Profil uživatele

Rightak

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 9 % (8)
Jan Pařízek: 9 % (18)
Jiří Koula: 9 % (13)
Kateřina Jírová: 10 % (3)
Lukáš Dubský: 10 % (14)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 >

(zadáno: 26.4.2019)
(zadáno: 25.4.2019)
Přestože hra trvá přes 4 hodiny, navštívil jsem předtím i lektorský úvod, což každému doporučuji, aby se lépe ve hře orientoval. Herecké výkony jsou kvalitní až na Martina Donutila jehož výkon byl umělý. Hru táhne Tomáš Havlínek s Viktorem Dvořákem. Ondřej Pavelka předvadí jeho standardní, ale kvalitní výkon. Tato inscenace skutečně není jen o homosexuálech, ale o hromadě dalších témat, jedním z nich je politika, která i díky současnému americkému prezidentovi dostává zajímavý rozměr. Skvělá je i snová linka a pobaví vtípek se sněhem.
(zadáno: 29.12.2019)
Hra je možná příliš utahaná a v závěrů už může lehce unavovat. Nicméně já se dobře bavil. Iva Janžurová v roli královny je skutečně skvělá, perfektně napodobila i šouravou chůzi královny ve vyšším věku. Aby si divák hru náležitě užil, měl by znát trochu britské reálie a mít zájem o politiku, minimální znalosti jsou nezbytné. Kdo přijde pouze na herce může být zklamán, jako dámy ve frontě na chlebíčky přede mnou :)
(zadáno: 2.3.2020)
Tahle hra není pro mladý. Podle mnoha recenzí jsem čekal, že půjde o velmi zábavnou a kvalitní hru. Je pravda, že diváci za mnou se smáli až jim z huby táhlo, já však čekal až to skončí. Hra je vulgární, plná stupidních stereotypů, kterým se nejvíc smály vyžilejší páry, pro které to byl zřejmě smutný obraz jejich domácnosti.
(zadáno: 11.5.2019)
Naprosto neortodoxní představení (byl jsem poprvé v Rubínu). Myslím, že se v této inscenaci nenaleznou jen divadelníci, ale takřka všichni lehce nad nebo lehce pod třicítkou. Myslím, že pro řadu starších by to mohlo být představení, které nevydýchají. Budete se smát, budete přemýšlet, budete uvažovat nad tím, zda vy jediní nejste pouze divák.
(zadáno: 17.10.2019)
Viděl jsem po seriálu a byl jsem překvapen, že se to vlastně docela liší, za což jsem byl rád. Řekl bych, že jde o klasickou hořko komediální Zelenkovinu, takže za mě spokojenost.
(zadáno: 17.10.2019)
Souhlasím s ostatními hodnotícími, herci jsou perfektně sehraní. Podle mě jedna z nejlepších současných inscenací Dejvického divadla, která se zaměřuje na rozbor mužského světa i vztahu otec-syn. Finální pokerová partie je neskutečná jízda, akorát závěr vyznívá trochu do ztracena.
(zadáno: 29.4.2019)
(zadáno: 2.2.2020)
Inscenace je skvělá, zábavná, ironická. Jako celek možná trochu chaotická, občas s vtipy, které pochopí asi jen lidé od divadla. Místy nabízí i hlubší zamyšlení, nicméně ve srovnání s podobně zaměřenou Vraždou krále Gonzaga ne až tak hluboké.
(zadáno: 29.12.2019)
Představení, které je příliš pitvořivé, humor je až moc prvoplánový. Témat se v inscenaci motá více, což hře škodí. Řešení uprchlíků už je trochu za zenitem, nicméně hře dodává mnoho gegů. Z představení Divadla pod Palmovkou jde jednoznačně o slabší kousek. Některé vtipy jsou vykrádačkou seriálového Kosma. Nicméně si myslím, že si inscenace svého diváka dokáže najít, parkrát jsem se zasmál i já, ale preferuji trochu promyšlenější humor.
(zadáno: 25.4.2019)
Velice originální počin, jehož jednotlivé části do sebe úplně nezapadají a několikrát jsem prožíval wtf momenty. Nicméně je skvělé sledovat inscenaci i po technické stránce. Šlo pro mě o úplně první setkání s Cirk La Putyka.
(zadáno: 25.4.2019)
