Profil uživatele

Romana35

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 13 % (41)
Helena Grégrová: 15 % (66)
Lukáš Dubský: 15 % (37)
Michal Novák: 15 % (34)
Jiří Landa: 17 % (97)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 1.6.2016)
Mostecký soubor si výborně poradil se ztvárněním všem známého Saturnina. Oceňuji krásné kostýmy, nápaditou scénu a především zařazení dobových písniček do představení. Vtipně zpracovaný tenisový zápas či jízda autem (Jiří Oulický se slečnou Barborou). Teta Kateřina v podání Ivany Zajáčkové pobavila, stejně jako Milouš Matyáše Procházky. Povedené přestavení.
(zadáno: 5.4.2020)
Matouš Ruml v hlavní roli výborný (i když někdy více "přehrává "- smích za každou cenu musí být), celkově mě komedie moc neoslovila. Asi nepatřím mezi cílovou skupinu publika, pro kterou je určena.
(zadáno: 15.9.2021)
Oba herci v hlavních rolích (Badinková, Dlouhý) hráli s absolutním nasazením. Přirozenější mi přišla Michaela Badinková, Michal Dlouhý zde poněkud přehrává. Další dva herci se mihnou jen na začátku představení (Lukešová, Halbich). Což je možná škoda. Hádky mezi manžely mě nejprve bavily, později již bylo toho křiku příliš.
(zadáno: 30.9.2018)
Muzikál se mi moc líbil, nápaditá scéna, dobré kulisy, povedená choreografie, výrazné kostýmy. Role Dolores Lucii Bílé sedla. Z naší alternace velmi dobrá Světlana Nálepková, Jaromír Dulava, Roman Tomeš a vyzdvihnout musím pěvecký výkon Venduly Příhodové v roli sestry Roberty. Potěšila Pavla Břínková. Noid Bárta zaujme svým charismem. Celkově hodnotím muzikál jako velmi podařený.
(zadáno: 23.6.2019)
Výborná ústřední dvojice princezny a prince v podání Bereniky Kohoutové a Jana Ciny. Oba umějí dobře zpívat, oceňuji živý orchestr na jevišti (i když skryt před zraky diváků). Scéna zajímavě udělaná. Představení se drží předlohy filmu, i když některé moderní prvky (jako např. selfíčka s mobilem) se mi moc nelíbily.
(zadáno: 14.10.2019)
Dobře napsaná konverzační hra opírající se o dva zkušené herce Langmajera a Vilhemovou. Děj má spád, hra dlouhá tak akorát, rozhodně nenudí. Bavila jsem se.
(zadáno: 27.4.2018)
Viděno v alternaci Kamila Trnková, Filip Cíl, Adam Vacula. Téma hry mě zaujalo, stejně tak vztahy v rodině. Simona Stašová jako hlavní postava, ač ji mám jako herečku velmi ráda skutečně dosti přehrává. Ostatní herci přesvědčiví, nejvíce se mi líbilo, jak ztvárnil svoji roli Filip Cíl. Celkový dojem z představení dobrý.
(zadáno: 17.1.2019)
Divadelní představení na kultovní dílo ze stejnojmenného prvorepublikového filmu se mosteckým hercům povedlo. Skvělá živá kapela na jevišti dokresluje atmosféru. V roli šplhounka Krhounka exeluje Vítek Herzina, typově přesní v rolích profesorů jsou Marcel Rošetzký, Jakub Dostál, Jan Beneš. Z obsazení studentů pobaví Jiří Kraus jako propadlík Čuřil. Pěvecké výkony nejsou na stejné úrovni, ze všech vyniká Tadeáš Horehleď jako Benetka. Za zmínku stojí zamyslet se nad tím, zda všichni herci (tím myslím ženskou část) mohou hrát ještě studenty.
(zadáno: 8.4.2020)
Veselé, svěží, zábavné. Herecky vydařené. Takhle si představuji vtipnou a nepodbízivou komedii. Klasika, které sluší moderní aranžmá. A Tomáš Pavelka v hlavní roli naprosto skvělý.
(zadáno: 18.1.2014)
Jedna z nejlepších rolí Jiřího Krause. Přestože hraje hlavní roli, hra dává velký prostor i pro ostatní herce, kteří mu zdatně sekundují. Líbilo se mi využití otáčivého hlediště. Doprovodná hudba moc pěkná. Klavírista na jevišti. Jako celek působí hra velice vyrovnaně.
(zadáno: 24.8.2021)
Oddychová komedie z divadelního prostředí. Bob Barel, suverénní herec, v podání Michala Dlouhého chce získat Thálii a podřídí tomu vše. V dosažení jeho cíle mu pomáhá jeho agent, submisivní a neprůbojný Kamil (Kamil Halbich). Hra má spád, je prošpikovaná hláškami, výborně paroduje jednotlivé postavy z divadelního světa. Michal Dlouhý hraje jako vždy na doraz, což mu v této poloze neskutečně sedí. Protipólem je naproti tomu umírněné herectví Kamila Halbicha. Podařeně sehraná role ředitele Národního divadla v podání Roberta Jaškowa. Vkusná komedie, takových více. Jen pozor na zájezdě v Brně.
