Profil uživatele

Salisbury

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 15 % (18)
Jan Pařízek: 15 % (63)
Veronika Boušová: 16 % (25)
Lukáš Dubský: 17 % (38)
Helena Grégrová: 19 % (84)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 > >>

(zadáno: 21.10.2013)
Málokdy jsem v divadle zažil po stažení opony ovace ve stoje. Tady ano a právem. Jedna z nejlepších divadelních inscenací ve stylu One woman show, kterou brilantně zvládla neskutečně skvělá herečka jakou je Simona Stašová.
(zadáno: 21.10.2013)
Ucpanej systém uvolnil smích z mých rtů a nenechal mi chvíli klidu. Skvělá hra s úžasnou hereckou chemií, která v kompletu geniálně funguje.
(zadáno: 21.10.2013)
(zadáno: 21.10.2013)
Nejlepší komedie, která byla mnou viděna. Michal Dlouhý dostal roli přímo šitou na tělo a velmi se v ní vyžívá. Antonio Stavro Gambini se stává díky této inscenaci i mou vysněnou modlou, hlavně díky dílům Oběšená kočka či tříhodinový monolog kominíka z Města bez komínů.
(zadáno: 21.10.2013)
Viděno s Oldřichem Kaiserem, neskutečný zážitek. Jediná hra kdy jsem na konci představení měl slzy na krajíčku očních jamek.
(zadáno: 13.11.2013)
Deštivé dny v Divadle Ungelt jsou jednou z nejlepších inscenací, kterou jsem na divadelních prknech viděl. Excelentní David Švehlík skvěle doplňuje geniální hereckou empatii Richarda Krajča. Nádherný herecký koncert bez nijakých falší.
(zadáno: 3.2.2014)
Bratři Karamazovi od Fjodora Michajloviče Dostojevského se ukázkově rozžili v Dejvickém divadle, kde všemu nadmíru vévodil otec Karamazov v podání smečovaného míčku Ivana Trojana. Skvělým sekundantem byl David Novotný a Igor Chmela v rolích bratrů Karamazových. Dramatická nota se bez ustání nesla prostorem a zaplnila každičkou prázdnou mezeru v myšlenkovém pochodu. Nádherné představení zasluhujíc ovace ve stoje, postávaje přitom na židlích.
(zadáno: 9.10.2014)
Představení pln komorního dramatického vyprávění mě svou autentičností vtáhlo do sebe a já vnímal lidskou bolest vyhlazovacích táborů z vnitřní rozedranosti dvou přeživších osudů. Krásné, leč hodně smutné.
(zadáno: 12.9.2014)
TEREMIN v podání geniálního Ivana Trojana rozezvučel amplitudu s frekvencí na hudebním nástroji zvaném Thereminvox. Já úžasem slech svůj napínal v ústrety glissandu a vibrátu, který tento opomenutý bezkontaktní nástroj bizarně vyzařoval. Skvělé představení Dejvického divadla, ve kterém velmi zdatně Trojanovi sekundoval David Novotný a jejich herecké party zvučely v souzvuku s Thereminvoxem i slévaly se do harmonie dokonalé hry. Petr Zelenka režisérsky nezklamal, neb vytvořil divadelní hru, která je neskutečně famózní a zaslouží obdivné ovace kontaktním potleskem.
(zadáno: 20.11.2014)
KRÁL LEAR v dokonalém přednesu Jana Vlasáka přeťal mé tepny šílenstvím a já si herecký koncert bez nijakých námitek užil přiražen mezi čalouněné opěrky hledištního sezení. Divadlo ABC tímto dramatem si zahrálo s mými city jak poeta odříkávajíc své verše za loutnového brnkání a já vplul do Shakespearových verší jak příď karavely do rozbouřeného oceánu.
(zadáno: 17.5.2015)
Havlova hra PROTEST a Hejdukův debut REST se mi ve studiu Švandova divadla velmi zalíbil. Musím říct, že jsem to ani nečekal. Nemohu říct, že bych byl velkým milovníkem Havlových her, ale musím říct, že díky skvělé hře na herectví, které se ujal Tomáš Pavelka a Robert Jašków jsem byl přesvědčen o jistém druhu slovní geniality mému srdci nebezpečně blízké. Vaněk a Staněk pisatelé komunistické éry ukázali obsah svých aktovek pln různorodých lidských vlastností a já se těšil momentální přítomnosti doby postkomunistické, ač ta má též mnoho nelidsky lidských chyb.
