Profil uživatele

Romana35

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 13 % (41)
Helena Grégrová: 15 % (68)
Lukáš Dubský: 15 % (37)
Michal Novák: 15 % (34)
Jiří Landa: 17 % (99)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 22.11.2021)
Crazy komedie o postavená na tom, kdy si o "zázračné" noci muž se se ženou navzájem prohodí těla. V muži je žena a naopak. Hercům se dobře podařilo vybalancovat tento situační humor a scénky s ním spojené.
(zadáno: 14.5.2020)
Motýl na anténě - neznala jsem, líbilo se mi. Pohled do světa intelektuálů dovedený až do absurdity.
Audience - znala jsem, líbilo se mi. Jiří Maryško v roli Sládka je velice osobitý a přesvědčivý. Marek Holý v roli spisovatele Vaňka mu skvěle sekunduje. Vyrovnaný herecký duel.
(zadáno: 23.1.2014)
(zadáno: 21.11.2015)
Matouš Ruml podává v roli mrzáka Billyho přesvědčivý výkon, Aleš Petráš v roli naivního Bartleye je dokonalý. Ovšem nejvíce mě zaujal Martin Hofmann jako Johnny Pateena Mika. Závěrečná scéna hry byla dojemná.
(zadáno: 18.12.2018)
Aleš Háma v roli nepolepšitelného sukničkáře bavil celé hlediště. Z hereček se mi nejvíce líbila Nela Boudová, která dovede přesně vystihnout komickou polohu své postavy pouhým pohledem či ironickým komentářem.
(zadáno: 4.2.2018)
Hezký muzikál, líbivé melodie, dobrá scéna (zatmívačky při přestavbě scény mi až tak nevadily), kostýmy pěkné. Z naší alternace výborní Jan Kopečný, Josef Vojtek (měl největší aplaus), Bohouš Josef, Oldřich Kříž, Josef Vágner, Radka Fišarová. V roli Louisy mě zatím neznámá Marianna Polyáková se mi moc líbila. Pavlína Duriačová hezký silný hlas. Celkově velice podařené.
(zadáno: 20.4.2020)
Skvělá hudební komedie, inteligentní humor, výborné komické gagy. (velmi pobavilo herecky sehrané fotbalové utkání, to byl "koncert"). Z herců nejvíce zaujali Vojtěch Havelka jako mladý Habásko a Martin Hrubý (jeho opilecký výstup u otce Habáska nemá chybu). Vše dokresluje hudba třicátých let.
(zadáno: 11.5.2020)
Tak nějak depresivně to na mě působilo. Zaujal Jaroslav Satoranský v roli starého otce.
(zadáno: 26.9.2014)
Povedené představení s mnoha staropražskými písničkami. Bavila jsem se.
(zadáno: 4.6.2019)
Výborná komedie s vyrovnanými hereckými výkony. Roman Vojtek a Jiří Ployhar se mi líbili nejvíce. Moc pěkná funkční scéna. Přiblížení známého filmu na divadle se velice povedlo.
(zadáno: 31.1.2016)
Klasická hra zahraná na prknech ND citlivě, vkusně, výborné herecké obsazení.
(zadáno: 7.9.2019)
Drama o pomstě, charakteru a svědomí. Ústřední dvojice paní Havlová a pan Töpfer mají jako hlavní postavy logicky ve hře největší prostor, svých rolí se zhostili na výbornou. Z ostatních zaujal ještě Aleš Procházka jako starosta. Ostatní nemají ve hře tolik prostoru.
(zadáno: 12.3.2018)
Převedení známého románu (který byl rovněž vícekrát zfilmován) na divadelní prkna se moc nezdařilo. Jsem v rozpacích z obsazení obou hlavních představitelů, jak vikomta Valmonta, tak markýzy de Merteuil. Typově i herecky nepovedené. Žádné charisma. Hlasitá hudba při vyostřených scénách trhala uši. Scéna ve druhé polovině hry s rytířem Danceym u markýzy de Merteuil velice trapná. (režisér Ondruch by se měl nad sebou zamyslet). Líbila se mi jedině představitelka paní de Tourvel v podání Zity Benešové (ta sehrála svůj part moc pěkně) a v menší roli paní Regina Razovová.
(zadáno: 25.4.2020)
Igor Bareš podal dobrý výkon. Představení má určitě hlubší přesah i do současnosti. Hra jako taková mě ovšem moc nezaujala. Ibsen asi nebude můj oblíbený autor.
(zadáno: 14.5.2020)
Komorní hra o vyrovnávání se s minulostí, o pokaženém dětství, o jeho dopadech na dospělý život hlavních protagonistek. Konec mi přišel trochu nejasný, čekala jsem větší katarzi.
(zadáno: 18.1.2014)
Moc hezky herecky ztvárněné, zazněly známé melodie z filmu. Pěkná scéna, využito otáčivé jeviště. Nejvíce zaujal Otto Liška ve své roli a dvojice Karolína Herzinová s Lukášem Rousem.
(zadáno: 2.7.2016)
Hráno pod širým nebem na hradě Hněvín, což dalo představení nový rozměr. Velice povedené.
(zadáno: 29.3.2015)
Strhující představení. Radim Madeja - Pan herec. Právem cena Thálie.
(zadáno: 19.1.2014)
Výborná Zita Benešová.
(zadáno: 29.11.2018)
Představení hráno v komorním prostředí areny, kdy diváci sedí v půlkruhu a herci hrají uvnitř. Využito otáčivé jeviště. Působivá scéna. Podařené zpracování poetického příběhu Hrabala, konec smutný.
(zadáno: 18.1.2014)
Tak to se opravdu povedlo. Skvělé představení.
(zadáno: 23.1.2020)
Silný emotivní zážitek. Opravdu povedená režie, kdy se povedlo divákovi přiblížit, jak se cítí pacient s touto nemocí. Pan Vlasák vynikající. Moc se mi líbila Veronika Gajerová v roli dcery.