Profil uživatele

Romana35

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 14 % (63)
Helena Grégrová: 15 % (89)
Michal Novák: 15 % (48)
Lukáš Dubský: 16 % (53)
Jiří Landa: 17 % (121)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 15.5.2022)
Podařené zpracování známého muzikálu z prostředí berlínského kabaretu v době začátku nacismu v Německu. Líbila se mi scéna (velké závěsné houpačky na jevišti... skvělý nápad), oceňuji živý orchestr na jevišti (hezké zapojení do děje), povedená choreografie, nápadité kostýmy a výrazně líčení navozují atmosféru kabaretního světa. Karel Heřmánek ml. v roli kabaretiéra nepřekonatelný. Z naší alternace výborní Josef Carda, Jitka Sedláčková, Dušan Sitek. A Míša Tomešová jako Sally. Dávám plný počet procent, pro mě vynikající představení.
(zadáno: 18.1.2014)
Konečně také drama na mosteckém jevišti. Radim Madeja v roli Caliguly přesvědčivý. Jan Beneš ve své masce k nepoznání, výborně sehrané.
(zadáno: 1.4.2022)
Představení zobrazuje poslední roky spisovatele Čapka v jeho životě před vypuknutím druhé světové války. Dobře a srozumitelně podané, takže děj a jednotlivé na sebe navazující souvislosti pochopí i ten, který není až tak obeznámen s naší historií.
(zadáno: 11.1.2022)
Krásná výprava, kostýmy, choreografie. Dobré herecké a pěvecké obsazení, z naší alternace mě nejvíce zaujali Mátlová, Bragagnolo, Sommerová, Brázda. Jedna z nejhezčích operet od Kálmána i z operetního repertoáru vůbec. Ústeckému souboru se toto představení povedlo, Kálmán, jak má být.
(zadáno: 24.11.2019)
Můj třetí muzikál viděný v "Goje" a opět spokojenost. Po Fantomovi a Plesu upírů přichází muzikál Čarodějka. Bohatá výprava, pěkné kostýmy. Celkový dojem umocňují skvělé pěvecké výkony. Z naší alternace vynikající Elis Ochmanová, výborní Nikola Ďuricová a Tomáš Vaněk. Líbila se mi také Světlana Nálepková. Opět jsem si potvrdila, že M. Votka zrovna nemusím.
(zadáno: 2.10.2017)
Pěkný muzikál. Z naší alternace mě nejvíce zaujali Michaela Nosková a Jan Urban. Líbila se mi choreografie i přímý kontakt herců s diváky. Svým výkonem velice příjemně překvapil v dětské roli Viktor Antonio.
(zadáno: 12.9.2021)
Známé kultovní představení. Zvědavost. Konečně také uvidím. Při představení poznávám, že to není můj "šálek kávy". Od divadla očekávám více. Okolo sedící diváci se dusí smíchem. Já bohužel ne. Nicméně pan Holík se zhostil své role na jedničku. Doba hry hodinka a půl bez přestávky. Jednou stačilo.
(zadáno: 29.11.2017)
Bravo Matouš Ruml. Jeho Chaplin je herecky přesný - klobouk dolů. Ruml je tři hodiny Chaplinem, aniž by jen na chvilku vypadl ze své role. Perfektní výkon. Z ostatních herců - nemůžu jmenovat všechny, tak jen za mě výborný Aleš Petráš jako kameraman Rollie a herecky dobře ztvárněný komorník Henry v podání Petra Bucháčka.
(zadáno: 19.1.2017)
Bláznivá komedie, kdy se student převlékne za tetu, aby pomohl s námluvami svým dvěma kamarádům. Jiří Kraus v roli Charleyovy tety by mohl poněkud zmírnit svůj mnohdy afektovaný projev, méně znamená někdy více. Ostatní se zhostili svých rolí se ctí. Celkově vydařená komedie, pobavili jsme se.
(zadáno: 25.5.2018)
Velice povedené. Za mě jedna z nejlepších komedií, které jsem v poslední době viděla. I když čistě komedie to není, hra je o zamyšlení se vůči okolnímu světu. Výkon, který předvedl Martin Písařík je obdivuhodný. Moc se mi líbili také Lukáš Rous, Lukáš Pečenka a Ludmila Molínová.
(zadáno: 20.5.2022)
Komedii jsem znala, viděla jsem ji svého času v divadle na Fidlovačce v hlavní roli s M. Písaříkem. V Mosteckém divadle hraje roli "cizince" Vít Herzina a neméně dobře.
(zadáno: 21.11.2016)
Divadlu v Celetné se působivě podařilo ztvárnit klasickou divadelní hru Cyrana. Obsazení Martina Hofmanna do titulní role bylo dobrou volbou. Jeho Cyrano je uvěřitelný svým nadhledem, vtipem a šarmem. Roxana v podání Jitky Čvančarové byla noblesní. Kristián, kterého ztvárnil Miloslav Tichý byl romantický i zábavný zároveň. Určitě musím zmínit Aleše Petráše, který zahrál více rolí, ať již to byl Ragueneau, kadet či kapucín, vždy skvěle.
