Profil uživatele

Romana35

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 14 % (64)
Helena Grégrová: 15 % (91)
Michal Novák: 15 % (49)
Lukáš Dubský: 16 % (55)
Jiří Koula: 17 % (47)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 22.11.2018)
Zajímavá hra ze soudní síně, silně připomíná skutečný soudní proces. V závěru diváci rozhodují o vině či nevině obžalovaného, což pro ně zvyšuje atraktivitu představení.
(zadáno: 16.11.2018)
Kvalitně zpracované představení dle známého románu, který byl i zfilmován. Režiséru Kopeckému se podařilo přesvědčivě převést tento příběh do divadelní podoby. Chválím herecké výkony Ondřeje Dvořáka, Michaely Krausové, Matyáše Procházky a Markéty Hausnerové. Více takových her na Mostecké jeviště.
(zadáno: 30.9.2018)
Muzikál se mi moc líbil, nápaditá scéna, dobré kulisy, povedená choreografie, výrazné kostýmy. Role Dolores Lucii Bílé sedla. Z naší alternace velmi dobrá Světlana Nálepková, Jaromír Dulava, Roman Tomeš a vyzdvihnout musím pěvecký výkon Venduly Příhodové v roli sestry Roberty. Potěšila Pavla Břínková. Noid Bárta zaujme svým charismem. Celkově hodnotím muzikál jako velmi podařený.
(zadáno: 26.9.2018)
Příjemná komedie, oba hlavní představitelé jsou sehraní , vystačí si sami. První polovina představení se mi líbila o něco více. Adéla Gondíková příjemně překvapila, Jiří Langmajer stabilně dobrý.
(zadáno: 22.6.2018)
Výborná komedie, moc jsem se pobavila. Jsem ráda, že Lukáš Vaculík hraje bez alternace, v této roli je prostě skvělý.
(zadáno: 7.6.2018)
Téma hry - rozdíl mezi mužským a ženským světem. Představení díky svým vulgarismům (které ovšem nejsou samoúčelné, zapadají do hry), není pro každého. Herecké obsazení vyvážené. Hraje se bez přestávky, ke konci hra graduje do zajímavého překvapení.
(zadáno: 25.5.2018)
Velice povedené. Za mě jedna z nejlepších komedií, které jsem v poslední době viděla. I když čistě komedie to není, hra je o zamyšlení se vůči okolnímu světu. Výkon, který předvedl Martin Písařík je obdivuhodný. Moc se mi líbili také Lukáš Rous, Lukáš Pečenka a Ludmila Molínová.
(zadáno: 27.4.2018)
Viděla jsem v roli Evy Dianu Šoltýsovou, což bylo pro mě zklamáním. Těšila jsem se na Marii Doležalovou. To poněkud ovlivňuje mé hodnocení, jinak bych dala určitě více %. Mnohem více mě zaujala Barbora Mošnová a Denny Ratajský. Ludmila Molínová jako tetička Pa byla skvělá. Moc ráda bych shlédla představení ještě jednou s Maruškou Doležalovou, tak snad se zadaří.
(zadáno: 27.4.2018)
Viděno v alternaci Kamila Trnková, Filip Cíl, Adam Vacula. Téma hry mě zaujalo, stejně tak vztahy v rodině. Simona Stašová jako hlavní postava, ač ji mám jako herečku velmi ráda skutečně dosti přehrává. Ostatní herci přesvědčiví, nejvíce se mi líbilo, jak ztvárnil svoji roli Filip Cíl. Celkový dojem z představení dobrý.
(zadáno: 25.4.2018)
Jednodušší konverzační komedie vhodná pro nenáročného diváka, který se rád v divadle zasměje. Hlavní představitelka mi byla dost nesympatická (doufám, že to bylo jen ztvárněním role). Vyzdvihuji herecké výkony Michaely Krausové a Vítka Herziny. Ten jako tradičně opět výborný, nepřehrává a dovede svoji roli výborně vystihnout. Líbili se mi i Jan Beneš a Jakub Dostál.
(zadáno: 15.4.2018)
Neumím si představit nikoho jiného, než Michaela Klucha, který by dovedl tak dokonale ztvárnit fenomenálního Mercuryho. Michael Kluch jako Freddie je naprosto věrohodný, kdo nezná jeho vystupování se skupinou Queenie, tak to honem napravte. Ostatní velmi dobří, zejména mě zaujali Jiří Korn, Tereza Nekudová, Roman Tomeš, Rudolf Hrušínský mladší. Přemysl Pálek velice charismatický.
Vzkaz pro Rejpalku pode mnou : pokud herec ztvárňuje postavu s dlouhými vlasy (v tomto případě kytarista Brian May) tak prostě paruku mít musí.
(zadáno: 10.4.2018)
Divadelní hra pro náročnějšího diváka se mosteckému souboru povedla. Michael Vykus v roli násilnického Stanleye je typově zcela přesný, nepřehlédnutelný, charismatický. Jakub Koudela jako nesmělý dobrák Mitch výborný. Moc se mi líbila i představitelka Stelly v podání Lilian Fisherové. Zita Benešová v roli Blanche rovněž dobrá. Ostatní herci již nemají ve hře tolik prostoru, ale i tak zaujmou. Hře nechybí dramatičnost, potřebný spád, skvělé zahrané vyhrocené okamžiky. Vše doplňuje působivě zvolená hudba, která dokresluje atmosféru.
