Profil uživatele

Romana35

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 13 % (40)
Helena Grégrová: 14 % (65)
Lukáš Dubský: 15 % (36)
Michal Novák: 15 % (34)
Jiří Landa: 17 % (96)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 25.4.2018)
Jednodušší konverzační komedie vhodná pro nenáročného diváka, který se rád v divadle zasměje. Hlavní představitelka mi byla dost nesympatická (doufám, že to bylo jen ztvárněním role). Vyzdvihuji herecké výkony Michaely Krausové a Vítka Herziny. Ten jako tradičně opět výborný, nepřehrává a dovede svoji roli výborně vystihnout. Líbili se mi i Jan Beneš a Jakub Dostál.
(zadáno: 15.4.2018)
Neumím si představit nikoho jiného, než Michaela Klucha, který by dovedl tak dokonale ztvárnit fenomenálního Mercuryho. Michael Kluch jako Freddie je naprosto věrohodný, kdo nezná jeho vystupování se skupinou Queenie, tak to honem napravte. Ostatní velmi dobří, zejména mě zaujali Jiří Korn, Tereza Nekudová, Roman Tomeš, Rudolf Hrušínský mladší. Přemysl Pálek velice charismatický.
Vzkaz pro Rejpalku pode mnou : pokud herec ztvárňuje postavu s dlouhými vlasy (v tomto případě kytarista Brian May) tak prostě paruku mít musí.
(zadáno: 10.4.2018)
Divadelní hra pro náročnějšího diváka se mosteckému souboru povedla. Michael Vykus v roli násilnického Stanleye je typově zcela přesný, nepřehlédnutelný, charismatický. Jakub Koudela jako nesmělý dobrák Mitch výborný. Moc se mi líbila i představitelka Stelly v podání Lilian Fisherové. Zita Benešová v roli Blanche rovněž dobrá. Ostatní herci již nemají ve hře tolik prostoru, ale i tak zaujmou. Hře nechybí dramatičnost, potřebný spád, skvělé zahrané vyhrocené okamžiky. Vše doplňuje působivě zvolená hudba, která dokresluje atmosféru.
(zadáno: 7.4.2018)
Tohle byl zážitek, více netřeba komentovat, již kultovní záležitost. Všichni tři herci podali úžasný výkon, vévodí Bára Hrzánová.
(zadáno: 29.3.2018)
Toto je prostě klasika. Hlášky ve hře, které již zlidověly. A Táborský jako alternace Svěráka byl výborný. Ať žijí trpaslíci.
(zadáno: 23.3.2018)
Herecký "koncert" Michala Dlouhého, kterému role prezidenta naprosto sedla. Temperamentní, nespoutaný fenomén, ovládající po celou dobu představení jeviště nenechá nikoho na pochybách, kdo je v této hře pánem situace. Obdivuhodný výkon.
(zadáno: 12.3.2018)
Převedení známého románu (který byl rovněž vícekrát zfilmován) na divadelní prkna se moc nezdařilo. Jsem v rozpacích z obsazení obou hlavních představitelů, jak vikomta Valmonta, tak markýzy de Merteuil. Typově i herecky nepovedené. Žádné charisma. Hlasitá hudba při vyostřených scénách trhala uši. Scéna ve druhé polovině hry s rytířem Danceym u markýzy de Merteuil velice trapná. (režisér Ondruch by se měl nad sebou zamyslet). Líbila se mi jedině představitelka paní de Tourvel v podání Zity Benešové (ta sehrála svůj part moc pěkně) a v menší roli paní Regina Razovová.
(zadáno: 27.2.2018)
Příjemná komedie, která vtipně zobrazuje život jedné čtyřicátnice toužící po dítěti. Výborní Lenka Vlasáková v hlavní roli, Dana Syslová v roli matky a Jan Dolanský jako homosexuální kamarád hlavní hrdinky. Ten byl okouzlující. Toto představení se povedlo.
(zadáno: 12.2.2018)
Veliký divadelní zážitek. Vynikající herecké výkony jak Ondřeje Brouska v roli Mozarta (veliký plus, že naživo hraje na klavír), tak Jiřího Dvořáka v roli Salieriho. Konec první poloviny představení byl ohromující. Druhá půle představení také moc pěkná. Celým představením zní nádherná Mozartova hudba, která dotváří atmosféru. Pro mne vyjímečné představení.
(zadáno: 4.2.2018)
Hezký muzikál, líbivé melodie, dobrá scéna (zatmívačky při přestavbě scény mi až tak nevadily), kostýmy pěkné. Z naší alternace výborní Jan Kopečný, Josef Vojtek (měl největší aplaus), Bohouš Josef, Oldřich Kříž, Josef Vágner, Radka Fišarová. V roli Louisy mě zatím neznámá Marianna Polyáková se mi moc líbila. Pavlína Duriačová hezký silný hlas. Celkově velice podařené.
(zadáno: 16.12.2017)
Muzikál se mi líbil. Z naší alternace skvělý Jan Kříž v titulní roli - přesvědčivě dokázal vystihnout postavu boxera Rockyho, ať už způsobem mluvy, mimikou, gesty. Hlasově výborný, stejně jako Markéta Procházková jako nesmělá Adriana. Orion Lynch jako Apollo Creed se dokázal dobře poprat s češtinou, jeho přízvuk byl roztomilý. Ostatní herci na jevišti mají menší prostor, než ústřední trojice.
