Profil uživatele

Romana35

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 14 % (64)
Helena Grégrová: 15 % (91)
Michal Novák: 15 % (49)
Lukáš Dubský: 16 % (55)
Jiří Koula: 17 % (47)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>
(zadáno: 2.5.2022)
Působivě zpracováno známé dílo od George Orwella v zajímavé režii Jana Mikuláška. Dílo je velmi aktuální i dnes. Přesvědčivé herecké výkony zejména v hlavních rolích : Kateřina Krejčí, Sylva Krupanská, Jan Vlas. Zajímavý nápad obsadit do role muže O'Briana Kateřinu Krejčí. Dobře zvolená hudba, která jen podtrhuje pocity diváka. Jen anketa promítaná na plátno byla neúměrně dlouhá. To je jediná výtka. Jinak dokonale depresivní. Bravo.
(zadáno: 29.1.2019)
Silný příběh, zahraný všemi protagonisty velice citlivě. Opravdu krásný divadelní zážitek.
(zadáno: 26.4.2019)
Oddychová komedie sloužící k pobavení diváků. První polovina představení se mi líbila více, ve druhé se již scénář dosti opakuje. Mnoho komických gagů, pěvecké výkony odpovídají činoherním hercům. Jiří Kraus tentokrát svůj part nepřehrával, což oceňuji. 10 % navíc za Vítka Herzinu.(+).
(zadáno: 21.10.2017)
Velice povedená komedie. Moc se nám líbilo. Z hereckých představitelů bych vyzdvihla Kateřinu Hrachovcovou a Kateřinu Brožovou, ale ostatní hráli také velmi dobře.
(zadáno: 19.4.2022)
Dobře typově zvolení představitelé dvou tak odlišných lidí, které osud svedl dohromady. On : kapitán lodi Charles Allnut, samorost, na první pohled nerudný morous, v jádru hodný chlap v podání Hynka Čermáka. Takové postavy Čermákovi přesně sedí. Ona : misijní sestra Rose Sayerová, ztvárněná Lindou Rybovou. Té se dobře podařilo zahrát postupnou proměnu upjaté jeptišky v sebevědomou a přitažlivou ženu. Herecká souhra mezi oběma herci + podařená scéna jsou kladem této výborné inscenace.
(zadáno: 2.5.2022)
Moderní hra ze současnosti v hlavní roli s Kateřinou Brožovou, která ztvárňuje úspěšnou ambiciózní ženu na ústupu ze své kariéry. Scéna mi přišla poněkud chudá a strohá. Z hereckých výkonů jednoznačně vyniká Šárka Vaculíková v roli z jedné z dcer hlavní hrdinky. Byla jsem zvědava na Markétu Děrgelovou ( v roli nepřejícné kolegyně), ta však v naší alternaci nehrála. Konec docela překvapivý.
(zadáno: 12.2.2018)
Veliký divadelní zážitek. Vynikající herecké výkony jak Ondřeje Brouska v roli Mozarta (veliký plus, že naživo hraje na klavír), tak Jiřího Dvořáka v roli Salieriho. Konec první poloviny představení byl ohromující. Druhá půle představení také moc pěkná. Celým představením zní nádherná Mozartova hudba, která dotváří atmosféru. Pro mne vyjímečné představení.
(zadáno: 13.10.2022)
Herecky poctivě odvedená práce. U Mozarta mám trochu problém v obsazení, Daniel Bambas mi typově do této role moc nesedl. Petr Mikeska jako Salieri mi připadal uvěřitelnější. Oceňuji ale u obou herců zápal a energii, kterou dali do tohoto představení. Role tří "větříčků" poněkud iritující, stejně tak použití umělých figurín. (Nafukovací panna byl totální úlet). Celkově hodnotím tuto inscenaci kladně, postrádá ovšem lehkost a jistou hravost. (Pokud srovnávám se stejnojmennou hrou inscenovanou svého času v Divadle na Vinohradech).
(zadáno: 7.5.2022)
Obě herečky sehrané, vyrovnané herecké výkony. Silný příběh vyprávěný podle skutečné postavy, dívky Emy Černé, která si prošla ústavní výchovou za doby socialismu. Tehdejší doba byla ve hře dobře vylíčena. Obrázek o smutném osudu hlavní hrdinky (o roli se střídají obě herečky... zajímavý počin) si díky kvalitnímu představení může každý udělat sám.
(zadáno: 8.5.2020)
Strhující drama o lidské nesnášenlivosti všeho odlišného. Veliký přesah této hry do současnosti. Vyrovnané herecké výkony, vyzdvihuji zejména Ondřeje Brouska a Václava Vydru. (ten prokázal, že umí zahrát nejen komické role). Divím se, že hra byla uváděna pouze půl roku. Za mě veliký divadelní zážitek.
