Profil uživatele

Romana35

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 14 % (64)
Helena Grégrová: 15 % (92)
Michal Novák: 15 % (49)
Lukáš Dubský: 16 % (55)
Jiří Koula: 17 % (47)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 5.4.2020)
Matouš Ruml v hlavní roli výborný (i když někdy více "přehrává "- smích za každou cenu musí být), celkově mě komedie moc neoslovila. Asi nepatřím mezi cílovou skupinu publika, pro kterou je určena.
(zadáno: 18.4.2020)
Když odhlédnu o toho, že by se tři stárnoucí muži (jeden na prahu padesátky, dva ještě o generaci starší) zamilovali do šestnáctileté bláznivé dívky, což mi připadá dosti nepravděpodobné, tak šlo o celkem příjemnou hru. Obsazení A. Linhartové do role Aničky však bylo krokem vedle.
(zadáno: 7.4.2022)
Konverzační hra pro dva herce, kteří svým zkušeným herectvím zachraňují poněkud slabý text. Milan Kňažko, kterého jsem viděla na divadle poprvé, mě oslovil svou rolí více. Oba protagonisté hráli přes svůj věk s chutí a nadšením.
(zadáno: 25.4.2022)
Nevtáhlo mě to tolik do děje jako další Ibsenovy hry. Velice podobná svým zaměřením další hře od Ibsena "Nora", která mě bavila více. Hlavní hrdinka Heda si nezískala moje sympatie. Hra je modernizována do současnosti.
(zadáno: 15.5.2022)
Pochvala pro ústřední trojici sester Prozovových, vyrovnané herecké výkony. Zaujala rovněž hostující Kristýna Leichtová v roli vypočítavé a bezohledné Nataši. Mužské postavy mě tolik neoslovily. Štěpán Kozub jako Tuzenbach zamilovaný do Iriny, hraje postavu moc do komična. Závěrečná scéna loučení mezi Mášou a Veršininem pro mě neměla takový citový náboj, jako jsem viděla u stejné hry v jiném divadle. Celkově dobře zahraná klasika, která potěší konzervativního diváka.
(zadáno: 13.9.2022)
Komedie ničím výjimečná, pobaví, místy více, místy méně. Druhá polovina hry o něco zábavnější. Nejvíce se mi líbila paní Medvecká. Také nerozumím tomu , proč zrovna tato inscenace je na repertoáru MDP takovou dobu.
(zadáno: 20.1.2014)
Dva příběhy, popravdě trochu nuda.
(zadáno: 23.1.2014)
Tři samostatné příběhy hrané stejnými herci. Nic vyjímečného.
(zadáno: 23.1.2014)
Toto téma mi moc nesedlo. Vadí mi muži typu, jakého představoval A. Háma.
(zadáno: 9.3.2016)
Přehnané kostýmy, trochu chaos a zmatek. Neoslovilo mě to.
(zadáno: 16.1.2017)
Toto představení ne každému sedne, zapojení diváků do hry také nemusím.
(zadáno: 25.4.2018)
Jednodušší konverzační komedie vhodná pro nenáročného diváka, který se rád v divadle zasměje. Hlavní představitelka mi byla dost nesympatická (doufám, že to bylo jen ztvárněním role). Vyzdvihuji herecké výkony Michaely Krausové a Vítka Herziny. Ten jako tradičně opět výborný, nepřehrává a dovede svoji roli výborně vystihnout. Líbili se mi i Jan Beneš a Jakub Dostál.
(zadáno: 18.9.2019)
Taková slabší komedie, konec předvídatelný a těžko pravděpodobný, ale v rámci komedie dobré. Z našeho obsazení mě nejvíce zaujali Jan Šťastný a Eva Čížkovská. Postava ruské sousedky Olgy v podání Barbory Petrové mě neskutečně iritovala. 10 % hodnocení strhávám za scénu na jevišti, protože umístit na pravou stranu jeviště přes 1 m vysoký stolek, který měl sloužit pouze pro odkládání mobilního telefonu a přes něj tedy diváci sedící v předních řadách napravo vůbec neviděli, to musel vymyslet nějaký "inteligent".
(zadáno: 28.12.2019)
Poněkud rozvláčný až nezáživný děj zachraňují svými výkony herci v hlavních rolích Karolína Herzinová, Jan Beneš a Tadeáš Horehleď. Poslední zmiňovaný vyniká svým zpěvem a tancem. Ve své roli mě zaujal Marcel Rošetzký. Představení se dosti táhne, písničky nejsou zrovna chytlavé, obsahově celkem nuda. Tento muzikál asi nebude mým "šálkem čaje."