Pěkná scéna, zajímavě řešené dvě velkoplošné obrazovky, přenášející dění na jevišti on line. Oceňuji živý orchestr. Závěrečný boxerský zápas byl strhující. Opravdu pěkný zážitek.
(zadáno: 9.12.2017)
Komedii od Oscara Wilde zachranují svými výkony Aleš Petráš a Matouš Ruml v hlavních rolích mladých anglických gentlemanů. Ti dávají představení potřebnou energii, švih a vtip. Jinak bych známou komedii od tohoto autora viděla jinak. Chtělo by to více klasiky. Kostýmy, zejména na začátku hry dost přehnané. Rovněž scéna se moc nepovedla. Výsledný dojem ale slušný.
(zadáno: 2.12.2017)
Líbilo se mi herecké obsazení, z naší alternace Markéta Procházková v roli Bonnie herecky i pěvecky velmi dobrá, Martin Písařík jako Clyde a Tomáš Vaněk jako jeho bratr Buck také výborní. Bohouš Josef v roli kněze - dokonalý silný hlas. Trochu slabší scéna a choreografie. Jinak spokojenost.
(zadáno: 29.11.2017)
Bravo Matouš Ruml. Jeho Chaplin je herecky přesný - klobouk dolů. Ruml je tři hodiny Chaplinem, aniž by jen na chvilku vypadl ze své role. Perfektní výkon. Z ostatních herců - nemůžu jmenovat všechny, tak jen za mě výborný Aleš Petráš jako kameraman Rollie a herecky dobře ztvárněný komorník Henry v podání Petra Bucháčka.
(zadáno: 21.10.2017)
Velice povedená komedie. Moc se nám líbilo. Z hereckých představitelů bych vyzdvihla Kateřinu Hrachovcovou a Kateřinu Brožovou, ale ostatní hráli také velmi dobře.
(zadáno: 15.10.2017)
Celkem podařené, i když Mikulášovy prázdniny se mi líbily o něco více.
(zadáno: 2.10.2017)
Jedno z nejlepších představení, které jsem v poslední době viděla. Hlavní herecká trojice Aneta Krejčíková, Martin Písařík a Lukáš Pečenka - vynikající. Výborná scéna, krásné kostýmy. Sehraná taneční company, stepařská vystoupení perfektní.
(zadáno: 2.10.2017)
Pěkný muzikál. Z naší alternace mě nejvíce zaujali Michaela Nosková a Jan Urban. Líbila se mi choreografie i přímý kontakt herců s diváky. Svým výkonem velice příjemně překvapil v dětské roli Viktor Antonio.
(zadáno: 12.9.2017)
Jednodušší děj zachraňují svými výkony oba představitelé. Simona Stašová zahraje vše. Věřila jsem jí všechny tři alternace.
(zadáno: 16.6.2017)
První polovina představení velice komická (výborný Jiří Kraus v roli kadeřníka), druhá polovina, kdy se do hry vloží i přítomní diváci je rovněž zábavná. Nečekala jsem, že se diváci budou tak aktivně zapojovat. Klobouk dolů před výkonem Vítka Herziny, který dokáže pohotově reagovat na dotazy diváků. Umí skvěle improvizovat.
(zadáno: 11.6.2017)
Lehká konverzační komedie, velice jsem se pobavila. Překvapivá pointa nakonec. Dvojice Vetchý - Dulava představení vévodí, dámy se nezůstávají pozadu. Pěkné!
(zadáno: 1.4.2017)
Velmi podařený muzikál, jeden z nej , co jsem měla možnost vidět. Krásná scéna, hudba, kostýmy a propracované masky. Sehraná taneční company. Z našeho obsazení výborná Natálie Grossová v roli Sarah, pobavil Pavel Vítek jako profesor Abronsius a jednoznačně vévodil charismatický Bohuš Matuš jako démonický hrabě Von Krolock. Pěvecky dokonalé.
(zadáno: 1.3.2017)
Skvělé, skvělé, skvělé. Podařené divadelní zpracování podle známé knihy od anglické spisovatelky Sue Townsend. Herecké výkony výborné, líbili se mi všichni. Nejvíce Ondřej Dvořák v titulní roli, William Valerián jako Nigel a Jakub Dostál v roli pana Lucase. Představení má spád a humor, ocenuji živou kapelu na jevišti.
(zadáno: 17.2.2017)
Výborně zahraná situační komedie. Jednoduchá scéna, mnoho dveří, které se otevírají a zavírají, čímž dochází k řadě komických situací. Osoby, které se nemají potkat, se nakonec stejně setkají. Z herců mě nejvíce zaujali Martin Zounar v roli Pippeta, Mahulena Bočanová jako zhýčkaná zpěvačka a Lukáš Vaculík v roli ředitele hotelu, kterému se vše hroutí pod rukama.
(zadáno: 12.2.2017)
Hezká scéna, dobře využitý celý prostor velkého jeviště. Písničky od pánů Uhlíře a Svěráka jsou melodické, většina diváků je zná. Příběh dramaturgicky trochu pokulhává, ale vše vynahradí výkony herců. Z naší alternace se mi nejvíce líbil Roman Vojtek, David Gránský, Hanka Holišová. Pobavila Adéla Gondíková i Václav Kopta. Pěkné taneční výkony sboru. My byli spokojeni, jakož i většina diváků v sále. (Standing ovation).