(zadáno: 7.4.2018)
Tohle byl zážitek, více netřeba komentovat, již kultovní záležitost. Všichni tři herci podali úžasný výkon, vévodí Bára Hrzánová.
(zadáno: 29.3.2018)
Toto je prostě klasika. Hlášky ve hře, které již zlidověly. A Táborský jako alternace Svěráka byl výborný. Ať žijí trpaslíci.
(zadáno: 23.3.2018)
Herecký "koncert" Michala Dlouhého, kterému role prezidenta naprosto sedla. Temperamentní, nespoutaný fenomén, ovládající po celou dobu představení jeviště nenechá nikoho na pochybách, kdo je v této hře pánem situace. Obdivuhodný výkon.
(zadáno: 12.3.2018)
Převedení známého románu (který byl rovněž vícekrát zfilmován) na divadelní prkna se moc nezdařilo. Jsem v rozpacích z obsazení obou hlavních představitelů, jak vikomta Valmonta, tak markýzy de Merteuil. Typově i herecky nepovedené. Žádné charisma. Hlasitá hudba při vyostřených scénách trhala uši. Scéna ve druhé polovině hry s rytířem Danceym u markýzy de Merteuil velice trapná. (režisér Ondruch by se měl nad sebou zamyslet). Líbila se mi jedině představitelka paní de Tourvel v podání Zity Benešové (ta sehrála svůj part moc pěkně) a v menší roli paní Regina Razovová.
(zadáno: 27.2.2018)
Příjemná komedie, která vtipně zobrazuje život jedné čtyřicátnice toužící po dítěti. Výborní Lenka Vlasáková v hlavní roli, Dana Syslová v roli matky a Jan Dolanský jako homosexuální kamarád hlavní hrdinky. Ten byl okouzlující. Délka představení příjemná. Dobrá zájezdová komedie.
(zadáno: 12.2.2018)
Veliký divadelní zážitek. Vynikající herecké výkony jak Ondřeje Brouska v roli Mozarta (veliký plus, že naživo hraje na klavír), tak Jiřího Dvořáka v roli Salieriho. Konec první poloviny představení byl ohromující. Druhá půle představení také moc pěkná. Celým představením zní nádherná Mozartova hudba, která dotváří atmosféru. Pro mne vyjímečné představení.
(zadáno: 4.2.2018)
Hezký muzikál, líbivé melodie, dobrá scéna (zatmívačky při přestavbě scény mi až tak nevadily), kostýmy pěkné. Z naší alternace výborní Jan Kopečný, Josef Vojtek (měl největší aplaus), Bohouš Josef, Oldřich Kříž, Josef Vágner, Radka Fišarová. V roli Louisy mě zatím neznámá Marianna Polyáková se mi moc líbila. Pavlína Duriačová hezký silný hlas. Celkově velice podařené.
(zadáno: 16.12.2017)
Muzikál se mi líbil. Z naší alternace skvělý Jan Kříž v titulní roli - přesvědčivě dokázal vystihnout postavu boxera Rockyho, ať už způsobem mluvy, mimikou, gesty. Hlasově výborný, stejně jako Markéta Procházková jako nesmělá Adriana. Orion Lynch jako Apollo Creed se dokázal dobře poprat s češtinou, jeho přízvuk byl roztomilý. Ostatní herci na jevišti mají menší prostor, než ústřední trojice.
Pěkná scéna, zajímavě řešené dvě velkoplošné obrazovky, přenášející dění na jevišti on line. Oceňuji živý orchestr. Závěrečný boxerský zápas byl strhující. Opravdu pěkný zážitek.
(zadáno: 9.12.2017)
Komedii od Oscara Wilde zachranují svými výkony Aleš Petráš a Matouš Ruml v hlavních rolích mladých anglických gentlemanů. Ti dávají představení potřebnou energii, švih a vtip. Jinak bych známou komedii od tohoto autora viděla jinak. Chtělo by to více klasiky. Kostýmy, zejména na začátku hry dost přehnané. Rovněž scéna se moc nepovedla. Výsledný dojem ale slušný.
(zadáno: 2.12.2017)
Líbilo se mi herecké obsazení, z naší alternace Markéta Procházková v roli Bonnie herecky i pěvecky velmi dobrá, Martin Písařík jako Clyde a Tomáš Vaněk jako jeho bratr Buck také výborní. Bohouš Josef v roli kněze - dokonalý silný hlas. Trochu slabší scéna a choreografie. Jinak spokojenost.
(zadáno: 29.11.2017)
Bravo Matouš Ruml. Jeho Chaplin je herecky přesný - klobouk dolů. Ruml je tři hodiny Chaplinem, aniž by jen na chvilku vypadl ze své role. Perfektní výkon. Z ostatních herců - nemůžu jmenovat všechny, tak jen za mě výborný Aleš Petráš jako kameraman Rollie a herecky dobře ztvárněný komorník Henry v podání Petra Bucháčka.
(zadáno: 21.10.2017)
Velice povedená komedie. Moc se nám líbilo. Z hereckých představitelů bych vyzdvihla Kateřinu Hrachovcovou a Kateřinu Brožovou, ale ostatní hráli také velmi dobře.
(zadáno: 15.10.2017)
Celkem podařené, i když Mikulášovy prázdniny se mi líbily o něco více.