Profil uživatele

Rudu

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 6 % (13)
Anežka Hrebiková: 8 % (8)
Helena Grégrová: 8 % (21)
Jiří Landa: 8 % (20)
Pavel Širmer: 10 % (21)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 >

(zadáno: 25.5.2017)
Small Town Boy - Divadlo Letí: 100 %
(zadáno: 4.6.2018)
Hamlet - Švandovo divadlo: 90 %
(zadáno: 12.1.2019)
Společenstvo vlastníků - Divadlo Vosto5: 90 %
Naprosto věrohodné ztvárnění schůze SVJ. Divák se během představení nebude vůbec nudit a velmi příjemně se pobaví. Jde o atypický formát představení s důrazem na detaily.
(zadáno: 22.6.2019)
Všechny báječné věci - OLDstars: 90 %
Skvělý divadelní zážitek, vynikající herecký výkon. Každý divák si v představení určitě najde něco svého. Sinusoidní kolísání nálad udržuje diváka v plném nasazení od začátku až do konce. Občasné zapojení diváků umocňuje zážitek exponenciálně. Tvůj táta.
(zadáno: 26.4.2019)
Macbeth – Too Much Blood - Divadlo Na zábradlí: 80 %
85% Zjednodušená angličtina a holé věty s malým počtem slov a přehnaný důraz na výslovnost přináší do díla komické až parodické situace. Hlavním tématem v této adaptaci je především boj o moc, do jehož zájmu se dostane Macbeth. Hru můžeme označit za vynikající experiment. Vytknul bych, jak už zde zaznělo pomalejší tempo a delší pauzy beze slov.
(zadáno: 25.5.2017)
Proměna - Švandovo divadlo: 80 %
(zadáno: 25.9.2018)
Zlomatka - Divadlo v Řeznické: 80 %
Skvelá atmosféra vytvorená intimitou priestoru a duchom divadla. Hlboko psychologická tragédia so skvelými hereckými výkonmi.
(zadáno: 12.11.2018)
Poslední důvod, proč se nezabít - Divadlo pod Palmovkou: 80 %
Skvelý psychologický kabaret, u ktorej je pekne zvládnutá hra so svetlom a hudbou. Predstavenie veľmi milo prekvapilo.
(zadáno: 6.4.2019)
Po Fredrikovi - Divadlo Na Fidlovačce: 80 %
85% Představení scénicky zvládnuto o mnoho lépe než v Divadle Letí (česká premiéra představení). Naopak věrohodnost postavy Johana je poněkud slabší. Oceňuji skvělou práci se světlem a hudebním doprovodem. Začínající herec Jan Fanta se skvěle popasoval se ztvárněním dialogu a občasnou interakcí s diváky. Brunnův text diváky přinutí k hlubším myšlenkám o vztazích i samotné chorobě.
(zadáno: 7.5.2019)
Cock - Divadlo v Řeznické: 80 %
85% Vesměs strohá divadelní scéna ve hře znásobuje pocit zoufalství, beznaděje a prázdnoty, ale o to více střízlivě odráží téma lidské intimity. Například tak, že jedna z klíčových scén je zasazena přímo do hlediště. Daniel Krejčík zvládá hlavní roli opravdu mistrně. Johnovu vnitřní roztěkanost, nerozhodnost i jakousi sebelítost hraje s úžasnou přesvědčivostí.
(zadáno: 4.5.2019)
Krvavá svatba - Národní divadlo: 80 %
Zapojení spodního jeviště, perfektní choreografická, hudební i scénografická stránka díla! Spojení folklóru s avantgardou spolu skvěle ladí. Souhlasím s rčením, že divák neznalý Lorcovy hry může postrádat zážitek z inscenace.
(zadáno: 10.6.2017)
Vše o mužích - Studio DVA divadlo: 80 %
(zadáno: 18.5.2019)
Haarmann - Divadlo X10: 70 %
Na základě kriminálního příběhu skutečného sériového vraha Fritze Haarmanna vzniklo představení, které je komponováno jako útržky z výslechů u soudu, rozhovorů u psychiatra nebo Haarmanovy činy a rozmluvy. Jednotlivé útržky se během představení postupně odhalují. Ewa Zembok zase jednou ukázala, že se nebojí novátorských přístupů i občasné nejednoznačnosti.
(zadáno: 8.5.2019)
Na Vánoce budu gay...! - Divadlo Bez Hranic: 70 %
75% Dramatizace P. Ammendoly přinesla kvalitní odpočinkovou produkci. Herecky vyrovnané, uznání si zaslouží Barbora Fišerová, která svou postavu ztvárňuje výtečně. Všechny inscenační složky smysluplně souzní se strukturou textu. Představení vám zkrátka příjemně polechtá bránici.
(zadáno: 27.10.2017)
Jsme v pohodě - Národní divadlo: 70 %
(zadáno: 25.5.2017)
Sbohem, zůstávám! - Divadlo Kalich: 70 %
(zadáno: 25.5.2017)
Terasa - Divadlo Bez zábradlí: 70 %
(zadáno: 15.3.2019)
Solaris - Divadlo X10: 70 %
75% Dokáže vysvětlit psycholog Kris Kelvin podivné chování posádky? Jak komunikovat sami se sebou?... Skvělé zpracování Lemova díla. Režisérka klade důraz na celkové aranž prostředí, retro rekvizity, ale i experimentování s hudbou v podobě živé hudby od Michala Kořána. Vynikající Génius loci prostoru DUP39. Představení ve mně zanechalo velmi pozitivní dojem :)
(zadáno: 29.9.2018)
4000 dnů - Divadlo Ungelt: 70 %
Tragikomédia, v ktorej hlavná myšlienka je poňatá veľmi seriózne a preto je v predstavení menej komických výstupov. Výkon hercov priemerný. Predstaveniu chýba dramatický spád a silnejšia zápletka.
(zadáno: 9.3.2019)
Sen noci svatojánské - Divadlo Na Fidlovačce: 60 %
Představení je po vizuální stránce skvěle zpracované. Jednak využití závěsu, světýlek a taktéž prvků akrobacie. Naopak po příběhové stránce jde o slabší představení. Jde o komediální žánr, který se nepodařilo zcela přetavit do příběhu. Herecky jde o průměr. Za vyzdvižení stojí výkony Vandy Chaloupkové jakožto Heleny, ale i Elizavety Maximové jakožto Hermie.

Další stránky hodnocení: 1 2 >