Profil uživatele

Slamajak

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 7 % (18)
Lukáš Dubský: 8 % (12)
Jan Pařízek: 9 % (19)
Jiří Koula: 9 % (7)
Jiří Landa: 10 % (13)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 >

(zadáno: 30.10.2019)
Úžasné, geniální, nejlepší. Těšil jsem se jako malej kluk, sledoval jsem se zatajeným dechem a místy s husí kůží, už se těším, až půjdu znovu. Snad jen škoda té Polednice, ta měla určitě větší potenciál, ale zase je to takové hezké intermezzo, a možná taky škoda obsazení dívky ve Svatebních košil, LP mi tam moc nesedla.

Edit: Druhé zhlédnutí mě dostalo ještě víc než první. Provázání balad (třeba Vodníka a Dceřiny kletby nebo Svatebních košil a Holoubka) vynikající.

Edit: Třetí zhlédnutí, tentokrát konečně z přízemí, mě dostalo ještě víc. Na několika místech jsem skoro brečel.
(zadáno: 20.9.2019)
Hodně jsem se bál českého překladu i zpracování na českém jevišti. Před návštěvou Rokoka jsem si našel fotky z inscenace a herci mi na postavy vůbec neseděli, takže další důvod bát se. Navíc je těžké překonat dojem ze skvělého textu hry nebo z vynikajícího filmu. Ale byl jsem na mnoha frontách hodně mile překvapen. Překlad hezký, dramaturgie skvělá, herecké výkony naprosto perfektní, hlavně Aleš Procházka a Veronika Kubařová zářili (rozhodně bych nečekal, že Honey mě bude bavit víc než Martha!), celkový dojem naprosto úžasný. Možná budu potřebovat vidět znovu :)
(zadáno: 15.11.2019)
Skvělé herecké výkony (hlavně boží Jana Stryková, standardně skvělá Martina Preissová, a pro mě překvapivě dobrá Alena Štréblová - tohle byla asi první inscenace, kde se mi poslední zmíněná opravdu líbila), úžasná scéna a provedení, nečekaně zábavné, ale zároveň vedoucí k zamyšlení (nejen) o divadle. Doporučuju!
(zadáno: 27.2.2020)
Vynikající inscenace, skvělé výkony (ad Thálie - upřímně, výkon Beáty Kaňokové mi přišel citelně lepší než jeden každý mužský výkon, a zrovna výkon Viktora Dvořáka mi nepřišel nijak zvlášť mimořádný, obzvlášť ve srovnání s Havlínkem a Pavelkou), jen škoda, že v Česku zřejmě nemáme herce tmavé pleti a že některé prvky (zjevení, duchové, scény s anděly) nebyly provedeny úplně v souladu v Kushnerovými záměry (které jsou celkem explicitně rozebrány v poznámkách za textem hry v kdejakém jejím anglickém vydání).
(zadáno: 2.10.2019)
Výborná hra, vynikající scénografie a zvuk, skvělé herecké výkony. Možná chyběla výraznější dějová linie, ale hra hezky odsýpala. Mrzí mě, že jsem byl na derniéře, tohle bylo jedno z těch představení, která bych si možná rád zopakoval.
(zadáno: 14.12.2019)
Zajímavá scéna, skvělé herecké výkony, z mého pohledu výborná dramaturgie a úprava původního textu; klidně bych šel znovu.
(zadáno: 19.12.2019)
Zajímavá hra, skvělá dramaturgie a režie, vynikající herecké výkony. Stivínovou jsem viděl poprvé a občas jsem měl pocit, že možná trošku přehrává, ale to je možná jen zdání; Juřičkovou jsem viděl poněkolikáté a začínám ji zbožňovat; Rašilov si drží svůj standard. Místy vtipné, místy nervydrásající. Skvělý zážitek, i když bez oběda :)
(zadáno: 24.1.2020)
Má první návštěva DNZ mě rozhodně nezklamala. Skvělá scéna, moc fajn herci, vynikající zvuk. Nepřijde mi, že by inscenace nedržela pohromadě, jak tu někteří komentují, jenom prostě divákovi není všechno superexplicitně naservírováno pod nos. To, kolik času postavy stráví expresivním mlčením, pak pro mě dodalo sílu scénám, kdy se najednou mluvilo ? v první polovině mě obzvlášť dostalo to, když všechny postavy postupně začínaly číst vzkazy z lepicích lístečků. Místy jsem se smál, místy jsem měl husí kůži, jednou až dvakrát jsem měl stažené hrdlo, spokojenost. Možná budu potřebovat vidět znovu :)
(zadáno: 27.2.2020)
Příjemné překvapení. Asi třetinu jsem vůbec nepochopil, ale stejně se mi to líbilo.
(zadáno: 24.4.2020)
Sice zhlédnuto ze záznamu, ale stále zajímavá podívaná: postupný rozklad rodiny, doslovný i metaforický, originální zpracování souboje a ducha, naprosté vypuštění politické dimenze, zachycení mezigeneračních sporů (například i prvky jevištní řeči) a tak dále a tak dále.
(zadáno: 11.7.2020)
Skvělá hra, skvělá inscenace, skvělá Erika Stárková a spol. Takhle má vypadat "politické" divadlo, které si programově nebere servítky (tleskám). Jen ke konci se mi zdálo, že to hlavně ty závěrečné písně zbytečně natahovaly. Příjemně mě překvapila předtočená videa s dialogy z filmu Víkend (Andrew Haigh, 2011), která do toho dobře zapadala (jen bych asi čekal zmínku v programu?).