(zadáno: 28.3.2020)
Skvěle ztvárněná rodinná sága z minulé poloviny 19 st., známá z televizního seriálu. Vinohradskému divadlu se povedlo přesvědčivě zobrazit osudy hlavních hrdinů. Myslím, že i pro toto, kdo toto dílo neznal, to bylo dostatečně srozumitelné. Děj krásně plynul a delší délka představení mi vůbec nevadila. Prokládáno dobovými písničkami bylo plusem navíc. Vynikají herecké výkony v čele s J. Šťastným (Born), T. Dastlíkem (Nedobyl), A. Talackovou (Valentýna) a dalšími. Všichni hráli výborně, tito jmenovaní mě zaujali nejvíce. Takovéto klasické hry jsou důstojné pro Vinohradské divadlo.
(zadáno: 16.1.2017)
Toto představení ne každému sedne, zapojení diváků do hry také nemusím.
(zadáno: 28.3.2020)
Taková lehčí komedie, téma již poněkud zastaralé. Škoda zbytečného přehrávání, některé gagy na hranici trapnosti (rozšlapávání oříšků v první polovině představení, mluva číšníka - V. Jílek, a jiné). Procenta navíc za Viktora Preisse, Jaroslava Satoranského a Kateřinu Brožovou.
(zadáno: 23.1.2014)
(zadáno: 16.6.2017)
První polovina představení velice komická (výborný Jiří Kraus v roli kadeřníka), druhá polovina, kdy se do hry vloží i přítomní diváci je rovněž zábavná. Nečekala jsem, že se diváci budou tak aktivně zapojovat. Klobouk dolů před výkonem Vítka Herziny, který dokáže pohotově reagovat na dotazy diváků. Umí skvěle improvizovat.
(zadáno: 25.4.2020)
Tak reálně zahrané, jako kdyby člověk seděl na opravdové schůzi. Komorní scéna, kdy herci hrají doslova před očima diváků. Závěr hry překvapivý, až šokující.
(zadáno: 2.2.2019)
Tento muzikál jsem si dlouhou dobu přála vidět a 2.2. 2019 se zadařilo. Jedním slovem : nadšení. Jeden z nejlepších muzikálů, které jsem u nás viděla. Příběh, který baví, pěkná scéna (využito otáčivé jeviště), choreografie. Obsazení nemá chybu, výborní Vondráček, Tenkrát, Steinerová, Ciatti, Kosková. Přemysl Pálek excelentní.
(zadáno: 30.9.2016)
Tak toto představení se mi moc líbilo, jedno z nej v Mosteckém divadle. Výborné herecké výkony, Ondřej Dvořák v roli introvertního a nesmělého Filipa, stejně jako Jakub Koudela v roli vzorňáka Honzy, jsou přesvědčiví. Jiří Kraus jako předseda JZD ve své komické roli pobavil. Dokonalá souhra herců J. Krause a Z. Benešové, kteří hrají ve Starcích na chmelu manžele. Výborná A. Traganová jako učitelka. Kristýna Hulcová jako Hanka mi ale moc nesedla. Měla jsem o této roli jinou představu. Živá kapela na jevišti skvělá. Celkově velmi zdařilé představení.
(zadáno: 2.10.2017)
Hlavní herecká trojice Aneta Krejčíková, Martin Písařík a Lukáš Pečenka - vynikající. Výborná scéna, krásné kostýmy. Sehraná taneční company, stepařská vystoupení perfektní.
(zadáno: 18.1.2014)
Tak film je samozřejmě něco jiného, dává více možností . Přesto si myslím, že tomuto divadelnímu představení se podařilo dobrým způsobem převést tento známý film na jeviště. Komické výstupy byly vtipné a to je hlavní.
(zadáno: 1.3.2017)
Skvělé, skvělé, skvělé. Podařené divadelní zpracování podle známé knihy od anglické spisovatelky Sue Townsend. Herecké výkony výborné, líbili se mi všichni. Nejvíce Ondřej Dvořák v titulní roli, William Valerián jako Nigel a Jakub Dostál v roli pana Lucase. Představení má spád a humor, ocenuji živou kapelu na jevišti.
(zadáno: 16.11.2018)
Kvalitně zpracované představení dle známého románu, který byl i zfilmován. Režiséru Kopeckému se podařilo přesvědčivě převést tento příběh do divadelní podoby. Chválím herecké výkony Ondřeje Dvořáka, Michaely Krausové, Matyáše Procházky a Markéty Hausnerové. Více takových her na Mostecké jeviště.