Profil uživatele

Romana35

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 14 % (64)
Helena Grégrová: 15 % (91)
Michal Novák: 15 % (49)
Lukáš Dubský: 16 % (55)
Jiří Koula: 17 % (47)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 23.3.2018)
Herecký "koncert" Michala Dlouhého, kterému role prezidenta naprosto sedla. Temperamentní, nespoutaný fenomén, ovládající po celou dobu představení jeviště nenechá nikoho na pochybách, kdo je v této hře pánem situace. Obdivuhodný výkon.
(zadáno: 27.4.2018)
Viděla jsem v roli Evy Dianu Šoltýsovou, což bylo pro mě zklamáním. Těšila jsem se na Marii Doležalovou. To poněkud ovlivňuje mé hodnocení, jinak bych dala určitě více %. Mnohem více mě zaujala Barbora Mošnová a Denny Ratajský. Ludmila Molínová jako tetička Pa byla skvělá. Moc ráda bych shlédla představení ještě jednou s Maruškou Doležalovou, tak snad se zadaří.
(zadáno: 22.6.2018)
Výborná komedie, moc jsem se pobavila. Jsem ráda, že Lukáš Vaculík hraje bez alternace, v této roli je prostě skvělý.
(zadáno: 27.2.2019)
Zajímavě pojatá scéna, "moderní" kostýmy, kterých jsem se nejdříve bála vůbec neškodí. Vhodně zvolená hudba dokresluje děj. Inscenace běží v dobrém tempu, není zbytečně natahovaná. Charismatický Jan Beneš v hlavní roli Macbetha ovládá jeviště pro sebe. Výborní Marcel Rošetzký i Zita Benešová jako lady Macbeth. Jediná připomínka : tragické drama opravdu není komedie, proč Jiří Kraus vždy hraje stejnou komickou polohu ve všech představeních uváděných mosteckým divadlem je mi záhadou. Působí to rušivě.
(zadáno: 16.3.2019)
Zajímavá scéna, pěkné kulisy dokreslující atmosféru Londýna. Líbivé melodie, i když nezapamatovatelné. Druhá polovina představení je akčnější, nejlepší scéna s vlakem, to bylo moc podařené. Z naší alternace mě nejvíce zaujal Vojta Dyk, Marek Holý a Anička Fialová. Muzikál hodnotím jako dosti povedený.
(zadáno: 1.5.2019)
Zajímavě pojatá hra nenaplněnosti lidských citů. Ráda jsem viděla na jevišti Veroniku Khek Kubařovou.
(zadáno: 4.6.2019)
Výborná komedie s vyrovnanými hereckými výkony. Roman Vojtek a Jiří Ployhar se mi líbili nejvíce. Moc pěkná funkční scéna. Přiblížení známého filmu na divadle se velice povedlo.
(zadáno: 23.10.2019)
Jednoduchá postačující scéna, vybroušené dialogy, silné herecké osobnosti. Ze všech vyzdvihuji herectví Tomáše Töpfera. Výborná rovněž Tereza Terberová. Hra mě svým obsahem zaujala, pěkně vykreslené charaktery postav, silné emoce. Dobrá hra pro konzervativního diváka.
(zadáno: 7.11.2019)
Hezká hra, pobaví. Přímý kontakt Šárky Vaculíková s diváky se mi moc líbil, nenásilné a milé. Sama herečka velice příjemná.
(zadáno: 9.11.2019)
Hra se mi líbila, vulgarity byly očekávány, ve hře se snesly, vystihovaly podstatu hrajících osob. Pro citlivé povahy, kterým takovéto vyjadřování vadí ovšem nedoporučuji. Nejvíce zaujali Čermák, Trojan, Krobot. Iritovala mě postava Melíškové.
(zadáno: 14.12.2019)
Hra, která se vymyká z běžného pojetí komedií. Absurdní humor, vybroušené dialogy, dobře vypointované emoční situace. Závěrem hra postupně graduje do svého nevyhnutelného konce. Herci výborní, zejména ústřední manželská dvojice Jitka Ježková a Jaromír Nosek.
(zadáno: 17.2.2020)
Dobře zahrané, čtveřice herců vyrovnané herecké výkony. Nemyslím si, že dvojice Hrzánová + Holub zastiňuje Cibulkovou s Velenem. Oba manželské páry měly ve hře dost prostoru. Záleží na vkusu diváka, někomu stačí "laciné vtípky", jiný ocení i náročnější styl hraní. První polovina hry typická řachanda pro méně náročné diváky, druhá polovina, která zahraje na vážnější téma je výrazně lepší. Za mě dobré.
(zadáno: 3.3.2020)
Aktuální téma stalkingu se mosteckému divadlu podařilo ztvárnit přesvědčivě. Ústřední herecká dvojice Vít Herzina a Veronika Valešová se zhostili svým rolí se ctí. Z postavy Hannese (Timona) v podání Vítka Herziny jde až strach. Hraje se na aréně, komorní prostředí přispívá k navození atmosféry. Je využito otáčivého jeviště.
