Profil uživatele

Ryhop

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 8 % (70)
Jiří Koula: 10 % (130)
Michal Novák: 10 % (73)
Pavel Širmer: 10 % (121)
Helena Grégrová: 11 % (106)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 15.4.2012)
Přečetl jsem si pozitivní reakce a recenze, zamyslel se nad tím, ale přesto musím konstatovat, že mě se to představení prostě nijak moc nedotklo. A proto s pomocí tabulky "Jak hodnotit?" konstatuji: docela spokojenost, vzrušivé jen trochu, dá se vidět = necelých 60%.
(zadáno: 18.5.2015)
V téhle hře mi přišlo špatné skoro všechno. Po celou dobu jsem se nezbavil pocitu amatérismu, využití techniky (byť vedeno jistě dobrým záměrem) bylo kostrbaté a rušilo jakýkoli pokus o atmosféru kolem hrdinů/obětí, po herecké stránce není vůbec co hodnotit. Naprosto katastrofální je úmorná délka představení, které se snad hodinu rozbíhá a hodinu pooomalu končí. Kdo zná Sardelliho divadelní umírání, tak asi tak, jen bez humoru. Možná jsem prostě nepobral alternu, ale za mě 40 % včetně bonusu za vláček a sympatickou Sáru Arnsteinovou.
(zadáno: 8.12.2013)
Výborná scéna, velmi dobře padnoucí Chmela, na druhou stranu zbytečně dlouhé a slabší druhá půlka. Až nechutnou reálnost zobrazeného příběhu ilustrovaly při derniéře epizodní roličky zahrané exministry vnitra Rumlem a Kubicem.
(zadáno: 23.5.2012)
Formálně výborně dotažená inscenace, ale na můj vkus příliš melancholická a patetická (hlavně závěr) a ve většině poměrně překvapivě banální.
(zadáno: 19.4.2011)
První půlka nic moc, do druhý přinesl Trojan alespoň slušnou porci sobě vlastního suchého a úsporného humoru. Herecky atraktivní, hra mě moc nezaujala.
(zadáno: 3.6.2011)
Velmi slušné, s některými herci mám sice problém (např. Čech), ale jinak celkem povedená záležitost.
(zadáno: 18.11.2010)
Začneme jak jinak než negativně: 1) hra je z drtivé většiny jen kopií filmu a pokud jste viděli jedno, druhé si klidně odpusťte, 2) Dlouhý sice hraje, ale na roli se typově absolutně nehodí, 3) černý humor je u mě něco jinýho než obyčejné vtipy předváděné vozíčkářem...
Navzdory uvedenému jde o docela podařenou a (byť prvoplánově) silnou záležitost, dobrá funkční scéna, velice příjemná Frejová.
(zadáno: 6.4.2011)
Představte si syntézu cirkusu a hospody...
...
Zkrátka vynikající hudební doprovod v čele s Dykem, několik velmi dobrých nápadů a pohybových realizací a to vše pod dohledem vrchního, "kterej je nějakej divnej" :-)
(zadáno: 6.3.2012)
Ne že bych se chvílema nebavil, ne že bych si neužil oblíbené herce, ale hra samotná se mě absolutně nedotkla.
(zadáno: 3.2.2012)
Dobrá hudba, funkční úsporná scéna, moc se mi líbila Iveta Jiřičková i Jiří Černý, vyjádření opilcova každodenního marného boje bylo taky pěkný, ale... Jako celek to prostě nějak prošumělo kolem mě.
Španělský baroko není zrovna můj šálek kávy, proto relativně nižší hodnocení, ale zpracování a herecký výkony vynikající, hlavně Dvořáková, Táborský a Hanuš.
Famózní Vondráček dělá z tohohle představení opravdový zážitek a ten jeho monolog prostě nemá chybu.
