Profil uživatele

Romana35

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 13 % (41)
Helena Grégrová: 15 % (66)
Lukáš Dubský: 15 % (37)
Michal Novák: 15 % (34)
Jiří Landa: 17 % (97)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 19.1.2017)
Bláznivá komedie, kdy se student převlékne za tetu, aby pomohl s námluvami svým dvěma kamarádům. Jiří Kraus v roli Charleyovy tety by mohl poněkud zmírnit svůj mnohdy afektovaný projev, méně znamená někdy více. Ostatní se zhostili svých rolí se ctí. Celkově vydařená komedie, pobavili jsme se.
(zadáno: 25.5.2018)
Velice povedené. Za mě jedna z nejlepších komedií, které jsem v poslední době viděla. I když čistě komedie to není, hra je o zamyšlení se vůči okolnímu světu. Výkon, který předvedl Martin Písařík je obdivuhodný. Moc se mi líbili také Lukáš Rous, Lukáš Pečenka a Ludmila Molínová.
(zadáno: 21.11.2016)
Divadlu v Celetné se působivě podařilo ztvárnit klasickou divadelní hru Cyrana. Obsazení Martina Hofmanna do titulní role bylo dobrou volbou. Jeho Cyrano je uvěřitelný svým nadhledem, vtipem a šarmem. Roxana v podání Jitky Čvančarové byla noblesní. Kristián, kterého ztvárnil Miloslav Tichý byl romantický i zábavný zároveň. Určitě musím zmínit Aleše Petráše, který zahrál více rolí, ať již to byl Ragueneau, kadet či kapucín, vždy skvěle.
(zadáno: 6.6.2019)
Kdyby to bylo mé první shlédnutí Cyrana, asi bych nebyla tak zklamaná. V porovnání s ostatními divadelními představeními je tato inscenace pro mne určitě nejhorší. Pokud bylo cílem přestavit toto dílo jiným, než klasickým způsobem, tak se to z mého pohledu nepovedlo. Laciný humor, pitvoření a přehrávání. To co udělala režie z postavy hraběte de Guische se jen tak nevidí. Ani Kristián nevyšel zrovna nejlépe. O sborových scénách ani nemluvě. (nejhorší byl sbor jeptišek). Výsledná procenta dávám za dobré herecké výkony Čekana, Pálka a Peřinové. Pěvecká čísla byla dobrá. Ozvučení špatné. (více v článku na blogu)
(zadáno: 23.4.2015)
Velice emotivní představení, na které jen tak nezapomenu, musím vidět znova. Strhující výkony všech herců, nejvíce mě zaujal Aleš Petráš jako Kristian a Petr Halíček jako Cyrano. Přenádherná hudba, která přesně vystihuje děj příběhu.
(zadáno: 25.4.2018)
Jednodušší konverzační komedie vhodná pro nenáročného diváka, který se rád v divadle zasměje. Hlavní představitelka mi byla dost nesympatická (doufám, že to bylo jen ztvárněním role). Vyzdvihuji herecké výkony Michaely Krausové a Vítka Herziny. Ten jako tradičně opět výborný, nepřehrává a dovede svoji roli výborně vystihnout. Líbili se mi i Jan Beneš a Jakub Dostál.
(zadáno: 14.4.2020)
Tato salonní hra mě bavila. Herci skvěle sehraní, nejvíce zaujal Radek Holub. Zajímavě řešená scéna s mizejícími dveřmi. Hra má přiměřenou délku, takže se komické výstupy nestačí omrzet. Dobrá odpočinková komedie.
(zadáno: 2.9.2021)
Působivá inscenace zobrazující silné téma trans osoby. Představení stojí na vynikajícím herectví hlavní manželské dvojice, kterou představují Daniel Krejčík a Petra Horváthová. Oba jsem viděla hrát na divadle poprvé. Dokonale vystižené charaktery postav, jejich postupná proměna, zejména u Daniela Krejčíka. Za zmínku stojí i role, které ztvárnili Aneta Krejčíková a Jiří Korn.
Přestože takovéto hry obvykle nevyhledávám, zde bych nemohla dát nižší hodnocení, než dávám.
Možná je toto představení poněkud kontroverzní pro konzervativní diváky, ale myslím, že tato hra je v mnohém výjimečná.
