Profil uživatele

Romana35

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 14 % (63)
Helena Grégrová: 15 % (89)
Michal Novák: 15 % (48)
Lukáš Dubský: 16 % (53)
Jiří Landa: 17 % (121)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 25.10.2021)
Tato divadelní hra by měla mít potenciál pobavit diváka, pokud je dobře provedená. Zde si myslím, že není dobrá režie. Jednotlivé komediální scény nevyzněly, tak jak měly. Děj se nekonečně vlekl, humoru bylo poskrovnu. Herci přesto dělali co mohli. Svého času jsem viděla stejné představení v Mostě a to se vůbec nedá srovnat. O filmu ani nemluvě. Vinohrady příště lépe.
(zadáno: 18.1.2014)
Jedna z nejlepších rolí Jiřího Krause. Přestože hraje hlavní roli, hra dává velký prostor i pro ostatní herce, kteří mu zdatně sekundují. Líbilo se mi využití otáčivého hlediště. Doprovodná hudba moc pěkná. Klavírista na jevišti. Jako celek působí hra velice vyrovnaně.
(zadáno: 24.8.2021)
Oddychová komedie z divadelního prostředí. Bob Barel, suverénní herec, v podání Michala Dlouhého chce získat Thálii a podřídí tomu vše. V dosažení jeho cíle mu pomáhá jeho agent, submisivní a neprůbojný Kamil (Kamil Halbich). Hra má spád, je prošpikovaná hláškami, výborně paroduje jednotlivé postavy z divadelního světa. Michal Dlouhý hraje jako vždy na doraz, což mu v této poloze neskutečně sedí. Protipólem je naproti tomu umírněné herectví Kamila Halbicha. Podařeně sehraná role ředitele Národního divadla v podání Roberta Jaškowa. Vkusná komedie, takových více. Jen pozor na zájezdě v Brně.
(zadáno: 28.3.2020)
Skvěle ztvárněná rodinná sága z minulé poloviny 19 st., známá z televizního seriálu. Vinohradskému divadlu se povedlo přesvědčivě zobrazit osudy hlavních hrdinů. Myslím, že i pro toto, kdo toto dílo neznal, to bylo dostatečně srozumitelné. Děj krásně plynul a delší délka představení mi vůbec nevadila. Prokládáno dobovými písničkami bylo plusem navíc. Vynikají herecké výkony v čele s J. Šťastným (Born), T. Dastlíkem (Nedobyl), A. Talackovou (Valentýna) a dalšími. Všichni hráli výborně, tito jmenovaní mě zaujali nejvíce. Takovéto klasické hry jsou důstojné pro Vinohradské divadlo.
(zadáno: 16.1.2017)
Toto představení ne každému sedne, zapojení diváků do hry také nemusím.
(zadáno: 28.3.2020)
Taková lehčí komedie, téma již poněkud zastaralé. Škoda zbytečného přehrávání, některé gagy na hranici trapnosti (rozšlapávání oříšků v první polovině představení, mluva číšníka - V. Jílek, a jiné). Procenta navíc za Viktora Preisse, Jaroslava Satoranského a Kateřinu Brožovou.
(zadáno: 23.1.2014)
(zadáno: 16.6.2017)
První polovina představení velice komická (výborný Jiří Kraus v roli kadeřníka), druhá polovina, kdy se do hry vloží i přítomní diváci je rovněž zábavná. Nečekala jsem, že se diváci budou tak aktivně zapojovat. Klobouk dolů před výkonem Vítka Herziny, který dokáže pohotově reagovat na dotazy diváků. Umí skvěle improvizovat.
(zadáno: 25.4.2020)
Tak reálně zahrané, jako kdyby člověk seděl na opravdové schůzi. Komorní scéna, kdy herci hrají doslova před očima diváků. Závěr hry překvapivý, až šokující.
(zadáno: 12.4.2022)
Zajímavě řešená scéna. Děj se odehrává v místní tělocvičně, což je dáno tím, že mostecké jeviště je prostorově dosti velké, na rozdíl od jiných divadel.
(zadáno: 2.2.2019)
Tento muzikál jsem si dlouhou dobu přála vidět a 2.2. 2019 se zadařilo. Jedním slovem : nadšení. Jeden z nejlepších muzikálů, které jsem u nás viděla. Příběh, který baví, pěkná scéna (využito otáčivé jeviště), choreografie. Obsazení nemá chybu, výborní Vondráček, Tenkrát, Steinerová, Ciatti, Kosková. Přemysl Pálek excelentní.