(A hnidopišsky: hercům nechybí průprava v jevištní řeči a některá divadla spolupracují s fonetiky - bylo by fajn, aby se to týkalo i angličtiny; některé výslovnostní drobnosti bez toho občas tahají za uši.)
(zadáno: 7.9.2019)
(zadáno: 15.10.2019)
Skvělá modernizace hry, skvělá scéna a zvuk, super masky, vynikající trio Beretová-Medvecká-Preissová. Mrzelo mě, že text je místy proškrtaný víc, než by se mi líbilo, úplně je vyškrtnutá postava stařenky, Lízalka Medvecké mohla dostat trošku víc prostoru. Obecně ale super zážitek, bylo to jedno z těch představení, na které bych klidně šel rád znovu.
(zadáno: 14.12.2019)
(zadáno: 27.2.2020)
(zadáno: 27.2.2020)
(zadáno: 12.6.2020)
65 %. Výborná režie a dramaturgie, chytré prokrácení textu, v režijně-dramaturgické rovině pak nutno ocenit, že inscenace srší vtipem, ale tak nějak decentně. Zajímavý úvod, velice explicitní pojetí Tibergeovy motivace ? super. Scénografie výborná, kostýmy a symbolické rekvizity taky (pochvala za brnění na "party" Duvala), herecké výkony taky. Pavlína Štorková je skvělá, ale zároveň jsem jí byl ochotný věřit ironizující Manon, ne skutečnou Manon. Strašně rád bych viděl znovu s Janou Pidrmanovou.
(zadáno: 7.9.2019)
Líbilo se mi převedení do moderní doby, ale zároveň zachování řady původních textů, líbila se mi scéna, líbila se mi práce s technikou. Byla tam řada hodně vtipných momentů. Hezký zážitek, ale nic, co bych potřeboval vidět znovu.
(zadáno: 7.9.2019)
Vizuálně i herecky moc fajn inscenace, ale chyběl mi tam takový ten "dechberoucí faktor". Hezký zážitek, ale na rozdíl od jiných inscenací to ve mně nezanechalo hlubší dojem, silné vzpomínky a touhu vidět to znovu.
(zadáno: 24.1.2020)
(zadáno: 3.3.2020)
(zadáno: 12.6.2020)
Hezky se na to koukalo, byť ze záznamu, ale znovu bych vidět nepotřeboval a žádný hlubší dojem ve mně nezůstal.
(zadáno: 12.6.2020)
65 %. Pojetí se mi líbilo, ale ke konci se mi (u záznamu inscenace) chtělo krapet spát. Ale velké plus za lehkou ironizaci, skoro až groteskní pojetí, místy až barokní herectví s přehnanou gestikulací a mimikou a za scénu a kostýmy.

Další stránky hodnocení: 1 2 >