Profil uživatele

Ryhop

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 8 % (70)
Jiří Koula: 10 % (130)
Michal Novák: 10 % (73)
Pavel Širmer: 10 % (121)
Helena Grégrová: 11 % (106)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 > >>

(zadáno: 18.10.2011)
Mirek Dušín sice nejsem, ale tý vulgarity tam na mě bylo fakt moc, podle mě nad hranici účelnosti (prostě mi to časem rvalo uši). Některý scénky super a Čapka se teda umí pěkně odvázat.
(zadáno: 7.10.2011)
Hlavním slovem je pro mě "nekonzistentní". Divný hluchý místa atd. Přes to se ke mně ta "správná" atmosféra nějak dostala a na konci jsem zvažoval, jestli mám svůj zbytečnej nenaplněnej život zakončit uchlastáním nebo prostřelením hlavy...
(zadáno: 7.10.2011)
Sranda to celkem byla, ale ani o fous víc. Rychle zapomenutelná záležitost.
(zadáno: 22.9.2011)
Podruhé a naposled v tomhle "divadle". Holčiny opravdu hrát neumí, mají jen jednu afektovanou polohu a k tomu vesměs velmi protivný ječáky, když zvýší hlas. Tuhle obsahově desetiminutovou scénku nataženou na 45 minut zachraňuje jenom přizdisráč myslivec a démonický vlk.
(zadáno: 16.6.2011)
Tak trochu scénka jak ze školní besídky na téma absurdní divadlo, tam by ovšem děj předpokládám smrskli do patnácti minut a velmi by tím tomu pomohli. Takhle je to roztahané, nervydrásající věčným opakováním vět a slov, s několika vtipnými a osvěžujícími momenty.
(zadáno: 16.6.2011)
Na jednu stranu představení jako pohlazení a balzám na duši, na druhou stranu dost osobně provokativní - postojům a životnímu přístupu obou mužů jsem velmi rozuměl, jak kdyby mi jeden šeptal do levého a druhý do pravého ucha...
(zadáno: 16.6.2011)
Tohle se mi velice obtížně hodnotí, stejně jako mám ze hry dost rozporuplný pocit. Vnímal jsem jí spíše jako kaleidoskop scének a panoptikum figur, s občas příliš prvoplánovou mravokárností, občas nepříliš jasným sdělením, ve třetí části se pohybující na hranici trapnosti a geniality "divadla až na kost". Každopádně krutopřísně originální.
(zadáno: 3.6.2011)
Koukám, že se výrazně vymykám, ale mně to přišlo neuvěřitelně slabý. Bylo příjemný vidět takovou hvězdu, jakou je pan Somr, který samozřejmě svou práci odvedl, ale jinak je to naprosto o ničem. Když si vybavím řadu podobných scén a příběhů z reálnýho života ve svým okolí, tak vůbec nechápu, proč vznikla tahle absolutní banalita a co se nám vlastně snaží říct.
(zadáno: 3.6.2011)
Velmi slušné, s některými herci mám sice problém (např. Čech), ale jinak celkem povedená záležitost.
(zadáno: 3.6.2011)
Ale jo, klasicky předvedená klasika, občas rozhodně potěší. Ale ničím obzvlášť nezaujme.
(zadáno: 23.5.2011)
Uvedená zkratka "jevištní báseň o manipulaci, posedlosti, zlu, lásce a vášni" celkem sedí. Co ve mně po představení zůstalo? Hlavně Batěkův psychopatický úsměv, nechtěl bych ho věru potkati sám v lese...
(zadáno: 18.5.2011)
Takže postupně: nefungující šatna, neskutečná (a naprosto zbytečná) tlačenice před vchodem - čili komfort a úcta k divákům: 0%.
Trapný a naprosto zbytečný úvod, který mě spolu s předešlým na půl hodiny zcela otrávil.
Postupně celkem průměrný cirkus s několika dobrými čísly, byť s určitými nepřesnostmi a škobrtnutími: 50%.
Jinými hodnotiteli zmiňovaný příběh: 20% (opravdu nechápu, co na tom koho dojímá).
Takže těsně nad průměr toto představení táhne jenom skvělý hudební doprovod s takřka geniálním Vojtou Dykem: 100%.
(zadáno: 7.5.2011)
