Profil uživatele

Romana35

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 14 % (63)
Helena Grégrová: 15 % (89)
Michal Novák: 15 % (48)
Lukáš Dubský: 16 % (53)
Jiří Landa: 17 % (121)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 28.6.2015)
Veselé a vtipné představení. Herci hráli s lehkostí, přirozeně a bylo vidět, že je to baví.
(zadáno: 30.4.2020)
Zajímavý pohled na pro našince neznámý svět ortodoxních Židů a nelehký život žen z této komunity. Silný příběh zahrán citlivě a přesně.
(zadáno: 7.11.2019)
Hezká hra, pobaví. Přímý kontakt Šárky Vaculíková s diváky se mi moc líbil, nenásilné a milé. Sama herečka velice příjemná.
(zadáno: 25.2.2020)
Drama z prostředí psychiatrické léčebny pro sériové vrahy. Divadelní "koncert" pro tři herce. Málokdy mě divadelní hra zaujme natolik, jako se to stalo u tohoto představení. První polovina představení pozvolna diváky vtahuje do děje, slovní přestřelka mezi oba mužskými představiteli, stupňující se napětí, černý humor. Divák začíná tušit, že něco není v pořádku. Ve druhé půlce představení spěje hra k nečekanému a šokujícímu konci. Herecky vyniká zejména Miroslav Etzler, Petr Halberstadt překvapí v závěru hry. Pokud patříte mezi diváky, kteří vyhledávají náročnější hry, mohu jen doporučit.
(zadáno: 22.11.2021)
Crazy komedie o postavená na tom, kdy si o "zázračné" noci muž se se ženou navzájem prohodí těla. V muži je žena a naopak. Hercům se dobře podařilo vybalancovat tento situační humor a scénky s ním spojené.
(zadáno: 14.5.2020)
Motýl na anténě - neznala jsem, líbilo se mi. Pohled do světa intelektuálů dovedený až do absurdity.
Audience - znala jsem, líbilo se mi. Jiří Maryško v roli Sládka je velice osobitý a přesvědčivý. Marek Holý v roli spisovatele Vaňka mu skvěle sekunduje. Vyrovnaný herecký duel.
(zadáno: 23.1.2014)
(zadáno: 21.11.2015)
Matouš Ruml podává v roli mrzáka Billyho přesvědčivý výkon, Aleš Petráš v roli naivního Bartleye je dokonalý. Ovšem nejvíce mě zaujal Martin Hofmann jako Johnny Pateena Mika. Závěrečná scéna hry byla dojemná.
(zadáno: 18.12.2018)
Aleš Háma v roli nepolepšitelného sukničkáře bavil celé hlediště. Z hereček se mi nejvíce líbila Nela Boudová, která dovede přesně vystihnout komickou polohu své postavy pouhým pohledem či ironickým komentářem.
(zadáno: 4.2.2018)
Hezký muzikál, líbivé melodie, dobrá scéna (zatmívačky při přestavbě scény mi až tak nevadily), kostýmy pěkné. Z naší alternace výborní Jan Kopečný, Josef Vojtek (měl největší aplaus), Bohouš Josef, Oldřich Kříž, Josef Vágner, Radka Fišarová. V roli Louisy mě zatím neznámá Marianna Polyáková se mi moc líbila. Pavlína Duriačová hezký silný hlas. Celkově velice podařené.
(zadáno: 20.4.2020)
Dobře navozená atmosféra první republiky. Představení začíná již ve foyer, kde diváky vítají hudebníci hrající tehdejší písničky. Nejvíce mě zaujal Vojtěch Havelka jako Eman Habásko. Je vidět, že má vztah k této době. Líbil se mi také Martin Hrubý coby přísný otec Šetelík. Některé komické skeče a gagy byly zpracovány k dokonalosti (fotbalový zápas, opilecký Šetelíkův výstup, scéna v tramvaji).
(zadáno: 7.2.2022)
Přehlídka pokrytectví, snobství, arogance a sebestřednosti na rádoby intelektuálském večírku. Sehraný kolektiv herců postupně odkrývá povrchnost a přetvářku hostitelů manželů Auersbergerových a jejich hostů. Celkový dojem umocňuje podařená scéna a vhodně zvolená hudba. Představení hrané necelé dvě hodiny, bez přestávky, graduje ve svém závěru, kdy vliv alkoholu ukáže jednotlivé aktéry v jejich "nahotě". U někoho doslova.
