Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Romana35

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 13 % (38)
Helena Grégrová: 14 % (60)
Lukáš Dubský: 14 % (32)
Michal Novák: 15 % (32)
Jiří Landa: 16 % (91)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

(zadáno: 8.4.2020)
Veselé, svěží, zábavné. Herecky vydařené. Takhle si představuji vtipnou a nepodbízivou komedii. Klasika, které sluší moderní aranžmá. A Tomáš Pavelka v hlavní roli naprosto skvělý.
(zadáno: 8.4.2020)
Viděla jsem zase po letech a opět jsem se dobře pobavila. Vévodí pánové Preiss a Trojan. Dámská hlavní dvojice (manželka a její kamarádka) poněkud ve stínu svých hereckých partnerů.
(zadáno: 5.4.2020)
Tak takhle si představuji ztvárnění klasického díla. Bravo. Tady se povedlo úplně všechno. Scéna, hudba, lidové nářečí a především herecké výkony. Nejvíce mě zaujala Pavla Gajdošíková v titulní roli a Norbert Lichý jako otec Maryši. Velice věrně vyobrazena psychologická stránka všech postav. Silný příběh, opravdové divadlo. ND v Praze se svojí Maryšou by se mohlo přiučit.
(zadáno: 5.4.2020)
Matouš Ruml v hlavní roli výborný (i když někdy více "přehrává "- smích za každou cenu musí být), celkově mě komedie moc neoslovila. Asi nepatřím mezi cílovou skupinu publika, pro kterou je určena.
(zadáno: 1.4.2020)
Sice jsem sledovala pouze z TV záznamu, ale myslím, že moje hodnocení by bylo stejné i pokud bych viděla představení naživo v divadle. "Humor" Patrika Hartla asi nebude to pravé pro mne. Evě Holubové děkuji za odvahu, s jakou se poprala s textem.
(zadáno: 1.4.2020)
Drama o síle svědomí a výčitkách ze spáchaného činu. Vynikající Marek Lambora jako hlavní postava hry. Klobouk dolů, přes jeho mládí, zhostil se své role se ctí. A ještě je pohybově nadaný. To platí i o Janě Kotrbaté. Zaujal Igor Bareš jako ztroskotaný bývalý soudce. Hezky zpracovaná hra.
(zadáno: 28.3.2020)
Skvěle ztvárněná rodinná sága z minulé poloviny 19 st., známá z televizního seriálu. Vinohradskému divadlu se povedlo přesvědčivě zobrazit osudy hlavních hrdinů. Myslím, že i pro toto, kdo toto dílo neznal, to bylo dostatečně srozumitelné. Děj krásně plynul a delší délka představení mi vůbec nevadila. Prokládáno dobovými písničkami bylo plusem navíc. Vynikají herecké výkony v čele s J. Šťastným (Born), T. Dastlíkem (Nedobyl), A. Talackovou (Valentýna) a dalšími. Všichni hráli výborně, tito jmenovaní mě zaujali nejvíce. Takovéto klasické hry jsou důstojné pro Vinohradské divadlo.
(zadáno: 28.3.2020)
Taková lehčí komedie, téma již poněkud zastaralé. Škoda zbytečného přehrávání, některé gagy na hranici trapnosti (rozšlapávání oříšků v první polovině představení, mluva číšníka - V. Jílek, a jiné). Procenta navíc za Viktora Preisse, Jaroslava Satoranského a Kateřinu Brožovou.
(zadáno: 26.3.2020)
Klasická hra od Shakespeara byla ve Vinohradském divadle zpracována jako bulvární fraška. Jak smutné. Toto bych ve "velkém kamenném" divadle nečekala. Petrucio je prezentován jako hrubý opilec - proč? Jeho úvodní vstup na scénu naprosto šílené. Kateřina v podání Andrey Elsnerové si vedla lépe, ovšem při její závěrečné řeči, kdy ji Petrucio "zkrotil" mi bylo jako ženě až nevolno. Scéna chudá, kostýmy přehnané, zbytečné sexuální vsuvky (aby se obecenstvo smálo?), zpívající anděl (vhodný tak pro ochotnické představení v Horní Dolní).
(zadáno: 26.3.2020)
Tak nebylo to špatné. Klasické drama, hezké dialogy, scéna dostačující. Sabina Rojková v roli Mimi se mi líbila, Marek Holý jako loupežník už méně. Připadal mi na tuto roli již věkově nevhodný, zejména v kontrastu s mládím Mimi. Výborní Hana Maciuchová a Jaroslav Satoranský. Ovšem létající ptáčci to byl kýč jak bič.
(zadáno: 8.3.2020)
Z naší alternace nejvíce zaujal Jiří Korn a Veronika Vyoralová v roli Středy. (typově přesní a výborní hlasově). Daniela Šinkorová dobrý výkon. Celkově muzikál průměrný, slabší libreto, první polovina představení mi přišla zajímavější, než druhá. Vadily mi některé scény, které byly již na hranici trapnosti ,např. výstupy strýčka Festera v podání Martina Sobotky (létání k Luně, pokusy o laciný humor mě opravdu neberou). Plusem je živý orchestr na scéně, tak jak je v Karlíně zvykem.