(zadáno: 9.9.2016)
Výborně zahrané. Jana Paulová ve své roli skvělá, David Suchařípa zdatně sekunduje. Povedené představení.
(zadáno: 26.9.2018)
Příjemná komedie, oba hlavní představitelé jsou sehraní , vystačí si sami. První polovina představení se mi líbila o něco více. Adéla Gondíková příjemně překvapila, Jiří Langmajer stabilně dobrý.
(zadáno: 14.10.2021)
Dávám nejvyšší hodnocení z mnoha důvodů. Jednak mě představení zaujalo dějově, protože upíří tematika se na divadle jen tak neobjevuje. Aktuální problém současnosti - šikana mezi mladými ve škole,
na pozadí neutěšeného prostředí sídliště zachyceno věrohodně. Až z toho na mě padala deprese. Obsazení hlavní dvojice nemohlo být lepší. Denisa Barešová postavu upírky "Eli" vystihla dokonale, trhavé pohyby, třes, vykulené oči, ...A chválím práci masérky, odvedla dobrou práci. Druhý z dvojice Oskar Hes velice uvěřitelný ve své zranitelnosti. Působivá scéna a hudba dokreslují ponurou atmosféru.
(zadáno: 12.2.2017)
Hezká scéna, dobře využitý celý prostor velkého jeviště. Písničky od pánů Uhlíře a Svěráka jsou melodické, většina diváků je zná. Příběh dramaturgicky trochu pokulhává, ale vše vynahradí výkony herců. Z naší alternace se mi nejvíce líbil Roman Vojtek, David Gránský, Hanka Holišová. Pobavila Adéla Gondíková i Václav Kopta. Pěkné taneční výkony sboru. My byli spokojeni, jakož i většina diváků v sále. (Standing ovation).
(zadáno: 23.5.2021)
Konverzační hra o životě anglické královny Alžběty II se zaměřením na její audience s  premiéry za její vlády. K pochopení situace je nutné mít alespoň základní povědomí o politické situaci, protože jednotlivé výstupy s premiéry nejsou zobrazovány chronologicky v čase. Kdo viděl známý seriál Koruna, bude mít výhodu. Herecké výkony výborné, zmiňuji především Táňu Medveckou v roli Margaret Tchatcherové a Igora Bareše jako premiéra Harolda Wilsona. O skvělém herectví Ivy Janžurové v titulní roli nelze pochybovat. Pro mě velice přínosné a nezapomenutelné představení.
(zadáno: 30.9.2015)
Líbila se mi ústřední dvojice Karolína Herzinová jako Eržika a William Valerián jako Nikola. Dost mám výhrady k obsazení Lilian Sarah Fisherové, ta mi v roli Morany neseděla.
(zadáno: 14.10.2022)
Skvělá ústřední dvojice Vanda Hybnerová - David Novotný, oba herci mají nesporný komediální talent, souhra mezi nimi je dokonalá. Zaujali Lenka Zbranková a Jiří Vojta, kteří ztvárňují vícero postav v jednotlivých epizodách, někdy namaskováni k nepoznání. Komedie má švih a spád a ani na chvíli nenudí.
(zadáno: 19.4.2014)
Výborně zahraná komedie. Jiří Kraus je rozený komik. Jan Beneš zdatně sekunduje.
(zadáno: 2.12.2017)
Líbilo se mi herecké obsazení, z naší alternace Markéta Procházková v roli Bonnie herecky i pěvecky velmi dobrá, Martin Písařík jako Clyde a Tomáš Vaněk jako jeho bratr Buck také výborní. Bohouš Josef v roli kněze - dokonalý silný hlas. Trochu slabší scéna a choreografie. Jinak spokojenost.
(zadáno: 21.3.2019)
Svižná komedie podle známého amerického filmu. Obsazení jednotlivých postav se typově velice povedlo. Zejména dvojice mladého manželského páru v podání Evy Radilové a Jakuba Koudely exelentní.
(zadáno: 1.4.2022)
Dokonalý herecký koncert. Strhující herecké výkony, vévodí Ivan Trojan v roli starého Karamazova. Zaujali také David Novotný, Igor Chmela, Radek Holub. Lidské emoce : vášeň, láska, nenávist, pohrdání... zobrazeny až na dřeň. Jednoduchá funkční scéna. Viděno pouze ze záznamu (DRAMOX), ale veliké díky za tuto možnost.
(zadáno: 8.4.2020)
Viděla jsem zase po letech a opět jsem se dobře pobavila. Konverzační komedie o třech dějstvích. Druhé dějství v hotelu je poněkud dlouhé, některé postavy zbytečné (uklízečka, dívky na pokoji doktora). Vévodí pánové Preiss a Trojan. Druhý jmenovaný neuvěřitelným způsobem ztvárnil vadu řeči, má můj obdiv. Dámská hlavní dvojice (manželka a její kamarádka) poněkud ve stínu svých hereckých partnerů.
1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>