Profil uživatele

Romana35

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 14 % (64)
Helena Grégrová: 15 % (91)
Michal Novák: 15 % (49)
Lukáš Dubský: 16 % (55)
Jiří Koula: 17 % (47)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 22.6.2015)
Milá pohádka, potěší.
(zadáno: 22.6.2015)
(zadáno: 31.1.2016)
Klasická hra zahraná na prknech ND citlivě, vkusně, výborné herecké obsazení. Líbila se mi moje oblíbená herečka Taťjana Medvecká.
(zadáno: 25.2.2016)
(zadáno: 5.6.2016)
Jak Bolek Polívka, tak jeho dcera Anička se zhostili svých rolí se ctí. Humorné, citlivé, vkusné. Povedlo se.
(zadáno: 9.9.2016)
Výborně zahrané. Jana Paulová ve své roli skvělá, David Suchařípa zdatně sekunduje. Povedené představení.
(zadáno: 19.1.2017)
Bláznivá komedie, kdy se student převlékne za tetu, aby pomohl s námluvami svým dvěma kamarádům. Jiří Kraus v roli Charleyovy tety by mohl poněkud zmírnit svůj mnohdy afektovaný projev, méně znamená někdy více. Ostatní se zhostili svých rolí se ctí. Celkově vydařená komedie, pobavili jsme se.
(zadáno: 12.2.2017)
Hezká scéna, dobře využitý celý prostor velkého jeviště. Písničky od pánů Uhlíře a Svěráka jsou melodické, většina diváků je zná. Příběh dramaturgicky trochu pokulhává, ale vše vynahradí výkony herců. Z naší alternace se mi nejvíce líbil Roman Vojtek, David Gránský, Hanka Holišová. Pobavila Adéla Gondíková i Václav Kopta. Pěkné taneční výkony sboru. My byli spokojeni, jakož i většina diváků v sále. (Standing ovation).
(zadáno: 27.2.2018)
Příjemná komedie, která vtipně zobrazuje život jedné čtyřicátnice toužící po dítěti. Výborní Lenka Vlasáková v hlavní roli, Dana Syslová v roli matky a Jan Dolanský jako homosexuální kamarád hlavní hrdinky. Ten byl okouzlující. Délka představení příjemná. Dobrá zájezdová komedie.
(zadáno: 26.9.2018)
Příjemná komedie, oba hlavní představitelé jsou sehraní , vystačí si sami. První polovina představení se mi líbila o něco více. Adéla Gondíková příjemně překvapila, Jiří Langmajer stabilně dobrý.
(zadáno: 22.11.2018)
Zajímavá hra ze soudní síně, silně připomíná skutečný soudní proces. V závěru diváci rozhodují o vině či nevině obžalovaného, což pro ně zvyšuje atraktivitu představení.
(zadáno: 15.1.2019)
Silný příběh. Jan Potměšil výborný výkon. Na konci děkovačky, kdy všichni herci sedí na zemi, moc hezké. Jedinou výtku mám k produkci klavírního přednesu ke konci představení, to bylo k nepřečkání, hlasitá a vtíravá hudba.
(zadáno: 17.1.2019)
Divadelní představení na kultovní dílo ze stejnojmenného prvorepublikového filmu se mosteckým hercům povedlo. Skvělá živá kapela na jevišti dokresluje atmosféru. V roli šplhounka Krhounka exeluje Vítek Herzina, typově přesní v rolích profesorů jsou Marcel Rošetzký, Jakub Dostál, Jan Beneš. Z obsazení studentů pobaví Jiří Kraus jako propadlík Čuřil. Pěvecké výkony nejsou na stejné úrovni, ze všech vyniká Tadeáš Horehleď jako Benetka. Za zmínku stojí zamyslet se nad tím, zda všichni herci (tím myslím ženskou část) mohou hrát ještě studenty.