Velice pěkná exkurze do světa lidské stádovitosti, zbabělosti a fanatismu. Kvalitní herecké výkony (za mě hlavně civilní Hybnerová a Medvecká), vynikající scéna, dobrá atmosféra.
(zadáno: 26.4.2011)
Velice hezky stylizovaná a (nejspíš) dobře zahraná hra, kterou jsem ale vůbec nepobral. Nechápal jsem motivaci 90% dění na jevišti, což je pro mě teda největší problém. A byť jsem byl varován, tak to je fakt moc.
(zadáno: 26.4.2011)
Slušně napsaná hra, kterou do nadprůměru táhne zejména hlavní deviza Dejvického - obsazení. Vedle stálic se mi líbil (byť sem tam přehrávající)Neužil, jehož postava hezky balancuje na hraně nakopnutíhodné otravnosti.
(zadáno: 21.4.2011)
... a pak si má člověk vybrat partnera, když to kolem sebe vidí a zjišťuje, že mu lezou na nervy úplně všichni a že vlastně nechápe, proč lidi vůbec žijou v párech... :-)
(zadáno: 19.4.2011)
Originální, nápaditá a vtipná záležitost s výbornými hereckými výkony.
(zadáno: 19.4.2011)
První půlka nic moc, do druhý přinesl Trojan alespoň slušnou porci sobě vlastního suchého a úsporného humoru. Herecky atraktivní, hra mě moc nezaujala.
(zadáno: 6.4.2011)
Poněkud nepřesvědčivý rozjezd, pro mě osobně dost rušivé vstupy "mimo hru". Postupně gradující atmosféra jednoduchého příběhu z válkou zničené země, obývané postavami, které už ztrácejí prostor pro elementární projevy lidskosti.
Citát hry: "orient, to jsou samý koule a žádnej mozek". Možná nepříliš politicky korektní, ale v době, kdy se v evropských zemích schyluje k zakazování pohybu psů, protože urážejí muslimy, přestává být pro politickou korektnost místo. Ne, tohle už se netýká hry samé, ale přeberte si to sami...
(zadáno: 6.4.2011)
Představte si syntézu cirkusu a hospody...
...
Zkrátka vynikající hudební doprovod v čele s Dykem, několik velmi dobrých nápadů a pohybových realizací a to vše pod dohledem vrchního, "kterej je nějakej divnej" :-)
(zadáno: 26.3.2011)
Docela fajn záležitost, až na pár výjimek mě nic nerušilo (možná i proto, že tuhle hru prakticky neznám). Např. ale divadlo na divadle mi přišlo buď úplně zbytečný, nebo nedotažený, a začátek kvůli tomu působil dost nepřesvědčivě.
V souboru je i pár zajímavých typů, nejvíc mě tady zaujal Petr Borovec. A samozřejmě i spousta hezkých holek (jejichž herecký kvality tím nijak nesnižuju) :-)
(zadáno: 24.3.2011)
Nelíbila se mi stylizace, jejíž smysl jsem nepochopil (začátek s televizí atd. se dost tluče s antickým textem), párkrát se postavy chovaly dost nelogicky nebo zkratkovitě, no a hlavně mě dvě třetiny možná až příliš známého příběhu prostě krutě nudily. Dobré herecké výkony, zejména Slavíková (kterou jinak opravdu nemusím) byla velice uvěřitelná.
(zadáno: 24.3.2011)
Trocha humoru, trocha absurdity, příjemné prostředí Studia, mladí a neklidní herci... Žádný zázrak, ale pobavilo.
(zadáno: 12.3.2011)
Na rozdíl od jiných komentářů musím říct, že jsem se příliš nebál, lekl jsem se jen ve chvíli, kdy (předpokládám neplánovaně?) v jedné tmavé převlékací fázi upadl klobouk a přeskákal asi metr ode mě, a pointa byla jasná dost brzy. Ale přesto měla hra velmi dobrou atmosféru. Zvukově povedené. Příjemný výkon zejména Zdeňka Maryšky.
(zadáno: 5.3.2011)
Průměrná komedie, ale díky hereckému obsazení (zejména skvělé hysterky Zimové) a nutkavé potřebě dosazovat si za některé postavy reálné osoby celkem vysmátý večer.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 > >>