(zadáno: 1.4.2020)
Drama o síle svědomí a výčitkách ze spáchaného činu. Vynikající Marek Lambora jako hlavní postava hry. Klobouk dolů, přes jeho mládí, zhostil se své role se ctí. A ještě je pohybově nadaný. To platí i o Janě Kotrbaté. Zaujal Igor Bareš jako ztroskotaný bývalý soudce. Hezky zpracovaná hra.
(zadáno: 8.4.2020)
Viděla jsem zase po letech a opět jsem se dobře pobavila. Konverzační komedie o třech dějstvích. Druhé dějství v hotelu je poněkud dlouhé, některé postavy zbytečné (uklízečka, dívky na pokoji doktora). Vévodí pánové Preiss a Trojan. Druhý jmenovaný neuvěřitelným způsobem ztvárnil vadu řeči, má můj obdiv. Dámská hlavní dvojice (manželka a její kamarádka) poněkud ve stínu svých hereckých partnerů.
(zadáno: 8.4.2020)
Veselé, svěží, zábavné. Herecky vydařené. Takhle si představuji vtipnou a nepodbízivou komedii. Klasika, které sluší moderní aranžmá. A Tomáš Pavelka v hlavní roli naprosto skvělý.
(zadáno: 14.4.2020)
Zajímavý pohled na střet dvou generací, pár důchodců v podání hereckých bardů Vinohradského divadla pánů Oldřicha Vlacha a Jaroslava Satoranského s mladým párem milenců, kteří si od nich pronajímají pokoj ke schůzkám. (Pavel Batěk, Markéta Frösslová).
Pěkně vystavěná scéna, kdy omšelost bytu dobře vystihuje neutěšenou situaci všech zúčastněných. Skvěle sehráno od všech čtyř herců, ovšem pan Vlach zaujal nejvíce.
(zadáno: 14.4.2020)
Obsazení Bolka Polívky do role Harpagona byla dobrou volbou. Byla jsem zvědavá, jak se tento herec, který vyniká svým komediálním talentem popasuje s touto rolí a byla jsem spokojena. Polívka pojal roli po svém způsobu a výsledný dojem z inscenace je velice dobrý. Skvělá souhra s ostatními herci, z nichž mě nejvíce zaujala Alena Antalová jako Frosina. Možná by hra snesla trochu zkrácení některých pasáží. Podařeně zahraná jedna z nejznámějších klasických komedií.
(zadáno: 18.4.2020)
Zajímavý počin ve Vinohradském divadle. Přestože nemám ráda inscenované klasické hry v moderním pojetí, tak zde musím udělat výjimku. Dokonalá scéna, kdy herci hrají ve vyvýšeném tubusu a jen minimum odehrají dole na jevišti. Otázkou je, jaká je viditelnost pro dále sedící diváky. To částečně umožňují dva monitory umístěné po stranách jeviště. Kostýmy moderní odkazující na současnost. Umocňující hudba. Z hereckého obsazení jednoznačně vévodí Kateřina Brožová bránící život své dcery. Výborní Sabina Rojková a Marek Lambora. Pan Vlach přestože v menší roli vždy vyniká. Děkuji za toto představení.
(zadáno: 20.4.2020)
Výborná Jiřina Bohdalová, skvěle přihrává Libuše Švormová. Celkově jednodušší komedie, délka představení tak akorát. Paní Jiřina má ve svém věku energie na rozdávání. Bavila jsem se.
(zadáno: 30.4.2020)
Tato hra mě vtáhla do děje hned zpočátku. Pěkná funkční scéna, vyrovnané herecké výkony a zajímavý příběh jednoho domu. Na jevišti se prolínají dvě časové linie vyprávění, v některých chvílích hrají herci z obou těchto linií současně a je to velice podařené. Toto představení se jako mnohé na studiové scéně Vinohradského divadla povedlo.
(zadáno: 11.5.2020)
Silný příběh zobrazuje tehdejší postavení žen na španělském venkově. Drsná výpověď o cestě ke svobodě, zvrácené morální principy, které vedou k tragédii. V titulní roli tvrdé a neústupné matky skvělá Carmen Mayerová.
(zadáno: 14.5.2020)
Motýl na anténě - neznala jsem, líbilo se mi. Pohled do světa intelektuálů dovedený až do absurdity.
Audience - znala jsem, líbilo se mi. Jiří Maryško v roli Sládka je velice osobitý a přesvědčivý. Marek Holý v roli spisovatele Vaňka mu skvěle sekunduje. Vyrovnaný herecký duel.
(zadáno: 1.10.2020)
Vtipná komedie o nesourodém páru. On sebevědomý a přitažlivý muž, úspěšný ve svém oboru, ona dobrosrdečná leč poněkud obtloustlá knihovnice. Vydrží Tom posměšky okolí, že má za partnerku tlustou ženu? To se dozví, kdo navštíví toto představení.
(zadáno: 2.9.2021)
Ruská klasika od Gogola. Tuto hru jsem dosud na divadle neviděla, byla jsem proto zvědavá na mostecké provedení. Byla jsem spokojena. Hra má švih a spád a v druhé polovině hry již spěje do závěrečné gradace. Pokud je v souboru do role Ichareva (což je ústřední postava hry), takový herec jako je Vít Herzina, je úspěch zaručen. Tím nesnižuji výkony ostatních herců, které byly rovněž výborné.