(zadáno: 11.5.2020)
Tak nějak depresivně to na mě působilo. Zaujal Jaroslav Satoranský v roli starého otce.
(zadáno: 26.9.2014)
Povedené představení s mnoha staropražskými písničkami. Bavila jsem se.
(zadáno: 7.4.2022)
Tohle byl pro mne divadelní zážitek. Strhující představení, výborně zachycena pochmurná atmosféra, přesně vystiženy charaktery jednotlivých postav příběhu. Tomáš Dastlík jako Heathcliff neuvěřitelný. Sylva Krupanská jako Kateřina rovněž. Představení Divadla Petra Bezruče jsou pro mne zárukou kvality.(škoda, že bydlím tak daleko). Tak alespoň ze záznamu (DRAMOX). Díky.
(zadáno: 4.6.2019)
Výborná komedie s vyrovnanými hereckými výkony. Roman Vojtek a Jiří Ployhar se mi líbili nejvíce. Moc pěkná funkční scéna. Přiblížení známého filmu na divadle se velice povedlo.
(zadáno: 31.1.2016)
Klasická hra zahraná na prknech ND citlivě, vkusně, výborné herecké obsazení. Líbila se mi moje oblíbená herečka Taťjana Medvecká.
(zadáno: 7.9.2019)
Drama o pomstě, charakteru a svědomí. Ústřední dvojice paní Havlová a pan Töpfer mají jako hlavní postavy logicky ve hře největší prostor, svých rolí se zhostili na výbornou. Z ostatních zaujal ještě Aleš Procházka jako starosta. Ostatní nemají ve hře tolik prostoru.
(zadáno: 12.3.2018)
Převedení známého románu (který byl rovněž vícekrát zfilmován) na divadelní prkna se moc nezdařilo. Jsem v rozpacích z obsazení obou hlavních představitelů, jak vikomta Valmonta, tak markýzy de Merteuil. Typově i herecky nepovedené. Žádné charisma. Hlasitá hudba při vyostřených scénách trhala uši. Scéna ve druhé polovině hry s rytířem Danceym u markýzy de Merteuil velice trapná. (režisér Ondruch by se měl nad sebou zamyslet). Líbila se mi jedině představitelka paní de Tourvel v podání Zity Benešové (ta sehrála svůj part moc pěkně) a v menší roli paní Regina Razovová.
(zadáno: 25.4.2020)
Igor Bareš podal dobrý výkon. Představení má určitě hlubší přesah i do současnosti. Hra jako taková mě ovšem moc nezaujala. Znám jiné hry od Ibsena, které mě zaujaly více.
(zadáno: 14.5.2020)
Komorní hra o vyrovnávání se s minulostí, o pokaženém dětství, o jeho dopadech na dospělý život hlavních protagonistek. Konec mi přišel trochu nejasný, čekala jsem větší katarzi. Nejvíce mě zaujala herečka Andrea Elsnerová.
(zadáno: 18.1.2014)
Moc hezky herecky ztvárněné, zazněly známé melodie z filmu. Pěkná scéna, využito otáčivé jeviště. Nejvíce zaujal Otto Liška ve své roli a dvojice Karolína Herzinová s Lukášem Rousem.
(zadáno: 2.7.2016)
Hráno pod širým nebem na hradě Hněvín, což dalo představení nový rozměr. Velice povedené.
(zadáno: 23.3.2022)
Působivé představení, líbila se mi scéna, kostýmy a obsazení hlavní herecké dvojice, manželů Helmerových. Tereza Dočkalová v roli Nory, naprosto přesně vystihla přerod z naivní a poddajné ženušky v samostatnou a nezávislou osobnost. Jan Teplý jako dominantní a kariéristický manžel, rovněž výborný.
Co se mi nelíbilo, byla hudební vložka, zpěv ukrajinské služky v podání Hany Seidlové byl k nepřečkání. Závěr hry bych si představovala poněkud jiný, zpívaný duet obou manželů mě neuchvátil. Celkově ale velice povedené.