(zadáno: 6.6.2019)
Kdyby to bylo mé první shlédnutí Cyrana, asi bych nebyla tak zklamaná. V porovnání s ostatními divadelními představeními je tato inscenace pro mne určitě nejhorší. Pokud bylo cílem přestavit toto dílo jiným, než klasickým způsobem, tak se to z mého pohledu nepovedlo. Laciný humor, pitvoření a přehrávání. To co udělala režie z postavy hraběte de Guische se jen tak nevidí. Ani Kristián nevyšel zrovna nejlépe. O sborových scénách ani nemluvě. (nejhorší byl sbor jeptišek). Výsledná procenta dávám za dobré herecké výkony Čekana, Pálka a Peřinové. Pěvecká čísla byla dobrá. Ozvučení špatné. (více v článku na blogu)
(zadáno: 23.4.2015)
Velice emotivní představení, na které jen tak nezapomenu, musím vidět znova. Strhující výkony všech herců, nejvíce mě zaujal Aleš Petráš jako Kristian a Petr Halíček jako Cyrano. Přenádherná hudba, která přesně vystihuje děj příběhu.
(zadáno: 25.4.2018)
Jednodušší konverzační komedie vhodná pro nenáročného diváka, který se rád v divadle zasměje. Hlavní představitelka mi byla dost nesympatická (doufám, že to bylo jen ztvárněním role). Vyzdvihuji herecké výkony Michaely Krausové a Vítka Herziny. Ten jako tradičně opět výborný, nepřehrává a dovede svoji roli výborně vystihnout. Líbili se mi i Jan Beneš a Jakub Dostál.
(zadáno: 14.4.2020)
Tato salonní hra mě bavila. Herci skvěle sehraní, nejvíce zaujal Radek Holub. Zajímavě řešená scéna s mizejícími dveřmi. Hra má přiměřenou délku, takže se komické výstupy nestačí omrzet. Dobrá odpočinková komedie.
(zadáno: 2.9.2021)
Působivá inscenace zobrazující silné téma trans osoby. Představení stojí na vynikajícím herectví hlavní manželské dvojice, kterou představují Daniel Krejčík a Petra Horváthová. Oba jsem viděla hrát na divadle poprvé. Dokonale vystižené charaktery postav, jejich postupná proměna, zejména u Daniela Krejčíka. Za zmínku stojí i role, které ztvárnili Aneta Krejčíková a Jiří Korn.
Přestože takovéto hry obvykle nevyhledávám, zde bych nemohla dát nižší hodnocení, než dávám.
Možná je toto představení poněkud kontroverzní pro konzervativní diváky, ale myslím, že tato hra je v mnohém výjimečná.
(zadáno: 18.9.2019)
Životopisné drama o známé osobnosti od režiséra Kheka sází na jistotu ve vhodně zvoleném představiteli hlavní role. Jako tomu bylo u Chaplina, kterého výborně ztvárnil Matouš Ruml, zde známého mima skvěle zahrál Radim Madeja. Využívá kromě mimických prvků i svého tanečního talentu. Samotné představení mě však nevtáhlo do děje tak, jako tomu bylo u Chaplina. Druhá polovina hry se mi zdála zajímavější, vyzdvihuji scénu u soudu. Živá kapela na jevišti v čele s J. Šafrem je vynikající, hudba dokresluje děj. Celkově je to určitě představení, které jen tak nevypadne z paměti.
(zadáno: 18.3.2022)
Moje první setkání s touto hrou od Ibsena. Dobře propracované psychologické drama o osudech dvou rodin. Dilema o tom, zda je lepší žít v milosrdné lži, či se dozvědět pravdu i za cenu zhroucení všech jistot a zničení dosavadního rodinného života.
(zadáno: 20.5.2022)
Po shlédnutí tohoto představení nemohu nesrovnávat se stejným představením, které jsem shlédla v divadle v Dlouhé. Tam byl Ibsen, jak má být. Srozumitelný a čitelný i pro toho, kdo se setkává s touto hrou poprvé. V této hře si režisér upravil klasické dílo k obrazu svému.
Herci přehrávají, parodují, hrají na efekt. Neoslovilo mě to. Viděno na DRAMOX.
(zadáno: 29.3.2018)
Toto je prostě klasika. Hlášky ve hře, které již zlidověly. A Táborský jako alternace Svěráka byl výborný. Ať žijí trpaslíci.
(zadáno: 5.6.2016)
Jak Bolek Polívka, tak jeho dcera Anička se zhostili svých rolí se ctí. Humorné, citlivé, vkusné. Povedlo se.