Profil uživatele

Romana35

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 14 % (63)
Helena Grégrová: 15 % (89)
Michal Novák: 15 % (48)
Lukáš Dubský: 16 % (53)
Jiří Landa: 17 % (121)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 10.4.2018)
Divadelní hra pro náročnějšího diváka se mosteckému souboru povedla. Michael Vykus v roli násilnického Stanleye je typově zcela přesný, nepřehlédnutelný, charismatický. Jakub Koudela jako nesmělý dobrák Mitch výborný. Moc se mi líbila i představitelka Stelly v podání Lilian Fisherové. Zita Benešová v roli Blanche rovněž dobrá. Ostatní herci již nemají ve hře tolik prostoru, ale i tak zaujmou. Hře nechybí dramatičnost, potřebný spád, skvělé zahrané vyhrocené okamžiky. Vše doplňuje působivě zvolená hudba, která dokresluje atmosféru.
(zadáno: 14.4.2020)
Tohle představení se hodně povedlo, zážitek. Všechny tři herečky byly výborné. Moc hezky napsaná a zahraná hra.
(zadáno: 19.4.2022)
Skvělá klasická hra, skvělý Čechov. Kvalitní herecké obsazení. Příjemně překvapila Iva Pazderková, Natálie Prozovová v jejím podání je perfektně zahraná "potvora". Tři sestry : Martina Randová, Zuzana Vejvodová, Andrea Černá ...... všechny herečky podaly neuvěřitelný výkon. Z mužů tradičně dobří otec a syn Brouskové. Rozsáhlejší délka představení mi vůbec nevadila. Dobře zvolený hudební doprovod.(Ondřej Brousek). Díky aplikaci DRAMOX.
(zadáno: 15.5.2022)
Pochvala pro ústřední trojici sester Prozovových, vyrovnané herecké výkony. Zaujala rovněž hostující Kristýna Leichtová v roli vypočítavé a bezohledné Nataši. Mužské postavy mě tolik neoslovily. Štěpán Kozub jako Tuzenbach zamilovaný do Iriny, hraje postavu moc do komična. Závěrečná scéna loučení mezi Mášou a Veršininem pro mě neměla takový citový náboj, jako jsem viděla u stejné hry v jiném divadle. Celkově dobře zahraná klasika, která potěší konzervativního diváka.
(zadáno: 23.1.2014)
(zadáno: 23.1.2014)
Tři samostatné příběhy hrané stejnými herci. Nic vyjímečného.
(zadáno: 3.3.2020)
Aktuální téma stalkingu se mosteckému divadlu podařilo ztvárnit přesvědčivě. Ústřední herecká dvojice Vít Herzina a Veronika Valešová se zhostili svým rolí se ctí. Z postavy Hannese (Timona) v podání Vítka Herziny jde až strach. Hraje se na aréně, komorní prostředí přispívá k navození atmosféry. Je využito otáčivého jeviště.
(zadáno: 25.4.2020)
Tak toto byl divadelní zážitek. Výborní Daniel Bambas a zejména Antonie Talacková v rolích manželů bojících se o svojí existenci v nelehké době. A nesmím zapomenout na Jiřího Maryška, jeho "tajnej" prostě pobaví. Podařená scéna.
(zadáno: 9.11.2019)
Hra se mi líbila, vulgarity byly očekávány, ve hře se snesly, vystihovaly podstatu hrajících osob. Pro citlivé povahy, kterým takovéto vyjadřování vadí ovšem nedoporučuji. Nejvíce zaujali Čermák, Trojan, Krobot. Iritovala mě postava Melíškové.
(zadáno: 9.10.2015)
Jednoduchá konverzační komedie, která má především pobavit diváka, vyšší cíle nemá.
(zadáno: 8.5.2020)
Hlavním tématem je izolace a samota mladých lidí. Hra mě však nedokázala tak vtáhnout do děje, přestože po herecké stránce nemám žádné výhrady . Možná představení ublížila kratší délka, nestačila tolik vykreslit jednotlivé charaktery postav.
(zadáno: 11.6.2017)
Lehká konverzační komedie, velice jsem se pobavila. Překvapivá pointa nakonec. Dvojice Vetchý - Dulava představení vévodí, dámy se nezůstávají pozadu. Pěkné!
