Profil uživatele

Romana35

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 14 % (64)
Helena Grégrová: 15 % (92)
Michal Novák: 15 % (49)
Lukáš Dubský: 16 % (55)
Jiří Koula: 17 % (47)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

<<  <  7 8 9 10 11
(zadáno: 20.1.2014)
Tento druh humoru mi nesedí, nebo jsem nepochopila. Hra mě vůbec neoslovila. Škoda. Dva jinak vynikající herci.
(zadáno: 6.6.2019)
Kdyby to bylo mé první shlédnutí Cyrana, asi bych nebyla tak zklamaná. V porovnání s ostatními divadelními představeními je tato inscenace pro mne určitě nejhorší. Pokud bylo cílem přestavit toto dílo jiným, než klasickým způsobem, tak se to z mého pohledu nepovedlo. Laciný humor, pitvoření a přehrávání. To co udělala režie z postavy hraběte de Guische se jen tak nevidí. Ani Kristián nevyšel zrovna nejlépe. O sborových scénách ani nemluvě. (nejhorší byl sbor jeptišek). Výsledná procenta dávám za dobré herecké výkony Čekana, Pálka a Peřinové. Pěvecká čísla byla dobrá. Ozvučení špatné. (více v článku na blogu)
(zadáno: 26.10.2019)
Jedním slovem zklamání. Takto si ztvárnění známé pohádky na divadle nepředstavuji. Děj naprosto chaotický, hlavní dvojice : kráska (Bella) a zvíře (princ) dostali ve hře minimálně prostoru na úkor vedlejších postav, které v původním příběhu ani neexistují. Nelogické počínání postav, doprovodné melodie ...špatné. Zpěv raději nekomentuji. Scéna trisktní, neustále střídání domu Belly a paláce prince, pořád dokola. Když zvíře (princ) "popatnácté" slezl ze schodů, aby je vzápětí opět vylezl měla jsem dost. Toto se opravdu nepovedlo.
(zadáno: 17.12.2019)
Nevím, jestli mi jen nesedla tato hra od Shakespeara (tento divadelní kus jsem neznala, tak nemohu posoudit), ale prostě jsem se nebavila. Popravdě jsem se i dosti nudila, neúměrně dlouhé a připadalo mi, že herci se dost pitvoří. Procenta za ústřední hereckou dvojici Vaculíková - Adamczyk.
(zadáno: 26.3.2020)
Klasická hra od Shakespeara byla ve Vinohradském divadle zpracována jako bulvární fraška. Jak smutné. Toto bych ve "velkém kamenném" divadle nečekala. Petrucio je prezentován jako hrubý opilec - proč? Jeho úvodní vstup na scénu naprosto šílené. Kateřina v podání Andrey Elsnerové si vedla lépe, ovšem při její závěrečné řeči, kdy ji Petrucio "zkrotil" mi bylo jako ženě až nevolno. Scéna chudá, kostýmy přehnané, zbytečné sexuální vsuvky (aby se obecenstvo smálo?), zpívající anděl (vhodný tak pro ochotnické představení v Horní Dolní).
(zadáno: 1.4.2020)
Sice jsem sledovala pouze z TV záznamu, ale myslím, že moje hodnocení by bylo stejné i pokud bych viděla představení naživo v divadle. "Humor" Patrika Hartla asi nebude to pravé pro mne. Evě Holubové děkuji za odvahu, s jakou se poprala s textem.
(zadáno: 8.5.2020)
Po herecké stránce nemám co vytknout, vyzdvihuji výkon Tomáše Pavelky v titulní roli. Obsahově mě inscenace ale nezaujala, asi nejsem cílová skupina diváka takovýchto her.
(zadáno: 20.5.2022)
Po shlédnutí tohoto představení nemohu nesrovnávat se stejným představením, které jsem viděla v divadle v Dlouhé. Tam byl Ibsen, jak má být. Srozumitelný a čitelný i pro toho, kdo se setkává s touto hrou poprvé. V této hře si režisér upravil klasické dílo k obrazu svému.
Herci přehrávají, parodují, hrají na efekt. Neoslovilo mě to. Viděno na DRAMOX.
(zadáno: 12.3.2018)
Převedení známého románu (který byl rovněž vícekrát zfilmován) na divadelní prkna se moc nezdařilo. Jsem v rozpacích z obsazení obou hlavních představitelů, jak vikomta Valmonta, tak markýzy de Merteuil. Typově i herecky nepovedené. Žádné charisma. Hlasitá hudba při vyostřených scénách trhala uši. Scéna ve druhé polovině hry s rytířem Danceym u markýzy de Merteuil velice trapná. (režisér Ondruch by se měl nad sebou zamyslet). Líbila se mi jedině představitelka paní de Tourvel v podání Zity Benešové (ta sehrála svůj part moc pěkně) a v menší roli paní Regina Razovová.
(zadáno: 27.3.2019)
Hra nemá spád, žádné dějové zvraty, neuvěřitelně se táhne. Naštěstí není představení dlouhé. Někomu stačí laciný humor. (viz mexická prostitutka). Já k těmto divákům nepatřím.
(zadáno: 7.5.2022)
Představení se mi vůbec nelíbilo. Nastudované moderním způsobem (nic proti tomu), ale původní myšlenka hry se úplně vytratila. Z klasické Maryši nezůstalo nic. Hlavní hrdinka v podání Pavly Beretové se v první půli představení chová jako nevycválaný spratek, dělá grimasy, válí se více než půl hodiny polonahá po jevišti (než se jí uráčí obléknout...proboha tohle byl režijní záměr?), ostatní herci ukřičení, řvou, ječí. Zvolené rekvizity... papírové kelímky, mouka rozhazovaná po jevišti. Scéna chudá, téměř nijaká. Takovéto představení se hodí pro alternativní scénu a nepatří do Zlaté kapličky.
(zadáno: 25.10.2016)
Na představení jsem šla na základě předešlých hodnocení s obavami, které se bohužel potvrdily. Hra je sama o sobě dost plytká, prvoplánový humor, nejvíce mi vadily vulgarismy, které hraničily až s lascivností. Při hereckém výstupu pana Etzlera v roli psychiatra mi bylo až trapně. Našly se i komické situace, kdy jsem se zasmála, především mě pobavila paní Hybnerová. Celkově ale myslím, že na dobrou komedii je to dost málo.
<<  <  7 8 9 10 11