Profil uživatele

Romana35

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 13 % (41)
Helena Grégrová: 15 % (67)
Lukáš Dubský: 15 % (37)
Michal Novák: 15 % (34)
Jiří Landa: 17 % (97)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 7.9.2020)
Povedeně zpracované balady z Kytice. Nejvíce mě zaujaly "Vodník", "Svatební košile", "Holoubek" a "Zlatý kolovrat". Scéna, hudba, kostýmy, režijní nápady - skvělé.
(zadáno: 24.9.2020)
Známé české drama Maryša ztvárněno klasickým způsobem, za což jsem moc ráda. Nemám ráda modernizaci známých děl za každou cenu. Hra je v rozumné délce, možná kráceno až příliš, ale vše podstatné se podařilo vystihnout. Herecky vynikají T. Töpfer jako Lízal (trochu až příliš dobrácký), A. Fixová v titulní roli Maryši a K. Fixová jako neúnavná dohazovačka.
(zadáno: 18.10.2021)
Komedie založená na nedorozumění mezi jednotlivými aktéry příběhu. Lechtivé téma zpracováno vtipně a decentně. Pětice herců na scéně se výborně doplňuje, délka představení tak akorát, děj není zbytečně natahovaný. První polovina hry mi připadala zajímavější.
(zadáno: 23.1.2014)
Tato komedie od Shakespeara se mi zdá slabší dějově.
(zadáno: 26.9.2014)
Povedené představení s mnoha staropražskými písničkami. Bavila jsem se.
(zadáno: 2.10.2014)
(zadáno: 30.9.2015)
Líbila se mi ústřední dvojice Karolína Herzinová jako Eržika a William Valerián jako Nikola. Dost mám výhrady k obsazení Lilian Sarah Fisherové, ta mi v roli Morany neseděla.
(zadáno: 9.10.2015)
Jednoduchá konverzační komedie, která má především pobavit diváka, vyšší cíle nemá.
(zadáno: 12.9.2017)
Jednodušší děj zachraňují svými výkony oba představitelé. Simona Stašová zahraje vše. Věřila jsem jí všechny tři alternace.
(zadáno: 15.10.2017)
Celkem podařené, i když Mikulášovy prázdniny se mi líbily o něco více.
(zadáno: 2.12.2017)
Líbilo se mi herecké obsazení, z naší alternace Markéta Procházková v roli Bonnie herecky i pěvecky velmi dobrá, Martin Písařík jako Clyde a Tomáš Vaněk jako jeho bratr Buck také výborní. Bohouš Josef v roli kněze - dokonalý silný hlas. Trochu slabší scéna a choreografie. Jinak spokojenost.
(zadáno: 9.12.2017)
Komedii od Oscara Wilde zachranují svými výkony Aleš Petráš a Matouš Ruml v hlavních rolích mladých anglických gentlemanů. Ti dávají představení potřebnou energii, švih a vtip. Jinak bych známou komedii od tohoto autora viděla jinak. Chtělo by to více klasiky. Kostýmy, zejména na začátku hry dost přehnané. Rovněž scéna se moc nepovedla. Výsledný dojem ale slušný.
(zadáno: 27.4.2018)
Viděno v alternaci Kamila Trnková, Filip Cíl, Adam Vacula. Téma hry mě zaujalo, stejně tak vztahy v rodině. Simona Stašová jako hlavní postava, ač ji mám jako herečku velmi ráda skutečně dosti přehrává. Ostatní herci přesvědčiví, nejvíce se mi líbilo, jak ztvárnil svoji roli Filip Cíl. Celkový dojem z představení dobrý.
(zadáno: 7.6.2018)
Téma hry - rozdíl mezi mužským a ženským světem. Představení díky svým vulgarismům (které ovšem nejsou samoúčelné, zapadají do hry), není pro každého. Herecké obsazení vyvážené. Hraje se bez přestávky, ke konci hra graduje do zajímavého překvapení.
(zadáno: 16.11.2018)
Kvalitně zpracované představení dle známého románu, který byl i zfilmován. Režiséru Kopeckému se podařilo přesvědčivě převést tento příběh do divadelní podoby. Chválím herecké výkony Ondřeje Dvořáka, Michaely Krausové, Matyáše Procházky a Markéty Hausnerové. Více takových her na Mostecké jeviště.
(zadáno: 29.11.2018)
Představení hráno v komorním prostředí areny, kdy diváci sedí v půlkruhu a herci hrají uvnitř. Využito otáčivé jeviště. Působivá scéna. Podařené zpracování poetického příběhu Hrabala, konec smutný.
(zadáno: 10.12.2018)
Chvílemi jsem se bavila více, chvílemi méně. Líbila se mi ústřední dvojice Václav Vydra - Jan Šťastný. Pobavil František Skopal v roli ztřeštěného lupiče. Dobrý průměr.
(zadáno: 5.5.2019)
Vtipné představení, pěvecké výstupy vzhledem k činoherním hercům na velmi dobré úrovni. Nejvíce mě zaujala Jitka Smutná a Michael Vykus.
(zadáno: 8.3.2020)
Z naší alternace nejvíce zaujal Jiří Korn a Veronika Vyoralová v roli Středy. (typově přesní a výborní hlasově). Daniela Šinkorová dobrý výkon. Celkově muzikál průměrný, slabší libreto, první polovina představení mi přišla zajímavější, než druhá. Vadily mi některé scény, které byly již na hranici trapnosti ,např. výstupy strýčka Festera v podání Martina Sobotky (létání k Luně, pokusy o laciný humor mě opravdu neberou). Plusem je živý orchestr na scéně, tak jak je v Karlíně zvykem.
(zadáno: 28.3.2020)
Taková lehčí komedie, téma již poněkud zastaralé. Škoda zbytečného přehrávání, některé gagy na hranici trapnosti (rozšlapávání oříšků v první polovině představení, mluva číšníka - V. Jílek, a jiné). Procenta navíc za Viktora Preisse, Jaroslava Satoranského a Kateřinu Brožovou.