(zadáno: 19.3.2019)
Působivé. Minimalistická scéna podtrhuje děj. Z pětice výborně zahraných postav mě nejvíce zaujaly Réka Derzsi jako Lída Baarová a Klára Cibulková jako Adina Mandlová. U té jsem měla pocit, že koukám na skutečnou Adinu, jak se jí přiblížila stylem projevu i gesty.
(zadáno: 16.4.2019)
Líbivé Lehárovy melodie, pěkné kostýmy. Druhá polovina představení zajímavější.
(zadáno: 26.4.2019)
Oddychová komedie sloužící k pobavení diváků. První polovina představení se mi líbila více, ve druhé se již scénář dosti opakuje. Mnoho komických gagů, pěvecké výkony odpovídají činoherním hercům. Jiří Kraus tentokrát svůj part nepřehrával, což oceňuji. 10 % navíc za Vítka Herzinu.(+).
(zadáno: 7.6.2019)
Taková příjemná komedie. Myslím, že nejlépe se podařilo vystihnout své postavy především Svatoplukovi Skopalovi, který otce Lízy sehrál přesvědčivě hlavně v první polovině hry. Libuše Švormová noblesně komentuje chování svého syna. Dobrý byl Tomáš Töpfer jako plukovník Pickering. Šárka Vaculíková mě až tak nepřesvědčila, suveréně nejlepší je ve druhé třetině hry, kdy má již být za dámu a na povrch se u ní derou její původní živočišné projevy. Scéna na návštěvě u paní Higginsové nemá chybu. Naprotitomu triumfální vstup na ples se moc nekonal. Celkový dojem z této divadelní inscenace je dobrý.
(zadáno: 23.6.2019)
Výborná ústřední dvojice princezny a prince v podání Bereniky Kohoutové a Jana Ciny. Oba umějí dobře zpívat, oceňuji živý orchestr na jevišti (i když skryt před zraky diváků). Scéna zajímavě udělaná. Představení se drží předlohy filmu, i když některé moderní prvky (jako např. selfíčka s mobilem) se mi moc nelíbily.
(zadáno: 7.9.2019)
Drama o pomstě, charakteru a svědomí. Ústřední dvojice paní Havlová a pan Töpfer mají jako hlavní postavy logicky ve hře největší prostor, svých rolí se zhostili na výbornou. Z ostatních zaujal ještě Aleš Procházka jako starosta. Ostatní nemají ve hře tolik prostoru.
(zadáno: 18.9.2019)
Životopisné drama o známé osobnosti od režiséra Kheka sází na jistotu ve vhodně zvoleném představiteli hlavní role. Jako tomu bylo u Chaplina, kterého výborně ztvárnil Matouš Ruml, zde známého mima skvěle zahrál Radim Madeja. Využívá kromě mimických prvků i svého tanečního talentu. Samotné představení mě však nevtáhlo do děje tak, jako tomu bylo u Chaplina. Druhá polovina hry se mi zdála zajímavější, vyzdvihuji scénu u soudu. Živá kapela na jevišti v čele s J. Šafrem je vynikající, hudba dokresluje děj. Celkově je to určitě představení, které jen tak nevypadne z paměti.
(zadáno: 14.10.2019)
Dobře napsaná konverzační hra opírající se o dva zkušené herce Langmajera a Vilhemovou. Děj má spád, hra dlouhá tak akorát, rozhodně nenudí. Bavila jsem se.
(zadáno: 22.11.2019)
Originální téma zpracované vtipně, vkusně bez přehrávání. Velice dobrá nejenom komedie. Pěkné.
(zadáno: 11.12.2019)
Komedie podle předlohy známého filmu se mi celkem líbila, oceňuji nasazení herců, zejména Jany Paulové, která se do role zcela položila. Zaujali Ladislav Hampl, Jan Kříž (jeho poněkud pomaleji chápající trenér je dokonalý) a Marie Křížová. Některé scény ve hře byly pro mne již na hranici trapnosti a zbytečné sexistické narážky byly také navíc. S tímto souhlasím s dvěma komentáři pode mnou. Myslím, že opravdu dobrá komedie se nemusí takto divákovi podbízet.