(zadáno: 28.1.2020)
První polovinu představení jsem měla problém s hlavním hrdinou této hry v podání Marka Daniela. (nesnáším sebestředné, užvaněné a ještě podnapilé "macho" jedince), druhá polovina hry již byla z mého pohledu snesitelná. Hraje se bez přestávky.
(zadáno: 26.3.2020)
Tak nebylo to špatné. Klasické drama, hezké dialogy, scéna dostačující. Sabina Rojková v roli Mimi se mi líbila, Marek Holý jako loupežník už méně. Připadal mi na tuto roli již věkově nevhodný, zejména v kontrastu s mládím Mimi. Výborní Hana Maciuchová a Jaroslav Satoranský. Ovšem létající ptáčci to byl kýč jak bič.
(zadáno: 14.4.2020)
Na hře mě zaujalo, že byla zpracována podle skutečných událostí. Lukáš Příkazký, který byl obsazen do role Kašpara podal výborný výkon, klobouk dolů. Jako celek mě však hra nedovedla tolik upoutat, snad tomu nahrálo pochmurné téma či docela dlouhá délka představení.
(zadáno: 25.4.2020)
Igor Bareš podal dobrý výkon. Představení má určitě hlubší přesah i do současnosti. Hra jako taková mě ovšem moc nezaujala. Znám jiné hry od Ibsena, které mě zaujaly více.
(zadáno: 11.5.2020)
Tak nějak depresivně to na mě působilo. Zaujal Jaroslav Satoranský v roli starého otce.
(zadáno: 12.9.2021)
Známé kultovní představení. Zvědavost. Konečně také uvidím. Při představení poznávám, že to není můj "šálek kávy". Od divadla očekávám více. Okolo sedící diváci se dusí smíchem. Já bohužel ne. Nicméně pan Holík se zhostil své role na jedničku. Doba hry hodinka a půl bez přestávky. Jednou stačilo.
(zadáno: 15.9.2021)
Oba herci v hlavních rolích (Badinková, Dlouhý) hráli s absolutním nasazením. Přirozenější mi přišla Michaela Badinková, Michal Dlouhý zde poněkud přehrává. Další dva herci se mihnou jen na začátku představení (Lukešová, Halbich). Což je možná škoda. Hádky mezi manžely mě nejprve bavily, později již bylo toho křiku příliš.
(zadáno: 25.10.2021)
Tato divadelní hra by měla mít potenciál pobavit diváka, pokud je dobře provedená. Zde si myslím, že není dobrá režie. Jednotlivé komediální scény nevyzněly, tak jak měly. Děj se nekonečně vlekl, humoru bylo poskrovnu. Herci přesto dělali co mohli. Svého času jsem viděla stejné představení v Mostě a to se vůbec nedá srovnat. O filmu ani nemluvě. Vinohrady příště lépe.
(zadáno: 4.3.2022)
Jednodušší komedie pro většinového diváka, který se chce především pobavit a o ničem hlubším nepřemýšlet. Z hereckých výkonů mě iritovala postava, kterou představovala Michaela Krausová. Myslím, že to bylo chybným režijním vedením, takové pitvoření snad není kvůli smíchu diváků nutné?
Jiří Kraus v komedii ve svém živlu, je to jeho parketa. Jakub Dostál přirozeně ztvárnil svoji postavu, rovněž Lukáš Kofroň, který se objevil až v druhé polovině představení. Celkově nijak výrazně zapamatovatelná hra, jednou stačí.
(zadáno: 15.3.2022)
Herecký výkon mého oblíbeného herce Jana Ciny byl obdivuhodný. Ovšem toto představení se se mnou nepotkalo.
(zadáno: 23.3.2022)
Základní myšlenka, téma či zápletka hry mohla být dobrá. Ovšem zpracování inscenace je špatné. Nelíbila se mi ani scéna. Komické výstupy na úrovni primitivního humoru vyzněly do prázdna. Jak již zmínili diváci přede mnou, každé imaginární otevření dveří provázeno citoslovci, totéž při napouštění vody, nalívání neexistujícího nápoje do skleničky, rozsvěcení světel.... jak v ochotnickém divadle. A pobíhání či prodírání se herců mezi řadami diváků muselo být pro ně neobyčejně obtěžující. Nemluvě o přehrávání Elišky Nezvalové ve všech postavách, které ztvárnila.