Profil uživatele

Romana35

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 14 % (64)
Helena Grégrová: 15 % (91)
Michal Novák: 15 % (49)
Lukáš Dubský: 16 % (55)
Jiří Koula: 17 % (47)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 8.4.2020)
Hra zasazení do současnosti. Hledání smyslu života. Dobře herecky zahrané. Za mne spokojenost.
(zadáno: 14.4.2020)
Tato salonní hra mě bavila. Herci skvěle sehraní, nejvíce zaujal Radek Holub. Zajímavě řešená scéna s mizejícími dveřmi. Hra má přiměřenou délku, takže se komické výstupy nestačí omrzet. Dobrá odpočinková komedie.
(zadáno: 25.4.2020)
Mé první setkání s Shakespearovým Learem. Klasický kus pojatý moderním způsobem (kostýmy, scéna) - nápadité, hudba potrhující atmosféru. Zajímavý počin, trochu náročnější na pozornost vzhledem k délce. Nejvíce zaujali R. Madeja v roli šaška, L. Matoušková a H. M. Maroušková (nezdárné dcery). Naproti tomu P. Bucháček v titulní roli mě až tak nepřesvědčil.
(zadáno: 30.4.2020)
Představení má svá silná i slabá místa. K slabším místům patří především jistá neúměrně dlouhá popisnost, děj se hlavně zpočátku posunuje pomalým tempem, bez nějakého vzruchu či napětí. V okamžiku, kdy dochází ke konfrontaci mezi otcem rodu (Tomáš Töpfer) a jeho synem (Ondřej Brousek), však začíná mít představení ten správný spád. Musím vyzdvihnout herectví Ondřeje Brouska, především kvůli němu stojí představení za zhlédnutí. Ve druhé půlce hry (po přestávce) dostává více prostoru D. Havlová. Její monolog ovšem patří opět k slabším místům této inscenace.
(zadáno: 8.5.2020)
Hlavním tématem je izolace a samota mladých lidí. Hra mě však nedokázala tak vtáhnout do děje, přestože po herecké stránce nemám žádné výhrady . Možná představení ublížila kratší délka, nestačila tolik vykreslit jednotlivé charaktery postav.
(zadáno: 11.5.2020)
Pozvolný začátek představení, hra začíná být zajímavá až s příchodem Jiřího Dvořáka na scénu. Ten ovládl jeviště pro sebe. Vynikající výkon. Z ostatních mě ještě zaujali Otakar Brousek a Daniel Bambas.
(zadáno: 14.5.2020)
Komorní hra o vyrovnávání se s minulostí, o pokaženém dětství, o jeho dopadech na dospělý život hlavních protagonistek. Konec mi přišel trochu nejasný, čekala jsem větší katarzi. Nejvíce mě zaujala herečka Andrea Elsnerová.
(zadáno: 7.9.2020)
Povedeně zpracované balady z Kytice. Nejvíce mě zaujaly "Vodník", "Svatební košile", "Holoubek" a "Zlatý kolovrat". Scéna, hudba, kostýmy, režijní nápady - skvělé.
(zadáno: 24.9.2020)
Známé české drama Maryša ztvárněno klasickým způsobem, za což jsem moc ráda. Nemám ráda modernizaci známých děl za každou cenu. Hra je v rozumné délce, možná kráceno až příliš, ale vše podstatné se podařilo vystihnout. Herecky vynikají T. Töpfer jako Lízal (trochu až příliš dobrácký), A. Fixová v titulní roli Maryši a K. Fixová jako neúnavná dohazovačka.
(zadáno: 18.10.2021)
Komedie založená na nedorozumění mezi jednotlivými aktéry příběhu. Lechtivé téma zpracováno vtipně a decentně. Pětice herců na scéně se výborně doplňuje, délka představení tak akorát, děj není zbytečně natahovaný. První polovina hry mi připadala zajímavější.
(zadáno: 9.11.2021)
Tohle je kontroverzní hra se vším všudy. Dělí diváky na ty, kteří představení zatracují a na ty, kterým se líbí. Pokud se oprostíte od poněkud svérázného hraní a mluvy Simona Stašové, hru si užijete. Michal Dlouhý mi přišel ve své roli přirozenější, on tak hraje všude, tak jsem si na to již asi zvykla. Divadelní hra má ukázat vztahy v typické italské domácnosti. Že je hra pojatá takto, je sporné, nicméně své diváky si najde. Na našem představení byl ke konci standing ovation, takže asi nebudu sama, komu se hra líbila.
(zadáno: 19.11.2021)
Zajímavě zpracováno. Podáno jako vyprávění již zestárlého Dartagnana na sklonku života. Zmíněno i jeho dětství, než se stal mušketýrem. Zobrazen příběh Milady de Winter, než se dala do služeb kardinála. V představení vhodně využity mnohé rekvizity (koně mušketýrů, za zmínku stojí zejména Dartagnanův kůň, se kterým přijíždí do Paříže). Poměrně dlouhé představení, zobrazen první díl mušketýrské trilogie.
(zadáno: 22.11.2021)
Crazy komedie o postavená na tom, kdy si o "zázračné" noci muž se se ženou navzájem prohodí těla. V muži je žena a naopak. Hercům se dobře podařilo vybalancovat tento situační humor a scénky s ním spojené.