(zadáno: 18.9.2019)
Životopisné drama o známé osobnosti od režiséra Kheka sází na jistotu ve vhodně zvoleném představiteli hlavní role. Jako tomu bylo u Chaplina, kterého výborně ztvárnil Matouš Ruml, zde známého mima skvěle zahrál Radim Madeja. Využívá kromě mimických prvků i svého tanečního talentu. Samotné představení mě však nevtáhlo do děje tak, jako tomu bylo u Chaplina. Druhá polovina hry se mi zdála zajímavější, vyzdvihuji scénu u soudu. Živá kapela na jevišti v čele s J. Šafrem je vynikající, hudba dokresluje děj. Celkově je to určitě představení, které jen tak nevypadne z paměti.
(zadáno: 29.3.2018)
Toto je prostě klasika. Hlášky ve hře, které již zlidověly. A Táborský jako alternace Svěráka byl výborný. Ať žijí trpaslíci.
(zadáno: 5.6.2016)
Jak Bolek Polívka, tak jeho dcera Anička se zhostili svých rolí se ctí. Humorné, citlivé, vkusné. Povedlo se.
(zadáno: 21.12.2019)
Jedna z mých nejoblíbenějších her tohoto divadla.
(zadáno: 18.1.2014)
Velice kvalitně zpracovaná komedie. Vítek Herzina tahounem představení.
(zadáno: 20.1.2014)
Tento druh humoru mi nesedí, nebo jsem nepochopila. Hra mě vůbec neoslovila. Škoda. Dva jinak vynikající herci.
(zadáno: 18.9.2019)
Taková slabší komedie, konec předvídatelný a těžko pravděpodobný, ale v rámci komedie dobré. Z našeho obsazení mě nejvíce zaujali Jan Šťastný a Eva Čížkovská. Postava ruské sousedky Olgy v podání Barbory Petrové mě neskutečně iritovala. 10 % hodnocení strhávám za scénu na jevišti, protože umístit na pravou stranu jeviště přes 1 m vysoký stolek, který měl sloužit pouze pro odkládání mobilního telefonu a přes něj tedy diváci sedící v předních řadách napravo vůbec neviděli, to musel vymyslet nějaký "inteligent".
(zadáno: 11.5.2020)
Silný příběh zobrazuje tehdejší postavení žen na španělském venkově. Drsná výpověď o cestě ke svobodě, zvrácené morální principy, které vedou k tragédii. V titulní roli tvrdé a neústupné matky skvělá Carmen Mayerová.
(zadáno: 23.1.2014)
Herecký koncert herců Radima Madeji a Jiřího Krause, kteří jsou spolu neuvěřitelně sehraní. Doporučuji ke shlédnutí.
(zadáno: 27.4.2018)
Viděla jsem v roli Evy Dianu Šoltýsovou, což bylo pro mě zklamáním. Těšila jsem se na Marii Doležalovou. To poněkud ovlivňuje mé hodnocení, jinak bych dala určitě více %. Mnohem více mě zaujala Barbora Mošnová a Denny Ratajský. Ludmila Molínová jako tetička Pa byla skvělá. Moc ráda bych shlédla představení ještě jednou s Maruškou Doležalovou, tak snad se zadaří.
(zadáno: 27.5.2019)
Velkolepá výprava, dokonalá scéna, nádherné kulisy a bohaté kostýmy. Z naší alternace výborní Michaela Gemrotová jako Christine, Fantom Radim Schwab a především charismatický Bohuš Matuš v roli Raoula. Toto je muzikál hodný svého jména. Muzikály v Goje jsou pro mne zárukou kvality.
(zadáno: 23.1.2014)
Toto téma mi moc nesedlo. Vadí mi muži typu, jakého představoval A. Háma.
(zadáno: 15.4.2018)
Neumím si představit nikoho jiného, než Michaela Klucha, který by dovedl tak dokonale ztvárnit fenomenálního Mercuryho. Michael Kluch jako Freddie je naprosto věrohodný, kdo nezná jeho vystupování se skupinou Queenie, tak to honem napravte. Ostatní velmi dobří, zejména mě zaujali Jiří Korn, Tereza Nekudová, Roman Tomeš, Rudolf Hrušínský mladší. Přemysl Pálek velice charismatický.
Vzkaz pro Rejpalku pode mnou : pokud herec ztvárňuje postavu s dlouhými vlasy (v tomto případě kytarista Brian May) tak prostě paruku mít musí.
(zadáno: 28.12.2019)
Poněkud rozvláčný až nezáživný děj zachraňují svými výkony herci v hlavních rolích Karolína Herzinová, Jan Beneš a Tadeáš Horehleď. Poslední zmiňovaný vyniká svým zpěvem a tancem. Ve své roli mě zaujal Marcel Rošetzký. Představení se dosti táhne, písničky nejsou zrovna chytlavé, obsahově celkem nuda. Tento muzikál asi nebude mým "šálkem čaje."
(zadáno: 2.10.2014)