Profil uživatele

Ryhop

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 8 % (70)
Jiří Koula: 10 % (130)
Michal Novák: 10 % (73)
Pavel Širmer: 10 % (121)
Helena Grégrová: 11 % (106)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 > >>

Tohle sice obvykle nepoužívám, ale "fakt hustý". Výborná hra, zejména první část je drama jako řemen, jakých jsem tedy moc neviděl. Herecké výkony bez chyby, no a ty vynikající povídky mi asi budou bloudit hlavou delší dobu...

Po druhém zhlédnutí musím dát absolutní hodnocení, protože je to jednoduše můj nejsilnější divadelní zážitek.
Ze zhruba padesáti her, co jsem viděl, mě tahle dostala nejvíc. Skvěle předvedený komediální drama s výbornou atmosférou dokreslenou živou hudbou, vynikající Plesl a Lojdová, kteří oba předvedou velmi zajímavý vývoj svých postav. A hlavně na mě celá hra působí naprosto vyváženě a přesvědčivě (snad s výjimkou detailu v podobě poněkud násilného vstupu muzikantů do děje). Viděl jsem 3x a předpokládám, že ne naposledy.
(zadáno: 30.9.2010)
Když už umřít smíchy, tak při Záskoku. Pro mě nejlepší hra tohoto divadla a díky ní i umím pár citátů z Maryši a dalších klasik.
Miluju příběhy ze Zeměplochy, miluju Dvořákovou a miluju Vondráčka. Čili je mé hodnocení naprosto neobjektivní, ale ano, takhle si představuju převedení knihy na prkna.
Z téhle hry se mi vybaví zejména Trojanův neproniknutelný výraz a podmanivé zvuky thereminvoxu. A kupodivu to není vůbec málo.
Vynikající Stašová a ač nejsem zrovna stereotypem ubíjená čtyřicetiletá matka, tak ten život z toho úplně cáká...
Famózní Vondráček dělá z tohohle představení opravdový zážitek a ten jeho monolog prostě nemá chybu.
(zadáno: 30.9.2010)
Paráda. Zatímco převést Pratchetta do filmové podoby se jaksi nedaří, na prkna Divadla v Dlouhé to jde zdá se samo (?) :-)
(zadáno: 30.9.2010)
(zadáno: 30.9.2010)
Klasika a jedna z nejlepších her SCS. Bože, těch hlášek... ale ne, budu silnej a žádnou nepoužiju :-)
(zadáno: 22.2.2011)
Kouzelné představení s vynikajícím Tesařem, řadou písniček s více či méně nostalgickým nádechem a několika výbornými nápady, ani jako "dospělák" jsem se nenudil. Tohle Dlouhé opravdu sedí.
(zadáno: 8.2.2012)
Jakmile se opravdu odřekneš Boha, všechno bude jiné, stejně k tomu jednou dojdeš. Padne morálka jako zanikají geologická období a lidé budou hledat radost tady na světě. Člověk zvítězí svou vůlí a rozumem nad přírodou, pochopí, že je smrtelný, že nemá naději na vzkříšení a přijme smrt a přijme ji rád. Bude jako Bůh a všechno mu bude dovoleno a jakmile bude člověk Bohem, přestane platit jakýkoli zákon. Všechno bude dovoleno.... (citát z filmu Petra Zelenky Karamazovi)

Pro mě naprosto srdeční záležitost s úchvatným Ivanem Trojanem.
Velice dobrý komorní drama, byť jsem čekal ještě trochu víc psycho atmosféru, se kterou si myslím šlo místy ještě vyhrát...
Tahle roztomile charakterově schematická hra mě opravdu moc bavila, Helena Dvořáková byla jako vždy skvělá a ostatní taky nezklamali.
Bylo to takový... absurdní :-)
Hodně originální záležitost, vynikající Vondráček a Táborský (a no dobrá, i Matejka je tady v pohodě).
Othello!
Černá duše, černý tělo!
:-)
(zadáno: 30.9.2010)
Úžasná Dvořáková. Co bych tak ještě... jo, úžasná Dvořáková. Z týhle hry mám prostě dva dojmy, poněkud husí kůži (ve špatným smyslu) způsobující König a husí kůži (v dobrým smyslu) způsobující Dvořáková. Úžasná.

Po druhém zhlédnutí se zhruba dvouletým odstupem musím korigovat kritiku: König tentokrát naprosto v pohodě. Vše ostatní platí :-)
(zadáno: 30.9.2010)
(zadáno: 8.10.2010)
100% za stěžejní část představení, totiž písničky Edith Piaf v podání Hany Seidlové, která v mých uších zní nesrovnatelně chytlavěji než samotný Vrabčák. Opravdu skvělý zážitek, kterému se bohužel "zbytek" hry nemůže vůbec rovnat. Jak už tu padlo přede mnou, Saidlová hrající mi přišla dost křečovitá a nepřesvědčivá.
(zadáno: 20.10.2010)
Mám trochu problém s druhou polovinou Kafkova románu, která se podle mě až tak nepovedla a skoro se nedá číst. Ale tady se jedná o vynikající dramatizaci, která vhodně utlumila některé slabší a rozvleklé pasáže předlohy, a přitom zachovala spoustu detailů i esenci celého díla. Velice dobrá scéna a v hlavní roli naprosto přesný Dvořák. Představení tak podle mého opravdu není co vytknout (snad kromě téměř nesrozumitelného hlasu ze záznamu).
(zadáno: 31.12.2010)
Hře v zásadě nemám co vytknout, Potměšil je výborný, přesto se mi předloha ve své písemné formě zdá o dost silnější (dočítal jsem už poněkud rozmazaný text). To ale může být efekt prvního zážitku...
(zadáno: 24.1.2011)
Přesně ve chvíli, kdy jsem se začal trochu obávat, že se představení zacyklilo a nikam nevede, se ukázalo, že skutečně nikam nevede, ale velmi svěžím a zábavným způsobem. A pokud se člověk nechtěl jenom bavit skvělým herectvím, mohl se lehce zaobírat i těmi hlubinami, kde se vynořují úžasné pojmy jako horizont událostí nebo časoprostorové tentononc...
(zadáno: 5.2.2011)
Ohromně příjemná záležitost, několik opravdu dobrých výstupů, fajn výběr hudby.
(zadáno: 6.4.2011)
Představte si syntézu cirkusu a hospody...
...
Zkrátka vynikající hudební doprovod v čele s Dykem, několik velmi dobrých nápadů a pohybových realizací a to vše pod dohledem vrchního, "kterej je nějakej divnej" :-)
(zadáno: 19.4.2011)
Originální, nápaditá a vtipná záležitost s výbornými hereckými výkony.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 > >>