Profil uživatele

Ryhop

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 8 % (70)
Jiří Koula: 10 % (130)
Michal Novák: 10 % (73)
Pavel Širmer: 10 % (121)
Helena Grégrová: 11 % (106)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6

(zadáno: 26.3.2011)
Docela fajn záležitost, až na pár výjimek mě nic nerušilo (možná i proto, že tuhle hru prakticky neznám). Např. ale divadlo na divadle mi přišlo buď úplně zbytečný, nebo nedotažený, a začátek kvůli tomu působil dost nepřesvědčivě.
V souboru je i pár zajímavých typů, nejvíc mě tady zaujal Petr Borovec. A samozřejmě i spousta hezkých holek (jejichž herecký kvality tím nijak nesnižuju) :-)
(zadáno: 7.10.2011)
Hlavním slovem je pro mě "nekonzistentní". Divný hluchý místa atd. Přes to se ke mně ta "správná" atmosféra nějak dostala a na konci jsem zvažoval, jestli mám svůj zbytečnej nenaplněnej život zakončit uchlastáním nebo prostřelením hlavy...
Nebýt tam Stašová, která z toho dokázala vydolovat několik pěkných momentů (resp. je do toho sama přinesla), tak je to prostě sr... totálně bez nápadu a pointy.
(zadáno: 22.2.2011)
Tak tohle fakt ne. První půlka celkem dobrá, s (více či méně podařeným) vtipem a náznakem nějaké zápletky, ale postupně se jakýkoli obsah vytrácí a konec je vyloženě trapný - celé hlediště potichu sedělo a nevěřilo, že to je opravdu všechno a mělo by se začít tleskat...
(zadáno: 8.4.2012)
Musím říct, že asi poprvé v Dejvickém se mi nedere dopředu jako první dojem skvělé herecké obsazení. Ne že by byly výkony špatné - to ani nelze, pokud účinkují Trojan, Krobotová či někteří další. Ale pár připomínek by člověk prostě měl... Ovšem Trojan v roli Boha v pyžamu od sraček a jeho závěrečná scéna, to je naprostá bomba.
(zadáno: 18.5.2011)
Takže postupně: nefungující šatna, neskutečná (a naprosto zbytečná) tlačenice před vchodem - čili komfort a úcta k divákům: 0%.
Trapný a naprosto zbytečný úvod, který mě spolu s předešlým na půl hodiny zcela otrávil.
Postupně celkem průměrný cirkus s několika dobrými čísly, byť s určitými nepřesnostmi a škobrtnutími: 50%.
Jinými hodnotiteli zmiňovaný příběh: 20% (opravdu nechápu, co na tom koho dojímá).
Takže těsně nad průměr toto představení táhne jenom skvělý hudební doprovod s takřka geniálním Vojtou Dykem: 100%.
(zadáno: 7.1.2012)
Klasická Komedie, i když jako nepřipraveného mě první kabaretní scéna celkem vyděsila. Zeleně strašidelnou Uhlířovou jsem si opravdu užil.
(zadáno: 26.4.2011)
Velice hezky stylizovaná a (nejspíš) dobře zahraná hra, kterou jsem ale vůbec nepobral. Nechápal jsem motivaci 90% dění na jevišti, což je pro mě teda největší problém. A byť jsem byl varován, tak to je fakt moc.
(zadáno: 5.2.2011)
Ohromně příjemná záležitost, několik opravdu dobrých výstupů, fajn výběr hudby.
Myslím že inscenace je uchopená kvalitně, zajímavá stylizace, problém budu mít spíš se samotným Čapkem.
(zadáno: 18.12.2011)
Možná budu za barbara, ale pro mě to bylo obrovské utrpení. Zvuk mi častokrát trhal uši a paní Červenou jsem opravdu, ale opravdu nerozdýchal. Nechci být hnusný, ale aby femme fatale hrála babička šišlající si (jakoby?) přes uvolněnou protézu zkratkovité repliky, čímž poblázní (proboha jak? proč? čím?) část mužského osazenstva? A našly by se další nepochopitelnosti, jako předlouhá výměna kulis "maskovaná" dost nudným výstupem... Prostě ne, nesedlo mi to téměř absolutně.
Čínská kultura je pro mě značně neuchopitelná, ale jinak je to rozhodně po vizuální stránce velice zajímavý zážitek, za kterým je vidět velké množství výborně odvedené práce.
(zadáno: 7.5.2012)
Výborně řešená scéna s prvkem "hledáčku", zajímavá atmosféra a občasný pocit, že jsem v divadle Járy Cimrmana. Ovšem taky je to poměrně rozvleklé, což je v kombinaci s tradičně rušivými prvky (nahňácanost hlediště DD a dementi kol kolem) i méně tradičním "zpestřením" (fotograf uprostřed první řady) dost náročné na pozornost.
(zadáno: 16.6.2011)
Na jednu stranu představení jako pohlazení a balzám na duši, na druhou stranu dost osobně provokativní - postojům a životnímu přístupu obou mužů jsem velmi rozuměl, jak kdyby mi jeden šeptal do levého a druhý do pravého ucha...
(zadáno: 20.10.2010)
Mám trochu problém s druhou polovinou Kafkova románu, která se podle mě až tak nepovedla a skoro se nedá číst. Ale tady se jedná o vynikající dramatizaci, která vhodně utlumila některé slabší a rozvleklé pasáže předlohy, a přitom zachovala spoustu detailů i esenci celého díla. Velice dobrá scéna a v hlavní roli naprosto přesný Dvořák. Představení tak podle mého opravdu není co vytknout (snad kromě téměř nesrozumitelného hlasu ze záznamu).
(zadáno: 30.9.2010)
Když už umřít smíchy, tak při Záskoku. Pro mě nejlepší hra tohoto divadla a díky ní i umím pár citátů z Maryši a dalších klasik.
Trochu svérázný pojetí, ale jako fraška dobrý. Jašków se mi hodně líbil, stereotypně křepčícího Dlouhýho (zatím pořád) můžu a když se tam občas mihne Halbich, tak jsem spokojenej.
(zadáno: 12.3.2011)
Na rozdíl od jiných komentářů musím říct, že jsem se příliš nebál, lekl jsem se jen ve chvíli, kdy (předpokládám neplánovaně?) v jedné tmavé převlékací fázi upadl klobouk a přeskákal asi metr ode mě, a pointa byla jasná dost brzy. Ale přesto měla hra velmi dobrou atmosféru. Zvukově povedené. Příjemný výkon zejména Zdeňka Maryšky.
(zadáno: 16.6.2011)
Tak trochu scénka jak ze školní besídky na téma absurdní divadlo, tam by ovšem děj předpokládám smrskli do patnácti minut a velmi by tím tomu pomohli. Takhle je to roztahané, nervydrásající věčným opakováním vět a slov, s několika vtipnými a osvěžujícími momenty.

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6