(zadáno: 16.4.2019)
Líbivé Lehárovy melodie, pěkné kostýmy. Druhá polovina představení zajímavější.
(zadáno: 9.12.2021)
Situační komedie podle známého filmu s Belmondem. Martin Hofmann se mu stylem hraní dosti přiblížil. Působil v roli podvádějícího manžela věrohodně. Scény hrané pouze v trojici :Hofmann, Badinková a Hanušová se mi líbily nejvíce. Závěr hry vtipný.
(zadáno: 9.11.2021)
Tohle je kontroverzní hra se vším všudy. Dělí diváky na ty, kteří představení zatracují a na ty, kterým se líbí. Pokud se oprostíte od poněkud svérázného hraní a mluvy Simona Stašové, hru si užijete. Michal Dlouhý mi přišel ve své roli přirozenější, on tak hraje všude, tak jsem si na to již asi zvykla. Divadelní hra má ukázat vztahy v typické italské domácnosti. Že je hra pojatá takto, je sporné, nicméně své diváky si najde. Na našem představení byl ke konci standing ovation, takže asi nebudu sama, komu se hra líbila.
(zadáno: 25.4.2022)
Prostě Cimrmani. V roli inspektora Trachty v naší alternaci Miloň Čepelka (klobouk dolů před jeho výkonem v jeho věku) a v roli mladého praktikanta Hlaváčka jeho syn Josef Čepelka).
(zadáno: 23.3.2022)
Základní myšlenka, téma či zápletka hry mohla být dobrá. Ovšem zpracování inscenace je špatné. Nelíbila se mi ani scéna. Komické výstupy na úrovni primitivního humoru vyzněly do prázdna. Jak již zmínili diváci přede mnou, každé imaginární otevření dveří provázeno citoslovci, totéž při napouštění vody, nalívání neexistujícího nápoje do skleničky, rozsvěcení světel.... jak v ochotnickém divadle. A pobíhání či prodírání se herců mezi řadami diváků muselo být pro ně neobyčejně obtěžující. Nemluvě o přehrávání Elišky Nezvalové ve všech postavách, které ztvárnila.
(zadáno: 1.5.2019)
Zajímavě pojatá hra nenaplněnosti lidských citů. Ráda jsem viděla na jevišti Veroniku Khek Kubařovou.
(zadáno: 30.4.2020)
Tato hra mě vtáhla do děje hned zpočátku. Pěkná funkční scéna, vyrovnané herecké výkony a zajímavý příběh jednoho domu. Na jevišti se prolínají dvě časové linie vyprávění, v některých chvílích hrají herci z obou těchto linií současně a je to velice podařené. Toto představení se jako mnohé na studiové scéně Vinohradského divadla povedlo.
(zadáno: 22.6.2018)
Výborná komedie, moc jsem se pobavila. Jsem ráda, že Lukáš Vaculík hraje bez alternace, v této roli je prostě skvělý.
(zadáno: 20.6.2022)
Velice dobře zpracovaný silný příběh z období 2. světové války. Viděla jsem známý film s Aňou Geislerovou, který se mi moc líbil. Musím říci, že toto divadelní představení u mě vyvolalo stejný dojem. Dobře zrežírováno, citlivě zvolená doprovodná hudba. A herecké výkony na jedničku. Zmíním především Jitku Smutnou (Lůca), Evellyn Pacolákovu (Hanule) a Vasila Fridricha (Józa).
(zadáno: 26.3.2020)
Klasická hra od Shakespeara byla ve Vinohradském divadle zpracována jako bulvární fraška. Jak smutné. Toto bych ve "velkém kamenném" divadle nečekala. Petrucio je prezentován jako hrubý opilec - proč? Jeho úvodní vstup na scénu naprosto šílené. Kateřina v podání Andrey Elsnerové si vedla lépe, ovšem při její závěrečné řeči, kdy ji Petrucio "zkrotil" mi bylo jako ženě až nevolno. Scéna chudá, kostýmy přehnané, zbytečné sexuální vsuvky (aby se obecenstvo smálo?), zpívající anděl (vhodný tak pro ochotnické představení v Horní Dolní).
(zadáno: 8.5.2020)
Po herecké stránce nemám co vytknout, vyzdvihuji výkon Tomáše Pavelky v titulní roli. Obsahově mě inscenace ale nezaujala, asi nejsem cílová skupina diváka takovýchto her.