(zadáno: 9.12.2021)
Situační komedie podle známého filmu s Belmondem. Martin Hofmann se mu stylem hraní dosti přiblížil. Působil v roli podvádějícího manžela věrohodně. Scény hrané pouze v trojici :Hofmann, Badinková a Hanušová se mi líbily nejvíce. Závěr hry vtipný.
(zadáno: 29.12.2021)
Příjemná komedie zpracovaná téměř jako známý film z roku 1969 , dobré herecké obsazení, funkční scéna (využito otáčivé jeviště). Komedii vhodně doplňují soudobé písně v podání dvojice Karolína Herzinová - Tadeáš Horehledˇ. Zejména druhý jmenovaný je pěvecky na výši. K obsazení dam mám určité výhrady. Myslím, že by se při obsazování rolí mělo přihlížet k věku jednotlivých hereček. (Nikdo nemládneme, že...).
(zadáno: 15.2.2022)
Přestože do věku našich hrdinů mám naštěstí ještě daleko, představení mě zaujalo. Líbilo se mi, jak staří veteráni z války ještě nerezignovali na svůj život a o něco v něm usilují. Vyrovnané herecké výkony, nemohu vyzdvihnout jen jednoho herce, všichni tři byli výborní.
(zadáno: 15.3.2022)
Dobře zahraná komedie s tématem k zamyšlení. Pětice herců skvěle sehraná. Linda Rybová svým herectvím příjemně překvapila. Hraje se bez přestávky.
(zadáno: 18.3.2022)
Závěrečná scéna mezi Oněginem a Taťanou byla pro mě velice emotivní. Oba představitelé jak Dastlík, tak Vilišová dobře zvoleni. Dobře upravené verše, přitažlivě přiblížená klasika většinovému diváku. Škoda, že jsem viděla jen ze záznamu, myslím, že naživo by byl zážitek ještě větší. Ale díky za to. (Dramox).
(zadáno: 23.3.2022)
Působivé představení, líbila se mi scéna, kostýmy a obsazení hlavní herecké dvojice, manželů Helmerových. Tereza Dočkalová v roli Nory, naprosto přesně vystihla přerod z naivní a poddajné ženušky v samostatnou a nezávislou osobnost. Jan Teplý jako dominantní a kariéristický manžel, rovněž výborný.
Co se mi nelíbilo, byla hudební vložka, zpěv ukrajinské služky v podání Hany Seidlové byl k nepřečkání. Závěr hry bych si představovala poněkud jiný, zpívaný duet obou manželů mě neuchvátil. Celkově ale velice povedené.
(zadáno: 25.4.2022)
Prostě Cimrmani. V roli inspektora Trachty v naší alternaci Miloň Čepelka (klobouk dolů před jeho výkonem v jeho věku) a v roli mladého praktikanta Hlaváčka jeho syn Josef Čepelka).
(zadáno: 2.5.2022)
Moderní hra ze současnosti v hlavní roli s Kateřinou Brožovou, která ztvárňuje úspěšnou ambiciózní ženu na ústupu ze své kariéry. Scéna mi přišla poněkud chudá a strohá. Z hereckých výkonů jednoznačně vyniká Šárka Vaculíková v roli z jedné z dcer hlavní hrdinky. Byla jsem zvědava na Markétu Děrgelovou ( v roli nepřejícné kolegyně), ta však v naší alternaci nehrála. Konec docela překvapivý.
(zadáno: 7.5.2022)
Obě herečky sehrané, vyrovnané herecké výkony. Silný příběh vyprávěný podle skutečné postavy, dívky Emy Černé, která si prošla ústavní výchovou za doby socialismu. Tehdejší doba byla ve hře dobře vylíčena. Obrázek o smutném osudu hlavní hrdinky (o roli se střídají obě herečky... zajímavý počin) si díky kvalitnímu představení může každý udělat sám.
(zadáno: 9.6.2022)
Parodie z Divokého západu proslavená známým filmem s K. Fialou, M. Kopeckým, O. Schoberovou a Květou Fialovou v hlavních rolích. Převedení příběhu na divadelní prkna se dosti povedlo, přece jen divadlo neposkytuje takové možnosti jako film. Dobrá výprava, bohaté kostýmy, pěkná choreografie. Oceňuji interakci herců s diváky. Herci částečně vstupují i do hlediště.
Pěvecky vyniká Monika Sommerová v roli barové zpěvačky Tornádo Lou. Píseň " Whisky, to je moje gusto" v jejím podání se mi v představení líbila nejvíce.
(zadáno: 13.10.2022)
Herecky poctivě odvedená práce. U Mozarta mám trochu problém v obsazení, Daniel Bambas mi typově do této role moc nesedl. Petr Mikeska jako Salieri mi připadal uvěřitelnější. Oceňuji ale u obou herců zápal a energii, kterou dali do tohoto představení. Role tří "větříčků" poněkud iritující, stejně tak použití umělých figurín. (Nafukovací panna byl totální úlet). Celkově hodnotím tuto inscenaci kladně, postrádá ovšem lehkost a jistou hravost. (Pokud srovnávám se stejnojmennou hrou inscenovanou svého času v Divadle na Vinohradech).