Profil uživatele

Romana35

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 14 % (63)
Helena Grégrová: 15 % (89)
Michal Novák: 15 % (48)
Lukáš Dubský: 16 % (53)
Jiří Landa: 17 % (121)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 26.9.2014)
Povedené představení s mnoha staropražskými písničkami. Bavila jsem se.
(zadáno: 2.10.2014)
(zadáno: 30.9.2015)
Líbila se mi ústřední dvojice Karolína Herzinová jako Eržika a William Valerián jako Nikola. Dost mám výhrady k obsazení Lilian Sarah Fisherové, ta mi v roli Morany neseděla.
(zadáno: 9.10.2015)
Jednoduchá konverzační komedie, která má především pobavit diváka, vyšší cíle nemá.
(zadáno: 12.9.2017)
Jednodušší děj zachraňují svými výkony oba představitelé. Simona Stašová zahraje vše. Věřila jsem jí všechny tři alternace.
(zadáno: 15.10.2017)
Celkem podařené, i když Mikulášovy prázdniny se mi líbily o něco více.
(zadáno: 2.12.2017)
Líbilo se mi herecké obsazení, z naší alternace Markéta Procházková v roli Bonnie herecky i pěvecky velmi dobrá, Martin Písařík jako Clyde a Tomáš Vaněk jako jeho bratr Buck také výborní. Bohouš Josef v roli kněze - dokonalý silný hlas. Trochu slabší scéna a choreografie. Jinak spokojenost.
(zadáno: 9.12.2017)
Komedii od Oscara Wilde zachranují svými výkony Aleš Petráš a Matouš Ruml v hlavních rolích mladých anglických gentlemanů. Ti dávají představení potřebnou energii, švih a vtip. Jinak bych známou komedii od tohoto autora viděla jinak. Chtělo by to více klasiky. Kostýmy, zejména na začátku hry dost přehnané. Rovněž scéna se moc nepovedla. Výsledný dojem ale slušný.
(zadáno: 27.4.2018)
Viděno v alternaci Kamila Trnková, Filip Cíl, Adam Vacula. Téma hry mě zaujalo, stejně tak vztahy v rodině. Simona Stašová jako hlavní postava, ač ji mám jako herečku velmi ráda skutečně dosti přehrává. Ostatní herci přesvědčiví, nejvíce se mi líbilo, jak ztvárnil svoji roli Filip Cíl. Celkový dojem z představení dobrý.
(zadáno: 7.6.2018)
Téma hry - rozdíl mezi mužským a ženským světem. Představení díky svým vulgarismům (které ovšem nejsou samoúčelné, zapadají do hry), není pro každého. Herecké obsazení vyvážené. Hraje se bez přestávky, ke konci hra graduje do zajímavého překvapení.
(zadáno: 16.11.2018)
Kvalitně zpracované představení dle známého románu, který byl i zfilmován. Režiséru Kopeckému se podařilo přesvědčivě převést tento příběh do divadelní podoby. Chválím herecké výkony Ondřeje Dvořáka, Michaely Krausové, Matyáše Procházky a Markéty Hausnerové. Více takových her na Mostecké jeviště.
(zadáno: 29.11.2018)
Představení hráno v komorním prostředí areny, kdy diváci sedí v půlkruhu a herci hrají uvnitř. Využito otáčivé jeviště. Působivá scéna. Podařené zpracování poetického příběhu Hrabala, konec smutný.
(zadáno: 10.12.2018)
Chvílemi jsem se bavila více, chvílemi méně. Líbila se mi ústřední dvojice Václav Vydra - Jan Šťastný. Pobavil František Skopal v roli ztřeštěného lupiče. Dobrý průměr.
(zadáno: 5.5.2019)
Vtipné představení, pěvecké výstupy vzhledem k činoherním hercům na velmi dobré úrovni. Nejvíce mě zaujala Jitka Smutná a Michael Vykus.
(zadáno: 8.3.2020)
Z naší alternace nejvíce zaujal Jiří Korn a Veronika Vyoralová v roli Středy. (typově přesní a výborní hlasově). Daniela Šinkorová dobrý výkon. Celkově muzikál průměrný, slabší libreto, první polovina představení mi přišla zajímavější, než druhá. Vadily mi některé scény, které byly již na hranici trapnosti ,např. výstupy strýčka Festera v podání Martina Sobotky (létání k Luně, pokusy o laciný humor mě opravdu neberou). Plusem je živý orchestr na scéně, tak jak je v Karlíně zvykem.
(zadáno: 28.3.2020)
Taková lehčí komedie, téma již poněkud zastaralé. Škoda zbytečného přehrávání, některé gagy na hranici trapnosti (rozšlapávání oříšků v první polovině představení, mluva číšníka - V. Jílek, a jiné). Procenta navíc za Viktora Preisse, Jaroslava Satoranského a Kateřinu Brožovou.
(zadáno: 5.4.2020)
Matouš Ruml v hlavní roli výborný (i když někdy více "přehrává "- smích za každou cenu musí být), celkově mě komedie moc neoslovila. Asi nepatřím mezi cílovou skupinu publika, pro kterou je určena.
(zadáno: 18.4.2020)
Když odhlédnu o toho, že by se tři stárnoucí muži (jeden na prahu padesátky, dva ještě o generaci starší) zamilovali do šestnáctileté bláznivé dívky, což mi připadá dosti nepravděpodobné, tak šlo o celkem příjemnou hru. Obsazení A. Linhartové do role Aničky však bylo krokem vedle.
(zadáno: 4.3.2022)
Jednodušší komedie pro většinového diváka, který se chce především pobavit a o ničem hlubším nepřemýšlet. Z hereckých výkonů mě iritovala postava, kterou představovala Michaela Krausová. Myslím, že to bylo chybným režijním vedením, takové pitvoření snad není kvůli smíchu diváků nutné?
Jiří Kraus v komedii ve svém živlu, je to jeho parketa. Jakub Dostál přirozeně ztvárnil svoji postavu, rovněž Lukáš Kofroň, který se objevil až v druhé polovině představení. Celkově nijak výrazně zapamatovatelná hra, jednou stačí.
(zadáno: 7.4.2022)
Konverzační hra pro dva herce, kteří svým zkušeným herectvím zachraňují poněkud slabý text. Milan Kňažko, kterého jsem viděla na divadle poprvé, mě oslovil svou rolí více. Oba protagonisté hráli přes svůj věk s chutí a nadšením.
(zadáno: 25.4.2022)
Nevtáhlo mě to tolik do děje jako další Ibsenovy hry. Velice podobná svým zaměřením další hře od Ibsena "Nora", která mě bavila více. Hlavní hrdinka Heda si nezískala moje sympatie. Hra je modernizována do současnosti.
(zadáno: 15.5.2022)
Pochvala pro ústřední trojici sester Prozovových, vyrovnané herecké výkony. Zaujala rovněž hostující Kristýna Leichtová v roli vypočítavé a bezohledné Nataši. Mužské postavy mě tolik neoslovily. Štěpán Kozub jako Tuzenbach zamilovaný do Iriny, hraje postavu moc do komična. Závěrečná scéna loučení mezi Mášou a Veršininem pro mě neměla takový citový náboj, jako jsem viděla u stejné hry v jiném divadle. Celkově dobře zahraná klasika, která potěší konzervativního diváka.
(zadáno: 20.1.2014)
Dva příběhy, popravdě trochu nuda.
(zadáno: 23.1.2014)
Tři samostatné příběhy hrané stejnými herci. Nic vyjímečného.