(zadáno: 6.10.2015)
Filosofickou linku jsem vzhledem ke stupňující se fraškovitosti postupně poněkud přestával vnímat, ale to není tak úplně výtka. Standardně výborné a svěží výkony, hlavně Vondráček - Němec, ale i ostatní zejména velmi pěkně zvládali stárnutí svých postav. Jen závěr bych o maličko pokrátil.
(zadáno: 14.12.2010)
Stejně jako většina ostatních mám pocit, že to režisér přehnal s vlastní exhibicí, a kvůli tomu hra působí dost roztříštěně, na což nejsem z Dlouhé zrovna zvyklý. Ale výkon Vondráčka a Oltové se mi v druhé, přece jen kompaktnější půlce, velmi líbil.
(zadáno: 30.9.2010)
Tahle hra je především o Alžbětě. A mně se Alžběta hrubě nelíbila, ani jak byla napsaná, ani jak byla zahraná. Těšil jsem se na souboj královen, ale pro mě byla na prknech bohužel jen jedna. Palec nahoru za Veškrnovou a některý vedlejší role, palec dolu za všechno ostatní, zejména scénu, hudbu, rozvleklost a zbytečnost některých výstupů a tu nešťastnou ukňouranou Alžbětu...
(zadáno: 1.6.2012)
Tady jsem bohužel dost bojoval s tématem. Vraždění hugenotů je pro mě asi tak veselé jako holokaust (bohužel jsem na to téma něco četl a zůstalo to ve mně) a prostě mi to nechtě kazilo dojem.
Jinak ale vynikající záležitost, velmi podařený "filmový" styl a pokud to šlo, tak jsem si ty krvavé lázně (nebo třeba vtip o papeži) rozhodně užil.
A po návratu domů jsem měl neodolatelnou chuť na přídavek v podobě Kill Bill...
(zadáno: 4.11.2010)
Nepříliš originální nebo chytrá hra, ale celkem slušná komedie, kterou z průměru vytáhla hlavně Nárožného velmi vtipně a se suverénním nadhledem zahraná figura. Naopak na nervy mi lezl Vetchý, který zejména v první půli působil vyloženě falešně. Jistě, měl Masku, ale...
Démonický Kačmarčík tohle představení v mých očích celkem příjemně ovládnul.
Miluju příběhy ze Zeměplochy, miluju Dvořákovou a miluju Vondráčka. Čili je mé hodnocení naprosto neobjektivní, ale ano, takhle si představuju převedení knihy na prkna.
(zadáno: 21.3.2012)
Nemalým komediálním talentem nadaná Poláková dělá z téhle snové blbiny opravdu zábavnou záležitost. Skvělá hudba, zejména "jsme v prdeli" se kdo ví proč vtírá pod kůži :-)
(zadáno: 7.5.2011)
Velice pěkná exkurze do světa lidské stádovitosti, zbabělosti a fanatismu. Kvalitní herecké výkony (za mě hlavně civilní Hybnerová a Medvecká), vynikající scéna, dobrá atmosféra.
(zadáno: 17.2.2012)
Praštěný komedie zrovna nemusím, ale tohle bylo fakt jako upe zupe. Moc se mi líbila Vanda Hybnerová, a co předváděla Linda Rybová, to bylo (pokud to člověk dokáže přijmout) ty vogo boží :)
V rámci svojí kategorie jasnej nadprůměr.
(zadáno: 14.3.2012)
Pro mě bylo představení především (silným) vnějším rámcem pro vytvoření nálady a rozpoložení, vyvolávající následně (ne)dávno pohřbená očekávání a vzpomínky na budoucnost... Silný zážitek, byť bych ho každý večer absolvovat nechtěl. Kdyby představení o něco více využilo potenciál účinkujících, dal bych ještě vyšší hodnocení, protože to rozhodně stálo za to.
(zadáno: 8.4.2012)
A mně se to prostě líbilo - jak scéna, tak chór, tak samozřejmě Woody jako takový. A především, oproti (jinak lepšímu) filmu má inscenace jedno velké plus, a to je Barbora Poláková.
(zadáno: 17.11.2013)