Profil uživatele

Rightak

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 8 % (8)
Iva Bryndová: 9 % (8)
Jiří Landa: 9 % (10)
Lukáš Dubský: 9 % (11)
Helena Grégrová: 10 % (11)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 17.10.2019)
Souhlasím s ostatními hodnotícími, herci jsou perfektně sehraní. Podle mě jedna z nejlepších současných inscenací Dejvického divadla, která se zaměřuje na rozbor mužského světa i vztahu otec-syn. Finální pokerová partie je neskutečná jízda, akorát závěr vyznívá trochu do ztracena.
(zadáno: 25.4.2019)
Neskutečně sprosté, neskutečně zábavné. Dlouho se mi nestalo, abych se prakticky celé tři hodiny smál. Osobně oceňuji i určitou závěrečnou hořkost, která nutí k zamyšlení.
(zadáno: 16.10.2019)
Persony řadím mezi nejlepší tři inscenace, které jsem letos navštívil a že jich bude okolo 30. Rozhodně se nejedná o nic odpočinkového a člověk musí být naladěn, protože jde o psychologické drama. Nicméně divák se místy i zasměje. Cynický divák, jenž reflektuje vzestupy a pády svého života se pravděpodobně zasměje častěji a bude odcházet zamyšlený. Bergmanovy filmy jsem neviděl, to však nebrání tomu, abych si představení neužil. Znalý divák si představení možná užije více nebo si všimne různých detailů. Herecké obsazení je perfektní a láká k návštěvě dalších inscenací.
(zadáno: 26.4.2019)
(zadáno: 11.5.2019)
Naprosto neortodoxní představení (byl jsem poprvé v Rubínu). Myslím, že se v této inscenaci nenaleznou jen divadelníci, ale takřka všichni lehce nad nebo lehce pod třicítkou. Myslím, že pro řadu starších by to mohlo být představení, které nevydýchají. Budete se smát, budete přemýšlet, budete uvažovat nad tím, zda vy jediní nejste pouze divák.
(zadáno: 25.4.2019)
Přestože hra trvá přes 4 hodiny, navštívil jsem předtím i lektorský úvod, což každému doporučuji, aby se lépe ve hře orientoval. Herecké výkony jsou kvalitní až na Martina Donutila jehož výkon byl umělý. Hru táhne Tomáš Havlínek s Viktorem Dvořákem. Ondřej Pavelka předvadí jeho standardní, ale kvalitní výkon. Tato inscenace skutečně není jen o homosexuálech, ale o hromadě dalších témat, jedním z nich je politika, která i díky současnému americkému prezidentovi dostává zajímavý rozměr. Skvělá je i snová linka a pobaví vtípek se sněhem.
(zadáno: 25.4.2019)
Trochu jsem se obával, že budu srovnávat se skvělým filmem, ale inscenace se povedla. Výkony všech byly perfektní. Jsem rád, že jazykem si hra zachovává atmosféru první republiky. Zážitek ze hry pravděpodobně bude záležet i na obsazení tety Kateřiny, v našem případě J. Kretschmerová a doktora Vlacha (D. Šváb).
(zadáno: 25.4.2019)
(zadáno: 16.10.2019)
Naprosto perfektní Ibsenovo zpracování. Moc se mi líbí konec, který končí jakýmsi zacyklením, což je problém spoust vztahů, nejde tak o úplně klasický konec, kdy Nora odchází, což bylo na svou dobu šokující a podstaty postavy trochu zvláštní. Tereza Dočkalová je perfektní. To co dokáže s hlasem a mimikou jsem si naprosto užíval, občasná afektovanost byla v mezích divadla a naprosto k Noře seděla. Myslím, že měla štěstí i na své herecké kolegy, které ji skvěle doplňovali a za nikoho jsem se necítil trapně. Doporučuji.
(zadáno: 16.10.2019)
Troch jsem se obával, zda mě zaujme představení, kde bude pouze jeden herec. Milan Kňažko mé obavy totálně rozptýlil. Jde o hereckého génia, který představení odehraje v češtině a s velkým přehledem. Inscenace si i lehce utahuje z principála v podobě pana Hrušínského. Samotný obsah hry nutí k zamyšlení, speciálně v dnešní době rozjitřených emocí. Záznam z derniéry natáčela ČT, tak věřím, že bude možnost zhlédnout i v televizi.
(zadáno: 29.4.2019)
(zadáno: 29.4.2019)
Skvělé výkony Josefa Poláška, který odehrál představení s rukou v gypsu a Jitky Ježkové, jejíž hlas miluji. Povedené a humorné přestavení, které reflektuje i současnou dobu typickou pro dezinformační zprávy. Povedená je i scénografie, která je vskutuku originální.
(zadáno: 17.10.2019)
Viděl jsem po seriálu a byl jsem překvapen, že se to vlastně docela liší, za což jsem byl rád. Řekl bych, že jde o klasickou hořko komediální Zelenkovinu, takže za mě spokojenost.
(zadáno: 26.4.2019)
(zadáno: 25.4.2019)
Velice originální počin, jehož jednotlivé části do sebe úplně nezapadají a několikrát jsem prožíval wtf momenty. Nicméně je skvělé sledovat inscenaci i po technické stránce. Šlo pro mě o úplně první setkání s Cirk La Putyka.
(zadáno: 26.4.2019)
(zadáno: 26.4.2019)
(zadáno: 29.4.2019)
Tohle představení není úplně můj šálek čaje. Občas jsem se zasmál, ale ne tolik jako ostatní diváci, kteří se často smáli až hystericky. Humor je místy dost primitivní a herci se místy hodně pitvoří. Myslím, však že pro mnohé diváky to bude skvělá oddechovka, nicméně pro mě šlo o typ představení, kdy už jsem si říkal, kdy bude konec.
(zadáno: 25.4.2019)
Myslím, že hra rozhodně zasáhne diváky, kteří mají v rodině někoho s Alzheimerovou chorobou. Osobně se mi inscenace příliš nelíbila, ani ne proto, že by byla depresivní, ale že jsem hercům nevěřil jejich výkony a proto jsem měl problém se do hry ponořit.