Profil uživatele

Slamajak

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Veronika Boušová: 3 % (7)
Helena Grégrová: 7 % (32)
Lukáš Dubský: 8 % (29)
Jiří Koula: 9 % (12)
Jan Pařízek: 10 % (39)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

<<  <  1 2 3
(zadáno: 16.8.2020)
Hamletů už jsem pár viděl a ten poslední z Británie s Cumberbatchem a nejlepší Ofélií a Gertrudou všech dob mě asi moc rozmazlil. Tohle bylo scénograficky fajn, herecky pěkný, hudebně super, ale dramaturgicky dost mimo moje chápání (nevadilo by mi vypuštění slavných pasáží, ale hlavní fuj za to, co úprava udělala s Ofélií, a za to, že na konci se zničehonic zjeví Laertes, trošku to vyvažuje relativně neotřelé pojetí konce). No a závěrem - v mých očích to dost srážela neustálá potřeba dělat z toho komedii a za každou cenu tam nacpat odkaz na Babiše a spol. ("řekněte jméno! kampaň!" - proč?!).
(zadáno: 1.8.2021)
Fajn zážitek, ale znova bych to vidět nepotřeboval. Hru jsem četl v originále a líbila se mi, překlad je fajn, ale když jsem viděl inscenaci, nedokázal jsem se ubránit dojmu, že a) scénografie se úplně nepovedla (ale to je možná zbytečně velkým jevištěm Azylu 78) a b) dramaturgyně se držela zbytečně zpátky a měla škrtat nebo nějak zhušťovat, protože místy se to děsně táhlo (ale kdybych hru neznal a napjatě čekal na pointu, možná bych to vnímal jinak). Ondřej Rychlý skvělý, Anna Kameníková fajn, ostatní mi přišli dobří, ale naprosto nevýrazní a nezapamatovatelní.
(zadáno: 12.8.2021)
Už klasicky skvělá Jana Plodková, Jiří Vyorálek pak začíná kandidovat na post mého prvního fakt oblíbeného mužského divadelního herce lomeno lehký crush, na Kateřině Císařové mě potěšilo, že je jiná než jinde, kde jsem ji viděl. Scéna oukej, někdy možná moc pomalé tempo a moc podivných awkward tich, základní myšlenka fajn, ale jak se říká, the biggest room in the world is the room for improvement. Ale tak jako oukej, zasmál jsem se a líbí se mi, že Na Zábradlí se popere snad se vším, ale jakože... nějak to nebylo úplně ono, no, 55 %, a jelikož mám tyhle herce rád, zaokrouhluju nahoru.
(zadáno: 17.8.2021)
Skvělé z hlediska scénografie, vizuální a hudební složky a choreografie a hereckých výkonů. Režijně-dramaturgické pojetí mi ale nesedlo, ztrácí se v tom určitá hloubka, kterou do toho Shakespeare na rozloučenou s divadlem vložil. Aktualizace a humor oukej, ale místy až moc (rozuměj: místy až příliš laciné).
(zadáno: 8.10.2021)
Celkově super zážitek, ale místy se to hrozně táhlo, celkově tam tý činohry bylo dost mnohem míň, než jsem čekal, a když už tam nějaká byla, tak naprosto nevýrazná, a cirkusu tam po úvodu vlastně tolik taky nebylo. Místy spíš série sranda scén s dost volným propojením než cokoliv víc. Přesto to má něco do sebe a skoro bych na to šel znova.
(zadáno: 9.12.2021)
Čekal jsem od toho trochu víc, konkrétně třeba trochu víc tuc-tuc-jakože-techno momentů, jak to bylo v traileru. Když ale tenhle moment, kdy Jindřiška Dudziaková tancuje na trojúhelníkovitý věci s prázdnýma lahvema přišel, měl jsem z toho husinu. Rozhodně je dobrý nápad si třeba poslechnout podcast Národního divadla o týhle inscenaci, pak to dává mnohem větší smysl. Celkově to byl nicméně příjemně WTF zážitek. Jindřišku Dudziakovou nekriticky zbožňuju, tady byla opět skvělá; Magda Borová taky. Zajímavý zážitek vycházející z hodně zajímavého konceptu, ale znovu to asi vidět nepotřebuju.
(zadáno: 12.5.2022)
Tak trošku hot mess. Vypadá to hezky, ale na rozdíl od Krásky a zvířete Špinar(ové) to naštěstí zvládne víc než jen vypadat hezky. Jako obvykle zbožňuju Jindřišku Dudziakovou, snad poprvé se mi líbila Lucie Polišenská, Robert Mikluš taky celkem překvapil a Radúz Mácha je koťátko vždycky. Místy hodně vtipné, místy nuda, zpívánky mě neba. Oceňuju drobné nápady, od maškarní po astma Héry a naprosto dokonalý moment na konci, kdy Héra vystupuje z "mlhy". Některé nápady mi přišly krapet nevyužité nebo nedotažené, viz ústřední čísla a speed-dating. Ale tak jako fajn, jen znova to asi nepotřebuju.
(zadáno: 27.2.2020)
(zadáno: 28.5.2020)
(zadáno: 24.9.2020)
Neurazí, nenadchne, nepřekvapí. Potenciál ženy v roli Krysaře nevyužit. Scénografie a kostýmy nezajímavé. Zaujal mě snad jen výkon Jacoba Erftemeijera a zapamatovatelná pro mě ještě byla Eva Josefíková (ale to možná jen proto, že jsem ji nedávno viděl v Šíleném Herkulovi, kterého - na rozdíl od tohohle Krysaře - z hlavy jen tak nedostanu).
(zadáno: 9.4.2022)
Vizuál a zvuk na jedničku, pojetí a zasazení do cirkusu, ok, já tyhle cirkusový věci tuze rád. Komika pro mě fungovala až v druhý půlce, v první mě nebavila. Herecky smekám před Davidem Prachařem (i kdyby neměl prostor pro bůhvíjaký herectví, pořád si to zaslouží za technickou stránku) a Pavlínou Štorkovou (plus štěk věštkyně!). Aničku Fialovou mám hodně rád, ale tady se v tom pro mě úplně ztratila a neměla moc šanci mě posadit na zadek. Vlastně se mi to asi dost líbilo, ale něco tomu až moc chybělo. Postrádalo to pro mě nějakej drajv a emoční hloubku. Rozhovory K&Z byly plochý, pomalý, nevím.
<<  <  1 2 3