(zadáno: 3.6.2015)
Moliérům MISANTROP svou slovní brilantností předvedl ve Švandově divadle veršotepecký um, kterému se nedá odolat. Filip Čapka s Evou Josefíkovou krásně rozvířili vody Moliérova mistrovského rukopisu. Modernistické pojetí scény znásilnilo představení, ve kterém se mihl i song v podání Marka Pospíchala vyvolávající příjemnou úsměvnost. Švandovo divadlo hold umí vtlačit skoro do každého představení mikrofon, na což už jsem si zvykl. Jen tak dál.
(zadáno: 24.6.2015)
KDO SE BOJÍ VIRGINIE WOOLFOVÉ? je konverzačně geniální psychologická hra se kterou se může pochlubit divadlo Rokoko. Aleš Procházka drží svůj standard a díky jeho hlasové ekvilibristice postačí jen napnout ušní tětivu směrem k jeho vyřčeným slovům a zaposlouchat se. Velkým překvapením této hry je určitě Veronika Gajerová, která podává nadlidský výkon a troufnu si tvrdit, že tento výkon je jedním z nejlepších co lze na prknech znamenající svět vidět.
(zadáno: 12.12.2015)
Skvělá hra PANKRÁC '45 ve Švandově divadle mě i přes těžší téma dostala velmi lehce na lopatky. Nečekal jsem, že takhle náročná látka mě uchvátí od začátku až do konce, aniž bych měl sebemenší důvod k zívnutí. Setkání pěti osudů v jedné pankrácké cele je inspirováno skutečnou událostí, která byla skvěle v toto dílo sepsaná a úžasně vložena do rolí divadelních div. Klára Cibulková, Réka Derzsi, Eva Josefíková, Andrea Buršová a Bohdana Pavlíková si své role užily a všechny si zaslouží za svůj výkon ovace ve stoje, neb tento opus má co říct nejen svou šířkou, ale hlavně dalekosáhlou hloubkou.
(zadáno: 16.12.2015)
Hra NAŠE TŘÍDA v Divadle Komedie byla silně dramatická, že jsem chvílemi přemítal o tom, zda divadlo by se v mžiku nemělo přejmenovat na Divadlo Drama. Představení bylo výtečné, zvláštně osobitě odvyprávěné, na což jsem si musel trošku uvyknout, ale jak jsem tu stylizaci vecpal do kostní dřeně, tak už mi přecházel jen mráz po zádech.
(zadáno: 30.5.2016)
Výtečné divadelní představení LISTOPAD v divadle ABC mě zasáhlo hlavně díky skvělému hereckému výkonu Michala Dlouhého. Jeho projev byl nadmíru skvělý a myslím si, že i díky tomu vstalo celé hledištní divadlo, aby mohlo provádět chvályhodné ovace ve stoje. Příběh hry je sice minimalistický, ale díky scénáři, který je napěchován vtipnými prupovídkami to mé drobné já neřeší a cítí se nadmíru spokojeno.
(zadáno: 18.6.2019)
Hudebně taneční představení THE WATCHER v divadla La Fabrika mě mou neznalostí překvapilo a já nedýchaje mžoural nepatrně víčky po mých očních bulvách. Skvělý hudební doprovod kapely Please The Trees hřmotně umocňoval kreace tanečního souboru 420People, který byl pln všelijakých emocí potřísněn erotickým dusnem.
(zadáno: 21.10.2013)
Jaroslav Dušek je skvělým vypravěčem, který dokážu zaujmout svými filozofickými názory inspirovanými starodávnými moudrostí oplývajícími Toltéky.
(zadáno: 21.10.2013)
Velmi dobře rozehraná partie pokeru, stal jsem se v mžiku její součástí, jediné co mě na této hře zamrzelo, bylo to, že mi též nerozdali karty.
(zadáno: 21.10.2013)
(zadáno: 21.10.2013)
Herecký gejzír, nemám slov, to se musí vidět. Stará herecká škola, která nemá v dnešním světě konkurenci.
(zadáno: 21.10.2013)
(zadáno: 21.10.2013)
Příjemně ztrávený večer u komorního, vtipem nasáklého představení.
(zadáno: 21.10.2013)
Simona Stašová excelovala svým brilantním hereckým půvabem, který mě nenechal vydechnout.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 > >>