(zadáno: 30.9.2016)
Tak toto představení se mi moc líbilo, jedno z nej v Mosteckém divadle. Výborné herecké výkony, Ondřej Dvořák v roli introvertního a nesmělého Filipa, stejně jako Jakub Koudela v roli vzorňáka Honzy, jsou přesvědčiví. Jiří Kraus jako předseda JZD ve své komické roli pobavil. Dokonalá souhra herců J. Krause a Z. Benešové, kteří hrají ve Starcích na chmelu manžele. Výborná A. Traganová jako učitelka. Kristýna Hulcová jako Hanka mi ale moc nesedla. Měla jsem o této roli jinou představu. Živá kapela na jevišti skvělá. Celkově velmi zdařilé představení.
(zadáno: 15.3.2022)
Dobře zahraná komedie s tématem k zamyšlení. Pětice herců skvěle sehraná. Linda Rybová svým herectvím příjemně překvapila. Hraje se bez přestávky.
(zadáno: 2.10.2017)
Hlavní herecká trojice Aneta Krejčíková, Martin Písařík a Lukáš Pečenka - vynikající. Výborná scéna, krásné kostýmy. Sehraná taneční company, stepařská vystoupení perfektní.
(zadáno: 18.1.2014)
Tak film je samozřejmě něco jiného, dává více možností . Přesto si myslím, že tomuto divadelnímu představení se podařilo dobrým způsobem převést tento známý film na jeviště. Komické výstupy byly vtipné a to je hlavní.
(zadáno: 29.12.2021)
Tato inscenace se bude líbit. Příjemná komedie zpracovaná téměř jako známý film z roku 1969 , dobré herecké obsazení, funkční scéna (využito otáčivé jeviště). Komedii vhodně doplňují soudobé písně v podání dvojice Karolína Herzinová - Tadeáš Horehledˇ. Zejména druhý jmenovaný je pěvecky na výši.
(zadáno: 1.3.2017)
Skvělé, skvělé, skvělé. Podařené divadelní zpracování podle známé knihy od anglické spisovatelky Sue Townsend. Herecké výkony výborné, líbili se mi všichni. Nejvíce Ondřej Dvořák v titulní roli, William Valerián jako Nigel a Jakub Dostál v roli pana Lucase. Představení má spád a humor, ocenuji živou kapelu na jevišti.
(zadáno: 16.11.2018)
Kvalitně zpracované představení dle známého románu, který byl i zfilmován. Režiséru Kopeckému se podařilo přesvědčivě převést tento příběh do divadelní podoby. Chválím herecké výkony Ondřeje Dvořáka, Michaely Krausové, Matyáše Procházky a Markéty Hausnerové. Více takových her na Mostecké jeviště.
(zadáno: 25.10.2016)
Na představení jsem šla na základě předešlých hodnocení s obavami, které se bohužel potvrdily. Hra je sama o sobě dost plytká, prvoplánový humor, nejvíce mi vadily vulgarismy, které hraničily až s lascivností. Při hereckém výstupu pana Etzlera v roli psychiatra mi bylo až trapně. Našly se i komické situace, kdy jsem se zasmála, především mě pobavila paní Hybnerová. Celkově ale myslím, že na dobrou komedii je to dost málo.
(zadáno: 22.11.2018)
Zajímavá hra ze soudní síně, silně připomíná skutečný soudní proces. V závěru diváci rozhodují o vině či nevině obžalovaného, což pro ně zvyšuje atraktivitu představení.
(zadáno: 7.6.2018)
Téma hry - rozdíl mezi mužským a ženským světem. Představení díky svým vulgarismům (které ovšem nejsou samoúčelné, zapadají do hry), není pro každého. Herecké obsazení vyvážené. Hraje se bez přestávky, ke konci hra graduje do zajímavého překvapení.
(zadáno: 8.3.2020)
Z naší alternace nejvíce zaujal Jiří Korn a Veronika Vyoralová v roli Středy. (typově přesní a výborní hlasově). Daniela Šinkorová dobrý výkon. Celkově muzikál průměrný, slabší libreto, první polovina představení mi přišla zajímavější, než druhá. Vadily mi některé scény, které byly již na hranici trapnosti ,např. výstupy strýčka Festera v podání Martina Sobotky (létání k Luně, pokusy o laciný humor mě opravdu neberou). Plusem je živý orchestr na scéně, tak jak je v Karlíně zvykem.
(zadáno: 1.10.2020)
Vtipná komedie o nesourodém páru. On sebevědomý a přitažlivý muž, úspěšný ve svém oboru, ona dobrosrdečná leč poněkud obtloustlá knihovnice. Vydrží Tom posměšky okolí, že má za partnerku tlustou ženu? To se dozví, kdo navštíví toto představení.