Profil uživatele

Robil

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Landa: 20 % (7)
Lukáš Dubský: 20 % (14)
Pavel Širmer: 20 % (7)
Jiří Koula: 24 % (5)
Jan Pařízek: 33 % (4)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 25.3.2013)
Richard III. - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 100 %
David Drábek je prostě divadelní borec, výjimečný režisér a autor. Zajímalo by mě, jak vznikl nápad s Pavlínou Štorokovou. Zda vznik přestavení neinspirovala její tajemná duše, kterou tak skvěle projevuje už ve výborných Jedlících. Máte pocit, že Richarda nehraje, ale že jím je ! Tak hodně je s tou rolí spojena a tak si ji užívá. Jestli něco vytknout, tak z mého pohledu malinko uměle naroubovanou závěrečnou moralizující promluvu. Na druhou stranu je sympatické, že D.D. nechce dělat jen divadlo, ale také zachránit svět a naše uvadlé duše, zválcované televizí.
(zadáno: 4.6.2015)
Český les (Czech for Rest) - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 100 %
Skvělé, zábavné a aktuální ! "Drábka" musíte vidět, ať už jde o Shakespeara, nebo "bestiální" kabaret. Herci podávají radostné a skvělé výkony, a téma tne do živého. Velká pochvala za jasný a ničím nemaskovaný politický názor (zajíc, nekompromisní zobrazení rozcapeného ruského medvědího páru). Je úlevné bavit se honičkami vlka a zajíce-zvláště v HK, bývalé baště KSČ. Představení není úplně dokonalé, ale dávám 100%. Měřítkem Drábka je totiž jen Drábek. Tohle představení je škoda vidět jen jednou !
(zadáno: 21.3.2017)
Čtyřlístek! - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 90 %
Skvělá, hravá a veselá komiksová komedie pro malé i velké, výborný nápad s projekcí, výborní herci (V. Dvořák alias Bobík!). Kdyby M. Poulová zkusila ještě změnit tu stále opakující se stylizaci s podivnou mluvou, nemělo by to chybu.
(zadáno: 2.10.2012)
Ještěři - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 90 %
Doporučuju, byl jsem 2x. Výborná hudba a písně. Pozor: nevhodné pro děti (podle kulis by se tak dalo usuzovat), cílový divák="ještěr", tj. 40 a víc.
(zadáno: 2.10.2012)
Jedlíci čokolády - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 90 %
Krásné, dojemné i veselé, krásná hudba. Životní role sl. Štorkové, crazy-výstupy P.Tomicové a J. Zapletala, misteriozní závěr s čertem... prostě špica, nutno vidět!
(zadáno: 15.1.2014)
Žárlivost - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 90 %
Opustil vás manžel, nebo vám "jen" zahnnul ? Pak tohle představení musíte vidět ! Krásný text,a herecký koncert všech tří dam. Škoda, že na webu Klicperova divadla chybí fórum, kde by divák mohl vzkázat hercům a tvůrcům, že se mu něco líbilo (viz např. Fidlovačka, odkaz "Napište nám")
(zadáno: 24.4.2015)
Velká mořská víla - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 90 %
Drábek předkládá svůj tradiční koktejl, který v rychlém sledu mixuje crazy-scény, vtipné hlášky, vážné okamžiky, a nezbytné filozofující promluvy k divákovi. Hrdinové nejsou (opět) úplně "normální" (spíše švihlí) a jejich tragikomické osudy Vás ? logicky ?potěší. Pomalejší rozjezd, výborné herecké výkony Tomicové, Zapletala a P.Štorkové. Proměna Valerie v mořskou pannu a její ?mrskání? na suchu je dokonalé, finále s porodem v bazénku nemá chybu. Nutno vidět !
(zadáno: 19.6.2015)
Škola pro ženy - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 80 %
Vynikající Jiří Zapletal v hlavní roli, velký obdiv hercům a za zvládnutí těžkého textu. Sice výtvarně krásná a čistá scéna, klasicky pojatá scéna (viz např. Sluha dvou pánů ND) by insenaci možná pomohla víc.
P.S. Palec dolů divadlu za "volné sezení", které odsuzuje díváky do nedůstojného hledání potřebného počtu volných sedadel a pokřikování ("nemůžete se posunout ?", "máte tam volno ?", ...).
(zadáno: 2.1.2014)
Labutí jezero - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 70 %
Odvážné poetické představení, po ospalejším začátku nakonec divadelní zážitek. Velká poklona oběma mladým hercům - Janu Sklenářovi a Pavlíně Štorkové.
