tak nějak sedí, i když jsem zatím viděla jen dvě jeho hry, ale přeji mu dlouhý tvůrčí život a těším se na další zážitky s jeho hrami.

Důvody mého vyššího hodnocení jsou v podstatě ryze osobní, niterné. A ze stejného důvodu nedávám hodnocení absolutní, chci si snad jen pro sebe zachovat zbytky snahy o objektivitu.

(zadáno: 10.1.2011)
Spoiler alert! Neuvěřitelný energický výkon pana Potměšila, který bravurně předvádí proměny hlavního hrdiny od nešťastného prosťáčka přes nešťastného génia k docela šťastnému prosťáčkovi. Závěr, kdy je Charly v podstatě spokojený a vydává se někam, kde ho lidé nebudou litovat, protože on skutečně něco dokázal, mě dohání k slzám i při pouhé vzpomínce. Panu Potměšilovi se nádherně povedlo vzbudit v člověku ten rozpor mezi "je mi tak líto jak to dopadlo" a "jsem šťastná, že je Charly konečně šťastný".
(zadáno: 24.10.2010)
Když se podíváte na nějaká videa se skutečnou Edith Piaf, teprve oceníte, jak Hana Seidlová vystihla její temperament. Nádherné písně a atmosféra a i kdyby se snad mohlo zdát, že hře chybí děj - přečtěte si něco o životě nejslavnější šansoniérky a zjistíte, že v té hře bylo prakticky vše.
(zadáno: 5.12.2010)
Hlavně první polovina je skvělá - duo Paulová - Zedníček prostě miluju, ladí jim to skvěle, jejich (ve scénáři neobsažené) pošťuchování je zárukou totálního zničení bránice diváka. Baterka...tužková... :D
(zadáno: 24.10.2010)
Neskutečné, jak ta hra umí být protivná a dokáže vyděsit, že se nedej bože bude ten monolog opakovat!, ale když jdete z divadla, tak se usmíváte a pozpěvujete si "ptáci začli hořet, ryby začly hořet..."
(zadáno: 14.5.2011)
Anna přijde ve svatebních šatech na vlakovou stanici a lehne si na koleje. Ale vlak jede po jiné koleji a tak se Anna seznamuje s lidmi, kteří se kolem vlaků motají a na chvíli se zapojí do jejich životů. Ano, příběh tam prakticky není, zato tancem, zvuky, pohyby, klacky je možné vyjádřit (a vyvolat) úžasnou škálu citů, dojmů a pocitů.
(zadáno: 27.5.2011)
(zadáno: 27.5.2011)
Bohužel je již po derniéře, ale rozhodně jsem ráda, že jsem Vějíř viděla. Bylo to velmi zajímavé představení a v Dlouhé si se ctí mohou dovolit díky kvalitnímu souboru i takovýto experiment.
(zadáno: 24.10.2010)
(zadáno: 24.10.2010)
Velmi vtipné, trošku děsivé. Hra o hrách, výhrách a prohrách vysokého managementu, kde najdete "toho snaživého, co to myslí dobře", "toho neschopného, co se umí tvářit schopně", "toho nestranného, který je přece kamarád každého" a další, bohužel vůbec ne nereálné postavičky.
(zadáno: 24.10.2010)
Rozervanost panu Chmelovi prostě jde. Tohle je role, ve které bude vždy dokonalý. Celá hra má (i díky skvěle udělané scéně) perfektní pochmurnou atmosféru (která je pro Dürrenmatta tak příznačná) a tak zanechává velmi silný dojem. Z toho co jsem viděla, rozhodně jedna z nejlepších inscenací Na zábradlí.
(zadáno: 21.4.2011)
Skvělé! Úžasná atmosféra, skvělé výkony všech! herců (Václava Neužila jsem si užívala jako nikdy dříve), nelze než doporučit :)

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>