(zadáno: 26.4.2019)
(zadáno: 14.2.2020)
Skvělé představení, kde jsem si chvilku zvykal na kabaretní styl. Oproti novému cirkusu, který lze navštívit na Letní Letné jde o prvoplánovější představení, však se taky jedná o prostředí hospody nižší cenové skupiny. Na české poměry je představení velmi kvalitní. Akrobatické výkony byly perfektní a samy o sobě dokázaly bavit a další složka vystoupení, která mě velmi nadchla byla hudba.
(zadáno: 26.4.2019)
(zadáno: 16.10.2019)
Naprosto perfektní Ibsenovo zpracování. Moc se mi líbí konec, který končí jakýmsi zacyklením, což je problém spoust vztahů, nejde tak o úplně klasický konec, kdy Nora odchází, což bylo na svou dobu šokující a podstaty postavy trochu zvláštní. Tereza Dočkalová je perfektní. To co dokáže s hlasem a mimikou jsem si naprosto užíval, občasná afektovanost byla v mezích divadla a naprosto k Noře seděla. Myslím, že měla štěstí i na své herecké kolegy, které ji skvěle doplňovali a za nikoho jsem se necítil trapně. Doporučuji.
(zadáno: 16.10.2019)
Persony řadím mezi nejlepší tři inscenace, které jsem letos navštívil a že jich bude okolo 30. Rozhodně se nejedná o nic odpočinkového a člověk musí být naladěn, protože jde o psychologické drama. Nicméně divák se místy i zasměje. Cynický divák, jenž reflektuje vzestupy a pády svého života se pravděpodobně zasměje častěji a bude odcházet zamyšlený. Bergmanovy filmy jsem neviděl, to však nebrání tomu, abych si představení neužil. Znalý divák si představení možná užije více nebo si všimne různých detailů. Herecké obsazení je perfektní a láká k návštěvě dalších inscenací.
(zadáno: 2.2.2020)
(zadáno: 25.4.2019)
Trochu jsem se obával, že budu srovnávat se skvělým filmem, ale inscenace se povedla. Výkony všech byly perfektní. Jsem rád, že jazykem si hra zachovává atmosféru první republiky. Zážitek ze hry pravděpodobně bude záležet i na obsazení tety Kateřiny, v našem případě J. Kretschmerová a doktora Vlacha (D. Šváb).
(zadáno: 16.10.2019)
Troch jsem se obával, zda mě zaujme představení, kde bude pouze jeden herec. Milan Kňažko mé obavy totálně rozptýlil. Jde o hereckého génia, který představení odehraje v češtině a s velkým přehledem. Inscenace si i lehce utahuje z principála v podobě pana Hrušínského. Samotný obsah hry nutí k zamyšlení, speciálně v dnešní době rozjitřených emocí. Záznam z derniéry natáčela ČT, tak věřím, že bude možnost zhlédnout i v televizi.
(zadáno: 29.4.2019)
Tohle představení není úplně můj šálek čaje. Občas jsem se zasmál, ale ne tolik jako ostatní diváci, kteří se často smáli až hystericky. Humor je místy dost primitivní a herci se místy hodně pitvoří. Myslím, však že pro mnohé diváky to bude skvělá oddechovka, nicméně pro mě šlo o typ představení, kdy už jsem si říkal, kdy bude konec.
(zadáno: 2.2.2020)
Představení pro mě bylo příjemným překvapením. Nesnaží se z lidí vystupujícím proti uprchlíkům dělat hlupáky, ale ukazuje, že se může jednat třeba o naše blízké, kteří mají strach a mohou se uchýlit k nějaké hlouposti. Jako když se na konci Lena Vojty zeptá proč dědovi lhal o činech (dezinformátorky) Natálie a ten jí odpoví, aby ho chránil. Jeho lež, tak nebyla nepodobná činu dědy nebo videí Natálie. Nejzajímavějším hercem byl rozhodně Petr Buchta, naopak roli jsem moc nevěřil paní Golovchenko.
(zadáno: 25.4.2019)
Neskutečně sprosté, neskutečně zábavné. Dlouho se mi nestalo, abych se prakticky celé tři hodiny smál. Osobně oceňuji i určitou závěrečnou hořkost, která nutí k zamyšlení.

Další stránky hodnocení: 1 2 >