(zadáno: 22.11.2012)
Sexmise - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 60 %
Hlavní výtka: představení je plné vulgárních řečí hlavního hrdiny a přitom nemá téměř žádný erotický náboj, díky kterému (také) měl film takový úspěch. Po jevišti běhá spousta krásných dívek a žen, bohužel striktně zahalených. Přitom erotického napětí lze přece dosáhnout i tak, že vlastně nic není vidět. Použitý poloprůhledný polykarbonát by k tomu byl přitom ideální. Škoda, od režiséra provokativních znělek MFF KV jsem čekal víc. Navíc - v některých místech první poloviny, kde herci deklarují o co vlastně jde, úrověň sklouzává do ochotnické úrovně. Velká pochvala scéně a hudbě (Darek Král).
(zadáno: 21.12.2015)
Tři mušketýři - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 60 %
Krásná scéna, hudba a kostýmy vytvořily nádhernou kulisu pro očekávané netradiční pojetí klasiky, první polovina hry však pouze 1x diváky rozesmála (kardinál) a jinak docela nudila. Nejlepší scéna představení otevírá 2.polovinu: skvěle napsaná a zahraná opilecká hádka mušketýrů. Pak už ale hra pokračuje a končí v duchu první půle. Drama šermířských (jako)soubojů se na dospělé diváky logicky moc nepřenáší, a jiné vzrušení nebo humor bohužel chybí. Překvapivý a vtipný závěr jen malinko utlumil rozpaky. Nevadí, i tak je to další Drábek do sbírky, který určitě stojí za návštěvu.
(zadáno: 31.12.2015)
Romeo a Julie - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 50 %
V tomto případě se bohužel nepovedlo namíchat tragikomický koktejl tak skvěle jako u Jedlíků čokolády. Drábek umí rozesmát diváky a dělá to rád, v tomto případě ale úporná snaha dělat legraci (karikaturami Rómů) jde na úkor hlavního příběhu, a představení místy sklouzává do estrády á la Lucie Bílá a Karel Šíp. Občasné střihy do vážných tónů pak působí nepatřičně a nepřirozeně. Závěrečný patos scény umírání s velkolepými varhanami působí v kombinaci s celkovým pojetím už jako kýč. P.S. Že je Julie malinko švihlá by nevadilo, ale to její protahování samohlásek ke konci už docela iritovalo.
(zadáno: 23.9.2015)
Sexuální perverze v Chicagu - Činoherní klub: 50 %
Vulgární text je vyvážen humorem, hereckými výkony a- pak už vlastně skoro ničím. Něco jako "idea", proč to všechno divák poslouchá se nedostavila. Že jsou vztahy komplikované, a chlapi chlípní a perverzní - to je na "ideu" dost málo.
(zadáno: 17.3.2015)
Medvědi - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 40 %
Buvár odsuzujeme za rozmazávání osobních neštěstí celebrit, a když to samé udělá divadlo, zahalené do uměleckého hávu, tak je to na potlesk ? Nevím. Tramping a trampové, to je jistě velké téma pro parodii, ovšem takhle "brutálně" rozebrat, zjednodušit a tvrdě zesměšnit život dvou umělců, to už není umění, ale neslušnost. Marek Eben říká, že doba zhrubla, a toto představení je toho důkazem. Raději (z dnešního pohledu směšnou) trampskou hru "na lásku a kamarádství", než tohle.
(zadáno: 2.10.2012)
Brian - Dejvické divadlo: 40 %
Hrůza a trapas. Pochvala jen kytaristovi a Micku Jaggerovi.
(zadáno: 29.10.2013)
Zlatá šedesátá - Národní divadlo Brno: 30 %
Vyjádřeno jednou větou: divadlo pro divadlo. Chápu, že to někdo má takhle rád, ale z mého pohledu nuda a divadelní póza. Bez děje, dramatického vývoje a překvapení, plné zbytečných slov a "obrazů". Pro mě zklamání a nuda, omlouvám se.
(zadáno: 4.1.2017)
Unisex - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 30 %
Jestli prostý člověk nerozumí tvému dílu, jsi génius!(Woody Allen). Z mého pohledu velký omyl a intelektuální póza. Velká snaha, výborné herecké výkony a -velká nuda. A tradičně dobrá hudba, která by umocňovala, kdyby bylo co. Víc k tomu raději psát nebudu, protože mám jinak Drábka rád.