(zadáno: 3.3.2020)
Aktuální téma stalkingu se mosteckému divadlu podařilo ztvárnit přesvědčivě. Ústřední herecká dvojice Vít Herzina a Veronika Valešová se zhostili svým rolí se ctí. Z postavy Hannese (Timona) v podání Vítka Herziny jde až strach. Hraje se na aréně, komorní prostředí přispívá k navození atmosféry. Je využito otáčivého jeviště.
(zadáno: 25.2.2020)
Drama z prostředí psychiatrické léčebny pro sériové vrahy. Divadelní "koncert" pro tři herce. Málokdy mě divadelní hra zaujme natolik, jako se to stalo u tohoto představení. První polovina představení pozvolna diváky vtahuje do děje, slovní přestřelka mezi oba mužskými představiteli, stupňující se napětí, černý humor. Divák začíná tušit, že něco není v pořádku. Ve druhé půlce představení spěje hra k nečekanému a šokujícímu konci. Herecky vyniká zejména Miroslav Etzler, Petr Halberstadt překvapí v závěru hry. Pokud patříte mezi diváky, kteří vyhledávají náročnější hry, mohu jen doporučit.
(zadáno: 17.2.2020)
Dobře zahrané, čtveřice herců vyrovnané herecké výkony. Nemyslím si, že dvojice Hrzánová + Holub zastiňuje Cibulkovou s Velenem. Oba manželské páry měly ve hře dost prostoru. Záleží na vkusu diváka, někomu stačí "laciné vtípky", jiný ocení i náročnější styl hraní. První polovina hry typická řachanda pro méně náročné diváky, druhá polovina, která zahraje na vážnější téma je výrazně lepší. Za mě dobré.
(zadáno: 28.1.2020)
První polovinu představení jsem měla problém s hlavním hrdinou této hry v podání Marka Daniela. (nesnáším sebestředné, užvaněné a ještě podnapilé "macho" jedince), druhá polovina hry již byla z mého pohledu snesitelná. Hraje se bez přestávky.
(zadáno: 23.1.2020)
Silný emotivní zážitek. Opravdu povedená režie, kdy se povedlo divákovi přiblížit, jak se cítí pacient s touto nemocí. Pan Vlasák vynikající. Moc se mi líbila Veronika Gajerová v roli dcery.
(zadáno: 28.12.2019)
Poněkud rozvláčný až nezáživný děj zachraňují svými výkony herci v hlavních rolích Karolína Herzinová, Jan Beneš a Tadeáš Horehleď. Poslední zmiňovaný vyniká svým zpěvem a tancem. Ve své roli mě zaujal Marcel Rošetzký. Představení se dosti táhne, písničky nejsou zrovna chytlavé, obsahově celkem nuda. Tento muzikál asi nebude mým "šálkem čaje."
(zadáno: 21.12.2019)
Jedna z mých nejoblíbenějších her tohoto divadla.
(zadáno: 17.12.2019)
Nevím, jestli mi jen nesedla tato hra od Shakespeara (tento divadelní kus jsem neznala, tak nemohu posoudit), ale prostě jsem se nebavila. Popravdě jsem se i dosti nudila, neúměrně dlouhé a připadalo mi, že herci se dost pitvoří. Procenta za ústřední hereckou dvojici Vaculíková - Adamczyk.
(zadáno: 14.12.2019)
Hra, která se vymyká z běžného pojetí komedií. Absurdní humor, vybroušené dialogy, dobře vypointované emoční situace. Závěrem hra postupně graduje do svého nevyhnutelného konce. Herci výborní, zejména ústřední manželská dvojice Jitka Ježková a Jaromír Nosek.
(zadáno: 11.12.2019)
Komedie podle předlohy známého filmu se mi celkem líbila, oceňuji nasazení herců, zejména Jany Paulové, která se do role zcela položila. Zaujali Ladislav Hampl, Jan Kříž (jeho poněkud pomaleji chápající trenér je dokonalý) a Marie Křížová. Některé scény ve hře byly pro mne již na hranici trapnosti a zbytečné sexistické narážky byly také navíc. S tímto souhlasím s dvěma komentáři pode mnou. Myslím, že opravdu dobrá komedie se nemusí takto divákovi podbízet.
(zadáno: 24.11.2019)
Můj třetí muzikál viděný v "Goje" a opět spokojenost. Po Fantomovi a Plesu upírů přichází muzikál Čarodějka. Bohatá výprava, pěkné kostýmy. Celkový dojem umocňují skvělé pěvecké výkony. Z naší alternace vynikající Elis Ochmanová, výborní Nikola Ďuricová a Tomáš Vaněk. Líbila se mi také Světlana Nálepková. Opět jsem si potvrdila, že M. Votka zrovna nemusím.
(zadáno: 22.11.2019)
Originální téma zpracované vtipně, vkusně bez přehrávání. Velice dobrá nejenom komedie. Pěkné.
(zadáno: 9.11.2019)
Hra se mi líbila, vulgarity byly očekávány, ve hře se snesly, vystihovaly podstatu hrajících osob. Pro citlivé povahy, kterým takovéto vyjadřování vadí ovšem nedoporučuji. Nejvíce zaujali Čermák, Trojan, Krobot. Iritovala mě postava Melíškové.
(zadáno: 7.11.2019)
Hezká hra, pobaví. Přímý kontakt Šárky Vaculíková s diváky se mi moc líbil, nenásilné a milé. Sama herečka velice příjemná.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>